-
- Konu Sahibi LadySubaru
- #1.861
ladycim merhaba.. önerdiğin yağları aldım.pirinç kepeği yağı,nar çekirdeği yağı,macadamia yağı.. yağlar elime ulaşınca şaşırdım kaldım aklıma birsürü soru takıldı.onları danışmadan kullanmaya cesaret edemedim.bunları hangi ölçüde karıştırmam doğru olur? sadece lekeli bölgeye mi sürecem yoksa tüm yüzüme uygulamalımıyım?bunları uyguladığım geceler gece kremi sürmem doğru olmaz dimi?
şimdiden tşkr ederim
kelebek kardeş
yaklasık 4-5 aydır kullandıgım ıcın sorularına cevap vermek ıstedım
yağları eşit miktarda karıstırabılırsın ben yagların kapaklarını kullandım her yagdan 1 kapak cam bır şişeye
karısımı yüzün heryerıne suruyoruz (merak etme lekesız yerler daha da beyazlamıyor)
yağ karısımını kullandıgın zaman başka birşey kullanmıyoruz
ben ılk basladıgımda haftada 4 gece kullanıyordum Lady çok yorma cıldını demişti
yazın haftada 2 geceye düşürdüm şu an cıldım kurumaya basladı 3 e cıkardım
hoşgeldın aramıza
Merhaba Lady subaru :)
önerilerini uygulamaya devam ediyorum , akşam gülsuyu+%10 glikolik asitli tonik (temizledikten sonra elbette) ve sonra cilt serumu ( glikolik asit ve yağları aldığımız malum yerli markakullanıyorum. Sabah ise 2 ml L-ascorbit acid 'i ( c vit.galiba bu) yaklaşık yarım kutu Lavanta suyuna karıştırdım bu tonigi kullanıyorum. Şimdilik çok memnunum c vitamini çabuk bozulabilir demiştin ancak ben üşengeç olduğum için her defasında ayrı yapamıyorum yaklaşık bir haftalık kadar yaptım bir de lavanta suyunun şisesi koyu renkli ya buna güvenmek istedim biraz ağzını da sıkıca kapadım. Cildimde gözle görülür bir toparlanma oldu. Umarım akşam glikolik sabah C fazla yüklenmiyorumdur :s
Şimdi bloğunda önerdiğin 42 SPF li BB kremi alacağım, bir de ayrıca güneş koruyucu kullanmama gerek var mi?? normalde 50 SPF kullanıyordum bitti , doğrusu sabah c vitaminli lavantalı tonik + serum + BB krem + Güneş koruyucu bana biraz fazla geliyor sadece BB kremle idare edebilir miyim dersin?? Cildim çilli , lekelenmeye müsait , güneş lekelerim de yer yer var çok göze batmasa da ...O nedenle sormak istedim..
Gözaltlarımda geçen seneden beri kuruluk başladı , zaman zaman çok kuruyor baobab sürüyorum çok iyi geldi , bunu her akşam az miktarda sürmeye devam ettirmemin bir sakıncası olur mu ??
Şimdiden çok çok teşekkür ederim...sevgiler...
ladycim topiğini uzun zamandır takip ediyorum ve ben de yaşlandığını hissettiğimmcildime bir şeyler yapmak istiyorum.Ergenlikten kalma gözeneklerim var ve yağlı bir cildim var sivilcelenmeye çok müsait.Nereden başlamam gerektiğini bilmiyorum.günlük temizliğimiz garnier ın yüz yıkama peeling 3 etkili ürününü kullanıyorum onun dışında hiiiççç bir şey yapmıyorum .İlgilenirsen çıok sevinirim.
