- 18 Şubat 2018
- 12.233
- 2
- 54.840
- 598
- 44
Benim iki göz 6 derece miyop ve astigmat var her ikisinde de. Gözlük olmadan hiçbir şeyi göremiyorum. Bu yeni gözlükle yakını göremiyorum, doktor tekrar gelirsin yakını göremezsen başka cam yazarım dedi ama yumurta kapıya dayanmadan doktora gitme gibi bir huyum olmadığı için idare etmeye çalışıyorumÇok zaman geçti hatırlamıyorum,uzak sorunum var benim
Diş konusunda takınyılıyım, idare edebildiği kadar idare edecek artık kendi dişlerim ama birgün dişsiz kalırsak malı mülkü satıp implant yaptırırızAyy valla kalan dişlerinize iyi bakıntek diş bu kadarsa bütün dişleri düşünemiyorum
vallahi ekonomi ne ara bu hale geldi çok üzülüyorum ,herşey para olmuş ya ,yakında devlette artık elini milletten çekerse şaşmamDiş konusunda takınyılıyım, idare edebildiği kadar idare edecek artık kendi dişlerim ama birgün dişsiz kalırsak malı mülkü satıp implant yaptırırız
Bir şey diyemem ki, iyi bir doktor bulup muayene olmanız lazım. Ben ameliyatı hiç düşünmedim çünkü miyop tekrar ediyor diyorlar.Yanlış hatırlamıyorsam benimde 6 dereceydi . Hiç bir tedavisi yokmu gözlükten başka
Ben geçenlerde youtube reklamında görmüştüm yeşil ışın tedavisi diye ne kadar doğru bilmiyorum ama göz uzak yakın problemi farketmeksizin tedaviyle iyi oluyormuş . Dünyagöz hastanesine gitmeyi düşünüyorum bakalım orası ne dicekBir şey diyemem ki, iyi bir doktor bulup muayene olmanız lazım. Ben ameliyatı hiç düşünmedim çünkü miyop tekrar ediyor diyorlar.
çok mu ileri derecesiniz?Ben 2012'den beri gozluk kullaniyorum, hatta ilk gozlugumu hayvani bi paraya alinca (o zaman asgari ucret 800 liraydi galiba, ben 2 bin lira vermistim bak nasil kaziklanmisim hesap et) babam zeka seviyemden suphe edip beni atasun ile tanistirdi ahshshhs.
Ameliyat astigmatini düzeltti mi? Bana ameliyat olunamiyor dendi astigmat icin?
Bak ben hic denk gelmedim camin tamaminin karşılandığına. Biz aile boyu gozlukluyuz annemde "eskiden odeniyordu cam, o yuzden cerceveyi sağlam alir sadece cam degistirirdik" diye anlatir.
Vallahi bi bakin.
Bana dusuk kanatli gozlukler haric neredeyse hepsi gittigi icin ben kolay buluyorum. Bir de acikcasi prada, channel vb olsun diye dertlenmiyorum ben cunku zaten bebelerim kiriyorlar surekli, o yuzden sigortalatiyorum bir de, iyi oluyor.
daha uyguna da cerceveler var ama mesela bende bır tane begenmıstım 5 bın demıstı..Markasına gore degısıyor..En son 2500 e ıcıme sınen bır gozluk aldım.. Bi de zaten cerceve degılde camlara yok efendım mavi ısık engelleme mı dedı ne dedı ıste tamam dedık öyle olsun...O yuzden de fıyat artıyor.Eşime bugün doktor gözlük yazmış eşim gözlükçüye 6.500 tl vermiş . Fiyat bilmediğim için soruyorum sizce normalmi bu fiyat
çok mu ileri derecesiniz?
ben gözlük kullanmaya 94te filan başlamıştım sanıyorum
o yüzden dereceleri de unuttum ama 3-4 miyop 1.5-2 astigmat filan olabilir
ilerledi kademe kademe benim de ailemde gözlük kullanımı çok
ben laboratuvarda çalışıyordum o zaman ve sürekli mikroskop, sıcak oda vs. kullanıyordum. ikrah gelmişti gözlükten. hiç lens kullanmadım direkt ilerleme olmaz artık dediklerinde ameliyat oldum.
