Gözlerimi Kaybedebilirmişim ...

bide hanefi çakır vardı istanbulda bi hastanede ona lazer oluyordu bzm akrabalar cnm o doktoru bi araştır istersen

cnmmm bende 2006dan berı retına yırtıklarıyla tedavı oluyorum ıstersen sana yardımcı olabılırımm dr. ve ameluıyat tecrubelerım varr bana dönersen eger yrdmcı olucamm..

Anladım Tatlım çok sağol.

Cok geçmiş olsun canım farklı doktorların da fikrini almakta fayda var.

bende dünya göze gitmiştim bu sonbaharda bana da çok moral bozucu şeyler söylediler o kadar ki psikolojim bozuldu bi süre sana önerim kesinlikle oraya bağımlı kalma ve su an başkent hastanesinde tedavi oluyorum ve en azından moralimi o kadar bozmadılar başka bi hastaneye görünmeni tavsiye ederim

canım ben 13 yasımda retine dekolmanı ameliyatı oldum suan 24 yasındayım hiç üzme canını içini ferah tut olurmu Allah çok büyük.Bende sağ gözde 3 delik varmış retinada zar ayrılmış gözün sıvısı içine dolmuş böyle yıldız parlaması gibi şeyler görüyordum dr a gittik inanamadı yasın çok kucuk falan filan olabilir işte böyle bazen ben erken dogmusum 7 aylık ona bagladılar...okmeydanı ssk da ameliyat oldum Rabbime şükürler olsun çok güzel geçti sonrasında iki gözüde sağlamlaştırmak için lazer yaptılar... 6 ayda bır muayene oluyordum 3 yıldır gitmiyorum bnmde gidip bi baktırmam lazım senı çokkkk iyi anlıyorum biran önce ameliyat ol sağlıgına kavus çok ciddi çok önemli hiç zaman kaybetme bana haber ver mutlaka canım çok geçmiş olsun acıl şifalar diliyorum...

arkadaşım buna retina dekolmanı deniyor. Genelde yüksek miyopilerde sık rastlanıyor. Lakin düşük miyopilerde de görülebiliyor. Eğer ailede varsa diğer üyelerde de olma ihtimali artıyor öncelikle ailenizin de bu muayneden geçmesi lazım. Erken teşhis çok onemli. ayrıca çeşitli retina merkezleri var. Retinada oluşan dekolman/yırtık lazer ile dikiliyor. O yüzden kendini üzme, çaresi olan bir şey. İnsanların çoğu farketmiyor ya da önemsemiyor. Damlalı göz muaynesi ile bu dekolmanlar teşhis ediliyor. Çözümsüz değil , retina merkezlerine git, allahın izniyle bir tedavinde bir problem olmayacaktır.Körlüğü falan da aklına getirme, görüyorsan sorun yok demektir önemli olan o delikleri dikmek ve şükret ki onları dikecek aletler mevcut... acil şiafalar dilerim

Arkadaşlar aylar önce bu konuyu açmıştım 15 gün önce ilk ameliytımı oldum, maalesef 5 ayda delikler 360 derece göz çevremi kaplamış ve artmış.
O yüzden ameliyatımı 2 seansa böldüler.
Çok fazlaydı dayanamadım kesinlikle can yakıcı birşeydi
1 seferde hepsini kapatırsak gzünde zar oluşma riski var dedi o yüzden 2. ameliyatımıda yarın olacağım benim için dua edin inşallah 3. gerekmez

.Geçmiş olsun.

Son düzenleme:
Canım, Allah şifa versin inşallah...

geçmiş olsun üzüldüm gerçekten göz bu sonuçta görmeden hiç birşey yapamazsın... benim bi arkadaşımın kardeşinin retinası yırtıldı 3 defa ameliyat oldu gözü de 9 numaraydı kesinlikle başka doktorlara da git görün derimve olucaksanda iyi araştır ameliyatı 3 defa yapmalarının sebebi ilk ameliyatta yapıldı zannedilip yapılamamış olması

Çok teşekkür ederim canım benim, ikincisi çok daha kötü geçti.
Ama şükürler olsun ki toparladım.
Merhaba ozge benimde sol gozumde degisik cisimler ucusuyo arastirdigimda retina yirtigi olabilirmis diye internnetten duydum.1.25derece miyobum iki gozjmde.Bende dunya goze gittim . Ozel sigorta karsilamasina ragmen epey bi pahali birsey siylendi. Bi testen vazgectim. Hangi test oldugunu bilmiyorjm.Goz tomogrofisi ve kuruluk testi yaptilar . Onlar yine iyi tuttu. ve goz kurulugum vikti. Yani o gozimde ucusan cisimlere baktiramadim. Nasil bi testle baktiriliyor? Pahali birsey mi? Seninde gozunde cok sicimler ucusuyor muydu? Bendesuan ucusuyo saydam siyah cisimler. Lutfen cevap verin.

Canım bende cisimler çok uçuşmazdı ilkkez dünyaGöze gitmiştim orada gözümün arkasına bakıp yırtık olup olmadığına bakıldı.
Gözüne bi damla damlatıyorlar yarım saat geçtikten sonra bi alete alıyorlar mercek yardımı ile makinayı gözüne doğrultuyorlar sağa bak sola bak yukarı bak falan diyorlar o damla sayesinde gözünün arkasını görebiliyorlar.
Muayene korkulacak birşey değil sadece bulanık görüyorsun oda bir süre sonra geçiyor.
Muhakkak farklı bi Dr a görün derim.
Ben her 2 gözümdende 15 gün ara ile lazer ameliyatı oldum 1 ay sonra kontrole gidince doldurulan yırtıkların yanında tekrar açılmalar olduğu ve yeniden her 2 gözümden ameliyat olmam gerektiği söylendi. Yoruldum artık gerçekten.
Hem maddi hem manevi anlamda çöktüm.
Ilerleyen günlerde bi devlet hastanesine görüneceğim nedendir bilmem ama dünya göz bana güven vermiyor ya.
Ama korkma tedavini olduğun sürece bir sıkıntı olmaz.
Benim ki sürekli kendini yeniliyor o yüzden psikolojik açıdan yıprandım biraz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…