lady merhaba benim cildim yağlı gözenekli ve sivilce izleri olan bir cilt önerebiliceğin bir karışım varmı kimyasal peelinglerden çekiniyorum kremlerdende daha bir yarar göremedim en azından gözenekler gitse oda kabülüm artık :)
Bilgilendirmen için çok teşekkürlerÖzelden mesaj atamıyorum ne yazık ki mesaj sayısının 50 olması gerekiyormuş, ben yağlarla ilgili sorun yaşamadım ancak geçen sene de ilk glikolik asit+yağ kullanımında tek tük küçük fısır fısır sivilcemsiler anımsıyorum , bu sene de oldu biraz yanaklarımda, sonra geçtiler. Sonra laktik asit yapmıştım misal onda sivilce problemi hiç olmadı?! Yağlardan Pirinç kepeğini denedin mi? epey hafif bir yağ, yatıştırıcı bir etkisi oldu benim cildimde . Çene bölgemde kıl problemim var lazer yaptırmıştım bir hastanede pek bir sonuç alamadığım gibi sonlara doğru bir seansta bir 1-2 leke olunca bırakmıştım , sonuçta tüylerle ilgili evhamdan öte gerçek bir soruna sahibim bu nedenle rahatça söyleyebilirim ki yağlar kıl, tüy yapmadı bende , olana da olumsuz etkisi olmadı. Ancak bu durum herkese göre değişir mi bilemiyorum tabii :)
ladycim merhaba.. önerdiğin yağları aldım.pirinç kepeği yağı,nar çekirdeği yağı,macadamia yağı.. yağlar elime ulaşınca şaşırdım kaldım aklıma birsürü soru takıldı.onları danışmadan kullanmaya cesaret edemedim.bunları hangi ölçüde karıştırmam doğru olur? sadece lekeli bölgeye mi sürecem yoksa tüm yüzüme uygulamalımıyım?bunları uyguladığım geceler gece kremi sürmem doğru olmaz dimi?
şimdiden tşkr ederim
kelebek kardeş
yağları eşit miktarda karıstırabılırsın ben yagların kapaklarını kullandım her yagdan 1 kapak cam bır şişeye
karısımı yüzün heryerıne suruyoruz (merak etme lekesız yerler daha da beyazlamıyor)
ben ılk basladıgımda haftada 4 gece kullanıyordum Lady çok yorma cıldını demişti
hoşgeldın aramıza
Tatlım programın çok iyi aynen devam. Kendi isteğine göre ara ara arttır azalt ki cilt şaşırsın, alışmasın bakımlara
BB krem harici yüzümde olmadığı zamanlar cildimde spf 20 olan pure beauty'nin nemlendirici losyonu oluyor, yani mümkün olduğunca cildimi korumasız bırakmamaya çalışıyorum. Neticede şu ara güneş ışınları dik gelmese bile tv, bilgisayar, lambalar, telefon, tablet vs den uv alıyor cildimiz.
Sende benim gibi yap, %50 koruyucuyu nisan ayında alırsın
Göz çevresi için bol bol su içmeye dikkat et, göz çevrene ara sıra yoğurt ve süt sürmeni öneririm. Yine kuruluğun önüne baobab ve pure beauty'nin nemlendirici losyonu iyi gelir, yaşım 30 oldu temmuzda ve cildimde hiç kuruluk yok
Tatlım ben cildimi sebamed'in kompakt sabunuyla temzliyorum. Yaklaşık 7-8 yıldır hiç vazgeçmedim, tavsiye ederim. Sabah uyandığımda ilk iş yüzümü sebamed ile bir güzel köpürtüp yıkarım, eğer gece yağ bakımı yaptıysam cildime köpükleri -2-3dk bekletirim yüzümde. Gece mutlaka yine yüzümü sebamed ile yıkarım, bazen yağ bakımı yaparım, bazen sadece nemlendirici losyonumu, kremimi yada cilt serumumu sürüp uyurum. Bununla başla bakalım cildin biraz düzene otursun yine konuşalım
Tatlım kremlerden yarar görmezsin çünkü senin istediğin etkiyi kimyasal peeling'den başka bir şey vermez. Cildin soyulacak ki taze cilt ortaya çıkacak. Cilt temizliğin için sebamed kullan, benimde cildim karmadan yağlıya dönük ama ciddi düzene oturdu
Cilt ilk alışana kadar böyle tepkiler verebiliyor, bende olmadı ama bazı arkadaşlarımızda oldu ve geçtiler. O minik kabarcıkları takma aklına kalıcı değiller. bitkisel yağlardan hint yağı, badem yağı, susam yağı, ceviz yağı gibi yağların dışında olan bitkisel yağlar tüylenme yada tüylerde belirginleşme sebebi olmaz içiniz rahat olsun...
Çok seviyorum böyle yardımlaşmanızı, işte kadınların gücü
Tatlım karadut7 gibi birer kapak ayrı bir cam şişede karıştırıp gece (haftada 3 gece uygun olur) tüm yüzüne masaj yaparak uygula. Yağ bakımı yaptığın geceler krem vs kullanmana gerek yok
kelebek kardeş
hoşgeldın aramıza
Tatlım programın çok iyi aynen devam. Kendi isteğine göre ara ara arttır azalt ki cilt şaşırsın, alışmasın bakımlara
BB krem harici yüzümde olmadığı zamanlar cildimde spf 20 olan pure beauty'nin nemlendirici losyonu oluyor, yani mümkün olduğunca cildimi korumasız bırakmamaya çalışıyorum. Neticede şu ara güneş ışınları dik gelmese bile tv, bilgisayar, lambalar, telefon, tablet vs den uv alıyor cildimiz.
