Maske Tarifleri Gözenek sıkıştıran nemli sivilcesiz bakımlı cilt için (Birebir hala kullanıyorum)

Evde Yapılabilen Doğal Cilt Bakımları Kolay yüz maskesi, Basit Kolay Cilt Maskeleri , Yüz Maskesi, sivilce maskesi, en iyi maske tarifleri, cilt lekeleri, en iyi yüz maskesi, yüz temizleme maskesi, ev yapımı doğal yüz maskeleri, cilt beyazlatma, evde yapılan yüz maskeleri, siyah nokta
.................

Şimdi benim de T bölgem yağlı ve ne yazık ki akneli bir cilde sahibim. Yağ kullanmak yanlışmı yani ?
Cilt bakımı yapılduğında akneler temizleniyor ama sürekli temizlemem gerekiyormuş bu akneleri temizledikten sonra tekrar oluşmaması için ne yapabilirz. Birde hernekadar yağlıda olsa genelde fondoten sürdüğümde burnum ve cenem pul pul oluyor alt zemine nemlendirici uyguladığım halde... aknesiz ve temiz bir cilt istiyorum ama bende yaaaa ...:26::26::26:

Ciltteki yağın sebebi düzensiz ve fazla miktarda sebum salgısıdır ve bu salgıyı bitkisel yağlar arttırmaz.
Öncelikle peelig ihtiyacı var cildinin bunun için türk kahvesi telvesi kullanabilirsin:KK34:
Cilt temizliğini ise sebamed in yeşil renkte bir sabunu var onunla yapmanı öneririm akneye yatkın ciltlere ve yağlı ciltlere çok iyi geliyor:KK16:

Çok teşekkür ederim cevabın içiin :KK16: Sen nasıl oldun?
Ozon yağı çok da çabuk tükeniyor sanırım. Kışın da stokta yok diyordu hep:KK9: Ama dediğin gibi olabilir canım çok mantıklı.
Siparişlerim bugün geldiii.... Bir de Fesleğen kremi hediye göndermişler. Hem sevindim hem de üzüldüm melisa kremi olsaydı keşke süper olurdu.:KK9::KK9: Bunun içine koyabilir miyim aldıklarımı? Bir de anlamıyorum burnumun kenarları, t bilgem bazen çok yağlı sanki bazen pul pul, sivilceler de çıkıyor. Çözemiyorum kuru mu yağlı mı? Tedavi öncesi çook yağlıydı da:KK31: Bi düzene otursun artık.

Çok daha iyiyim en azından nezleden kurtuldum bugün kontrole gideceğim bakalım belki dikişlerimi alırlar, ay alırlarsa pek mutlu olurum çok sıkıldım yahu:KK5:
T bölgesi klasik yağlı şekildedir biz türk insanında güzelim bence senin cilt tipin karma.
Elbette fesleğen kremiyle de yapabilirsin karışımını.

kızlar burada çok fazla yağ ismi var bir kaç kere okuyunca kafam karıştı :KK43: cildim yağlı ve gözenekleri çok açık özellikle burnumun üstünde kocaman gözenekler var ama siyah nokta yok sizce hangi yağı kullanayım ?

O gözenekleri sadece yağ bakımıyla kapatamazsın gözenekler genişlemiş önce cildini doğru ürünle temizlemelisin.
Yoğunlukla tavsiye ettiğim sebamed in yeşil sabunu sana da tavsiye ederim.
Kışın kimyasal peeling ile cildini soyarsın iyice toparlanır cildin.
Cildinin ihtiyacı olan yağı sen belirleyeceksin ama başlangıç olarak pirinç kepeği ve nar çekirdeği yağlarını tavsiye ederim:KK34:

