Retinası Yırtık Yada İnce Olanlara Lazer Olmaz Denilir Hep Eee Bu Doktor Neden Ameliyat Olun Diyor kiBen Güvenemedim Bu Doktora Birkaç Doktora Daha Görünün Para Almak İçin Abartmış Olabilir
Evet canım benim.
Ömrümün sonuna kadar tekrar edecekmiş yırtıkları kapatma ameliyatı.
Çünkü retinam ince olduğundan sürekli yeni yırtıklar oalcakmış
Bende 10 yaşımda 1,50 ile başladım, bir sonraki kontrol de 1,75 olmuştu.
Uzun bir süre öyle kullandım, sonra astigmat çok fazla arttığı için 1,50 numaraya düşürdü doktorum.
Aynı muayenelerden mi geçtiniz?
Yoksa kapsamlı bir muayene miydi? Gözümde beyaz noktalar, ufak ışıklar bazen bana da oluyor ama ben yorgunluktur diyorum.
öncelikle çok geçmiş olsun..kesinlikle bir kaç doktora daha muayene olun. malesef annemde 2002 senesinde retina dekolmanı yüzünden gözünün birini kaybetti.. kaybettiği gözü 2,50 numaraydı,dğer gözü ise 4 numara düşük numaralı gözde yaşadık biz kaybı..okmeydanı sgk bu konuda oldukça iyi lütfen tekrar muayene olun...
Kızlar Merhaba
1.50 Derece Miyop'um Rutin kontrollerim icin Dünya Göz Hastanesine gittim.
Ufak bir muayenede bile herşeyi kontrol ediyorlar.
Doktor bir kac şeyden şüphelendi ışıklı bir makinaya soktu.
Cok şaşırdı bu imkansız daha yaşın kücük nasıl bu kadar yırtıklar olabilir Retinanda falan dedi.
Yanımda annemde vardı anlayamadık ne dediğini.
Epey bi inceledi makina ile.
Arada gözlerinin önüne beyaz şeyler geliyor mu yada şimşek cakıyormuş gibi oluyor mu falan dedi.
Zaman zaman beyaz şeyler görüyorum gelip geciyor ama şimşek cakması falan olmuyor.
Eğer düzenli lazer ameliyatlarını olmazsan kör olabilirsin dedi resmen ya şoka girdim.
Bu hastalık hakkında bilgisi olan varmı kızlar?
Retinam ince ve yırtıklar varmış.
Kabusum oldu gercekten.
Başka bir doktora görünmem gerekir mi yoksa iyi bir hastane diye direk ameliyatı olmalı mıyım?
Yırtığı doldurup yapıştıran bi lazermiş bu canım.
Başka 2 doktora daha gideceğim teşekkür ederim.
Gerçekten mi inanamıyorum ya gözlerini mi kaybetti
Çok çok geçmiş olsun.
Böyle bi hastalığı olduğunu gözünü kaybettikten sonra mı öğrendi peki?
Yoksa öncesinden bilip tedavi olmuşmuydu?
Geçmiş olsun.
Bence iyi bir prof ya da doçent bul. ona da görün.
inşallah bu doktorun dediği kadar kötü durumda değildir gözlerin.
Bende Miyopum da Böyle Retina Yırtık Lazeri Duymadım :44:
annem gözlerinde ışık çakması ve toz uçuşması hissediyordu.. semtimizdeki özel hastahaneye götürdğümzde dekolman dedi bir dizi ameliyat oldu lazerler vs her defasında tutuyordu lazer 1 ay sonra tekrar açılma yapıyordu.. ama dediğim gibi sene 2002de eminim şimdi çok daha fazla ilerleme kaydetmiştir drlar ve tıp..şimdi diğer gözdede incelmeler var her 3 ayda bir kontrol yaptırıyoruz.. panil yapmayın ama pztesiye kadarda bekletmyin
Allah şifa versin canım.İnşallah çok teşekkür ederim.
Yırtıkların fazla demişti.
Hastalığın ismini bir kağıda yazdı ve bi kaç doktora daha görünebilirsin demişti.
Kesinlikle yorgunluk diyip geçiştirmeyin.
Ben ilkkez Dünya Göz'e gittim.
Normalde gittiğim farklı bi özel hastane vardı ve hiç onlar kadar detaylı araştırmadı.
Bu harfi oku şu harfi oku hıı derecen artmış aynı kalmış vs gibi basit muayeneden geçirdiler.
Ama Dünya Göze gittiğimde doktor ilk önce ön muayene mi yaptı ardından gözlerime bi damla sıktı, gözlerim kocaman oldu ve bulanık görmeye başladı.
15 dk bekledikten sonra bi makinaya soktu inanılmaz yoğun derece de ışık veriyordu başımı ağrıttı o ışık zaman zaman kendimi geri çekme gereği duyuyordum.
İşte ışıkla birlikte gözlerime baktı aşağı çekti eliyle yukarı çekti vs epey inceledi ve çok şaşırdı o muayeneden sonra teşhisi koydu.
Sende muhakkak görün derim canım.
Babamın amcasının çocuğu,18 yaşında iken bu nedenden dolayı gözlerini kaybetmiş
Kızlar Merhaba
1.50 Derece Miyop'um Rutin kontrollerim icin Dünya Göz Hastanesine gittim.
Ufak bir muayenede bile herşeyi kontrol ediyorlar.
Doktor bir kac şeyden şüphelendi ışıklı bir makinaya soktu.
Cok şaşırdı bu imkansız daha yaşın kücük nasıl bu kadar yırtıklar olabilir Retinanda falan dedi.
Yanımda annemde vardı anlayamadık ne dediğini.
Epey bi inceledi makina ile.
Arada gözlerinin önüne beyaz şeyler geliyor mu yada şimşek cakıyormuş gibi oluyor mu falan dedi.
Zaman zaman beyaz şeyler görüyorum gelip geciyor ama şimşek cakması falan olmuyor.
Eğer düzenli lazer ameliyatlarını olmazsan kör olabilirsin dedi resmen ya şoka girdim.
Bu hastalık hakkında bilgisi olan varmı kızlar?
Retinam ince ve yırtıklar varmış.
Kabusum oldu gercekten.
Başka bir doktora görünmem gerekir mi yoksa iyi bir hastane diye direk ameliyatı olmalı mıyım?
Canım her muayene de o damlayı bana sıkıyorlardı. Sonra bi makineye geçiyordum, uzakta yeşillikler içinde bir ev gözlerini kapatma diyorlardı artık ne işe yarıyor o muayeneye bilmiyorum tabii, bir de göz tansiyonunu ölçmek için hava üfleyen bir makineyle baktılar o kadar. Sonrası doktor direkt 1,2 harf okutuyordu. Bende ki doğuştan göz tembelliği, ergenlikten sonra numara artışı olmuyor, sabitleniyor. Ama astigmat alıdı başını gidiyor.
Yani acaba retina da oluşan yırtıkların sebebi neye bağlı olabilir?
yalnız çok şaşırdım doktorunuza bizim ilk gittiğimiz doktor dekolman var sakın vakit kaybetmyin diyip sevk etmişti direk hastehaneye
Yok kuzum o değil.
Onu muayene öncesi bana da çok yaparlardı bu başka birşey.
Sen doktora git, zaman zaman beyaz noktalar görüyorum de o makinaya sokar.
Sakın ihmal etme lütfen.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?