• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Guatır ameliyatı oldum en sonunda...

merhaba arkadaşlar. sizlerle aynı derde sahibim. 2 yıl önce tekrarlayan düşüklerim nedeniyle gittiğim doktorda öğrenmiştim. nodülümün olduğunu. 2,5 cm. kadardı. cerraha gidersem hemen ameliyat yapacağını ama endokrolojiye gidersem biyopsi yapıp takip edileceğini söylediler. kötü bir şey çıkar diye korkumdan gitmedim. sizinde dediğinizgibi dönem dönem sinirlenince boğululacak gibi oluyorum. birde bu araları ağrı yapmaya başladı gibi sanki. şuan 1 yaşında bebeğim var. ve ameliyattan çok korkuyorum. özelliklede kanserli bir şey çıkmasından. ne olur korkumu yenmeye yardımcı olun bana. neler yaşadınız,nasıl bir süreç beni bekliyor. ankarada tavsiye edeceğiniz bir doktor varmı. bende artık kafamda çok büyütmeye başladım. ve bu düşünce beni çok rahatsız ediyo. bazen diyorum gideyim ne olacaksa olsun. kanserli çıkarsa uygulanan tedavi çokmu zor. saçlar falan dökülüyomu:(

Hayır hiç saç dökülmüyor..Keşke her kanser vakası tiroid kanseri kadar kolay atatılabilir olsa...O kadar korkutulacak bir şey değil...Aldırırsınız tiroid beziinizi sorun ortadan kalkar...Sadece hayatınız boyunca bulunması çok kolay ve ucuz olan minik hapları almanız gerekecek...:)

Hayır hiç saç dökülmüyor..Keşke her kanser vakası tiroid kanseri kadar kolay atatılabilir olsa...O kadar korkutulacak bir şey değil...Aldırırsınız tiroid beziinizi sorun ortadan kalkar...Sadece hayatınız boyunca bulunması çok kolay ve ucuz olan minik hapları almanız gerekecek...:)

artık yavaş yavaş ağrı yapmaya başladı. şimdiye kadar hep korktum. hep kaçtım. ama artık ciddi ciddi düşünmeye başladım tedavisini. zaten 2 sene önce 2,5 cm. şimdi kimbilir kaç oldu:( ameliyattan sonra kanserli çıkınca ne yapılıyo. aşama aşama anlatabilirmisin bana vaktin varsatabi

artık yavaş yavaş ağrı yapmaya başladı. şimdiye kadar hep korktum. hep kaçtım. ama artık ciddi ciddi düşünmeye başladım tedavisini. zaten 2 sene önce 2,5 cm. şimdi kimbilir kaç oldu:( ameliyattan sonra kanserli çıkınca ne yapılıyo. aşama aşama anlatabilirmisin bana vaktin varsatabi

Önce ince iğne biyopsisi ile nodülün olduğu yerden sıvı alınaak patolojiye gönderiliyor..Patoloji sonucu kanser çıkarsa ki kanser çıkmasa da tiroid bezinin tamamını alıyorlar..Bizde annem,teyzelerim hepimiz aldırdık tiroid bezimizi..Tabi sadece bende kanser görüldü.. Kanser olduğu ortaya çıkınca öncelikle ameliyat sonra da ara ara sintigrafi de gözlem..İlaçları her eczanede kolayca bulunan çok ucuz bir ilaç :) dengelenmesi sağlanıyor..Yani senin bünyenin ne kadar doz ilaçla tiroid hormonun dengeye oturduğuna bakılıyor..Tamamen temizlik için de iyot 131 tedavisi görüyorsun..2-3 gün kadar kapalı bir odada kalmıştım ben..Bütün gün yemek yiyip tv izlemiştim..Can sıkıntısından başka da bir derdim olmamıştı....:)

Bu arada öldürücü,süründüren bir hastalık değil tiroid kanseri..Yeterki zamanında tedavi olunsun..Sitede Dahiliye dr .u arkadaşlar var..İstersen onlara da sorabilirsin..Daha iyi bilgilendirirler...femalexx isimli üye var mesela...Dahiliye dr.udur....

