• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi Götürmeli miyim?

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri

bucebuse

Mutluluk yakın
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
10 Haziran 2011
1.026
692
323
Kızımın bir yaş aşısı var bugün sağlık ocağından arayıp çağırdı hemşiremiz. Yumurta alerjisi vardı 9. Ayda aşıyı yapmadılar o yüzden. Şimdi sorunsuz yiyor yumurtayı bir sıkıntı döküntü olmuyor yaptırmalı mı? Özeldeki doktor yaptır ne kadar süreceği belli olmaz diyor ama ya sıkıntı olursa hastanelerinde durumu belli gidilmez edilmez onuda geçtim sağlık ocağında virüs bulaşır mı? Benim kronik hastalıklarım var eşimde kalp tedavisi gördü seneler önce en büyük korkum ona bulaşması bu yüzden evden çalışıyor. Ne yapmalıyız? Ertelenebiliyor mu aşı? Bu seferde bulaşırsa kızamık falan daha kötü olur dedi hemşire ama biz dışarı falanda çıkmıyoruz bir aydır. Akıl verin lütfen

Bende hamileyim, aşı ve test yapılması gerekiyor. En son kontrole 2 ay önce gittim. Doktora sorduğumda gelme dedi. Fakat haftaya gitmeyi düşünüyorum. Çünkü şuan benim bulunduğum şehirde 11 vaka var. Vaka sayısı artmadan en azından aşıyı olayım diyorum. Sizde salgının fazla olmadığı sehirdeyseniz düşünün derim

Bende hamileyim, aşı ve test yapılması gerekiyor. En son kontrole 2 ay önce gittim. Doktora sorduğumda gelme dedi. Fakat haftaya gitmeyi düşünüyorum. Çünkü şuan benim bulunduğum şehirde 11 vaka var. Vaka sayısı artmadan en azından aşıyı olayım diyorum. Sizde salgının fazla olmadığı sehirdeyseniz düşünün derim
İstanbuldayım korkumun nedeni de bu aslında

Aşıların zamanı önemli diye biliyorum. Hemşireyi arayın kaçta gelelim diye. Gidin yaptırın çıkın. Bekleme yapmamış olursunuz. Bu salgından korkarken bebeğinizi başka bi salgın olabilecek hastalığa yakalanmasına sebep olmayın. Ne kadar süreceği belli değil bu durumun.eğer ertelenebilir bi aşıysa beklersiniz.

Aşıların zamanı önemli diye biliyorum. Hemşireyi arayın kaçta gelelim diye. Gidin yaptırın çıkın. Bekleme yapmamış olursunuz. Bu salgından korkarken bebeğinizi başka bi salgın olabilecek hastalığa yakalanmasına sebep olmayın. Ne kadar süreceği belli değil bu durumun.eğer ertelenebilir bi aşıysa beklersiniz.
Bende bilmiyorum ki yaptırılması gerekiyormş sabah cok erken gel dedi ama durumda riskli aşıya tepki verirse napıcam?kızamık salgın var diye 9. Aya aşı koydular şimdi okullar kapanınca salgın durulmuş.

Siz bilirsiniz. Okullar ömür billah kapalı duracak değil. Çocuğunuz ilerde hasta kimseyle hiç bir araya gelmeyecek mi? O zaman aşı şansınız da olmayacak pişman olmayacak mısınız? Drlar heryerde aşı şart diye konuşuyor herhalde bi bildikleri vardır. Fazla evham yapmayın ben olsam götürürdüm.

Beni de dün sağlık ocağındaki hemşiremiz aradı kızımın 2 yaş aşısını hatırlatmak için. Salgın bittiğinde aşıyı yaptırsak olmaz mı dedim. Olmaz dedi. Aşının koruyuculuğu kalmaz o zaman dedi. Siz gelin zaten sizi içeri almam, dışarıda yaparım dedi. Götürdük biz de eşimle. Sağlık ocağına gelince aradım, hemen geldi aşağı. Arabada yaptı aşımızı, sağolsun. Ben de sizin gibi düşünüp duruyordum napsak acaba diye. Ama sizin durumda nasıl yapmak gerekir bilemiyorum. Hakkınızda hayırlısı olsun inşallah.

Normalde 12 aydan sonra aşı yapıyorlar ama kızamık salgını yüzünden geri çekmişler diye anladım ben şuan. Eğer doğru anladıysam öncelikle tüm aşı karşıtı ailelere sövgülerimi iletiyorum buradan, bi insan bu kadar cahil olamaz.
Mecburen yaptırmanız lazımsa doktorunuzu dinleyin, kendinizi ve bebeğinizi maskelerle dezentektanlarla vs iyice korumaya alıp sabah en erken saatte gidin ve yaptırın mutlaka. Yada hemşireye görüşüp aşıyı eczanede vs yaptırıp yaptıramayacağınızı sorun gerekirse, olur derse parasını verin ve eczanede yaptırın en azından riske girmezsiniz. Bunu da şundan dolayı söylorum, biri çocuğunun aşısını (ağızdan) doktoruna sorarak kendi vermişti. Şuan durum karışık olduğu için bu tür mevzular olabilir.

Benim için bu salgının tek iyi yanı var artık etrafta konuşan aşı karşıtı insan göremiyorum. Evde oturup aşı üretilsin diye bekliyorlar. Trajikomik bir durum.
Bebekler içinde aşılarının ertelenmesi taraftarı değilim. Aşı yaptırmak çocuğu korur. Yaptırılmayan aşılar sonucunda çocuk zaten hastanelik oluyor. Bu dönemde hastanelik olmak en son istenecek şey, bu nedenle daha sağlık ocağı boşken götürmek ve yetişkinlerin birbirine yaklaşmadan işlemi yaptırmak daha akla yatkın.

Geçen hafta gittik aşıya bence sizde ertelemeyin 5 dk iş girerken kedinizi korumaya alın eldiven maske takin çıkıncada evde iyice el yüz yıkayın bişey olmaz Allahın izniyle

Sağlık ocağı yaptır diyorsa yaptiracaksin..

Bazı ASM’ler 1’e kadar normal hasta alıyor, 1-2 arası dezenfeksiyon yapıp 2’den sonra gebe ve aşı takiplerini kabul ediyor sadece.
Telefon edip saat kaçta gelelim, sizin böyle bir uygulamanız var mı diye sorup ona göre gidin.
İstanbul gibi yerde, göçmenlerin cirit attığı yerde kızamık daha büyük tehlike olabilir sizin için.

Ben olsam yaptırırım, ama siz bilirsiniz.
Bende hamileyim aşıya kontrole gidiyorum ve İzmir'deyim.

aşıyı geciktirirseniz koruyuculuğu kalmaz.asm'ler gün içinde de dezenfekte ediliyor şerit çekilip, bizim burdaki mesela kapıda sosyal mesafeli sıra yapıyor içeri 1 kişi alıyor dezenfektan maske ve eldivenle . korona havada asılı kalan bi virüs değil, kimse suratınıza aksırıp tıksırmazsa bulaşmaz , gidin olun minimum temasla , eve dönüp atın üstünüzdekileri kirliye , elinizi yüzünüzü sabunlayın yeter.

Back