teşekkür ederimmevet bu tarz dozu çok iyi ayarlanması gereken bir tarz gerçekten abartıya kaçınca çok basit görünebiliyor.bu tarzı yaşayan nadir olduğu için illaki dikkat çekiyor ama sadelikle bu dikkat çekme biraz azaltılabiliyor.ki dikkat çekme derken hiç de iyi yönde bir ilgiden bahsetmiyorum.insanların bu konudaki önyargıları malum ve çok saçma düşücelerle karşılaştığım oldu "doğumgününde pasta yerine kedi keser bu" falan gibi ve çok daha kötülerini de gördümdiğer ülkelerde insanlar belki daha alışkındır ama bizde böyle malesef.insanların birçoğu (hatta bu gothic görüntüye sahip olanların ya da olmaya çalışanların bile birçoğu)bunun aslında bir sanat akımı olduğundan bihaber.oysa ki fazla uzağa gitmeye gerek yok burunlarının dibinde bir sürü gothic ve barok mimari eser dururken.hatta gothic deyince insanların aklına gelen ilk şey şu emolar oluyor.ben de her ne kadar bahsettiğim şekilde önyargılardan sıkılmış olsam da aynen senin dediğin gibi vazgeçmeyi kendi kişiliğimden vazgeçmek olarak olarak gördüğüm için çözümü biraz daha sadeleşmekte buldum.sonuçta biz onlara uymak zorunda değiliz onlar bize alışmalı ve saygı duymayı öğrenmeli
Gerçekten çok beğendim düşüncelerini, paylaştığın için asıl ben teşekkür ederim..
Katılıyorum. Fazla ağır bir tarzım olmamasına rağmen insanlar bakışlarıyla, laflarıyla beni de rahatsız ediyorlar. Bu tarzı hakkıyla taşıyanların bu ülkede işi zor. En kötüsü de önyargılar. Ben tam bir hayvanseverim ve kedi delisiyim. Bu tarz saçma sapan önyargılarla insanlar beni çıldırtmayı başarıyorlar ve bundan gerçekten haz alıyorlar.
Burunlarının dibinde demişsin de; bu ülkede insanların çoğu kendi tarihlerinden bile bihaberler. Gotik kavramı onlar için; siyah saç+ölü beyaz ten+piercingten ibaret malesef.
Emo mevzusuna ise hiç girmeyelim, çıkamayız.
Konun ilk sayfalarına bakarsan burada bile emolarla gothicler karıştırılmış. Halbuki aralarında bırak tarz farkını resmen çağ farkı var.
Anlaşılan sen de baya dolusun bu konuda. Fikrimizi paylaşmamız iyi oldu, umarım insanlar bu yazılarla karşılaşır da önyargıları bir miktar da olsa kırılır. Özellikle kırmızıyla işaretlediğim kısım her konuda geçerli. Biraz hoşgörü yahu, biraz...