• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Grafikerler

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU1
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Aslında biz değil onlar bizi buluyor.Çünkü eşimin bu meslekte eski dönemde çalıştığı yerlerden çevresi oluşmuş.Şuanda genelde yayınevleriyle çalışıyoruz.
Bunun dışında katalog broşür v.b. çalıştığımız yerlerde, yine eski müşterilerinin tavsiyesiyle bize ulaşanlar.Zaten ne kadar çok iş yaparasan o kadar çok tanınmaya başlıyorsun zamanla.

selam bende grafikerim hanımlar
ilk sayfadan beri okuyorum kursa gitmek isteyen çok tabiki bu bizim meslekte bi çöküş yaşatmadı değil ama ben okadar katı değilim yeterki insan kendini yetiştirsin ben nasıl emek verdiysem kurstan gelen arkadaşlarda emek versin dirsek çürütsün ben liseden beri bu iş üzerine okuyorum rgb nin cmyk nın ne olduğu bileceksin ve matbaa bilgin olması şart ben öyle tasarım yaparım iki çiziktiririm bırakırım yok profesyonel olmak istiyosan herşeyini bileceksin böyle yapacak bu işi sonuna kadar yapacak arkadaşlara sonuna kadar yardımcı olurum biraz uzun oldu ama napıyım dolmuşum kaydirigubbakcemile3 artık kurstan kendini geliştirmeden gelenlerden bıktık yahuuu :oklava::oklava:
süprizzzzz:içelim:

Kızlar selam ben bilgisayar alıcagım fakat sizinde yorumlarınızı merakkettim ACER ASPIRE 5520G kullanan yada hakkında az çok bilgisi olan varmı aranızda.Bizim işleri kaldırırmı acaba?

grafil tasarım yetenek sınavından bahsedebilirmisiniz acaba resim yapabilmekk şartmıı renklerle oynamayıı cok seviyorum yeni şeylerr tasarlamakk superr de yenetenekk sınavlarıı 2 aşamalı oluyomuss cok araştırdım ama fazla bilgi alamdım bu konuda bilgi verebilirmisiniz

Selam bende grafikerim. 14 yıl grafikerlik aptıktan sonra artık bıraktım çünkü nerdeyse eve uğramıyodum. Sürekli büyük matbaalarda çalıştım. Bu konuda ajanslar daha rahat galiba, benim çalıştığım yerlerde hafta içi sabah 8.30 iş başı akşam 22,30-23,00 paydos cuma günü sabah 8,30 iş başı cumartesi sabah 7,30 paydos gibiydi genelde bide gecenin bi vakti sabahın 3'ü 4'ü bi telefon hade fabrikaya çalışmaktan bezdirdiler. İyikide bırakmışım şimdi tembel tembel miskin miskin evde oturuyorum. Canım istiyo geziyorum, canım istiyo yatıyorum. Hayat böyle çok güzelllllllll.

Kızlar selam ben bilgisayar alıcagım fakat sizinde yorumlarınızı merakkettim ACER ASPIRE 5520G kullanan yada hakkında az çok bilgisi olan varmı aranızda.Bizim işleri kaldırırmı acaba?

Neden PC alıyorsun? Mac almanı tavsiye ederim çünkü yaptığımız işlerin ana bilgisayarı macintosh G5 alamıyorsan imac alabilirsin yerimseniben
Grafikerlik yapıyorsan kesinlikle PC alma derim.

grafil tasarım yetenek sınavından bahsedebilirmisiniz acaba resim yapabilmekk şartmıı renklerle oynamayıı cok seviyorum yeni şeylerr tasarlamakk superr de yenetenekk sınavlarıı 2 aşamalı oluyomuss cok araştırdım ama fazla bilgi alamdım bu konuda bilgi verebilirmisiniz