Ben öğrenciyken 14 sene evvel bu ameliyatı oldum..benimki hemde tiroid kanseriydi ve tüm tiroid bezim alındı...iyot 131 tedavisi de gördüm..Çok şükür ilacımı kullandıktan ve dozunu da ayarladıktan sonra yaşam kalitemde hiç bir düşüş olmadı..Hatta evlendim ve çocuk sahibi de oldum..Şu an iki sevimli ,zeki sıpam var :) :nazar: :nazar:

Bu güne dek çeşitli nedenlerden dolayı defalarca ameliyat masasına yattım..Hayatımda geçirdiğim en kolay ameliyattı....Tedavisi olan,ilacı çok ucuz olan ve her eczanede kolayca bulunan bir hastalık...Dramatize edilmesine bile gerek yok...Sadece nodülü değil,bizzat tiroid kanseri teşhisi konulmuş biri olarak yazıyorum bunu............

çok büyük geçmiş olsun canım sanada.. rabbim çocuklarınada uzun güzel bir ömür versin inşallah.. ne güzel anlatmışsın, bilgilerin için çok teşekkürler..FUND ve REİSDEVRİM lütfen sizde çok üzmeyin kendinizi.. umarım sizde kurtulacaksınız hayırlısıyla , güzel haberlerinizi alacağız bir gün.. gerçekten çok büyütülecek, korkulacak bir ameliyat değil, bunları yaşamış biri olarak , içinizi ferah tutun.. herşeyin başı öncelikle moral, bunu unutmayın olurmu.. acil şifalar dileyerek, sevgiyle öpüyorum hepinizi..

çok büyük geçmiş olsun canım sanada.. rabbim çocuklarınada uzun güzel bir ömür versin inşallah.. ne güzel anlatmışsın, bilgilerin için çok teşekkürler..FUND ve REİSDEVRİM lütfen sizde çok üzmeyin kendinizi.. umarım sizde kurtulacaksınız hayırlısıyla , güzel haberlerinizi alacağız bir gün.. gerçekten çok büyütülecek, korkulacak bir ameliyat değil, bunları yaşamış biri olarak , içinizi ferah tutun.. herşeyin başı öncelikle moral, bunu unutmayın olurmu.. acil şifalar dileyerek, sevgiyle öpüyorum hepinizi..

Teşekkür ederim,sana da geçmiş olsun :)

çok teşekkürler iyi dileklerin için... sağoll. hayırlısı ile geçecek inşallah.

Ben öğrenciyken 14 sene evvel bu ameliyatı oldum..benimki hemde tiroid kanseriydi ve tüm tiroid bezim alındı...iyot 131 tedavisi de gördüm..Çok şükür ilacımı kullandıktan ve dozunu da ayarladıktan sonra yaşam kalitemde hiç bir düşüş olmadı..Hatta evlendim ve çocuk sahibi de oldum..Şu an iki sevimli ,zeki sıpam var :) :nazar: :nazar:

Bu güne dek çeşitli nedenlerden dolayı defalarca ameliyat masasına yattım..Hayatımda geçirdiğim en kolay ameliyattı....Tedavisi olan,ilacı çok ucuz olan ve her eczanede kolayca bulunan bir hastalık...Dramatize edilmesine bile gerek yok...Sadece nodülü değil,bizzat tiroid kanseri teşhisi konulmuş biri olarak yazıyorum bunu............

ben de senin yaşadıklarının tümünü yaşadım o kadar da kötü bi hastalık değil
7 ay oldu ameliyat olalı fakat doktorum ilaç ayarlaması yaparken istediği tahlillerde tsh ım hep düşük çıkıyo sizde nasıl tsh?

ben de senin yaşadıklarının tümünü yaşadım o kadar da kötü bi hastalık değil
7 ay oldu ameliyat olalı fakat doktorum ilaç ayarlaması yaparken istediği tahlillerde tsh ım hep düşük çıkıyo sizde nasıl tsh?

