• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Grafikerler

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU1
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
canım bende gradfik mezunuyum liseden şuanda ünide serigrafi okuyorum

bu meslekte benim kafamin bir kösesinde. özellik reklam alaninda grafikerlik iyi bir is imkani sunuyormu??? resmim iyidrde, bilgisayar olaylarini okuldaögrenirim muhakkak. Ama dilbilgisi gereklmi??yani yabanci dil? Kazanc durumu ne kadar ayda?? kendini hangi alanda daha gelirtirmek lazim??? bir is günü nasil geciyor, ayrintili bilgi verebilirseniz cok sevinirim..

Grafikerlik ölmeyen ve sürekli gelişen bir meslek çünkü reklamcılık ölmeyen bir alan. Yabancı dil her meslekte gerekli tabi ama programları kullanma açısından soruyorsan eğer, ingilizce şart değil bence. Bunun dışında maaş durumu değişiyor. Asgari ücret alanda var 1,5-2 bin maaş alanda var. Eğer bu mesleği seviyorsan rahatlıkla yapabilirsin. Sırf para için yapılacak bir meslek değil bazen gecen gündüzün birbirine karışıyor e bide sabır lazım.

Grafikerlik ölmeyen ve sürekli gelişen bir meslek çünkü reklamcılık ölmeyen bir alan. Yabancı dil her meslekte gerekli tabi ama programları kullanma açısından soruyorsan eğer, ingilizce şart değil bence. Bunun dışında maaş durumu değişiyor. Asgari ücret alanda var 1,5-2 bin maaş alanda var. Eğer bu mesleği seviyorsan rahatlıkla yapabilirsin. Sırf para için yapılacak bir meslek değil bazen gecen gündüzün birbirine karışıyor e bide sabır lazım.

cevabin icin sana cok tsk ederima.s.

bu işi yapmayı düşünüyorsanız ilk dönemlerde para kazanmayı düşünmeyin... her ne kadar iyi bir kursu bitirdiyseniz de bir yerlerde deneyim kazanmanız şart. matbaa bilginiz ve ingilizce kelime bilginiz olmalı (programlar ingilizce olduğu için) ayrıca para kazanmayı bana göre bu işin gerçek profesyonelleri hak ediyor... yeri geliyor gecen gündüzün karışıyor birbirine...

grafiker geldi hanııııııııııııııııııııııııııııım

evet bende grafik isiyle ugrasiyorum, programlari bir sekilde ogrenirsin belki ama tasarim ruh da katman gerekir isin icine, aslinda her ne kadar disardan cok kolay gorunsede zor bir meslek

Bende Grafikerim ve burdayımjeyyar yardım isteyen arkadaşlara elimden geldiğince yardım etmeye çalışırım yerimsenibengamyoncuiremsu

bende kursa gitmeyi düşünüyorum fakat garfikerlik mi ve bilgisayarlı modelistlik mi bu ikisi arasında karar veremiyorum.sizce hangisi daha iyi.

bende grafikerim getirisi evet iyi bir meslek ama ilden ilede fark ediyor ankara büyükşehir üstelikde başkent olmasına rağmen burdaki grafiker maaşları oldukça komik düzeyde ama pes etmiyorum çünkü işimi çok seviyorum

her önüne gelen grafiker olmaya kalkıyo kardeşim! Biz mektepliler napalım önümüzü kapatmayın yavv :))))
Bende kursa gittim ama kurs öncesinde photoshopu evde kendi çabalarımla öğrendim geçen yıllarda bir hata yapıp fakülte süresi uzun ben o kadar bekleyemem bir an önce bu işi yerinde öğrenmek istiyorum diyerek işe atıldım sonradan fakülte bitirmememin eksikliğini yaşadım zaman zaman daha sonra anadolu üniv. grafik tasarım bölümünü birincilikle bitiren arkadaşım çalışmalarımı nasıl yaptığımı sordu böylelikle fakültenin insanlara pekde bişey kazandırmadığını görmüş oldum profesyonelim demiyorum ama piyasadaki çoğu benim diyenden de iyi olduğumu düşünüyorum kendimi sürekli geliştirmeye çalışıyorum

bilgi paylaşımına açığım

bu sitede grafiker olarak 1-2 bayan vardır diye düşünüyordum öyle olmadığına sevindim. Bu konuda çok dertliyim çoooooooooooooookkk keşke istanbulda yaşasaydım:(

İstanbul da grafiker olmakta çok zor canım. Mesleğini tam yapamıyorsun. Sürekli mesleğimizi baltamaya çalışan işverenle karşılaşıyorum.

Bende hem desinatörlük hemde grafikerlik yapıyorum.Eşimde grafiker.Biz freelance çalışıyoruz.Ve getirisinden gayet memnunuz fakat sizinde dediğiniz gibi gece gündüz birbirine karışıyor malesef.
Hangi programlara hakimsiniz? Bu konularda belki birbirimize yardımcı olabiliriz.
Biz genelde;Photoshop, Freehand, Corel kullanıyoruz.

elif merhaba benim nişanlımda grafiker freelance olarak çalışmayı düşünüyoruz evlendikten sonra nasıl iş buluyorsunuz ?

Back