Kızlar bu sıcaklarda yağlarla uğraşmak istemeyen arkadaşlar olabilir.
O yüzden benim bi süredir yaptığım bir şeyi önericem size.
Sivilce izleri için expigmenti öneririm.
Gece uygulayın bi kaç gün izin üzerine sürmeye devam edin tabi çok az bi miktar.
Bi kaç gün sonra orası soyulmaya başlıyor böylelikle sivilce izinden bi süre sonra kurtulmuş olursunuz yağlarla bu daha uzun sürüyor.
Birde gece kremi olarak sudocremi öneririm pişik kremi. Oda hem güzel bi nemlendirici hemde cildi onarıcı bi etkiye sahip.
Uzun bi süre bu yağ karışımlarını kullanmış biri olarak söyleyebilirim ki ıı ıh faydasını görmedim.Nemlendirme olarak tamam ama iz yok etme vs gibi başka bi etkisi yok.
Expigment kullanıcak arkadaşlar sadece sivilce izi üzerine uygulayacak fakat gündüz muhakkak güneş kremini sürmeyi eksik etmesinler.

Expigmenti bu aylarda kullanırsanız cilt ciddi şekilde ultraviyole ışınları yüzünden zarar görür. Deri altı lekeler oluşur.
Evet ilk başta soyulup hızlı şekilde toparlıyor görünür ama ultraviyole suyun 50 metre altına geçebilir özellikte ve kıyafetlerimizden tenimize ulaşabilirken cildi expigment ile (bir sürü etken madde içeren bir krem ile) soymak ne kadar doğru?
Nar çekirdeği yağı ve pirinç kepeği yağı ciddi şekilde cildin rengini açıyor bu artık tüm kullanıcılarca tecrübe edilmiş durumda.
Yağları kullanırken peelig yapmakta önemli tabii yağların renk açma başarısı için.

Lütfen kendi iyiliğiniz için ilkbahar ve yaz aylarında expigment, isotrexin, tretin gibi soyucu krem ilaçlar kullanmayın...:KK20:

benimde T bölgem yağlı . bu yağ karışımlarını yinede kullanabilirmiyim?

birde yaz geldiği için çok merak etsemde TCA uygulama yapamayacağım. laktik asitle glikolik asiti aynı anda kullanabilirmiyim, mesela ikisiyle ayrı tonik yapıp bir onu bir onu kullansanmı?

Diğer başlıkta aynı soruyu sormuşsun tatlım orada cevapladım sorunu bu yüzden aynısını yazmadım buraya:KK34:

Çok daha iyiyim en azından nezleden kurtuldum bugün kontrole gideceğim bakalım belki dikişlerimi alırlar, ay alırlarsa pek mutlu olurum çok sıkıldım yahu:KK5:
T bölgesi klasik yağlı şekildedir biz türk insanında güzelim bence senin cilt tipin karma.
Elbette fesleğen kremiyle de yapabilirsin karışımını.

Çok teşekkür ederimmm...
Bir üşengeçliğimden sıyrılabilirsem karıştırıp başlayacağım inşallah iyi gelir:KK16:
Umarım sen de iyileşirsin bir an evvel, dikişlerini alırlar da rahatlarsın. çok geçmiş olsun:KK16:

Allahım sen bizlere cildimize bakabilmemiz için vakit ver de harap etmeyelim kendimizi amin.

İnşallah bende faydasını görürüm teşekkürler

ladycim biliyorum rahatszısın ama benim bi derdim var....çene bölgemdeki minik sivilceler geçmek bilmiyor..tam diyorum geçti sonra bi çıkılar minik minik bütün çenemde...sebamed kullanıorum glikolik asit kullanıorum...gerçi şu da var glikolik asidim bitmişti..acaba ondan mı döndü sivilcelerim...öyleysee eğer hep böle bittiği anda geri mi gelcekler...ben tamamen yok edemiycekmiyim ne dersin?

merhaba ladysubaru,
biliyorum çok yoğunsun ama mesajımı cevaplarsan minnettar kalıcam.yüz bakımıyla ilgili yazdıklarının tümünü okumaya çalıştım ama bu sefer de kafam o kadar karıştı ki sana mesaj atmaya karar verdim.benim cildim karma daha çok siyah nokta problemi ve sivilce izleri problemim var sivilce artık eskisi kadar çıkmıyor.bana önereceğin bakım nasıl olur?böyle mesaj atanlar olmuş gördüm de kimisine laktik asit kimisine glikolik asit önermişsin hangisi daha iyi olur?

