• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gss borcu bilgisi olan varsa yazar mısınız lutfen

Umutlu1234

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Mart 2016
1.600
1.239
133
Hanımlar merhaba anlayan varsa lutfen yazabılırmı
Esım işsiz sigortamız yok daha önceden gss den yararlanıyorduk ancak suan bin TL borcumuz var
elimiz duzelınce taksitle odeyecktık
Lakin hamıle kaldım ve kan pıhtılaşma için iğne kullanmam gerek ve her bir kutu 200tl
Doktorum rapor cıkarırsan daha uygun alırsın dedı
Size sorum biz borcu komple kapatsak gss nin rapor cıkartma özelliği varmı
Yani ilaclarımı daha uygun alabilir miyim yardımcı olur musunuz arada kaldım ılac alsam pahalı
borcu kapatsam bir sekılde ilac alacak elde para kalmıyor lutfen yardımcı olur musunuz

benim bildigim gss borcu taksitlendiriliyordu
en azindan hem elinizdeki paranin tamami gitmez hemde ilaclarinizi alabilirsiniz belki bu sekilde.
170 i arayip vir danisin

Hanımlar merhaba anlayan varsa lutfen yazabılırmı
Esım işsiz sigortamız yok daha önceden gss den yararlanıyorduk ancak suan bin TL borcumuz var
elimiz duzelınce taksitle odeyecktık
Lakin hamıle kaldım ve kan pıhtılaşma için iğne kullanmam gerek ve her bir kutu 200tl
Doktorum rapor cıkarırsan daha uygun alırsın dedı
Size sorum biz borcu komple kapatsak gss nin rapor cıkartma özelliği varmı
Yani ilaclarımı daha uygun alabilir miyim yardımcı olur musunuz arada kaldım ılac alsam pahalı
borcu kapatsam bir sekılde ilac alacak elde para kalmıyor lutfen yardımcı olur musunuz
Çok da bilgi sahibi değilim ama birkaç soru sormam lazım çünkü bildiğim kadarıyla bazı durumlarda GSS borcu siliniyor.
Örneğin eve giren kişi başı geliriniz asgari ücretin 3'te 1'inden az mı?
En son ne zaman gelir testi yaptırdınız ?
Eşiniz daha önce sigortalı çalışıyor muydu, işsizlik maaşı alıyor muydu ve GSS borcunuz işsizlik maaşı aldığınız dönemde mi oldu?

Çok da bilgi sahibi değilim ama birkaç soru sormam lazım çünkü bildiğim kadarıyla bazı durumlarda GSS borcu siliniyor.
Örneğin eve giren kişi başı geliriniz asgari ücretin 3'te 1'inden az mı?
En son ne zaman gelir testi yaptırdınız ?
Eşiniz daha önce sigortalı çalışıyor muydu, işsizlik maaşı alıyor muydu ve GSS borcunuz işsizlik maaşı aldığınız dönemde mi oldu?
Şuan eşim işssiz işsizlik maası almıyor anne babaların desteğiyle bir sekılde ve gecnıyor
Daha önceden sigortamız vardı ama işsiz kalınca kesildi ve benim hastane islerim yuzunden gss aktif oldu ve borc bin TL oldu
170i aradım borcunuz odenmelı silinmesi mumkun degıl dedıler

Şuan eşim işssiz işsizlik maası almıyor anne babaların desteğiyle bir sekılde ve gecnıyor
Daha önceden sigortamız vardı ama işsiz kalınca kesildi ve benim hastane islerim yuzunden gss aktif oldu ve borc bin TL oldu
170i aradım borcunuz odenmelı silinmesi mumkun degıl dedıler
Peki GSS siz hiç gelir testi yaptırmadan, siz GSS için başvurmadan re'sen mi yapıldı?
Eviniz kimin mesela? Kira mı size mi ait yoksa kayınvalide yanında mısınız? Anne babanın desteği asgari ücretin 3'te 1'inden az mıdır?
Bakın bunlar önemli sorular çünkü eğer siz hiç gelir testi yaptırmadan, eve giren gelirinizin tespiti olmadan, size bu konuda hiçbir tebligat yapılmadan re'sen yapılmışsa bu borcu sildirme imkanınız var.
Yapılan gss eşiniz üzerinden mi? Siz eşinizin bakmakla yükümlü eşi olarak onun gss'i üzerinden mi sağlık hizmeti alıyorsunuz?
Eğer size gss ile ilgili hiçbir tebligat gelmediyse, hiç gelir testi yaptırmadıysanız ve bilginiz dışında eşiniz işsizken ve eve giren gelir kişi başı asgari ücretin 3'te 1'inden azsa, eşinizle Kaymakamlığa gidin, gelir testi yaptırmak istediğinizi söyleyin, gelir testi tespitiniz sonrası SGK il/ilçe müdürlüğüne, ilçenizdeki vergi dairesine artık hangisi size daha yakın ve ulaşmanız daha mümkünse oraya gelir tespiti belgenizle başvurun, durumunuzu anlatıp gss borcunu sildirme borca itiraz dilekçesi yazmak için yardım isteyin, zira şartlarınız bahsettiğim gibiyse sizin primlerin devletçe ödenmesi, borçların silinmesi gerekiyor.

