- 5 Şubat 2013
- 263
- 36
-
- Konu Sahibi Instant Crush
Merhaba herkese,
Başlık size abartı gibi gelebilir ancak bu aralar yapacak pek bir şeyim olmadığından iyice kendime sarmış durumdayım. 1 yıl öncesinde çok güzel bir cildim varken artık sivilce izleriyle dolu bir cildim var. Sigarayı bırakalı 1 ayı geçti, çok da içmezdim ama kendime bir iyilik yapmak istedim. Neyse, son zamanlar gözeneklerim yayılmaya başladı özellikle burnumdakiler daha belirgin ve yanaklarımda da bir sürü oluştu, siyah siyah görünüyorlar bir de. Sivilcelerimi sıkmamama rağmen onların yerinde de delikle oluşmaya başlamış. Aynaya bakmak istemiyorum artık. Kendimi eve kapattım.
İnternette gözenek, siyah nokta başlıklarını aratmaktan, herşeyi okumaktan kör oldum. Ama hala bir çaresi var mı yok mu anlayamadım. Kimileri geçiyor demiş kimileri çözümü yok demiş ya da Roaccutane ile birlikte gözeneklerin yok olduğunu iddia edenler de var. Napıcam ben bu iğne delikleriyle? Nolur bana bir akıl verin?
Ünlü bir cilt doktoruna gittim özel muayenesine, kadın geçiririz onları falan dedi tretin krem verdi ama onu da hiçbir yerde bulamıyorum.
Şimdiden teşekkür ederim.
Belli bir yaşa kadar bakım yapmasanız da cilt kendini toparlıyor, durumu idare ediyor. Ama belli bir yaştan sonra cildi bakımsız bırakmak sivilcelere, siyah noktalara ve gözeneklere davetiye çıkarıyor.
Günlük bakım rutininizi oluşturun, sabah ve akşam olmak üzere aksatmadan, üşenmeden uygulayın. Bir aya kadar etkisini göreceksiniz. Ürün tavsiye edemiyorum, deneye deneye size uygun olanları kendiniz bulmalısınız.
Cilt bakımı mı yaptırmıştınız? Cilt bakımında sanırım yaptıkları cilde buhar verip siyah noktaları ve gözenekleri sıkmak ve sonrasında da sıkılaştırıcı serum uygulamak değil mi?Güwenebilceğin bir güzellik salonu warsa etrafında git 4 seansta çok çok geçti benim siyah nokta da kalmadı diyebilirim
İlginize teşekkür ederim. Zaten oluşturmuştum özellikle son 1 yıldır dermokozmetik ürünlerle günlük cilt temizliğimi yapıyordum. Ancak doğru ürünü bulamamışım sanırım ki hala gözeneklerim hızla yayılmaya devam ediyor
Haklısınız çok cilt doktoruna gittim ama hemen hepsi böyle dediğiniz gibi. Hormonlarıma baktırdım geçen yaz ve bu kış olmak üzere. Ama bir sorun yok, değerler normal.İste ben bu cilt doktorlarıni anlamıyorum. Önce soruna neden olan problemi çözmek dururken hemen ilac, krem dayamalarini anlamıyorum.
Bakin siz de diyorsunuz bir anda çıktı diye. Belki de hormonlarla veyahut durum başka bir şeyle ilgili. Bence sizin hormonlariniza da baktirmaniz lazim.
Ama cilt doktorlarının çoğu böyle, ve neden böyleler anlayabilmiş değilim.
Sizde öyle mi oldu? Roaccutane isteyeceğim artık son çare ama onun da iyice delik yapmasından korkuyorum yüzümüroaccutane evet gözenekleri, sivilceleri, siyah noktaları... vs.. yok ediyor doğrudur.
Fakat kısa bir süreliğine.
Yaklaşık 3 yıl kadar bebek poposu kıvamında hayata güvenle gülümsediğin yüzün 3 sene sonra tamamen eskiye dönüş yapıyor.
Belki eskisinden bile kötü olabilir bilemiyorum.
Günlük bunları yapıyorum her duşta da peeling yapıyorum gözenek olan yerlere sonra tonikliyorum. Haftalık maske dediğiniz nasıl bişey mesela? Teşekkür ederim şimdiden.Gunde en az 2 defa yuzunu yika. Tonik kullan haftalik maske yap avonda soyulan maskeler var ben memnunum onlardan bol bol da su ic cilde iyi geliyor.
Teşekkür ederim. Aslında merak ettiğim bu gözeneklerin bir tedavisi var mıdır? Sizde ya da çevrenizde rastladınız mı böyle bir şeye? Varsa tedavisi lazer midir yoksa kimyasal peeling mi gibi bir soruydu aslında benimki. Yoksa cilt doktoruna gittim elbette. Geçiririz onları dedi ama bana pek inandırıcı gelmedi açıkçası. Öncelikle tretin krem verdi ve dermalogica ürünlerini kullanmamı söyledi.Tek doğru cevabı ve tedaviyi, bir dermatolog verebilir sana. Forumda yüzüne kezzap sür geçiyor deseler yapacak mısın ki? Doktorlar haricinde, bir cilt hastalığına tavsiye verenlere uyma. Hadi onlara işe yarıyor bu metodlar diyelim, herkesin cildi farklıdır, yüzün felaket hale gelebilir. Cilt sorunlarını cildiyeciden başkası daha iyi bilemez. Geçmiş olsun.
Yani olmaya yüz tuttu diyelim, ben de olmaması için elimden gelen gayreti gösteriyorum ama nafile.Sizde öyle mi oldu? Roaccutane isteyeceğim artık son çare ama onun da iyice delik yapmasından korkuyorum yüzümü
Bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim. Şuanda da yeterince psikolojik bir savaş veriyorum eğer pes edersem kullanmaya başlayacağım ben de sanırım yaz bitince. İnşallah sizin cildiniz de bebekle birlikte yenilenir. Hep öyle denir ya, anne olmak güzellik katıyormuş insana. Geçmiş olsun.Yani olmaya yüz tuttu diyelim, ben de olmaması için elimden gelen gayreti gösteriyorum ama nafile.
Bi de hamileyim şuan cildim normalden de berbat bi hale geldi.
Benden sana bi abla/arkadaş tavsiyesi çok çok çok zor durumda kalmadığın müddetçe kesinlikle kullanma roaccutane.
Dediğim gibi hem geçici bi rahatlık sağlıyor hem de ilacı içtiğin süreçte (6 ay boyunca) müthiş bir psikolojik savaşa dahil oluyorsun.
Bi siperde sen karşı siperde; sivilcelerin, sosyal hayatın, kuruyan çatlayan ve soyulan dudakların, cildin, kolların yüzün.. İlacın 3.ayına doğru kafanla orantılı büyüklükte sivilceler komedonlar, dışarı çıkma yakın birileriyle karşılaşma fobisi..
Ya gerçekten anlatamam yani, hayatımın en büyük hatasıdır.