Göz Çevresi Bakımı Göz altı bakımı ve Morlukları

eğer genetik bir problemse kapatıcı kullanmalısın,krem vs.. faydısını göremezsin,yorgunluk,sitres vs... ise kivi,patates,buz ve çeşitli kremlerle sorunu giderebilirsin canımyerimseniben

kıslar benım tek gozumde ve yanak kısmımda gunesten ben olustu bende kapatıcı surmeden dısarı cıkmaıyorum acayıp mor duruyor cıldıye doktoruna gıttım ben olusmus dedi gunes lekesı dedi çok takıyorum kafama benım gıbı olan varmı aranızda kıslar

Ben de bazı arkadaşlarımızın tavsiyesi üzerine üzüm çekirdeği yağı kullanmaya başladım. Bi' gelişme olursa sizi haberdar edicem. Olmazsa rezene ya da buğday yağını denemeyi düşünüyorum. Bütün tavsiyeler için teşekkürler..

Göz altı morlukları genellikle yetersiz uyku uyuma, aşırı yorgunluk, stres, burun tıkanıklığı ve kronik egzema gibi nedenlerle oluşur. Kalıtımın da göz altı morluklarına etkisi büyüktür. Ayrıca yaşlandıkça deri inceldiği için göz çevresinin koyulaşmasına neden olur. Göz altı morluklarından kurtulmak için aşağıdaki tedaviler yararlıdır:

--Günde en az 10 bardak su için.

--Gözlerinize zarar verebilecek her şeyden uzak durun.

--Günde en az 8 saat uyuyun.

--Göz çevresini uzun süre kremli bırakmayın. Kremi sürdükten 10-15 dk sonra göz çevresini kremden arındırın.

--Göz kapaklarınızın üzerine çiğ patates ya da salatalık dilimleri koyarak 15-20 dk boyunca uzanın. Ardından ılık su ile durulayarak, krem uygulayın.

--Eşit ölçülerde taze patates ve salatalık suyunu karıştırın. Ardından bir pamuk parçasını bu suda ıslatarak 20 dk boyunca göz kapaklarınızın üzerinde bekletin. Soğuk su ile gözlerinizi yıkayın.

--Eşit ölçülerde limon ve domates suyunu karıştırarak günde iki kez göz altlarınıza uygulayın.

--Zerdeçalı ananas suyu ile karıştırarak göz altı morluklarınıza sürün.

--Naneyi ezerek göz çevresine uygulayın.

--Göz çevresine yatmadan önce badem yağıyla masaj yapın ve buna iki hafta devam edin. Değişimi fark edeceksiniz.

--Toz haline getirilmiş E vitamini kapsülünü bal ve yumurta akıyla karıştırarak göz çevresine sürün. Göz çevresindeki koyuluğu azaltacaktır.

--Sıcak ya da soğuk bir bezi göz altlarına koyun. 10 dk sonra koyu renkli yüzeye badem yağı sürün.

--İşaret parmağınızın altındaki tepeye (avuç içindeki) bastırın. Burası akupunktur noktasıdır ve göz sağlığına faydalıdır.

Biçok kişi kapatıcı kullandığını söylüyo da o kapatıcılar gözaltlarını mahveder varolan problemi ikiye üçe katlar. Tabii ki hiçbir ürün mucize yaratmaz ama en azından daha da kötüye gitmesini engelleyebiliriz. Ben de gözaltı için baya bi krem araştırdım çünkü en hassas bölge ve bence yüzde en çok korunması gereken bölge.Uzun araştırmalardan sonra La Prairie akıllı göz kreminde karar kıldım. İçeriğindeki üzüm çekirdeği ekstresi en güçlü antioksidan yaşlanma karşıtı ve krem aynı zamanda 15 koruma faktörlü ve iyi bi nemlendirici diye tanımlanıyor ben ilk kutuyu bitirdim ikinci kutuya da başladım sanırım her zaman bu ürüne devam edicem Bunu biçok markanın ürününü kullanıp aynı ürünü ikinci kez almayan biri olarak söylüyorum. Ancak fiyatı biraz fazla işte en kötü yanı bu:1no2:

merhaba ben sibel. Bugün aranıza katıldım. benimde gözlerimin altında morluklar var ve bütün herşeyi kullanmışımdır hylexın bile kullandım bende azalttı yalnız dermotoloğa gittim cernor xo bu kremi kullan dedi bu iyiymiş. bi de eğer kapatıcı kullanıyosanız kesinlikle max factor harika kapatıyor

Evet, buğday yağını ben de bi ara kullanmıştım, ben pek farkedemiyordum ama çevremdeki insanlar gözaltı morluklarımın hafiflediğini söylüyorlardı... Kullanmaya korkuyorum ama, zaten cildim yağlı, yağ bezecikleri oluşturmasından çok korkuyorum... Şimdi Avon'un Anew serisinden bi gözkremi sipariş ettim, bakalım işe yarayacak mı... Göz üstüne ayrı, göz altına ayrı, ikili bi krem, tüm yaşlar için olanından...