O gözenekleri sadece yağ bakımıyla kapatamazsın gözenekler genişlemiş önce cildini doğru ürünle temizlemelisin.
Yoğunlukla tavsiye ettiğim sebamed in yeşil sabunu sana da tavsiye ederim.
Kışın kimyasal peeling ile cildini soyarsın iyice toparlanır cildin.
Cildinin ihtiyacı olan yağı sen belirleyeceksin ama başlangıç olarak pirinç kepeği ve nar çekirdeği yağlarını tavsiye ederim:KK34:

çok teşekkür ederim peki bu yağları kremle karıştırayım mı direk yüzümü bu yağlarla silsem olmaz mı

arkadaşlar argan yagı saç için kullanılmıyor muydu???? ben duştan sonra saçıma sürüyorum aktardan aldım.

kullananlı 1,5 ay oldu hiç faydasını görmedimmm :KK4:

Kusura bakma tatlım ama bu mümkün değil hele hele pirinç kepeği nar çekirdeği yağı kullandıysan cildinde mutlaka değişim, renk açılması oluyor oluyor. (eğer cilt tonun esmer koyu buğday değilse tabii!)

Çok teşekkür ederimmm...
Bir üşengeçliğimden sıyrılabilirsem karıştırıp başlayacağım inşallah iyi gelir:KK16:
Umarım sen de iyileşirsin bir an evvel, dikişlerini alırlar da rahatlarsın. çok geçmiş olsun:KK16:

Aldırdım tatlım ama şimdi o kısma yumuşak doku nakli yapılacak:KK53:

Allahım sen bizlere cildimize bakabilmemiz için vakit ver de harap etmeyelim kendimizi amin.

İnşallah bende faydasını görürüm teşekkürler
:KK9: Amiiin..

ladycim biliyorum rahatszısın ama benim bi derdim var....çene bölgemdeki minik sivilceler geçmek bilmiyor..tam diyorum geçti sonra bi çıkılar minik minik bütün çenemde...sebamed kullanıorum glikolik asit kullanıorum...gerçi şu da var glikolik asidim bitmişti..acaba ondan mı döndü sivilcelerim...öyleysee eğer hep böle bittiği anda geri mi gelcekler...ben tamamen yok edemiycekmiyim ne dersin?

Tatlım bu aşamada o minik sivilceleri kullandığın ürünlere bağlama çünkü bizler kadınız ve her ay hepimizin hormonlarında değişim oluyor. Bu değişim zamanlarında bir aspirini az suyla ezip o minik sivilcelerin üstüne koy ve kesinlikle oynama, sıkma, kaşıma onları sönüp gider:KK34: Akşamları sebamed i köpürtüp bi 5dk köpükleri yüzünde bekletmeni de öneririm.

merhaba ladysubaru,
biliyorum çok yoğunsun ama mesajımı cevaplarsan minnettar kalıcam.yüz bakımıyla ilgili yazdıklarının tümünü okumaya çalıştım ama bu sefer de kafam o kadar karıştı ki sana mesaj atmaya karar verdim.benim cildim karma daha çok siyah nokta problemi ve sivilce izleri problemim var sivilce artık eskisi kadar çıkmıyor.bana önereceğin bakım nasıl olur?böyle mesaj atanlar olmuş gördüm de kimisine laktik asit kimisine glikolik asit önermişsin hangisi daha iyi olur?

