sor cnm sor bende sayfaları okuyorum senin konunun:) bir arkadaş demişki retina ince olunca lazer olmazz...bu değişik bir tür lazer onarmak için retinayı...adını da söylemişti ama unuttuumm:) gözüne değen bişey değil cnm..hatta ööyle göz ameliyatları gibi göz kapaklarını tutturmaklar fln hayal etmiştim bende yatarak 1 saat falan sürecek demiştimm...çok korkmuştum..ama gerçekten basit..merceği oturtuyo göz kapaklarına sonra da ışın veriyo...çook hafif bi batma hissetmişimdir belki valla hatırlamıyorumm..öyyle acı falan yok asla...ama çook parlak bi ışık tabi tahammül etmesi ,gözünü oynatmamak ,kırpmamak falan ascık zorr...dediğim gibi 10 dk sürdü sürmedi sonra hayatımıza kaldığmız yerden devam ettik...babam 1.5 saat araba kullandı diyorumm daha ne diyimm:)))
bana teşhisi izmitte koydular..sonra hemen randevu alıp dooğğru murat beye gittik...ben istanbulda yaşıyorum zaten...muaynenin ertesi günüde lazer olduk hemen...bekletipte kendini üzme hiç..ol kurtul bence:) lazer ve kör olacağımı öğrenmem arası 5 6 gündü ve 5 6 gün boyunca hep o beyaz ışık çakacak diye bekledim:)) çok korkuyo insann..bekleme hiç gerek yokk... kör olma fikri çok korkunçç..
Evet insan bu düşünceye bile tahammül edemiyor
Allah sakınsın.
Mercek dediğiniz şey lens gibi içine konan şey mi?
Çok sevindim iyileşmenize ama yine kontrollere gidin lütfen.
yok cnm bildiğin mercek ( hatta fotoğraf makinelerinin merceklerine benziyor) gözüne koyuyor onu eliyle tuttu sanırım gözünü açık tutuyor hemde doktorunn yırtıkları görmesine yarıyor bence....
gözlerim çok bozuk olduğu için çocukluktan beri her yıl giderim ztn mecburr...ama bu yırkık işi bitmişş öyle dedi dr...2 3 5 defa lazaerden bahsedenler olmuş şaşırdım...araştırma hastanesi fln boşver bnce...hastaneyede gitme...muaynehanesi olan bi prof bul kendine...murat bey yada başkası...bana hep daha güvenilir gelir bireysel drlar:) araştırmalarda gereksz araştırıyor cnm yaa boşver orayı...benceee...
Ay nasıl sevindim bilemezsin ben o merceği lens gibi gözünün içine sokuyor sanıyordum çünkü izlediğim lazer operasyonlarında öyle birşey vardı.
Valla artık biran önce olup kurtulmak istiyorum.
Doktor bana da demişti bi kaç defa daha tekrarlanabilir bu lazer diye.
Bu arada bu hastalığı anlamak için bi makinaya koymuştu onda ki ışıkta beni cinnetin eşiğine getirmişti.
Kadın diyor ki Özgecim gözlerini kapatma ay nasıl kapatmam o ışıktan beynime ağrılar girmişti resmen ya inanılmaz rahatsız ediciydi.
Eğer buda onun gibi birşeyse yandık. Neyse artık sağlığım ve canım gözlerim için dayanacağım
Tatlım hiç ameliyat olmadan mı kendini onarır dedi?
Lazer ameliyatı dışında kendi kendini onarması imkansız demişti.
Hatta zaman geçtikçe yırtıklar artıyormuş.
Farklı bi doktora git sen bence.
Ben lens hiç kullanmadım canım bende dörtgözüm
Her ne kadar sadece tv izlerken göremediğim için taksamda
canım yanlış bilgi olmasın simdi raporuma baktım kornea benim ki...😄o kendini yeniliyormus cidden ama senin ki yani retina ya lazer lazım..doktoru aradım bir hışımla😊
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
yok cnm ya küçük siyah sanıyorum içinde çeşitli mercekler olan heehh minyatür bi dürbün düşünn:)) onu erleştirdi gözüme göz kapaklarımı kapatamadım ama koydu baya yani...ya acı falan yook mercekle ilgili bi sıkıntıda yookk ama ışık evet o delirten ışıklardann maleseff( bende dedim nasıl kapatmıyım diye doktora:) ama çok çabuk bitti yani dayanılmaz bişey değil ve sonrada hiç ağrı vs yokk...korkma sakınn...tabi bunların hepsi kişiye lazeri yapan doktora vs göre değişir..sonra canın yanarsa bana sen bana bööyle demedin demme:))))))) lazerin bir kaç defa tekrarlanması yırtığın durumuna, lazeri yapan doktorun ustalığına göre değişir belki bilemem benim 1 kerede bitii ve dediğim gibi sağ gözüm 6.5 numara...sağ gözümün daha kötü olduğunu söylemişti izmitteki dr...o çok korkutmuştu açıkçası,murat bey hiiç o kadar korkutmadı beni..
Bende Gebzede olacağım büyük ihtimalle.
Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim iyi dileklerinizi eksik etmeyin benden
canım banada 15gün önce öyle teşhis kondu.ben15yıdır lens kullanıyorum ondan olmus.2yıl gözlük tak retina kendini onarır dedi...ama lens kullanmaya devam edersen kör kalabilirsiniz dedi...o yüzden seni anlıyorum su anda 4gözüm
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
öncelikle geçmiş olsun kızınıza ve size ... benim kuzenimin çocugunda da göz kayması vardı İstanbul üniversitesi hastahanesindeki Prof Dr Acun Gezer tedavisi yaptı çok memnun kaldılar. İmkanınız varsa Acun beye bir gösterin...
ayy ben de 10 yıldır lens kullanıyorum işkillendim şimdi :18:
sevgili özge
hastalık hakkında bilgim yok.
ama yinede ihmal etme.başka doktora da git derim ben.
konunu saptırmak istemem ama sana ve marlasinger arkadasima
bir sorum olacak.
bende 2 yıl önce dünya göze kızımı götürmüştüm.
henüz 1 yaşındayken.gözü kayıyor gibiydi...
orada ki doktor.birşeyi yok dedi.
benim içime sinmemişti bahata götürdüm.
orda ki doktorda birşey yok dedi.
fakat geçen gün birisi kizimin gözünde kayma olduğunu
dünya göze göturmemi söyledi.tekrar orayı önerdi.
en kısa zaman da tekrar götürmek istiyorum.
önerdiginiz doktor varmı.
merhaba çok sağol Allah razı olsun arkadaşım
bahsettiğin hastane istanbulun neresinde.
birde suan çocuğun gözünde problem yok
en azından biz farkedemiyoruz
ama yeni görenler hemen söylüyor.
yanlış anlamayın ama cocugunun gözünü bıktırdın mı diyor.
biz sürekli gördüğümüz için anlamiyormusuz
Çok sağol canım.
Muhtemelen sende normal görme bozukluğu için gittiğin lazer ameliyatında tesadüfen ortaya çıkmıştır.
Ya o yırtıkların kapatıldığı lazer ameliyatında ağrı falan hissediyor musun?
nerde oturuyorsun? ben pendik goze gitmistim cok iyiydi
Kızlar Merhaba
1.50 Derece Miyop'um Rutin kontrollerim icin Dünya Göz Hastanesine gittim.
Ufak bir muayenede bile herşeyi kontrol ediyorlar.
Doktor bir kac şeyden şüphelendi ışıklı bir makinaya soktu.
Cok şaşırdı bu imkansız daha yaşın kücük nasıl bu kadar yırtıklar olabilir Retinanda falan dedi.
Yanımda annemde vardı anlayamadık ne dediğini.
Epey bi inceledi makina ile.
Arada gözlerinin önüne beyaz şeyler geliyor mu yada şimşek cakıyormuş gibi oluyor mu falan dedi.
Zaman zaman beyaz şeyler görüyorum gelip geciyor ama şimşek cakması falan olmuyor.
Eğer düzenli lazer ameliyatlarını olmazsan kör olabilirsin dedi resmen ya şoka girdim.
Bu hastalık hakkında bilgisi olan varmı kızlar?
Retinam ince ve yırtıklar varmış.
Kabusum oldu gercekten.
Başka bir doktora görünmem gerekir mi yoksa iyi bir hastane diye direk ameliyatı olmalı mıyım?
geçmiş olsun canımKızlar Merhaba
1.50 Derece Miyop'um Rutin kontrollerim icin Dünya Göz Hastanesine gittim.
Ufak bir muayenede bile herşeyi kontrol ediyorlar.
Doktor bir kac şeyden şüphelendi ışıklı bir makinaya soktu.
Cok şaşırdı bu imkansız daha yaşın kücük nasıl bu kadar yırtıklar olabilir Retinanda falan dedi.
Yanımda annemde vardı anlayamadık ne dediğini.
Epey bi inceledi makina ile.
Arada gözlerinin önüne beyaz şeyler geliyor mu yada şimşek cakıyormuş gibi oluyor mu falan dedi.
Zaman zaman beyaz şeyler görüyorum gelip geciyor ama şimşek cakması falan olmuyor.
Eğer düzenli lazer ameliyatlarını olmazsan kör olabilirsin dedi resmen ya şoka girdim.
Bu hastalık hakkında bilgisi olan varmı kızlar?
Retinam ince ve yırtıklar varmış.
Kabusum oldu gercekten.
Başka bir doktora görünmem gerekir mi yoksa iyi bir hastane diye direk ameliyatı olmalı mıyım?
Sağol Bebeğim dün gittim başka doktora da maalesef sonuç doğru.
Geçmiş olsun kuzum , tek doktorla kalma bir kaç doktora daha gözük sakın en kötüsünü aklına getirme , tez zamanda iyi olursun inşallah
geçmiş olsun canım
kesinlikle başka doktorlara git bir doktorda kalma bende dünya göz hastanesinde ameliyat oldum iyi orası ama ondan önce kaç doktora gittim bi doktorda kalmadım sende iyice araştır
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?