canım yetenek sınavları hangi okul olacağına bağlı..kiminde 3 aşama, kiminde 2 aşama..
Sadece renklerle oynuyor olman ve yeni şeyler tasarlıor olman pek bişi ifade etmez.
yetenek sınavı pek hafife alınacak bir durum deil
1. aşamada karşındaki bi modeli yada objeyi çizmeni isterler,
2. aşamada hayalden çizmeni isterler falan...
Kapsamlı ve detaylı bi sınavdır yani.
her aşamada eleme yaparlar.
Ben de girdim Mimar Sinan ve Marmara Güzel Sanatlar da.
Mimar Sinanda aşamayı geçemedim, Marmara da yedeklere kaldım.
Tabi o sırada Trakya Üniversitesi kayıtları başlatınca açıkta kalmıyım diye kayıt olmuştum.
Marmara üniversitesinde sıra bana gelmiş miydi hak kazanmış mıydım hala merak ederim:çok üzgünüm:

Bende hem desinatörlük hemde grafikerlik yapıyorum.Eşimde grafiker.Biz freelance çalışıyoruz.Ve getirisinden gayet memnunuz fakat sizinde dediğiniz gibi gece gündüz birbirine karışıyor malesef.
Hangi programlara hakimsiniz? Bu konularda belki birbirimize yardımcı olabiliriz.
Biz genelde;Photoshop, Freehand, Corel kullanıyoruz.

Photoshop, corel, max, cinema4d kullanıyorum AE, premire ve edius eğitimi alacağım

Neden PC alıyorsun? Mac almanı tavsiye ederim çünkü yaptığımız işlerin ana bilgisayarı macintosh G5 alamıyorsan imac alabilirsin yerimseniben
Grafikerlik yapıyorsan kesinlikle PC alma derim.

bende mac taraftarıyım...

Bende grafikerim kaydirigubbakcemile5

bayanlara ücret sorulmaz ama ortalama ne kadar alıyorsunuz arkadaşlar

Yapılacak işe ve firmanın ödeme gücüne göre değişiyor. 500-2000 arası.

Ama bu demek değil ki çok para kazanıyoruz. Öyle zannedip bu mesleğe yönelmeyin. Bu işi öğrenip yapmaktan daha zoru müşteri bulmaktır. Herkes öğren sana yaptırırız der ama iş ciddiye binince kimseden ses çıkmaz. Bunu hem benim hem de meslektaşlarımın deneyimlerine dayanarak söylüyorum. Bir de teknoloji her gün değişiyor bu da her gün yeni bir şeyler öğrenme zorunluluğu demek. Ben bu mesleğe bu gün başlasaydım kolay öğrenemezdim. Ben başladığımda işler çok daha basitti.

Bakın bu bir dost tavsiyesi: Eğer matematik zekanız varsa ve sanat yeteneğiniz varsa bu işe girin. Birinden biri olmazsa olmaz. Yurt dışında uzmanlaşma var ama bizde hem katalog yapıyorsun hem web yapıyorsun hem programcılık yapıyorsun yeri geliyor pazarlama yapıyorsun.

Niyetim sizleri caydırmak değil sadece yanlış karar vermenizi engellemek. Çevremde bu işe merak saran çok oldu hatta dünya para verip kurslara gittiler. Ama sonuç alamadılar.

Neticede bu işi tavsiye edermisiniz derseniz evet tavsiye ederim çok zevkli. Yaptığım işten keyif alıyorum. Eğer analitik zekanız ve sanatsal yetenekleriniz varsa detayları fark etmede başarılıysanız. Araştırıp öğrenmeyi seviyorsanız kesinlikle tavsiye ederim.

Freelance (serbest) çalışmak isteyenler kapı kapı dolaşarak müşteri bulunamayacağını bilsinler tanıdık vs yoluyla müşteri bulmak mümkün ama tanıdıklar da para vermek istemez. Müşteri bulabileceğinize inanıyorsanız. Serbest çalışmak mantıklı. Ayda 2-3 iş yaptığımda oluyor aylarca boş oturduğumda. Bir siteyi yapmak zaman almasa da müşterinin bilgileri ulaştırması kararsızlıkları çok vakit alıyor.

Başlangıçta zor görünse de adım adım öğrenerek size çok zor gelen şeyleri bir süre sonra anlamaya başlarsınız. Gerçekten isterseniz başarılı olursunuz.

Back