LASIK oldum, 2007 kışında
astigmat düzeltilmiyor değil de tekrarlayabiliyor (yani ilerleyecek olan astigmat ilerliyor yine, durmuyor sanırım), onu mu dediler ki acaba? mesela kornea kalınlığı ölçülüyor ameliyatten önce çünkü flep kaldırılıyor ya, tekrar bir operasyon gerekse (düzeltme amaçlı ya da başka bir şey için) kornea yapısı ve özelikle kalınlığı müsait mi bu önemli bir kıstas. inanın o zaman kaç demişti unuttum ama şunu net haıtlıyorum "çok güzel kalınlıkta korneanız gerekirse 3 kere daha bile ameliyat olabilirsiniz" demişti bana. şimdiki tekniklerde belki o kalınlık da eskisi kadar önemli dğeildir onu da bilmiyorum.
bir de 0.25 filan kalabilir diyorlar -valla kaldıysa da benim bulanık ya da uzak görememe sorunum yok biz kuzenlerle filan bir araya geldiğimizde aramızdaki geyiklerden biridir, sen şunu okuyabiliyor musun diye etraftaki tabelelara filan bakarız, böyle de "bilimsel" bir test yöntemim var. performans düşse haberim olur, oradan biliyorum...
- ha yaşım 40ı geçti belki artık bazı sorunlarım olur onu da bilmiyorum ama bu yaşa kadar memnunum.
göz doktorlarının bir kısmı lazerli işlemlere karşılarAmeliyat icin muayene olmadim ben hic, astigmat teshisimi koyan doktora oyle yarim agizla ameliyat olsam ne olur diye sormuştum, o da astigmata ameliyat olmaz demisti. Ustune 2 yas buyuk kuzenim de astigmatli ama onun artik hayat kalitesi yerlerdeydi, o ameliyat oldu ama ciddi anlamda perisan oldu, haftalarca isiga cikamadi, bas ağrısından (ikimizde migrenliyiz) kendine gelemedi. Ben de ameliyat fikrini rafa kaldirdim böyle olunca.
Goz numaram cok ileri degil ve ilerlemiyor aslinda, sol 2 numara, sag 1.50 ustune goz tembelligi sebepli kismi körlük mevcut, belki de gidip ameliyat icin ozellikle muayene olsam bana da uygunluk verirler.
Hep ameliyat korkusundan bu düşünceler tabi :)
göz doktorlarının bir kısmı lazerli işlemlere karşılar
sizinki de öyle olabilir
mesela cerrahların çoğu gözlüklüdür ve ameliyata girerken gözlük takarlar, lazer yaptırmazlar
ama inanın ben mikroskopu gözlükle kullanmaktan bıkmıştım, cerrah da değilim insan kesmiyorum fare kesiyorum dedim, oldum.
evet ışığa çıkılmıyor hassaslaşıyor da (benim de bir tık hassaslığım var ışığa ama ameliyattan mı zamanla mı oldu bilmiyorum ki)
ben birkaç gün sonra güneş gözlüğü takıp çalışmaya başlamıştım sadece araç filan sürmüyordum. kışın oldum sonra da kış memleketine (y.dışında, baya -20ler olan bir yere) gittim çalışmaya, yani tam anlamadım o zamanlar güneş ışığı olayını. kar ışığı pek rahatsız etmiyordu (çok çalışıyodum tabi doğa sporu filan da yapmıyordum) şimdi kar hiç görmüyorum tam yaz memleketindeyim, güneş ışığına hassasım.
şimdi de migren bende de var. o zamanlar yoktu tabi. açıkçası ben gençken olup kurtuldum diye memnunum yaş aldıkça herşey ama herşey gözümde büyüyor benim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?