göz seyirmesiiiii

evrembus

14.09.2014 ∞ ♥
Kayıtlı Üye
1 Ağustos 2012
1.456
520
148
gözüm bir haftadır sürekli seyiriyor sizce neden olabilir dışardan da belli oluyo ve hiç durmadan atıyo :/ ?

bilgisayar kullanimi ve parlak isiklar da uyarici olabilir.
Hastalarimizin uyku ve dinlenme saatlerine dikkat etmesi, stresli yasamdan uzak durmasi, bilgisayar kullanimini azaltmasi, evlerinde yumusak ve parlak olmayan aydinlatmalar kullanmasi ve kahveyi kesmesi onlara yardimci olabilir. Ayrica geceleri goz kapagina nemlendirici surup hafif hafif kapak cildini yuz kemigine dogru bastirarak masaj yapmalari da faydali olabilir.

Bunlara ragmen:
1. ciddi goz seyirmesi devam ederse ve gittikce siddetlenirse, 2. yuzun diger bolumlerinde kasilmalar da birlikte olursa, 3. o gozde sislik, kizariklik veya capaklanma varsa, 4. seyirme "goz kirpistirma" yani gozu tamamen kapatan bir sekil alirsa, 5. goz kapaginda dusukluk olursa, mutlaka goz doktoruna basvurmalari gerekir.

bilgisayar kullanimi ve parlak isiklar da uyarici olabilir.
Hastalarimizin uyku ve dinlenme saatlerine dikkat etmesi, stresli yasamdan uzak durmasi, bilgisayar kullanimini azaltmasi, evlerinde yumusak ve parlak olmayan aydinlatmalar kullanmasi ve kahveyi kesmesi onlara yardimci olabilir. Ayrica geceleri goz kapagina nemlendirici surup hafif hafif kapak cildini yuz kemigine dogru bastirarak masaj yapmalari da faydali olabilir.

Bunlara ragmen:
1. ciddi goz seyirmesi devam ederse ve gittikce siddetlenirse, 2. yuzun diger bolumlerinde kasilmalar da birlikte olursa, 3. o gozde sislik, kizariklik veya capaklanma varsa, 4. seyirme "goz kirpistirma" yani gozu tamamen kapatan bir sekil alirsa, 5. goz kapaginda dusukluk olursa, mutlaka goz doktoruna basvurmalari gerekir.

teşekkür ederim bu söyledklrnz çok yardımcı olduu :) devam ederse giderim /: ama geçen senede oluyodu geçiyodu

[h=1]Göz Seyirmesi MS Hastalığı Habercisi Olabilir![/h][h=2]Göz seyirmesinin nedenleri arasında bilgisayar kullanımından nörolojik hastalıklara kadar birçok neden olabiliyor.[/h]Göz kapağı seyirmesi; zaman zaman alt ya da üst göz kapağının elde olmadan kontrol dışı titreşmesi olarak tanımlanan ve genellikle sadece birkaç saniye süren rahatsız edici bir durumdur. Hastalarımız bu durumda gözlerinde bir rahatsızlık olup olmadığını merak edebiliyor. Genellikle endişe edecek bir şey yoktur çünkü seyirme çoğunlukla önemsiz bir rahatsızlıktır.

Göz seyirmesinin en önemli 3 nedeni:

• Yorgunluk-Uykusuzluk
  • Stres ve anksiyete bozuklukları
  • Kafeindir

Bilgisayar kullanımı ve parlak ışıklar da göz seyirmesi için tetikleyici olabilir. Hastalarımızın uyku ve dinlenme saatlerine dikkat etmesi, stresli yaşamdan uzak durması, bilgisayar kullanımını azaltması, evlerinde yumuşak ve parlak olmayan aydınlatmalar kullanmaları ve çay-kahve tüketimini minimale indirmeleri bu şikayetlerinin ortadan kalkmasında yardımcı olabilir. Ayrıca geceleri göz kapağına su bazlı nemlendiriciler ile göz kapağı cildinden yüz kemiğine doğru çok hafif bastırarak masaj yapmaları da faydalı olabilir.
Çoğu seyirmelere neyin sebep olduğunu hiç kimse tam olarak bilmiyor ; fakat birçok insan bunların stres ve zihinsel bağlantılı olduğunu belirtmekte. Birçok kişi bunları tedirgin edici bulduğu için endişe eder. Bazıları ise daha ciddi bir sorunun işareti olmasından korkar. Bazı kimselerde göz kapakları nadir görülen bir rahatsızlık olan esansiyel blefarospazm(nedeni açıklanamayan göz kapağı kasılması) nedeniyle kendiliğinden kapanır.

Hastalık Habercisi Olabilir
Göz seyirmeleri çok ender olarak ciddi hastalık belirtisidir. Ciddi yüz tikleri, yüz kaslarındaki spazmlar ve multiple sklerozis (MS hastalığı) göz kapaklarını da etkileyebilir ; fakat bu hastalıkların belirtileri , göz doktorunuzun normal göz seyirmesiyle karıştırmayacağı kadar farklıdır. Eğer göz seyirmeniz size önerilen yöntemler ile geçmiyor ise nöroloji tarafından değerlendirilmesi gerekmektedir. Bu muayene sonrasında hastaya nöroloji tarafından MR , tomografi gibi ileri tetkikler de önerilebilir. Göz seyirmeleri çoğu zaman zararsızdır. Belirttiğimiz gibi göz kapağına hafif masaj yapmayı deneyin. Çoğu hastamız bunun seyirmeyi belirgin şekilde rahatlattığını fark eder.

Op. Dr. Murat MorayGöz Hastalıkları

ben sıkıntılı olduğum zamanlarda oluyo hep ama sizde fazla oluyosa bi doktora görünün

Bende de bir hafta sürünce doktora gittim fazla çay veya kahve tüketmişsin ya da stresten de olabilir dedi. Göz damlası verdi ama yan etkisi çok olduğu için bi kaç kere kullandım iki gün sonra falan kendiliğinden geçti.

yorgunluk, uykusuzluk
stres
kahve
b vitamini eksikliği

diğer konuları halledip b vitamini de kullanırsan kısa sürede geçer diye tahmin ediyorum.

Yapılabilecek en doğru şey uzman bir doktora görünmenizdir, sebeplerini doktorunuz bulacak ve uygun tedaviyi uygulayacaktır. Geçmiş olsun:)

Bi'de psikolojik yanı var. Sakın gözüm seyiriyor diye odaklanmayın, odaklandıkça daha çok tiktik atıyo. Bi'ara benim hiç durmuyodu resmen göz kırpar gibi. Pcden uzak durup, güzelce dinlenip bi'de odaklanmayınca unuttum bi'baktım geçmiş çoktan:1:

yorgunluk, uykusuzluk
stres
kahve
b vitamini eksikliği

diğer konuları halledip b vitamini de kullanırsan kısa sürede geçer diye tahmin ediyorum.

bende b12 ve folik asit eksikliği var :S strestendir bence ya geçmezse gidicem hepinize teşekkür ederim önem verip araştırdıgnız içinnnn :31 :5

Back
X