• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gri pasaport ve birden fazla ulkeye giris cikis hakkinda

eftelya2015

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
24 Nisan 2015
6.904
7.107
198
Girevlendirme ile yurt disina cikacagim bir haftalik bir sure icin bu surecte Macaristandan Slovakyaya gunu birlik git gel yapmak istiyorum. Bir sikinti olur mu??
Lutfen konu hakkinda bilgisi olanlar ve gri pasaport kullananlar yardimci olsun.
Tesekkurler simdiden

Girevlendirme ile yurt disina cikacagim bir haftalik bir sure icin bu surecte Macaristandan Slovakyaya gunu birlik git gel yapmak istiyorum. Bir sikinti olur mu??
Lutfen konu hakkinda bilgisi olanlar ve gri pasaport kullananlar yardimci olsun.
Tesekkurler simdiden
Ben bordo pasaportluyum ,slovakya-bratislava'dan maceristan- Budapeşte'ye gecmistim karayoluyla -zaten 3 saatlik yol. Üstünden zaman geçti ama kimse tarafından arandığımi -pasaport kontrolu yapildigini hatırlamıyorum.
Yani bence rahat rahat geçiş yapabilirsiniz.

*Sorunuza ennn çok cevabı kim verir biliyor musunuz? Facebook'ta interrail Türkiye ve yardımrail sayfaları var (interrailin üye alımı ayda bir ama yardimraile hemen kabul edilirsiniz) genelde çok gezenlerin gezi ile ilgili sorunlarını çözüyorlar. Eminim sizin gibi gri pasaportlu başkaları da vardır, yardımcı olurlar^^
Bu arada sizin yerinizde olsam bratislavadan 1 saat uzaklıkta Viyana'a geçerdim, çünkü çok gezecek yeri yok slovakya'nin, bir kalesi bir de güzel heykelleri var o kadar...
Şimdiden iyi tatiller

Tesekkurler simdiden

Rahatlıkla gidersin
Ben de 3 ülke değiştirmiştim gri pasaport ile
Sorun olmuyor

Her sınırda mühür vuruyolar kontrol yapıp

Viyanayi tercih etmedim cunku gunubirlik gezilecek bir yer degil, ben muze falanda gezmeyi seviyorum panaromik tur pek tatmin etmiyor...
Ben bordo pasaportluyum ,slovakya-bratislava'dan maceristan- Budapeşte'ye gecmistim karayoluyla -zaten 3 saatlik yol. Üstünden zaman geçti ama kimse tarafından arandığımi -pasaport kontrolu yapildigini hatırlamıyorum.
Yani bence rahat rahat geçiş yapabilirsiniz.

*Sorunuza ennn çok cevabı kim verir biliyor musunuz? Facebook'ta interrail Türkiye ve yardımrail sayfaları var (interrailin üye alımı ayda bir ama yardimraile hemen kabul edilirsiniz) genelde çok gezenlerin gezi ile ilgili sorunlarını çözüyorlar. Eminim sizin gibi gri pasaportlu başkaları da vardır, yardımcı olurlar^^
Bu arada sizin yerinizde olsam bratislavadan 1 saat uzaklıkta Viyana'a geçerdim, çünkü çok gezecek yeri yok slovakya'nin, bir kalesi bir de güzel heykelleri var o kadar...
Şimdiden iyi tatiller

Rahatlıkla gidersin
Ben de 3 ülke değiştirmiştim gri pasaport ile
Sorun olmuyor

Her sınırda mühür vuruyolar kontrol yapıp
Siz hangi ulasim aracini kulandiniz? Biz Budapesteden Bratislavaya trenle gidip gelecegiz gunu birlik yani planimiz bu sekilde kismetse...
Zaten gorevlendirmemin yapildigi yer Budapeste de bir kurum...

Tesekkurler simdiden

merhaba,
ben 3 defa gri pasaport aldım ve üçünde de avrupada birden fazla ülkeye giriş çıkış yaptım. gri pasaportunuzla gri pasaporta vize uygulamayan ülkelerin hepsine gidebilirsiniz. zaten bahsettiğiniz iki ülke arasında fiziki sınır yok, otobüste, trende vb. kontrol olursa da pasaportunuza herhangi bir mühür, damga vs. vurulmayacak. gri pasaportta damga sadece türkiyeye giriş çıkışta ve görevlendirmeyle gittiğiniz ülkeye giriş çıkışta havalimanı polisi tarafından uygulanacak. Gri pasaporta vize uygulaması olan bir ülkeye gitmediğiniz sürece bir sıkıntı yaşamazsınız.

Son düzenleme:
merhaba,
ben 3 defa gri pasaport ve üçünde de avrupada birden fazla ülkeye giriş çıkış yaptım. gri pasaportunuzla gri pasaporta vize uygulamayan ülkelerin hepsine gidebilirsiniz. zaten bahsettiğiniz iki ülke arasında fiziki sınır yok, otobüste, trende vb. kontrol olursa da pasaportunuza herhangi bir mühür, damga vs. vurulmayacak. gri pasaportta damga sadece türkiyeye giriş çıkışta ve görevlendirmeyle gittiğiniz ülkeye giriş çıkışta havalimanı polisi tarafından uygulanacak. Gri pasaporta vize uygulaması olan bir ülkeye gitmediğiniz sürece bir sıkıntı yaşamazsınız.
Her iki ulkede vuze uygulamiyor. Macaristan ulkeye giristen itibaren 6 ay, Slovakya 3 ay gecerli pasaport istiyor o konudada sikinti yok.
O zaman icim rahat gezebilirim boş günümde...

peki yurt dışında tren mi otobüs mü tavsiye edersiniz ulaşım için bir ülkeden bir ülkeye giderken..

Back
X