Tatlım böyle yuvarlak tariflerle ben size öneri veremem cildinize en uygun kullanacağınızı siz belirleyeceksiniz. Şimdilik şunu söyleyeyim her cildin nemlendirilmeye ihtiyacı vardır ve temizliğine dikkat edilmelidir. Nemlendirici tarifini uygulayabilirsin. Temizliğe gelirsek sebamed benim vazgeçilmezlerimden alıp sende sabah akşam kullan:KK34:

çok teşekkür ederim peki bu yağları kremle karıştırayım mı direk yüzümü bu yağlarla silsem olmaz mı

İster tek tek kullan ister 10ml+10ml şeklinde karıştır ve gece yarmadan önce 5-6 damla ile cildine masaj yap uyu sabah yıka:KK34:

arkadaşlar argan yagı saç için kullanılmıyor muydu???? ben duştan sonra saçıma sürüyorum aktardan aldım.
Kullanılıyor ama ben genelde diplere değil de saç uçlarına kullanıyorum. Saç diplerine badem yağı+ hint yağı+ hindistan cevizi yağı tavsiye ederim:KK34:

Kızlar üst damakta tam gömük diş operasyonu geçirdim, damağımda 16 dikiş var. Bu yüzden fazla giriş yapamıyorum, süreç zorlu geçiyor, bu yetmez gibi ameliyathane önünde beklerken klimadan üşüttüm. Geç olsa bile mutlaka

MERHABA LADYSU ,
Oncelikle gecmis olsun.ayni sorun bende de var.umarim sagligina kavusursun. Sana arkadaslik yolladim.kabul edersen sevinirim.

Forumda okudugum ,tca peeling, eski yaniklarda uygulanabiliyormu ?
Ayagimda yanik var.faydasi olurmu ?
Sevgiler.

ladycim,
bronzlaşmak için yazdığın formül vardı burda bi yerde onun ürünlerinin edindim d. kozmetikten...fakat onların oranları yüzde kıvamında ben pek bişey yapamadım şöle daha çok anlayabileceim bi dilden yazarsan ne güzel olur be ladycim...birde bu karışımı yüz bölgesine sürmekte sıkıntı olur mu ne dersin?

ladycim,
bronzlaşmak için yazdığın formül vardı burda bi yerde onun ürünlerinin edindim d. kozmetikten...fakat onların oranları yüzde kıvamında ben pek bişey yapamadım şöle daha çok anlayabileceim bi dilden yazarsan ne güzel olur be ladycim...birde bu karışımı yüz bölgesine sürmekte sıkıntı olur mu ne dersin?

candy, selam alakasız bişey sorucam :)

şu evlilik aracını nasıl yaptın.ben uğraştım uğraştım tarih te hep bir sorun çıktı :KK43:
evirdim çevirdim olmadı.

Lütfen birileri bana yardım etsin!!!!! ben sivilce tedavisi için zoratenin denen ilacı kullandm ve cildim hassaslaştığı için yüzümde güneş lekeleri oluştu.özellkle bıyık bölgem,çenem ve t bölgemde.insanlar konuşmaya çekiniyorum.kendime olan güvenimi kaybettim.sivilceler bitti şimdi bu güneş lekeleri başladı.bi türlü bu dertlerden kurtulamadm.lütfen bana bu lekelerden nasıl kurtulabilirim yardımcı olurmsunuz.en azından bayrama kadar şu lekelerimin tonu açılsın veya azalsın.lütfen birileri ilgilenirse çok sevinirirm.şimdiden teşekkr ediyorum....

:KK53::KK53: doku nakli mi? Allah yardımcın olsun inşallah atlatırsın bunları ladycim:KK16::KK16:

Evet tatlım küçük bir parça damağa eklendi, geçicek inşallah sanırım sadece 2 operasyonum kaldı:KK16:

vee hala bizim sorularımıza bıkmadan usanmadan cevap veriyorsun...Allah yardımcın olsun canım:85:

rica ederim canım benim her başlık bir sorumluluk demektir elbette vakit bulduğum an size koşacağım:KK16::KK54:

MERHABA LADYSU ,
Oncelikle gecmis olsun.ayni sorun bende de var.umarim sagligina kavusursun. Sana arkadaslik yolladim.kabul edersen sevinirim.

