Maske Tarifleri Gözenek sıkıştıran nemli sivilcesiz bakımlı cilt için (Birebir hala kullanıyorum)

Evde Yapılabilen Doğal Cilt Bakımları Kolay yüz maskesi, Basit Kolay Cilt Maskeleri , Yüz Maskesi, sivilce maskesi, en iyi maske tarifleri, cilt lekeleri, en iyi yüz maskesi, yüz temizleme maskesi, ev yapımı doğal yüz maskeleri, cilt beyazlatma, evde yapılan yüz maskeleri, siyah nokta
bu ozon yağının üzerine başka bir şey sürebilir miyiz ya kokusunu ekarte etmek için mesela melisa kreminden falan olabilir mi.

Sürsende farketmez ki, kokusu zaten bütün odaya yayılıyor. Belki alışırsın, alışan arkadaşlar oldu zamanla. Galiba ozon yağı içindi, burunlarına solid, katı parfüm sürüyorlardı. :KK1: Ama ben 1 kutuyu bitirdim, daha kullanamadım, aslında yararları çok güzelmiş ama dayanamadım maalesef.

Son düzenleme:
yani haklısın ama azda olsa belki alır nevresimim bile hamsi gibi kokuyor =) annem daha anlayamadı bu ne kokuyo ağır ağır diyor :) ama ciddi yararları var ya

Merhaba LadySubaru :KK3:
İlk sayfada belirttiğin ürünleri kullanıyordum. Ancak macadamia yağının gelmesi ve ozon yağımın mahvolmasıyla birlikte bakım rutinini değiştirmeye karar verdim. Özelden mesaj atacaktım ancak mesaj sayım yetmiyormuş :44: Elimdeki yağlar nar çekirdeği yağı, üzüm çekirdeği yağı, pirinç kepeği yağı, lavanta yağı ve macadamia yağı... Laktik asitli toniğim var hala, saf e vitamini karıştırılmış fesleğen kremim de mevcut. Bu arada nar sabunu, süt&bal sabunu, sebamedin yeşil sabununu da dönüşümlü olarak kullanıyorum. Kil de uygulamak istiyorum. Bana haftalık bakım rutini konusunda yardımcı olur musun? Yüzümdeki renk tonu farklılıklarının olmamasını ve daha canlı bir görüntüye sahip olmayı istiyorum. :KK16:
(Bu arada blog sayfanda dudaklar için bahsettiğin karışımdan yapacağım için hindistan cevizi yağı siparişi de verdim. Ancak bulunduğum yerde çörek otu yağı bulamadım, onun yerine tarçının kendisi olur mu yoksa hiç mi katmayayım.) Cevabını büyük bir merakla bekliyorum. :KK16:

Tatlım bu yağları aldığın yerde çörek otu yağı var:KK34:
Başka bir şişede eşit ölçülerde (mesela 2 şer tatlı kaşığı macadamia, pirinç kepeği, nar çekirdeği) yağlarını karıştır bunu haftanın bir günü kullan.
Haftanın başka 3 gününe de sade şekilde diğer yağları koy...:KK16:
Özellikle nar çekideği ve pirinç kepeğine yüklenirsen daha iyi olur :KK34:

Kizlar bu yag bakimlarini cok seviyorum ama ciltte oyle bir koku birakiyolarki suresim gelmiyor artik yaa:KK43:( yag bakimini da azalttim bu ara.sadece baobab ve ozon yagi ve arada da bepanthen bemiks ve evigen karisimndan olusan kremimi suruyorum.onlar bitince de hindistan cevizi ve nar cekirdegi+uzum cekirdegi yagina baslayacagim.