Son düzenleme:
1/2 salatalığın ya da domatesin suyu
1/2 tatlı kaşığı zerdeçal
1 tatlı kaşığı limon suyu
4 yemek kaşığı mısır unu

Salatalık ya da domates suyuna zerdeçal ve limon suyunu ekleyerek karıştırın. Ardından içine yavaş yavaş mısır ununu dökerek karıştırmaya devam edin. Macun kıvamına geldikten sonra elde ettiğiniz karışımı pamuk yardımıyla, nazikçe göz çevrenize sürün. Ovalamadan ılık suyla yıkayarak çıkarın. Bu formül göz altı morluklarından şikayetçi olanlar için birebirdir. Her gün bir kez uygulanabilir.

arkadaslar butun sayfaları okudum bende goz altı morlugundan sıkayetcıyım kapatıcı kullanmaktan bıktım..remergent marka microcirculation neyra bu kreme işe yaradı dıo ama hep kullanmak zorundamı kalıo onu anlamadım para werıp tamamen kurtulcamız bısey warsa hemen almak ıstıorum..

cnm ben 16 yaşındayım yanı bunu kullansam sorun olurmuı bendede war yanı bu sorun demireksikliğindne kaynaklanan bir durumdan dolayI ama çok kötü hissediyorum bir ara kapatcı kullanıyordum yaşım küçük diee dah akullanmıyorum kırışıklığa yol açıyormuş şimdi ne yapıcam bilmiyorum çok berbat değil ama haffi belli cvplarsan sevınırım...:çok üzgünüm:

ben bugün cildiyeye gittim.pek sanmıyordum ama belki gözaltı morluklarına bakarlar diye gittim.doktor bana bunun geçmesinin zor olduğunu,buna karşı bir ilaç olmadığını söyledi ama kozmetik ürünlerde falan var dedi.onlara danışmamı söyledi ve uyku düzenime dikkat edecekmişim.daha sonra eczanedeki bir kadına sordum bunu geçirmek için ne önerirsiniz diye o da bir kırem söyledi adını unuttum fiyatı 50 ytl falanmış.badem yağı,rezene yağı falan kullanma çünkü yağ kesecikleri oluşturabilirler dedi...off umudumu yitirmeye başladım ben

slm kızlar benimde öyle bi derdim var genetik oluncaa geçmiyo bazen çok üzülüyorum bide insanların sorması yokmu neden öyle diye iyice üzülüyorum ya hiçmi bi bilgisi olan yok bu konuda bilgisi olan yazsın lütfen...

Papatya çayı ya da lavanta çayını soğutun. 2 parça pamuğu çaya batırıp elinizle sıkın. Göz kapaklarınıza uygulayın. ayrıca muhakkak 25 yaşından itibaren göz çevresi için krem kullanılması gerekir…

Bunun yanısıra her zaman tercihim olan doğal bakım önerim ise göz çevresi için avakado ve buğday yağıdır…
bu karışımı dıştan içe doğru hareketlerle ve çok nazik bir şekilde göz çevresine sürmelisiniz…

Onun dışında yoğurdun suyunu düzenli olarak sürmek, elma kabuğu koymakta faydalıdır.

Gözaltı morlukları

Bir tutam taze ebegümeciyi havanda ezin, içine bir elmanın suyunu ekleyin. Karışımı gazlı bez arasına koyup, göz çevrelerinizde 20 dakika bekletin. Bir de bol bol maydanoz ve taze nane tüketin

Göz çevresi kırışıklıkları için

1 kahve fincanı soya yağı
1 kahve fincanı badem yağı ve yarım kahve fincanı avokado yağı
Bir kapta karıştırın. Parmak uçlarınızı bu karışıma batırıp göz çevresine masaj yaparak sürün. Bu uygulamayı akşamları yatmadan evvel yapın. Sabahları yüzünüzü yıkayıp kurulayın

evet buğday yağı gerçekten faydalı. benim morluklarım ırsi olduu halde baya azalma göstermişti

Eyloş çok güzel çok pratik öneriler..Teşekkürler..Yanlız bir şey sorabilir miyim?Benim göz altımda morluk var ama yağ bezesi de var..Bu yağlar coşturmasın sonra?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…