Tsh normal ,bazan de düşük..çok yüksek olmasından iyidir diyen düşünüyorum..hamileliğimde de ilaç dozunu ayarlarken dr.um tsh nın 1,5 altında olmasının doğacak bebeklerin zekasının %10 daha artmasına neden olacağını söylemişti....:)

benim tsh 1 in altında iyi o zaman :)

bir de sizin daha 7 ay olmuş ameliyat olalı...tiroid hormonlarınız anca dengelenir..tefor veya levatiron kullanıyor olmalısınız..dozu tam ayarlanamamış olabilir...ben 1 gün 1,5 diğer gün 1 çeyrek olarak alıyorum hapımı...ya da hafta içi 1 çeyrek,hafta sonları cumadan itibaren 1,5 olarak ....

Merhaba arkadaşlar bende guatr hastasıyım multi nodüler guatr kesin ameliyat tanısı kondu yarın endokrinoloji dr. görüşeceğiz ameliyattan sonra kilo kaybı yada aşırı kilo alımı oluyor mu sonuçta tiroid tamamen alınacak ve sonrasında ilaç tedavisi olacağım var mı bu konuda bir bilginiz ??

arkadaşlar ben de 1 hafta önce total triodektomi oldum,dr levitronu kesti.Patoloji sonucuna göre diyor.Ameliyattan hemen sonra hormon ilacı almayan var mı?

merhaba

Ben Izmırde yasıyorum. 1 Sene önce 9 Eylülde Modullerime baktırdım. O zmanlar 20MM'dı.
Son 1 aydan beri geceleri uyuyamıyorum. Sankı Bpgazımda birsey var. Sıkıntı yapıyor.
Doktora gittim. Gazi hastanesine. Ultrason sonuclarında Modullerin 2 katı cıktıgını yani sagda ve
solda 5 cm modullerler var. Doktor bey alınması gerektıgını soyledi.
Tabii simdi insanın kafası karısıyor. Doktor cok önemli. Hemen amaliyat olmakta istiyorum.
Gazi hastanesinde Genel cerrah Ahmet Onal var cok iyi bir doktora benziyor...
Baska doktorada mı danışcam acaba???
Konu ile ilgili bilgi bekliyorum... sımdiden cok tsk ederim....

geçmiş olsun. bende senin yaşadıklarını yaşadım 3 doktora gittim emin olmak için genelde tüm doktorlar 2 cm geçince alalım diyo.çok doktora görünmeye de gerek yok ameliyat ol bence

ben sekiz yıl önce guatrdan ameliyat oldum.bezlerin çoğu alındığı için ömür boyu levotiron içeceğim.ameliyattan sonra bende açlık krizi oluyor.kendimden geçiyorum gözlerim kararıyor ellerim titriyor.olduğum yerde sanki bayılacakmışım gibi geliyor.aşırı halsizlik geliyor.guatrdan ameliyat olan tanıdığım iki kişi daha var onlar da aynı sorunu yaşıyor.aranızda böyle sorun yaşayan var mı.

Merhabalar. Ameliyattan sonra kilo alaniniz oldu mu acaba?

Ameliyattan sonra eğer ilaç dozu doğru ayarlanmazsa veya ilaç alımı günlerce unutulursa kilo alınıyor. Ben ilaçlarımı düzenli almama rağmen dozajı eksik verdikleri için kilo almıştım. Hem de spor salonuna gidiyordum. neden veremiyorum da alıyorum demiştim. Bir de aşırı üşüme , yorgunluk, uyku hali vardı bende. Bir kaç ay sonra tahlillerimi yenilettiğimde hormonlarda sıkıntı çıktı ve ilaç dozu artırıldı. Sonrasında kilo alma vermelerim olduysa da tiroidden değil benim abur cubur yememden oluyor. :)

Back