Peki GSS siz hiç gelir testi yaptırmadan, siz GSS için başvurmadan re'sen mi yapıldı?
Eviniz kimin mesela? Kira mı size mi ait yoksa kayınvalide yanında mısınız? Anne babanın desteği asgari ücretin 3'te 1'inden az mıdır?
Bakın bunlar önemli sorular çünkü eğer siz hiç gelir testi yaptırmadan, eve giren gelirinizin tespiti olmadan, size bu konuda hiçbir tebligat yapılmadan re'sen yapılmışsa bu borcu sildirme imkanınız var.
Yapılan gss eşiniz üzerinden mi? Siz eşinizin bakmakla yükümlü eşi olarak onun gss'i üzerinden mi sağlık hizmeti alıyorsunuz?
Eğer size gss ile ilgili hiçbir tebligat gelmediyse, hiç gelir testi yaptırmadıysanız ve bilginiz dışında eşiniz işsizken ve eve giren gelir kişi başı asgari ücretin 3'te 1'inden azsa, eşinizle Kaymakamlığa gidin, gelir testi yaptırmak istediğinizi söyleyin, gelir testi tespitiniz sonrası SGK il/ilçe müdürlüğüne, ilçenizdeki vergi dairesine artık hangisi size daha yakın ve ulaşmanız daha mümkünse oraya gelir tespiti belgenizle başvurun, durumunuzu anlatıp gss borcunu sildirme borca itiraz dilekçesi yazmak için yardım isteyin, zira şartlarınız bahsettiğim gibiyse sizin primlerin devletçe ödenmesi, borçların silinmesi gerekiyor.
Kendi ailemin kirada olan evine gectık kıra vermiyoruz daha onceden Esım askerde iken gelir testi yapıldı yesil kart otomatik yapıldı ancak askerlık bitince gss devreye girdi kaymakamlıga gidip itiraz etti Esım ama kabul edilmedi ıkı aıledende yiyecek ıcecek yardımı geliyor esımde gunluk buldugu iste harclık alıyor bazen bulamıyor
Tebligat yapıldı mı hatırlamıyorum 4yıl oldu
Esım itiraz etti issizim zaten ekstra borc cıkıyor diye saglık dan yararlanamazsınız deyıp baslatıldı
Hatta bu yıl banada yaptılar ben farkedıp iptal ettirdim esımde mecbur ben hastaneye gidip geleyim diye odemeye devam etti ancak odenevek hal kalmayınca borc birikti suan zaten recete li yazılan ilaç alamıyoruz ucretlı alıyoruz

Eşimin vergi borcu vardı kyk askerde odeyemedı aradık son bin TL de orda kaldı donduralım askerim dedı yapılacak bırsey yok odenevek denildi oda kaldı suan faizi ila 1700 olmus 7bınden 1000tl ye dusuröustuk ama sımdı bekliyor mecbur

Kullanmaniz gereken ilacı karşilar mi bilmiyorum ama borcunuz dahi olsa veya hiç sigortaniz olmasa bile hamilelik sigortasi yaptirabilirsiniz
Bunu yaptirmakta çok kolay
Hastaneye kimlik fotokopisini alip başvuruyorsunuz
Başka herhangi birsey yapmiyorsunuz

Kan pıhtılaşması için biraz doğal yollara başvurun lütfen çözümleri var. Örneğin saracoğlunun dediği gün de 2 bardak limonlu su. Limon kadar kanı sulandırıcı bisey bulamazsınız.

Kan pıhtılaşması için biraz doğal yollara başvurun lütfen çözümleri var. Örneğin saracoğlunun dediği gün de 2 bardak limonlu su. Limon kadar kanı sulandırıcı bisey bulamazsınız.
Tansiyonum oldugu için limondan uzak durmam gerekli mecbur kalmasam kullanmam😔

Back
X