Sende benim gibi yap, %50 koruyucuyu nisan ayında alırsın
Göz çevresi için bol bol su içmeye dikkat et, göz çevrene ara sıra yoğurt ve süt sürmeni öneririm. Yine kuruluğun önüne baobab ve pure beauty'nin nemlendirici losyonu iyi gelir, yaşım 30 oldu temmuzda ve cildimde hiç kuruluk yok
Tatlım ben cildimi sebamed'in kompakt sabunuyla temzliyorum. Yaklaşık 7-8 yıldır hiç vazgeçmedim, tavsiye ederim. Sabah uyandığımda ilk iş yüzümü sebamed ile bir güzel köpürtüp yıkarım, eğer gece yağ bakımı yaptıysam cildime köpükleri -2-3dk bekletirim yüzümde. Gece mutlaka yine yüzümü sebamed ile yıkarım, bazen yağ bakımı yaparım, bazen sadece nemlendirici losyonumu, kremimi yada cilt serumumu sürüp uyurum. Bununla başla bakalım cildin biraz düzene otursun yine konuşalım
Tatlım kremlerden yarar görmezsin çünkü senin istediğin etkiyi kimyasal peeling'den başka bir şey vermez. Cildin soyulacak ki taze cilt ortaya çıkacak. Cilt temizliğin için sebamed kullan, benimde cildim karmadan yağlıya dönük ama ciddi düzene oturdu
Cilt ilk alışana kadar böyle tepkiler verebiliyor, bende olmadı ama bazı arkadaşlarımızda oldu ve geçtiler. O minik kabarcıkları takma aklına kalıcı değiller. bitkisel yağlardan hint yağı, badem yağı, susam yağı, ceviz yağı gibi yağların dışında olan bitkisel yağlar tüylenme yada tüylerde belirginleşme sebebi olmaz içiniz rahat olsun...
Çok seviyorum böyle yardımlaşmanızı, işte kadınların gücü
Tatlım karadut7 gibi birer kapak ayrı bir cam şişede karıştırıp gece (haftada 3 gece uygun olur) tüm yüzüne masaj yaparak uygula. Yağ bakımı yaptığın geceler krem vs kullanmana gerek yok
tşklerr ladycim.. cildim aşırının aşırısı hassas umarım yan etkiyle karşılaşmam..
merhaba kızlar... ben hala başlayamadım yağları kullanmaya.. çünkü tam yağların elime geçtiği sıralar yüzümde sivilce patlaması oldu. hem sayıca fazla hem ağrılı hemde beyazozamandan bu güne azaldı ama hala tam geçmedi. neden oldu nasıl oldu anlamadım ama sivilcelerimi tetikler diye başlayamadım.. hala meraktayım ve iyi sonuçlar almak için sabırsızlanıyorum.
bir de ara sıra kullanılan ürünleri değiştirmeliyiz gibi geliyo bana.kullandığım krem ve serumlar vardı. başta çok faydasını görmüştüm ama sonra gittikçe o etki azaldı.cildim ürüne alışmış gbi hissettim.sonra bu sivilcelar ortaya çıkınca nemlendiricimi değiştirdim ve cildimde biraz daha toparlanma farkettim.ara ara değişiklik cilde bile iyi geliyo
Tatlım o kremlere mutlaka farklı şekilde ekleniyor glikolik asit ve türevleri. Eğer biz eklersen kremi bozarız. Sen en güzeli tonik şekline devam et. E vitamini ekleyebilirsin sorun olmaz ben zaten bunu öneriyorum.Ladycim, öncelikle cevap ve bilgilendirmelerin için çok çok teşekkürler. Bloğunu okurken glikolik asitin gece kremlerinde kullanıldığı bilgisini gördüm. Tabii kreme farklı kimyasal yöntemlerle mi? nasıl karıştırıyorlar bilmiyorum ama benim melisa kremim var içine birazcık glikolik asit katsam?! gibi parlak bir fikir geldi aklıma :) olabilir mi böyle??? (azıcık da E+A vitamini belki) sadece geceleri için düşünmüştüm. Böyle bir denemen oldu mu merak ettim de...gerçi zaten glikolik asitli tonik kullanıyorsun diyeceksin ama işte ne biliyim öyle bir kendi yüz losyonumu yapma heveslerine girdim nedense...mutlu oluyorum yaptıkça :)) eğer buraya kadar tamamsa içine bir kaç damla tea tree+lavanta da katabilir miyim? :B
çok oldu sorularım :x şimdiden binlerce teşekkür emeğin, ilgin,sevgin için :*
Canım o soyucu ilaçlarda en az 1 sene sürede yapar bu soymayı ki cildi aşırı kızartması hassaslaştırmasıda cabası oluyor ki bu ilaçları önceki mesajımda yazdığım gibi cildiye uzmanı önermeli ve gelişimi takip etmeli.
