LadySubaru Merhaba
Beni iyi ki geçen gün buraya yönlendirmişsiniz. iki gündür bu topiğinin ve doa kozmetikle ilgili olan diğer topiğinin tüm sayfalarını okudum :) İlk sayfaları okuduktan sonra kafamda soru işaretleri oluşmuştu ama ilerleyen sayfalarda soranlar olmuş zaten ve sen de tek tek cevaplamışsın bu sayede be de cevaplarımı almış oldum
Ben öncelikle sana cildimle ilgili yaşadıklarımdan bahsedeyim. 24 yaşındayım. Cilt tipim T bölesi yağlı diğer tarafları kuru (belki çok az yağlı olabilir) ve burun üstünde ve burundan yanaklara doğru olan o kısımda siyah nokta oluşan bir cilt. Ten rengim de çok beyaz resmini görmüştüm okurken seninkine benziyor belki seninkinden bir ton daha açık olabilir.
ben ergenlik dönemimde özellikle alnımda sivilce problemi yaşamıştım. bir sürü yöntem denedim ama sonuç elde edemeyince kendi haline bıraktım zaten zamanla geçti tam hatırlamıyorum nasıl olduğunu. daha sonra bir dönem yine sivilce problemim oldu ve ben doktora gittim doktor bana differin ve eryance isimli kremleri verdi ve sivilcelerim ve onların izleri kısa sürede geçti. Üniversite dönemimde tek tük adet ve stres sivilcesi dışında sivilce problemi yaşamadım. herkes cildimin çok güzel ve prüzsüz olduğunu söylüyordu. makyaj yaptığımı düşünüp olmadığını gördüklerinde şaşıranlar oluyordu. gerçekten de çok az miktarda siyah nokta dışında bir şey yoktu yüzümde. Ve hiç makyaj yapmıyordum.
Yüzümü sadece saf sabunla sabah akşam yıkıyordum. bir de banyoda lifle kese yapıyordum o kadar. Çünkü en ufak bir temizleme jeli, krem vs. kullansam sivilce çıkıyordu. arkadaşım yurt dışında aktarda çalışıyordu bana ve bir kaç arkadaşımıza çok güzel kayısılı bir krem getirmişti. herkes çok memnun kalmıştı ama ben de sivilce yaptı. bir de bir keresinde kuaförde epilasyon işleminden sonra bayan karınca yağı yumurtası kremi sürmüştü çeneme ve bıyık bölgeme çok fazla ve büyük sivilceler çıktı daha sonra etrafına da yayıldı ve ben onlarla 2-3 ay uğraştım.
Son 1 senedirse kendimi tanıyamıyorum
morarmış ve hafif şimiş göz altlarım, çıktı mı az önce bahsettiğim kremleri sürmeme rağmen 1-2 ay gitmeyen sivilcelerim ve onların hala duran izleri, elmacık kemiğimin üzerinde gittikçe kahverengileşen güneş lekesi, diğer tarafta güneş lekesine benzeyen minik minik lekeler ve kararmış görüntülü bi pütürlük, kurumuş ağız kenarlarım, yanağımın yarısından çeneme doğru olan bölgede de bir kel kel olma durumu var. orada bir ara çok sivilce çıkmıştı ve ben differin sürmüştüm epey bi süre sanırım ondan oldu. Bir de çok makyaj yapmaya başladım sorunlu bölgelere fonfoten kapatıcı falan sürüyorum göz makyajını çıkarırken de çok zorlanıyorum kıpkırmızı oluyor gözüm garnierin, niveanın makyaj temizleme ürünlerini kullandım şimdide dermokilinkini kullanıyorum ama hep kızarıyor ve tahriş oluyor. Bir de göz altımla yanağımın birleştiği yerde sarımsı minicik minicik kabarıklı bir leke oluştu hilal şeklinde onu da clinique markasının aydınlatıcı göz altı kapatıcısını kullanıyorum ondan şüphelendirm renk olarak sarıya dönük bir ürün çünkü. yine güneşten de olabilir bilemiyorum. Son 1 senedir zaten çok zor ve stresli bir dönem geçirmiştim zaten ama bu aralar rahatım ve bu gidişe bir dur demek istiyorum
kendime bakmaya anca vakit bulabildim diğer sıkıntılarım yüzünden bu problemi görmemişim bile görsem daha önceden müdahale ederdim kökten çözüm için.
Sence yüzümdeki bu değişim neden olmuş olabilir? Stresten mi, ilerleyen yaştan mı, makyajdan mı? Bir de kremlere karşı o kadar önyargılıydım ki annem benden bir kaç ay önce doğal nemlendirici krem istemişti. benim de samimi olduğum aktar bir arkadaşım var ondan başka alışverişler yaparken kremi de söyledim verdi bi tane kabına bile bakmadan attım çantaya. dün farkettim ki o krem senin kullandığın mecitefendinin kara üzüm çekirdekli kremiymiş
dün gece onu sürüp yattım. bir de elimde niveanın 5in1 peelingi vardı temizleme, maske, siyah nokta karşıtı olma gibi özellikleri de var almış 1-2 kullanıp atmışım bi kenara onu da kullandım dün.
Sayfaları okurken notlar aldım ve bir liste yaptım kendime. yarın alışverişe gidip halledeceğim hepsini, sipariş vereceklerim de var. Yalnız güneş kremi konusunda kararsız kaldım. ben geçen yaz tatilde kızarmak ve esmerleşmek istemediğim için sebamedinkini kullanmıştım güzel korudu ama çok yağlandırıyor, bir önceki yaz da niveanınkini kullandım o da aynı. senin önerdiğin gibi günlük kullanacağım güneş kreminin yağlandırma, parlama, sivilce vs. yapmamasını bir de makyaj altına kullanılabilmesini istiyorum bu yönde de bir araştırma yaptım ve bu konuda la roche .. fluid +50 adlı kremin iyi olduğunu öğrendim alayım mı sence onu farkeder mi? senin önerdiğin krem için Watsonsa uğayamayabilirim çünkü merkeze uzakta oturuyorum ve orası da merkez dışında farklı bir yerde.
benim cildimle ilgili farklı önerilerin varsa onları da istekle ve heyecanla bekliyorum.:122:
Not: Çok uzun yazmışım kusura bakma lütfen hakkını helal et canım. Şimdiden teşekkür ederim her şey için.