Merhaba göğüs dikleştirme ameliyatı olmayı göze alıp doktor doktor gezip sonra minimum izle bu beladan kurtulmuş biri olarak bir kaç bilgimi aktarmak istiyorum.
Eğer göğüsteki sarkma hafif sarkma diye adlandırılıyorsa (kilo alıp vermekten benimkisi bu guruba giriyordu. İçi boş, sönmüş bir balon gibiydi) ve meme başı aşağı değil karşıya bakıyorsa illede bir dikleştirme şart değilmiş. Onlarca doçent ve profesör ile yazıştım 6 tanesi ile yüzyüze görüştüm. Ölçtüler ve küçük protez koyma yanlısı olduklarından meme başından parça kesme, i şeklinde iz, I şeklinde iz ve ters T şeklinde izlerden bahsedip durdular. Sonra göğüs büyütme ile ilgili sayfada yazdığım; biri op dr, diğeri doçent dr, iki doktor bunun şart olmadığını meme başımın karşıya baktığını ve büyük bir silikon protez ile içi boş olan memenin çok güzel durabileceğini söylediler. İçlerinde en çok güvendiğim doktorada bu operasyonu yaptırdım. Her yerde söylüyorum bu genç yaşta izli bir dikleştirme ameliyatı yaptırmamı önermediği, silikon protez ilede güzel görüneceğimi söylediği için Allah kendisinden razı olsun. 12 Mayıs olan ameliyat tarihimden bu yana 17 gün geçti. Meme başından açılan 2-3 santimlik iz hiçde kötü görünmüyor. Aynı doktora silikon protez ve dikleştirme ameliyatı olan arkadaşlarım bir ay sonra dahada belirsizleşecek diyorlar. Kaldı ki, doktorumun gösterdiği resimlerde ben iz görememiştim. Bazı doktorların operasyondan 2 ay sonrasının resimlerini gösterdiklerini hatırlıyorum da (insanı ameliyat olmaktan vaz geçirecek kadar kötü izlerdi) içim hala fena oluyor.
Arkadaşlar elbette bu operasyona ne ödeyeceğiniz çok önemli, bende öyle zengin ahım şahım biri değilim ama lütfen, lütfen, lütfen iyi araştırın ucuz olsun deyip tekrar operasyon yaptırmak veya kötü izler ile dolaşmak zorunda kalmayın. Biliyorsunuz aynı kumaşı, aynı ölçüyü 3 ayrı terziye versek her birinin çıkartacağı iş farklı olur. Gidin her bir doktor ile yüzyüze konuşun önerilerini not alın ve o görüşmede operasyon resimlerine bakın ve resimlerin öncesi ve sonrasını iyice inceleyin. Örneğin ben e-mail ve yüz yüze görüştüğüm her doktora aynı soruları sordum ve not aldım. Kıyaslamam açısından bana çok yardımcı oldu. Doktor mastopeksi (dikleştirme) öneriyor mu, öneriyorsa kesi yeri yani izi neresi olacak, kaç cc protez kullanacak, kas altı mı, kas üstü mü...
Bu sorularınızın ışığında öyle bir doktor ile karşılaşacaksınız ki budur diyeceksiniz ve artık izin şekli, kas altı, kas üstü veya cc ebatı gibi şeyler sizi ilgilendirmez olacak.
Dikleştirme ameliyatı silikon protez ameliyatından biraz daha pahalı. Örneğin bir doçent doktor bana silikon protez için indirimli 3500 tl dikleştirme içinde 4000 tl demişti. Ama geneli 4000 tl ile 9000 tl arasında değişiyordu.
Genelde protez sonrası emzirme engeli ile karşılaşılmıyor ancak hangi doktor olursa olsun böyle bir riskin olduğunuda göz ardı etmemeniz lazım. Sadece doktoruna göre bu riskin oranı artabilir veya azalabilir diye biliyorum.
Umarım yardımcı olabilmişimdir. Benden daha deneyimli arkadaşlardan daha iyi cevaplar alabilirsiniz