Forumda okudugum ,tca peeling, eski yaniklarda uygulanabiliyormu ?
Ayagimda yanik var.faydasi olurmu ?
Sevgiler.

Tatlım teşekkür ederim.
Denemek lazım elbette faydası olur resmini ekler misin daha net değerlendirme yapabilelim.

Lütfen birileri bana yardım etsin!!!!! ben sivilce tedavisi için zoratenin denen ilacı kullandm ve cildim hassaslaştığı için yüzümde güneş lekeleri oluştu.özellkle bıyık bölgem,çenem ve t bölgemde.insanlar konuşmaya çekiniyorum.kendime olan güvenimi kaybettim.sivilceler bitti şimdi bu güneş lekeleri başladı.bi türlü bu dertlerden kurtulamadm.lütfen bana bu lekelerden nasıl kurtulabilirim yardımcı olurmsunuz.en azından bayrama kadar şu lekelerimin tonu açılsın veya azalsın.lütfen birileri ilgilenirse çok sevinirirm.şimdiden teşekkr ediyorum....

Tatlım işte ben bu yüzden bir çok cildiye doktoruna sinir oluyorum. Soyucu ilaçları yazıyorlar ama sonrası umurlarında değil. Bu ilaçlar kesinlikle aynı tca gibi ilkbahar ve yaz aylarında kullanılmamalı. Bu kadar kısa sürede cilt rengin açılmaz. Şimdilik tek tavsiyem nar çekirdeği ve pirinç kepeği yağı alıp 1 gece sürüp bir gece sürmeyecek şekilde cildine masaj yaparak uygulaman. Lütfen en kısa zamanda 50+ faktörlü güneş koruyucu al ve sabah uyandığında cildine uygula. İlacı şu an hala kullanıyorsan bırakmanı öneririm.

Merhaba doa kozmetikten toz halinde c vitamini aldım,sizin önerdiğiniz üzere lavanta suyunda eritmeye çalıştım ama olmuyor bir türlü erimiyor:KK43: bir püf noktası var mıönce sıcak su falanmı katmalıyım:KK43:

ladycim,

LADYCİM BUNA CEVAP VERMEMİŞSİN...acaba anlamadın mı yoksa gözünden mi kaçtı..bronzlaşmak için yüzdelerle kakao hindistan cevizi ve seha butter kullanmışsın ya oranları yüzdeyle vermişsin...şöyle daha anlayabileceğim bi oranla bir daha verir misin rica etsem...bir de yüze sürebilirim dimi o karışımı

merhaba lady öncelikle sana geçmiş olsun diyeyim. ağrın sızın yoktur umarım. ben konuyu okuyorum ama oku oku bıktım 178 sayfa az değil ki. az biraz bilgi edindim. şimdi söyleyeceklerim konusunda bana yardımcı olursan en azından bir onay verirsen çok sevinirim. :KK16:

cildim karmadan yağlıya dönük sanırım. yanaklarım kuru ama diğer yerler parıl parıl. burnum portakal gibi. yüzümde sivilce yok ama fondoten süreyim anında bir tane komedon beliriyor. bu yüzden hiç makyaj yapmıyorum. ben la roche posay'ın ürünlerini kullanıyordum memnundum ama bitince değişiklik olsun dedim. en büyük sorunum burnum delik delik, siyah nokta dolu ve çok parlıyor! ay parçası gibiyim. bana uygun bir şeyler söylesen ne güzel olur.

