- 15 Şubat 2015
- 13.304
- 46.877
-
- Konu Sahibi Bana Diyor Nau Nau
Hayır gitmedim
21 numara ile de gözlükşe görebiliyor muydu?
Yani görme kaybı olmuş muydu?
cokbyanlis tavsiye. goz dr larinin hic biri onermiyor. goz basincini geri donussuz bozabiliyor. bu da segirme kuruluk vs yol acabiliyorKonuyla ilgili hic bilgim yok ama 6 numara kullanan biri vardı, başlangıç mıydı, astigmat mi, miyop mu vs bilgim yok. Ama ciddi gözlükleri vardı. Şakaklarina sülük tutturdu. Bunu da nerede ve ne sıklıkta yaptırdığını bilmiyorum. Ama gözlüğü tamamen çıkardı. Bi araştırın isterseniz
Merhaba
Şimdi size garip bir şey danışacağım.
Şöyle ki benim gözlerim 8-9 derece
Ve ben bu konuyu çoook kafama takıyorum. Durmuyor büyümesi yıllardır ve 0.5 artıyor sürekli. Kör olucam diye korkuyorum. Kaça kadar büyüyevek bu?
Bir de hiç "Bates Yöntemi" diye bir şey duydunuz mu? Baya eskiye dayanıyor tarihi. Gözlüğün ve lensin gözü tembelleştirdiğini, uygun göz egzersizi ve terapiyle göz numarasının düşeceğini iddia ediyor. İnternetten baya bi araştırdım. Bloglar açılmış mesela. 6 ayda 4ten 2.50ye düşürmüş göz numarasını. Bu sizce doğru mu?
Basit olarak; göz tembelliğinde sağlıklı gözü kapatıp diğer gözü görmeye zorluyor doktorlar tembelliğe alışmasın diye. Bu da aynı mantık. Gözlük takmayarak veya düşük numaralı takarak ve göz egzersizi ile gözü görmeye zorluyor.
Ne düşünüyorsunuz?
Valla o kadar kafama taktım ki göz egzersizi yapacağım ve kitap okumuyorken gözlük takmayacağım arrık
Doktorlar ergenlikte-18 yaşında-21 yaşında-24yaşında duracağını söylediler ama hiç biri olmadı
Şimdi 25 yaşındayım. Gitsem 26 da durue derler ama durmıcak biliyorum
Keratokonus olabilir misiniz acaba? Benim bir arkadaşımda vardı, lazer ameliyatla artması durduruldu. Her doktor da kolay kolay anlayamıyor Ankara'daysanız gittiği hastaneyi önereyim size.
Onermissiniz zaten :))Bilkent'teki Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi.
Doktorlar ergenlikte-18 yaşında-21 yaşında-24yaşında duracağını söylediler ama hiç biri olmadı
Şimdi 25 yaşındayım. Gitsem 26 da durue derler ama durmıcak biliyorum
Gözlerinizde kas tembelliği de var mı yani şaşılık durumu da yaşıyor musunuz?
Kızım 15 aylıkken yüksek ateşin tetiklediği genetik göz kası tembelliği, hipermetrop ve astigmat teşhisiyle gözlük kullanmaya başladı, doktoru şanslısınız ki ateşlenmesi sayesinde göz kusuru çabuk ortaya çıktı, şaşılıkta erken teşhis önemli dedi, tabii yetinmeyip birkaç uzmana daha götürdüm, hepsi aynı teşhisi koydu, çift ameliyat olması gerektiğini, birinin cerrahi diğerinin lazer olması gerektiği ama gözlükten kurtulma garantisi vermediklerini söylediler, ameliyatları yaptırmadık bizde, hala gözlük kullanıyor ama gözlük numarası 18 yaşında sabitlendi, size hep olması gereken gözlük numarasını mı verdiler? Doktoru kızıma gözlerinin çalışması için sağ göz 3,5, sol göz 3'se 0.50 daha düşük gözlük numarası yazdı gözlerin çalışması için, göz egzersizi de yaptık, gözler yine kayıyor ama eskisi kadar değil, yöntemi duydum ama işe yararlığı hakkında net bir bilgim yok.
