Açıkcası buna görücü usulü mü deniyor bilemem ama ben 24 yaşından sonra evliliği düşünmeye başladığım için herkesin çevresinde beğendiği kişilerle tanıştırma çabalarına karşılık vermiştim.3,5 aylık evliyim ve eşimle tanıştırılmamız şöyle oldu.Annem ve babamın ortak köylüleri bir bayan vardı.O bayan benim doğduğumu bilir ama tanımaz beni görmedi de zaten.Abim üniversitede okurken bir yıl boyunca aynı evi paylaştığı bir arkadaşı ile 5-6 ay önce tekrar bir fuarda karşılaştı.Eşimde yanında çalışan yemek yapan bayana abimi anlatıyordu.O bayan madem çok seviyorsun o arkadaşını onun kızkardeşi yok mu diyerek aracı oldu.Derken kadın beni gördü.Onu bana beni ona anlattı.Mado'da randevu ayarladı.Ben de evlilikten beklentilerimi ,değer ve hassasiyetlerimi ve fıtrati özelliklerimi vs anlatarak o da kendisini ve beklentilerini anlatarak birbirimizle mutabık olduğumuzu gördük.Tabi burda en büyük referanslarımdan biri abim ve o bayan oldu.ıkiside yakinen tanıyor ben de tanımaya çalıştım Allah kerim dedim : ))