Bir parça solid sürüver yağ bakımı yaptığında bak bakalım nasıl oluyor:KK9:

Çok çok teşekkür ederim

Bloğunuzu da ilgiyle takip ediyorum :) hatta oraya da bir mesaj bıraktım ama doğru konu başlığının altına mı emin değilim , yine sizden öğrendiğim üzerine nemlendirici için bemiks de aldim ne var ki içinde metil probil paraben yazmakta ?? bildiğimiz paraben midir bu acaba ? yüzüm hassas, alerjik ve egzamaya da çevirebildiğinden artık herşeyden korkar oldum doğrusu, kullansam mı kullanmasam mı emin olamadım bu yüzden

Merhaba tatlım, o bahsettiğin paraben konusunda tam emin değilim biraz araştırmadan net konuşmak istemem.
Ama neticede damar yoluyla alınan bir vitamin olduğu için çok sıkıntı yaratacağını düşünmedim şimdilik doğrusu:44: Bence kullan bitir.
Bittikten sonra yeni kremine saf e vitamini eklersin :KK34:

bu ozon yağının üzerine başka bir şey sürebilir miyiz ya kokusunu ekarte etmek için mesela melisa kreminden falan olabilir mi.

en temiz yöntem solid parfüm sürmek:KK12::KK9:

Sürsende farketmez ki, kokusu zaten bütün odaya yayılıyor. Belki alışırsın, alışan arkadaşlar oldu zamanla. Galiba ozon yağı içindi, burunlarına solid, katı parfüm sürüyorlardı. :KK1: Ama ben 1 kutuyu bitirdim, daha kullanamadım, aslında yararları çok güzelmiş ama dayanamadım maalesef.

Aslında hazır tca yaptın elinde varsa uygula kedicim:KK34:

yani haklısın ama azda olsa belki alır nevresimim bile hamsi gibi kokuyor =) annem daha anlayamadı bu ne kokuyo ağır ağır diyor :) ama ciddi yararları var ya

İşte bu dayanamadığınız koku kalitenin ve gerçek ozon gazının kokusu:KK1:
Ben alıştım sizlerde alışırsınız:21:

kızlar ya gerçekten ozon yağının kokusu berbat!!!!!!! tahammül edemiyorum o kokuya buzdolabında öyle duruyo en iyisi gece sürüp yatmak sabah kalktım iyidee bu yastığada sinmiş offfffff :KK70:

bende macadamia,kara üzüm çekirdeği,nar çekirdeği yağları var malesef pirinç kepeği yağı ellerinde olmadığından onu alamadım haber bekliyorum .Bu elimdeki 3 yağdan karışım yapsam olurmu ? birde shea ve hindistan cevizi yağlarıda var onları genelde saçlarıma kullanıyorum kil de aldım lavanta ve gül suyu var onlarla karıştırıp maske yapıyorum.fesleğen kremin var içine evigen koydum ama saf olarak alıcam tekrar :) ozon yağımda var koku filan umrumda değil iki kere kullanabildim henüz ben gözaltlarım için istemiştim ama henüz pek etkili olmadı sanırım:KK43:bide toz şeklinde gelen c vitamini var onu lavanta suyuma kattım tonik olarak kullanıyorum henüz lakstik asit almadım çünkü bir seans daha tca kullanıcam yazın laktik asit ve gül suyu karışımı kullanıcam daha bi sürü şey aldım sabunlar katı parfümler vs...şu sivilce izlerimden bi kurtulsam yaz geliyor ve güneşte iyice belli oluyolar bu yaz rahat bir ekilde dolaşmak istiyorum ya lütfen ...

Ladycim solid parfumu yag bakimi yaptiktan sonra yuzumuze mi surucez?
Evet çok az miktar sürebilirsin zararı olmaz, hatta çene altına kulak arkasına sürüp takviyeleyebilirsin:KK34:

kızlar ya gerçekten ozon yağının kokusu berbat!!!!!!! tahammül edemiyorum o kokuya buzdolabında öyle duruyo en iyisi gece sürüp yatmak sabah kalktım iyidee bu yastığada sinmiş offfffff :KK70:

