Hanımlar cildimiz için argan yağının peşine düşmemizin sebebi içerdiği yüksek e vitamini değil mi?
Yüksek oranda E vitamini içeren yağlarımız varken, eczaneden de e vitamini alabilirken, neden başka ülkelerin yağlarına ve içinde ne olduğunu bilmediğimiz yüksek vaatler yüksek fiyatlarla satılan nemlendirici, kırışıklık, sivilce önleyici kremlere dünyanın parasını verip üstüne sorunumuzu çözemiyoruz ki
İki çözüm geliştirdim.
1) Cildinize uygun nemlendiricinin içine 2-3 ampul evigen ( E vitaminidir eczaneden alabilirsiniz) ekleyin öyle kullanın.
(Bepanthen krem in içine kullanan bir arkadaşımız da olumlu sonuç aldı. Ben yine aktarda gördüğüm mecitefendi'nin ''kayısı çekirdeği kremi '' ve ''kara üzüm çekirdeği kremi''nden aldım. Eski nemlendirici kabımı güzelce dezenfekte edip iki kremden 1 er çorba kaşığı ekleyip evigeni ilave ettim oldu bana nemlendirici)
2) ''buğday yağı + hodan yağı + kayısı çekirdeği yağı+ üzüm çekirdeği yağı''
bunları da başka bir şişede ''hodan yağını 3 kapak'', ''buğday yağını 2 kapak'' ve diğerlerini bir kapak koyarak başka bir şişede karıştırın düzenli olarak (cildinizin ihtiyaç durumuna göre sizler belirleyebilirsiniz ben şu ara haftada 2 gece karışımı ve 2 gecede sadece buğday yağı sürüp yatıyorum) gece temiz cilde masaj yaparak veya nemli pamuğa damlatarak sürüp yatın.
Sabah yüzünüzü temizleyiciniz ile yıkayıp (Ben ''kükürtlü sabun+ damla sakızlı sabun+ buğday özlü sabun''larımdan birini kullanıyorum
göz makyajı dahil çok güzel temizliyor cildimi aktarlarda mevcut) E vitamini ilave ettiğimiz nemlendiricinizi uygulayın 10 gün sonra değişim neymiş adım adım görün..
(Sıkışmış gözenekler duru aydınlık lekesiz pırıl pırıl bir cilt ki alnımdaki mimik kırışınığını ciddi şekilde azalttı )
Kısaca yağ karışımı ile geceleri cildimizi besleyip, gündüzleri nemlendiricimizin içindeki e vitaminimizle günlük nem ve yenilenme ihtiyacını karşılıyoruz. Kil maskesini de öneririm, ben haftada 1-2 defa yapıyorum.
Kulaklarımı bol bol çılatırsınız...
Benim gibi gamzeli arkadaşlarım lütfen gamzelerinizin üstüne gelmeyecek şekilde uygulayın, hodan yağı gamzelerimi doldurdu
o kısma sürmediğimde geri geldiler
Hodan yağını hamile arkadaşlarımız doktora danışmadan kullanmamalılar. (Hodan yağımın kutusunda böyle bir uyarı var)
E vitaminine alerjisi olan yada alerji yapabilecek tipte cilde sahip arkadaşlarım bileğinizin iç kısmında deneme yapmasını kızarıklık yoksa kullanmalarını rica ediyorum ki sorun yaşamayalım.
Saygılar