Grc usul evlilikte tanma nasl olmal??

bicirkiz

Canıma can katan canımsın...
Kayıtlı Üye
24 Nisan 2008
1.418
19
683
görücü usülü tanışamlar nasıl iletişime geçtiniz eşinizle kim aradı kim buluşturdu sizi?irtibata size haber geldikten kaç gün sonra geçtiler?

heralde aileyi ve damat adyını çok iyi tanıyodunuz ablanla ikisi hiç görüşmemiş hemen vermişiniz.benim bildiğim aile görür sonra kızla çocuk tanışır.

benımde yengemlere mısafır gelmişler.kız baktıklarınıda solemişler laf arasında işre yengemde benı sölemiş onlarda olur goruşsunler demişler.o başka sehırdeydı.sonra msn adresını vermiş cocuk bende ekledım öle görüşmeye başladık.sonrada telde goruşmeye başladık.1 ay sonra görmeye geldiler aılece.daha sonra cocuk geldi bır kes tek başına bayramdan sonrada istemeye gelcekler kısmetse ama 3ay oldu bızım hala isteme olmadı.normalde gorucu usulu ve aynı sehırdeysenız hemen ısteme ardındanda 1ay içinde nişanı yapıyolar dıye bılıyorum ama yınede kızla cocugun bırbırlerını tanımak ıstemelerıne baglı

geçen sene haziran gibi benim kuzenin eşi olan onun kuzen söylemiş görün diye. bi gün eltim ve görümcem işyerine gelip görmüş beni ama haberim yok :roflol: temmuzda bana söylendi, istemiyorum diye bir ay tepindim. sonunda babacım sağolsun ikna etti beni, muhteşem bi insan ve muhteşem bi aile olduğu için. zaten eski komşuları ve aile dostları...
sonra ağustos 1'de görüştük, çay bahçesi gibi bi yerde. halam ve halası çok seviyorlar birbirlerini, onlarla gittik bi de eltim vardı. ayrı oturduk tabi
ağustos 16 isteme, 18 nişan oldu mayıs 4 de düğündü

yengem aracı oldu bizde
nişnalımgili tanıyordu
önce kaynanamlar geldi beni gördü
aradan bir hafta sonra nişanlım geldi
bu olaylar mayısta başladı
konuşmalar araştırmalar
15 haziranda nişanım oldu.
yaklaşık 2 ay içinde oldu
inş. aralık 13 dede düğün var canımla
ve 3 haftadır da göremiyorum nişnalımı
işler sebebiyle özledim yaaaaa.

Benide istemeye geldiler ama olmadi pat diye kiz mi istenir ben beğenmedim çoçuğu onlar tlf numarami falan istemişler ama geçiştirdim hep olmaz dedim bi kere benim kadar boyu var ben topuklu giyemicekmiyim olmadi ama sonradan isteme akşami bişeyi unuttuğumu fark ettim kahvenin yaninda su ikram etmedim ne kadar kizdim kendime ama olsun nasil olsa bi daha görüşmücez (

görücü usülü hiç çevremdede olmalı onun için bilmiyorum
ama bugün amcamın kızına gelecekler bakalım artık hayırlısı

ben de görücü usulü evlendim
1 hafta önce haftaya geliriz dediler
gelmeden 2 saat önce yine haber verdiler
önce hep birlikte oturduk sonra eşimle ben başbaşa kaldık
hiç tahmin etmezdim ama tam1 saat 40 dakika konuşmuşuz
anlaştık gibi bişey olmuştu böylece
ikimizde gözlerden anlamıştık
sonrası bilindiği gibi nişan vs.

QUOTE=bircanEY;3941268]ben de görücü usulü evlendim
1 hafta önce haftaya geliriz dediler
gelmeden 2 saat önce yine haber verdiler
önce hep birlikte oturduk sonra eşimle ben başbaşa kaldık
hiç tahmin etmezdim ama tam1 saat 40 dakika konuşmuşuz
anlaştık gibi bişey olmuştu böylece
ikimizde gözlerden anlamıştık
sonrası bilindiği gibi nişan vs.[/QUOTE]

hehe bende nisanlim benimle konusmaya bize geldi ablasiyla falan biz bi basladik konusmaya saat 2 30 da basladik cok ciddiyim saat aksamin 6 si idi bitti anlastik kaydirigubbakcemile5 artik anneme gina geldi ne konusuyo bunlar hala diyeee :):):):) cok guzel gunlerdiii beeeee :1hug::1hug:

olurmu öyle şey.. :s bu devirde!! valla kızlar ben çok karşıyım hani biri tanışmanıza aracı olur falan gezersiniz en az 2-3 ay sonra .. ama ne bileyim bana pek mantıklı gelmiyor