merhaba. benim 30dan sonra durdu, hatta bi tanesi 0.25 geriledi. aşağı yukarı aynıymış numaralarımız.
genler sağ olsun
rahmetli erdal inönünün 20 numara gözlük taktığını duymuştum. yani daha yolumuz var
o egzersizler de çok küçük çocuklarda etkili oluyor sadece. ben de bir ara araştırmıştım.
gittiğim doktorlara da devamlı sorarım yeni bir şey var mı diye, yukarda brendanın dediğini diyorlar bana da. "teknoloji senin numaranı tedavi etmek için yeterli değil, şimdi ameliyat olmaya kalksan bile yine tekrarlar"
bi de bi doktor da bana lazer ameliyatlarının kişideki renk algısını çok az da olsa bozabildiğini söyledi.
ben bunu duyunca komple ameliyattan vazgeçtim. lenslerimle mutlu mesut yaşıyorum senelerdir :)
konunuza kayıtsız kalamadım....24 yaşında oğlumda 4 ay önce göz tembelliğiyle karıştırılan ve agresif numara atılımlarıyla ilerleyen ve göz nakline kadar gidebilen keratokonus isimli kornea konikleşmesi ile ilerleyen bir hastalık çıktı...inşallah değildir... ama size kesinlikle BEYOĞLU Kule Dibi göz arama ve araştırma hastanesine gitmenizi şiddetle tavsiye ediyorum...illet bir hastalık ve gençleri tutuyor....biz bir gözü ameliyat ettirdik diğerini de önümüzdeki ay ameliyat edecekler....fakat bu ameliyat sadece hastalığı durduruyor...görmeyi iyileştirmiyor...o yüzden son üç ay gitmediğimiz özel ve devlet hastanesi kalmadı...geçmiş olsun...
Normal mi bilememGöz tembelliği yok. Sadece sürekli artan miyop ve astigmat var. Yılda 0.5-1.00 arası artıyor. Bu artış normal mi sizce?
crossling diye hastalığı durdurucu bir tedavi şekli aslında...lokal oldu...4 gün şiddetli ağrısı oldu...sonra iyileşti...fakat bulanıklık 20 gündür devam ediyor hala...sizin yazınızı sonradan gördüm...dünya göz'de bu konuda uzman Efkan Bey'e muayene olduğunuzu düşünüyorum...eğer sizde bu hastalık olsaydı....kesinlikle teşhis ederdi....sizin sorununuz bu hastalık değil bence....çok geçmiş olsun...Allah şifanızı versin....
Normal mi bilememsiz bence ihmal etmeyin gittiğiniz doktor haricinde başka bir doktor görüşü daha alın, kızım 15 aylıktı teşhis konduğunda, çocuktur belki görme testlerinde net anlaşılmamış doğru tedavi uygulanmıyordur diye 2 ayrı profesörün görüşünü daha almıştım çünkü miyopta süreç nasıl ilerliyor bilmiyorum ama göz kasına bağlı kaymada gözün içe, dışa veya yukarı kayması ve kaymaya bağlı görme kaybı olup olmadığı çok önemlidir, bizde içe kayma vardı bu diğerlerine göre bir avantaj denildi, görme kaybı olmadığı tespit edildi.
Bulunduğunuz ilde göz hastalıkları konusunda isim yapmış hastane, klinik, doktorları araştırın, muayene biraz daha maliyetli olur ama en azından içiniz rahat ettirecek bir cevap bulma ihtimaliniz daha yüksek.
Sende sağol ablacım, umarım gözlükten temelli kurtulursun, numaran düşse lazerle düzeltiliyor miyop, kuzenimin numarası düşüktü lazer yaptırdı, 10 yıldan fazla oldu gözlerinde sorun yok.Bu cuma gideceğim mune abla sağol :)
KIZIna da çok geçmiş olsun :)
Sende sağol ablacım, umarım gözlükten temelli kurtulursun, numaran düşse lazerle düzeltiliyor miyop, kuzenimin numarası düşüktü lazer yaptırdı, 10 yıldan fazla oldu gözlerinde sorun yok.