- 11 Haziran 2011
- 2.001
- 38
- 41
- Konu Sahibi LadySubaru
- #1.761
.................
Şimdi benim de T bölgem yağlı ve ne yazık ki akneli bir cilde sahibim. Yağ kullanmak yanlışmı yani ?
Cilt bakımı yapılduğında akneler temizleniyor ama sürekli temizlemem gerekiyormuş bu akneleri temizledikten sonra tekrar oluşmaması için ne yapabilirz. Birde hernekadar yağlıda olsa genelde fondoten sürdüğümde burnum ve cenem pul pul oluyor alt zemine nemlendirici uyguladığım halde... aknesiz ve temiz bir cilt istiyorum ama bende yaaaa ...:26::26::26:
Ciltteki yağın sebebi düzensiz ve fazla miktarda sebum salgısıdır ve bu salgıyı bitkisel yağlar arttırmaz.
Öncelikle peelig ihtiyacı var cildinin bunun için türk kahvesi telvesi kullanabilirsin
Cilt temizliğini ise sebamed in yeşil renkte bir sabunu var onunla yapmanı öneririm akneye yatkın ciltlere ve yağlı ciltlere çok iyi geliyor
Çok teşekkür ederim cevabın içiin Sen nasıl oldun?
Ozon yağı çok da çabuk tükeniyor sanırım. Kışın da stokta yok diyordu hep Ama dediğin gibi olabilir canım çok mantıklı.
Siparişlerim bugün geldiii.... Bir de Fesleğen kremi hediye göndermişler. Hem sevindim hem de üzüldüm melisa kremi olsaydı keşke süper olurdu. Bunun içine koyabilir miyim aldıklarımı? Bir de anlamıyorum burnumun kenarları, t bilgem bazen çok yağlı sanki bazen pul pul, sivilceler de çıkıyor. Çözemiyorum kuru mu yağlı mı? Tedavi öncesi çook yağlıydı da Bi düzene otursun artık.
Çok daha iyiyim en azından nezleden kurtuldum bugün kontrole gideceğim bakalım belki dikişlerimi alırlar, ay alırlarsa pek mutlu olurum çok sıkıldım yahu
T bölgesi klasik yağlı şekildedir biz türk insanında güzelim bence senin cilt tipin karma.
Elbette fesleğen kremiyle de yapabilirsin karışımını.
kızlar burada çok fazla yağ ismi var bir kaç kere okuyunca kafam karıştı cildim yağlı ve gözenekleri çok açık özellikle burnumun üstünde kocaman gözenekler var ama siyah nokta yok sizce hangi yağı kullanayım ?
O gözenekleri sadece yağ bakımıyla kapatamazsın gözenekler genişlemiş önce cildini doğru ürünle temizlemelisin.
Yoğunlukla tavsiye ettiğim sebamed in yeşil sabunu sana da tavsiye ederim.
Kışın kimyasal peeling ile cildini soyarsın iyice toparlanır cildin.
Cildinin ihtiyacı olan yağı sen belirleyeceksin ama başlangıç olarak pirinç kepeği ve nar çekirdeği yağlarını tavsiye ederim
Kızlar bu sıcaklarda yağlarla uğraşmak istemeyen arkadaşlar olabilir.
O yüzden benim bi süredir yaptığım bir şeyi önericem size.
Sivilce izleri için expigmenti öneririm.
Gece uygulayın bi kaç gün izin üzerine sürmeye devam edin tabi çok az bi miktar.
Bi kaç gün sonra orası soyulmaya başlıyor böylelikle sivilce izinden bi süre sonra kurtulmuş olursunuz yağlarla bu daha uzun sürüyor.
Birde gece kremi olarak sudocremi öneririm pişik kremi. Oda hem güzel bi nemlendirici hemde cildi onarıcı bi etkiye sahip.
Uzun bi süre bu yağ karışımlarını kullanmış biri olarak söyleyebilirim ki ıı ıh faydasını görmedim.Nemlendirme olarak tamam ama iz yok etme vs gibi başka bi etkisi yok.
Expigment kullanıcak arkadaşlar sadece sivilce izi üzerine uygulayacak fakat gündüz muhakkak güneş kremini sürmeyi eksik etmesinler.
Expigmenti bu aylarda kullanırsanız cilt ciddi şekilde ultraviyole ışınları yüzünden zarar görür. Deri altı lekeler oluşur.
Evet ilk başta soyulup hızlı şekilde toparlıyor görünür ama ultraviyole suyun 50 metre altına geçebilir özellikte ve kıyafetlerimizden tenimize ulaşabilirken cildi expigment ile (bir sürü etken madde içeren bir krem ile) soymak ne kadar doğru?
Nar çekirdeği yağı ve pirinç kepeği yağı ciddi şekilde cildin rengini açıyor bu artık tüm kullanıcılarca tecrübe edilmiş durumda.
Yağları kullanırken peelig yapmakta önemli tabii yağların renk açma başarısı için.
Lütfen kendi iyiliğiniz için ilkbahar ve yaz aylarında expigment, isotrexin, tretin gibi soyucu krem ilaçlar kullanmayın...
benimde T bölgem yağlı . bu yağ karışımlarını yinede kullanabilirmiyim?
birde yaz geldiği için çok merak etsemde TCA uygulama yapamayacağım. laktik asitle glikolik asiti aynı anda kullanabilirmiyim, mesela ikisiyle ayrı tonik yapıp bir onu bir onu kullansanmı?
Diğer başlıkta aynı soruyu sormuşsun tatlım orada cevapladım sorunu bu yüzden aynısını yazmadım buraya