:KK9: Alışırsınız faydaları bu kadar güzelken kokusu pek tahammül edilmez olmuyor.
Diğer arkadaşlara önerdiğim gibi biraz solid parfüm sürebilirsin:KK34:

bende macadamia,kara üzüm çekirdeği,nar çekirdeği yağları var malesef pirinç kepeği yağı ellerinde olmadığından onu alamadım haber bekliyorum .Bu elimdeki 3 yağdan karışım yapsam olurmu ? birde shea ve hindistan cevizi yağlarıda var onları genelde saçlarıma kullanıyorum kil de aldım lavanta ve gül suyu var onlarla karıştırıp maske yapıyorum.fesleğen kremin var içine evigen koydum ama saf olarak alıcam tekrar :) ozon yağımda var koku filan umrumda değil iki kere kullanabildim henüz ben gözaltlarım için istemiştim ama henüz pek etkili olmadı sanırım:KK43:bide toz şeklinde gelen c vitamini var onu lavanta suyuma kattım tonik olarak kullanıyorum henüz lakstik asit almadım çünkü bir seans daha tca kullanıcam yazın laktik asit ve gül suyu karışımı kullanıcam daha bi sürü şey aldım sabunlar katı parfümler vs...şu sivilce izlerimden bi kurtulsam yaz geliyor ve güneşte iyice belli oluyolar bu yaz rahat bir ekilde dolaşmak istiyorum ya lütfen ...

Elbette olur pirinç kepeği yağı da gelince onuda karışıma ilave edersiniz:KK34:
Kreme sizinde söylediğiniz gibi acilen saf e vitamini alıp ekleyin etkisi çok hoş:21:
Tca uygulamanızı yaptıktan sonra glikolik asiti kullanmanızı daha çok tavsiye ederim çok hoş pul pul soyuyor.
Yakın zamanda glikolik asiti nasıl kullanacağınızı anlatan bir yazı yayınlayacağım blog sayfamda :KK34:

Evet çok az miktar sürebilirsin zararı olmaz, hatta çene altına kulak arkasına sürüp takviyeleyebilirsin:KK34:

:KK9: Alışırsınız faydaları bu kadar güzelken kokusu pek tahammül edilmez olmuyor.
Diğer arkadaşlara önerdiğim gibi biraz solid parfüm sürebilirsin:KK34:

Elbette olur pirinç kepeği yağı da gelince onuda karışıma ilave edersiniz:KK34:
Kreme sizinde söylediğiniz gibi acilen saf e vitamini alıp ekleyin etkisi çok hoş:21:
Tca uygulamanızı yaptıktan sonra glikolik asiti kullanmanızı daha çok tavsiye ederim çok hoş pul pul soyuyor.
Yakın zamanda glikolik asiti nasıl kullanacağınızı anlatan bir yazı yayınlayacağım blog sayfamda :KK34:

merakla bekliyoruzzz ladyciğim :) pekii bu sabun kullanımı konusunda elinizde köpürtüp mü kullanıosunuz yoksa direkt olarak yüzünüze mi uyguluosunuz :KK15:

merakla bekliyoruzzz ladyciğim :) pekii bu sabun kullanımı konusunda elinizde köpürtüp mü kullanıosunuz yoksa direkt olarak yüzünüze mi uyguluosunuz :KK15:

Elimde köpürtüp masaj yapa yapa yıkıyorum tatlım ben yüzümü:KK34:

buara göz altımda mimik çizgileri oluşmaya başladı gülmeye korkar oldum varmı bir çözüm buna acaba

Nemlendirmek tatlım ayrıca ozon yağı, hindistan cevizi yağı ve macadamia yağına ağırlık ver o bölgede :KK34:

selamlar canim :))

su son gunlerde populer olan cayagici yagi hakkinda ne dusunuyorsun? tavsiye eder misin?
birde goz makyajini cikarmak icin bebek yagi kullanmanin zarari olur mu?

slm canım uzun zamandır nete giremedim.senin yazdığın malzemelerin çoğunu temin ettim kullanmaya başlamıştım ki yüzümde sivilcelenme arttı hergeçen gün sayısında artış oldu hormanlarlamı alakalı test yaptırıyım derken hamile olduğumu ve bundan doalyı sivilce baskınına uğradığımı anladım.bu yağları asiytleri hamileyken kullanabilirmiyim ve bu aşamada bana faydası olurmu cvbın için şimdiden çok teşekkür ederim canım

selamlar canim :))

su son gunlerde populer olan cayagici yagi hakkinda ne dusunuyorsun? tavsiye eder misin?
birde goz makyajini cikarmak icin bebek yagi kullanmanin zarari olur mu?

