- 1 Nisan 2010
- 14.774
- 678
- 213
merhaba arkadaşlar. sizlerle aynı derde sahibim. 2 yıl önce tekrarlayan düşüklerim nedeniyle gittiğim doktorda öğrenmiştim. nodülümün olduğunu. 2,5 cm. kadardı. cerraha gidersem hemen ameliyat yapacağını ama endokrolojiye gidersem biyopsi yapıp takip edileceğini söylediler. kötü bir şey çıkar diye korkumdan gitmedim. sizinde dediğinizgibi dönem dönem sinirlenince boğululacak gibi oluyorum. birde bu araları ağrı yapmaya başladı gibi sanki. şuan 1 yaşında bebeğim var. ve ameliyattan çok korkuyorum. özelliklede kanserli bir şey çıkmasından. ne olur korkumu yenmeye yardımcı olun bana. neler yaşadınız,nasıl bir süreç beni bekliyor. ankarada tavsiye edeceğiniz bir doktor varmı. bende artık kafamda çok büyütmeye başladım. ve bu düşünce beni çok rahatsız ediyo. bazen diyorum gideyim ne olacaksa olsun. kanserli çıkarsa uygulanan tedavi çokmu zor. saçlar falan dökülüyomu
Hayır hiç saç dökülmüyor..Keşke her kanser vakası tiroid kanseri kadar kolay atatılabilir olsa...O kadar korkutulacak bir şey değil...Aldırırsınız tiroid beziinizi sorun ortadan kalkar...Sadece hayatınız boyunca bulunması çok kolay ve ucuz olan minik hapları almanız gerekecek...:)
artık yavaş yavaş ağrı yapmaya başladı. şimdiye kadar hep korktum. hep kaçtım. ama artık ciddi ciddi düşünmeye başladım tedavisini. zaten 2 sene önce 2,5 cm. şimdi kimbilir kaç olduameliyattan sonra kanserli çıkınca ne yapılıyo. aşama aşama anlatabilirmisin bana vaktin varsatabi
Ben öğrenciyken 14 sene evvel bu ameliyatı oldum..benimki hemde tiroid kanseriydi ve tüm tiroid bezim alındı...iyot 131 tedavisi de gördüm..Çok şükür ilacımı kullandıktan ve dozunu da ayarladıktan sonra yaşam kalitemde hiç bir düşüş olmadı..Hatta evlendim ve çocuk sahibi de oldum..Şu an iki sevimli ,zeki sıpam var :)
Bu güne dek çeşitli nedenlerden dolayı defalarca ameliyat masasına yattım..Hayatımda geçirdiğim en kolay ameliyattı....Tedavisi olan,ilacı çok ucuz olan ve her eczanede kolayca bulunan bir hastalık...Dramatize edilmesine bile gerek yok...Sadece nodülü değil,bizzat tiroid kanseri teşhisi konulmuş biri olarak yazıyorum bunu............
çok büyük geçmiş olsun canım sanada.. rabbim çocuklarınada uzun güzel bir ömür versin inşallah.. ne güzel anlatmışsın, bilgilerin için çok teşekkürler..FUND ve REİSDEVRİM lütfen sizde çok üzmeyin kendinizi.. umarım sizde kurtulacaksınız hayırlısıyla , güzel haberlerinizi alacağız bir gün.. gerçekten çok büyütülecek, korkulacak bir ameliyat değil, bunları yaşamış biri olarak , içinizi ferah tutun.. herşeyin başı öncelikle moral, bunu unutmayın olurmu.. acil şifalar dileyerek, sevgiyle öpüyorum hepinizi..
çok büyük geçmiş olsun canım sanada.. rabbim çocuklarınada uzun güzel bir ömür versin inşallah.. ne güzel anlatmışsın, bilgilerin için çok teşekkürler..FUND ve REİSDEVRİM lütfen sizde çok üzmeyin kendinizi.. umarım sizde kurtulacaksınız hayırlısıyla , güzel haberlerinizi alacağız bir gün.. gerçekten çok büyütülecek, korkulacak bir ameliyat değil, bunları yaşamış biri olarak , içinizi ferah tutun.. herşeyin başı öncelikle moral, bunu unutmayın olurmu.. acil şifalar dileyerek, sevgiyle öpüyorum hepinizi..
Ben öğrenciyken 14 sene evvel bu ameliyatı oldum..benimki hemde tiroid kanseriydi ve tüm tiroid bezim alındı...iyot 131 tedavisi de gördüm..Çok şükür ilacımı kullandıktan ve dozunu da ayarladıktan sonra yaşam kalitemde hiç bir düşüş olmadı..Hatta evlendim ve çocuk sahibi de oldum..Şu an iki sevimli ,zeki sıpam var :)
Bu güne dek çeşitli nedenlerden dolayı defalarca ameliyat masasına yattım..Hayatımda geçirdiğim en kolay ameliyattı....Tedavisi olan,ilacı çok ucuz olan ve her eczanede kolayca bulunan bir hastalık...Dramatize edilmesine bile gerek yok...Sadece nodülü değil,bizzat tiroid kanseri teşhisi konulmuş biri olarak yazıyorum bunu............
ben de senin yaşadıklarının tümünü yaşadım o kadar da kötü bi hastalık değil
7 ay oldu ameliyat olalı fakat doktorum ilaç ayarlaması yaparken istediği tahlillerde tsh ım hep düşük çıkıyo sizde nasıl tsh?
benim tsh 1 in altında iyi o zaman :)
Merhabalar. Ameliyattan sonra kilo alaniniz oldu mu acaba?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?