Eğer cildimi uygun şekilde korurum dersen elbette %40lık laktik asitle de tonik yapabilirsin, ben gerektiği şekilde koruduğum için 40lık ile yaptığım toniği kullanıyorum.
Tca farklı bir asit ondan tonik yapılamaz!
Ki biliyorsunuz ben tca kullanımına karşıyım, diğer tca başlıklarında kullanan arkadaşların lekelendiğini çok okuduk.
Tca laktik asit gibi masum değil, cilt tipini tanımadan uzaman gözetiminde olmadan yapılmaması gereken bir uygulama olur, işin ucunda cildi yakmak gibi geri dönüşü olmayan sonuçlar almakta var. Ben cesaret edenleri hayretle izliyorum neticede cilt yapılarımız ve cilt kalınlıkları hepimizde farklı.
Tca nın verdiği sonucu laktik asitli tonikten 1 senede alıp cildi yormamak, riske etmemek en mantıklısı.
ama cnm sen ayrı bir tca başlığı adı altında tca yı ovgülerle bahsediyorsun. yanlış anlama amacım sizi eleştirmek değil sadece fikriniz nasıl değişti de tca uygulamaya karar verdiniz merak ettim sadece. teşekürler şimdiden.
Canım o soyucu ilaçlarda en az 1 sene sürede yapar bu soymayı ki cildi aşırı kızartması hassaslaştırmasıda cabası oluyor ki bu ilaçları önceki mesajımda yazdığım gibi cildiye uzmanı önermeli ve gelişimi takip etmeli.
Eğer cildimi uygun şekilde korurum dersen elbette %40lık laktik asitle de tonik yapabilirsin, ben gerektiği şekilde koruduğum için 40lık ile yaptığım toniği kullanıyorum.
Ki biliyorsunuz ben tca kullanımına karşıyım, diğer tca başlıklarında kullanan arkadaşların lekelendiğini çok okuduk.
Tca laktik asit gibi masum değil, cilt tipini tanımadan uzaman gözetiminde olmadan yapılmaması gereken bir uygulama olur, işin ucunda cildi yakmak gibi geri dönüşü olmayan sonuçlar almakta var. Ben cesaret edenleri hayretle izliyorum neticede cilt yapılarımız ve cilt kalınlıkları hepimizde farklı.
Tca nın verdiği sonucu laktik asitli tonikten 1 senede alıp cildi yormamak, riske etmemek en mantıklısı.
...................................................................................................................................................................
ben tca yı bu kadar savunan sizin bu yazınızı gorunce şok oldumtekrar soylüyorum amacım sizi eleştirmek değil sadece sizin fikrinizi bu kadar değiştiren ve tca ya bu kadar karşıyken ve mutlaka uzman gozetimin de olmalı derken bir an da evde de tca yapılabilir demeniz şaşırttı beni
kızlar nemlendiricime karıştırmak için saf e vit, şampuanıma karıştırmak için b vit aldım.. acaba nemlendiriciye e ve b vitaminini berabber karıştırsam nasıl olur?deneyen var mı.. birbirine etkileişimi falan nasıl acaba? cesaret edemedim ama merak ediyorum
B vitaminini biz saç bakım yağlarına kullanıyoruz, b vitamini zaten suda çözünüyormuş, onun için lavanta, papatya suyu gibi sularla karıştırmak gerekiyor, saç bakımı karışımı yaparken. Cilt bakımında sadece e vitaminini kullanıyoruz.
B vitaminini biz saç bakım yağlarına kullanıyoruz, b vitamini zaten suda çözünüyormuş, onun için lavanta, papatya suyu gibi sularla karıştırmak gerekiyor, saç bakımı karışımı yaparken. Cilt bakımında sadece e vitaminini kullanıyoruz.