Saf olanını bulmak çok zor tatlım ama istersen bir dene bakalım :KK34:
Ciltteki veya gözdeki makyajı doğru şekilde temizlemenin en iyi yolu su ve sabun. (sebamed, nane, nar, okaliptus, atkestanesi, süt bal sabunlarım:KK16:)
En azından ben asla şaşmam bu konudan :KK1:

kil maskesi yaptıktan hemen sonra hangisini yüze sürmek en doğrusu olur lavanta suyu mu e vitamini mi yağ mı :KK1:

Hepsi doğru aslında tatlım.
Her maske yaptıktan sonra bir diğerini kullanacak şekilde sıraya bağla:KK9:

slm canım uzun zamandır nete giremedim.senin yazdığın malzemelerin çoğunu temin ettim kullanmaya başlamıştım ki yüzümde sivilcelenme arttı hergeçen gün sayısında artış oldu hormanlarlamı alakalı test yaptırıyım derken hamile olduğumu ve bundan doalyı sivilce baskınına uğradığımı anladım.bu yağları asiytleri hamileyken kullanabilirmiyim ve bu aşamada bana faydası olurmu cvbın için şimdiden çok teşekkür ederim canım

Hayırlı olsun tatlım:KK16:
Yağları yada laktik asitli toniği kullanmanda sıkıntı olmaz:KK34:

Kadınız ve gücümüzün farkındayız...! 8 Mart Dünya Kadınlar Günümüz Kutlu Olsun :KK71:

merhaba subaru ben 30 yaşına ulaşmış bulunmaktayım. forumunu incelemeye çalıştım. açıkçası bana güven verdin. yağlar konusunda endişeli olmakla beraber cildimdeki olumsuz değişiklikler sebebiyle artık cildim için bir şeyler yapmam gerektiğini düşünüyorum. ama tariflerin sanırım zaman içinde yenilenmiş. senden ricam gündüz ve gece uygulanacak bakımlarının tariflerini son şekliye bir arada tekrar verebilir misin? ya da bu son şekilleriyle kaçıncı sayfada var beni yönlendirir misin? buna göre malzemeleri alıp ben de başlamak istiyorum. şimdiden teşekkürler....

merhaba subaru ben 30 yaşına ulaşmış bulunmaktayım. forumunu incelemeye çalıştım. açıkçası bana güven verdin. yağlar konusunda endişeli olmakla beraber cildimdeki olumsuz değişiklikler sebebiyle artık cildim için bir şeyler yapmam gerektiğini düşünüyorum. ama tariflerin sanırım zaman içinde yenilenmiş. senden ricam gündüz ve gece uygulanacak bakımlarının tariflerini son şekliye bir arada tekrar verebilir misin? ya da bu son şekilleriyle kaçıncı sayfada var beni yönlendirir misin? buna göre malzemeleri alıp ben de başlamak istiyorum. şimdiden teşekkürler....

Merhaba hoşgeldiniz.
Lütfen yağlar konusunda tedirgin olmayın. Özellikle nar çekirdeği, macadamia ve pirinç kepeği yağını ısrarla tavsiye ederim.
Az sonra son şeklini yayınlıyorum sevgiler:KK16:

---- Kil Maskesi ----

* 1 tatlı kaşığı Kil
* 4 tatlı kaşığı Gül Suyu veya Lavanta Suyu (elinde gül suyu, lavanta suyu olmayan normal su kullanabilir)

# Denedim kızlar kıvamı tam oluyor, tüm cildinize sürün ister hafif kuruduğunda ovarak çıkartık ister kuruduğunda eliniz su alıp yuvarlak hareketlerle durulayın Tariften bir tatlı kaşığı gül suyu yada lavanta suyu çıkartıp 1 tatlı kaşığı %25lik glikolik asit yada %20 laktik asit ekleyebilirsiniz).
(Tarifim Gingseng katkılı kil içinde geçerlidir):KK34:
Cilt tipinize göre haftada 2 gün yapabilirsiniz