Başlık ilgimi çekti Ben de böyle biriyle görüşmeye başladım bu aralar. Tecrübeleri görmek istedim. Konuyu güncelliyorum. Başka bu konuda tecrübesi olanlar kendi veya yakınları böyle evlenenler Anlatın bakalım hikayeleri yerimseniben

bende görücü usulu evlendim.ablası yan binadan komşumuzdu(olmaz olasıca).bi gün oturmaya geldiler kızıyla başka bir gün heber verdiler gelicez diye eşimle birlikte geldiler ama biz knuşamadık öle uzaktan bakabldik birbirimize.hemen gelip istiyelim diyo bunlar ben öle konuşmadan olurmu ben konuşacağım diyip tuturunca eşim tekrar geli baya bir konuştuk sonra tamam dedik.(laf aramızda bana ilk görüşte aşık olmuş)

neden olmaz olacısa dedin cnm..aranız kötü mü..ben ne beğenerek nede görücücü usulu evlenemicem sanırım hem kendi bulduklarımı kabul etmiyorum ayrılıyorum hem etraftan gelenleri kabul etmiyorum halbuki ne kadar çok kabul etmek isityorum ama kısmet işte olmayınca olmuyor hakkatten:çok üzgünüm:

neden dedim canım anlatayım.görümcem hem kendi buldu hemde yıllardır ayırmak için elinden geleni yapıyo.hep benim dedğim olsun benim dediğim gibi yaşasınlar,giyinsinler,aileleri ile hiç görüşmesinler ister.attığı iftiraları ve dedikoduları hiç saymıyorum bile.elinden gelse şuan ayırır bizi.

benide kardeşiyle tanıştırmak isteyen bi abla var akraba değil ama her görüştüğümüzde tanıştırmak istiyorum diyo hala tanıştırcak 6 ay oldu ilk zamanlar merak ediyodum ama artık istemiyorum sanki ben onları bekliyorum sürekli evlensem sözlensem o söylemeyi düşünürken haberi olmıcak, annenden babandan gizli olacağı için çekiniyorum onlardan izin almam lazım diyo bide.
sanki ben ömür boyu onları beklicem gerçekten istese acele eder dimi

allah allah nasıl iştir bu yaa ..simaycım insanları hep pışpışlıcaksın sanırım kavga ettin mi fikrine uymadn mı hmen ayırmaya allah akıl fikir versin sanada sabır versin uyma hiçç

birde şu var ama cnm gerçekten zamanı gelirse bi şekilde eryada geç tanışırsınız..acele etmemesinin vardır nedeni..

birde şu var ama cnm gerçekten zamanı gelirse bi şekilde eryada geç tanışırsınız..acele etmemesinin vardır nedeni..

bilemiyorum aslında aile olarak fln iyiler bende o yüzden merak ediyorum zatı şahanelerini ama daha tanışmak nasib olmadı :) imalar var sürekli biz her gittiğimizde annesinide çağırıyor müstakbel kaynanamı yani ama asıl esas oğlan ortada yok haberi varmı onuda bilmiyorum orası karanlık.. hayırlısı olsun diyorum artık..

bide en yakın arkadaşım bu tür tanışmaları çok saçma buluyor benim için yani daha küçüksün kendin bulursun ileri yaşlarda falan olsan neyse bi tanışayım dersin ama şimdi aşık olacağın birini bekle diyo.. okuyosun çalışma hayatında olcak böyle tanışma diyo.

ben olumlu bakıyorum ama sanki aşık oldukta çok mu hayır gördük , ortada kimse yok büyük biri seni tanıştırcam dediğinde daha çok hoşuma gidiyo benim çünkü uygun kişileri yakıştırıyolar ... hayırlısı nasip bu işler

aslında bu tür görücü usulu tanıştırmalar ben karşı değilim çok öncelerden anneler beğenir istenir verilirmiş gençler anlaşmadan görüşmeden ama artık görücü usulünün kavramı değişti seni görüyorlar huyunu suyunu bilenler çevrede sana uyan varsa tanıştırıyorlar gerisi gençlere kalıyor ben karşı değilim büyükler daha iyi görebiliyor anlaşıp anlaşamıcamızı karakterleri sonuçta anlaşılırsa oluyor..diğer türlü kime güvenip aşık olucaksın binbir türlü insan var aşık olmay bende çok bekledim ama olmadı şimdi ise yaşımın daha erken olmasına rağmen hem mantığıma uysun hem en azından aşk olmasada beğeni olsun diye düşünüyorum...herşeyin hayırlısı tabi çok severekte evlensen görücü usulüde evlensen bazı şeyleri dğiştirmek elimizde olmuyor eğer senin onu yaşayacağın varsa kaderine yazlmıssa yaşıyorsu zaten...allah hakkımızda hayırlısını yazsın ...ayy bn çok mu kaderci oldum neeeedelikafaduldendelikafaduldenŞenizŞeniz

bende hep öyle diyorum hep nasip bu işler fln kader kısmet
diğer başlıkta da gördüğüm düşüncelerimiz birbirine benziyor kaydirigubbakcemile5

o abla bana sinemaya gidelim bi gün dedi sanırsam yalnızken bana konuyu açacak ya da bi süpriz yapacak ,ben onu çağıracakmışım ama sen iyi bilirsin bana haber ver dedi bende ilk adımı atan olmak istemedim açıkçası o benim üstüme düşsün o ayarlasın diye ama şimdide düşünüyorum acaba ne yapsam diyee şakkıdı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…