şöyle de bir sorum var sana. önceleri mecitefendinin kremlerini tavsiye ediyordun sonra doa kozmetiğin kremlerini kullanmaya başlamışsın. şimdi benim cildim yağlı ve çok parlıyor. yapışkan histen ve parlamadan nefret ederim bu yüzden ben bunlardan hangisini kullanayım sence? ayrıca yüzüm çok yumuşak sarkacak bu gidişle ve de gözeneklerim çok açık. bunu da dikkate alırsan sevinirim.

ben şöyle bir plan yaptım.

la roche posay effacların temizleyicisini kullanıyorum ve çok seviyorum cildimi kurutmuyor ona devam edeceğim. sabah akşam bununla yüzümü yıkayacağım. sabunlar konusunda pek olumlu düşünmüyorum kurutuyorlar sonuçta. ama sen yine de tavsiye edersen kullanırım.

senin tavsiyene göre alacağım kremlerin içine doa'dan alacağım e vitamininin yarısını veya tamamını ekleyip gündüzleri nemlendirici olarak kullanacağım.

geceleri yine yüzümü temizleyip üstüne rosense gül suyu ile tonikleyip bir gece nar çekirdeği yağı bir gece üzüm çekirdeği yağı süreceğim. cildi sıkılaştırır demişsin. cildim sıkılaşsın gözeneklerim küçülsün lütfen. :KK16:bu yağları aynı anda mı sürsem yoksa? ya da başka yağlar tavsiye et. bu iki yağ, pirinç kepeği ve macadamia yağı ile birlikte bir karışım söylemişsin. öyle mi kullansam yoksa? onun özelliği nedir?

haftada bir de senin tavsiye edeceğin (keseye uygun :KK53:) bir peeling kullanıp, üstüne kayısı çekirdeği yağı ilave edeceğim kil maskemi yapacağım. yağı ne kadar dökmeliyim kile?

nasıl plan sence? (sanki hepsi benim fikrim gibi soruyorum. :KK1:) bu arada yağları karden marka almayı düşünüyorum. umarım vardır aktarda. ekleyeceğin, çıkaracağın, değiştireceğin yerler olursa çok sevinirim. daha önce de sorular sormuştum sana onları da cevaplamıştın. çok sağol. :KK16:

ben üstteki mesajın sahibiyim. :KK1: yavaş yavaş konunu okuyorum ama yarın alışverişimi yapacağım için sormadan edemeyecem bu soruyu da. tabi inşallah yarın görür cevaplarsın.

ozon yağı cildi sıkılaştırır demişsin. o zaman ben onu da alayım ama bu kadar yağın yanında onu nereye sıkıştıracam da sürecem. cildim allak bullak olmasın sakın? sadece ozon yağı alıp hep onu mu kullanayım ben? sımsıkı olsun yüzüm sımsıkı. :KK9:ayrıca ozon yağını doa kozmetikin sitesinde bulamadım. oysa ki önceden görmüştüm. :KK53:

bu arada ben hiç güneş koruyucu kullanmıyorum kullanmayı da düşünmüyorum. üstte de söyledim ya parlamadan nefret ediyorum diye e o da cildi parlatıyor hiç hoşuma gitmiyor. la roche posay'ın var ben de hem de yağlı ciltler için sözümona ama burnum aynaya dönüyor. :KK19:sen de mutlaka kullanın demişsin. bu karışımları uyguladığımız için mi özellikle belirttin. benim cildimde hiç güneş lekesi yok. bu karışımlar lekelerin oluşma ihtimalini arttırıyor mu yoksa risk yine aynı da sen öylesine mi belirtiyorsun.

bir de karden marka yağları övüyordun ama ilerleyen sayfalarda aktarlardaki yağlara güvenmediğini doa kozmetikin yağlarını almaya başladığını söylemişsin. kötü mü yani karden. ben bu marka kayısı çekirdeği yağı aldım. aktarda bu marka olduğu için de yağlarımı oradan tamamlamak istiyordum.

herkes soracaklarını bir cümleyle belirtmiş. benimkiler biraz uzun oldu. kusura bakma. :kk77:

Son düzenleme:
X