---- Nemlendirici ----

* 100ml Fesleğen Kremi yada Melisa Kremi ( 1 y. kaşığı fesleğen, 1 y. kaşığı melisa kremi şekilinde de olabilir)
* 10ml saf e vitamini

# Eski nemlendirici kabınızı sıcak suyla ve deterjan ile güzelce dezenfekte edip durulayın, kremi koyup 10ml saf e vitamini ilave edin, iyice homojen olana kadar karıştırın oldu size çok güzel bir nemlendirici
:KK34: Özellikle tca sürecinde bunu öneriyorum artık çünkü saf e vitamini cildin çok daha hızlı toparlanmasına yardımcı oluyor. Malum e vitamini hücre yenileyicidir. Cildinizdeki değişimi gün gün seyredin...
(melisa, fesleğen, laktik asit, pirinç kepeği yağı kısaca diğer ürünleri aldığınız yerden alabilirsiniz)
:KK76:
Günlük yada gece kullanımına uygundur

---- Yağ Karışımı ----

* 1 y. kaşığı Pirinç Kepeği Yağı
* 1 y. kaşığı Nar Çekirdeği Yağı
*1 y. kaşığı Macadamia Yağı
* 1 y. kaşığı Kara Üzüm Çekirdeği Yağı

# Elinizde ki yağlara göre aynı ölçüler ile karışımı değiştirebilirsiniz, ben bu oranda karışım yaptım kullanıyorum
:KK34:
Haftada 2-3 gece yüzünüzü sabununuz ile yıkadıktan sonra tüm yüzünüze (4-5 damla yeterli gelir) parmak uçlarınızla aşağıdan yukarıya masaj yaparak uygulayın.

#Bu karışıma son zamanlardaki gözdem macadamia yağını ekledim, çok güzel emiliyor, şahane bir ışıltı bırakıyor
:KK16:

---- %20 Laktik Asitli Tonik ----

* 1 şişe %20lik Laktik Asit (1 şişesi 20ml)
* 60ml Gül Suyu yada Lavanta Suyu
* 5 damla Pirinç Kepeği Yağı
* 5 damla Nar Çekirdeği Yağı
* 5 damla
Kara Üzüm Çekirdeği Yağı
* 5 damla Lavanta Yağı

#Sabahları ve akşamları yüz, boyun bölgenizi bir pamuğa damlatıp silebilirsiniz
(ama bastırmadan yaraya pansuman yapar gibi)
:KK34:

(oran sorunsuz soyma yapmıyor ama güneş koruyucu kullanmalısınız neticede mikro peeling yapıyor, içine eklediğim yağlar peeling yanında nemlendirme ve besleme, cildin yenilenmesine destek verecek)

Evet gelelim haftalık rutin bakım planımıza. Evinizin, sosyal hayatınızın ve işinizin durumuna göre sizler sıralamayı değiştirebilirsiniz.

* Kil maskesi / haftada 1-2 defa
* Yağ karışımı / haftada 2-3 gece
* Ozon yağı / haftada 1-2 gece
* Laktik Asitli Tonik / Gece yatmadan önce yüzünüzü yıkar ve toniğinizi uygulayıp uyursanız etkisi daha iyi olur.

Bakım gecesine örnek vereyim:

*Kil maskenizi sürüp kuruduktan sonra yıkar yağ bakımı uygulayabilirsiniz, sabah uyandığınızda yüzünüzü nar sabunuyla yıkayıp toniğiniz ile silebilirsiniz sonrada nemlendircinizi sürüp tamamlarsınız
:KK71:Güle güle kullanın bakımlı arkadaşlarım:nazar:

Son düzenleme:
Teşekkürler Subaru. Bir de göz çevresi ve kaz ayaklarına da nemlendirici krem ve yağlar sürülür mü bu karışımları hassas göz çevresi için de kullanabilir miyiz?

X