• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

gostermelik evlilik

bademlikurabiye

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Eylül 2011
278
0
46
İstanbul
merhabalar benim topigim belli zaten ama bir de kuzenimin bir derdi var, annemle paylastim dusunduk icinden cikamadik bir de sizlere sorayim istedim.
kuzenim bir kamu kurumunda avukat, esinin ise avukatlik burosu var. tanismalari, asklarinin baslangici ve evliliklerinin ilk yilinda ayni sehirde oldugumuz icin ben yakindan sahit olmustum. peri masali gibiydi, bizimki de bana oyle geliyordu ya neyse...
zamanla sorunlari olmus ama buyuk seyler degil kuzenimin kiskanclik krizleri vs. bebekleri olduktan bir iki ay sonra, kocasi onunla soyle bir konusma yapiyor:

ben senden artik umidi kestim. kiskancliklarin beni yipratti. ustelik hic benim uzerimden yuk almiyorsun, ornegin faturalari ben takip ediyorum herseyi ben takip ediyorum, mesela diyet yaptim bana ozen gosterip kahvalti hazirlamadin (bunlari bebekleri iki aylikken soyluyor). sonuc olarak senden bir beklentim yok senin de benden olmasin, sadece cocugumuz icin evli kalacagiz.

kuzenim de o an zaten cevap verememis, o gunden beri de duruma razi yasiyor. cocuklari su an dort yasinda ve adam buyuk cogunlukla salonda yatiyor bu kadar yildir. aileler hicbir sekilde habersiz durumdan, disariya mutlu mesut gorunuyorlar. gelelim kuzenimin bahanelerine:

1) cok iyi bir baba (evdeyken cocuk disinda kimseyle ilgilenmiyor zaten adam biz de gitsek bi methaba diyor o kadar)

2) hala seviyorum diyor. tv izlerken omuzuna yaslanmak bile bana yetiyor diyor:(((

3) kuzenimin annesi yani teyzem uzulur diye korkuyor, cunku mukemmel gorunen bir kocasi var

4) kocasinin kendisini aldatacagina inanmiyor

ya arkadaslar hele de buradakileri okuduktan sonra bi adamin aldatmayacagina inanmak imkansiz. aldatmasa bile bu yaptigi haksizlik ama zaten is icin araba altinda o sehir bu sehir geziyor, eve cogunlukla 10-11 den asagi gelmiyor. yani bu eziyete nasil katlaniyor bu kiz bilemiyorum. yukarida saydigim sebeplerden devam ettiriyor evliligi, ama ici surekli kan agliyor. bazen cok bunaliyor beni ariyor vs. yani anneme anlattim bu boyle olmaz konusalim dedi siz ne tavsiye edrsiniz?

merhabalar benim topigim belli zaten ama bir de kuzenimin bir derdi var, annemle paylastim dusunduk icinden cikamadik bir de sizlere sorayim istedim.
kuzenim bir kamu kurumunda avukat, esinin ise avukatlik burosu var. tanismalari, asklarinin baslangici ve evliliklerinin ilk yilinda ayni sehirde oldugumuz icin ben yakindan sahit olmustum. peri masali gibiydi, bizimki de bana oyle geliyordu ya neyse...
zamanla sorunlari olmus ama buyuk seyler degil kuzenimin kiskanclik krizleri vs. bebekleri olduktan bir iki ay sonra, kocasi onunla soyle bir konusma yapiyor:

ben senden artik umidi kestim. kiskancliklarin beni yipratti. ustelik hic benim uzerimden yuk almiyorsun, ornegin faturalari ben takip ediyorum herseyi ben takip ediyorum, mesela diyet yaptim bana ozen gosterip kahvalti hazirlamadin (bunlari bebekleri iki aylikken soyluyor). sonuc olarak senden bir beklentim yok senin de benden olmasin, sadece cocugumuz icin evli kalacagiz.

kuzenim de o an zaten cevap verememis, o gunden beri de duruma razi yasiyor. cocuklari su an dort yasinda ve adam buyuk cogunlukla salonda yatiyor bu kadar yildir. aileler hicbir sekilde habersiz durumdan, disariya mutlu mesut gorunuyorlar. gelelim kuzenimin bahanelerine:

1) cok iyi bir baba (evdeyken cocuk disinda kimseyle ilgilenmiyor zaten adam biz de gitsek bi methaba diyor o kadar)

2) hala seviyorum diyor. tv izlerken omuzuna yaslanmak bile bana yetiyor diyor:(((

3) kuzenimin annesi yani teyzem uzulur diye korkuyor, cunku mukemmel gorunen bir kocasi var

4) kocasinin kendisini aldatacagina inanmiyor

ya arkadaslar hele de buradakileri okuduktan sonra bi adamin aldatmayacagina inanmak imkansiz. aldatmasa bile bu yaptigi haksizlik ama zaten is icin araba altinda o sehir bu sehir geziyor, eve cogunlukla 10-11 den asagi gelmiyor. yani bu eziyete nasil katlaniyor bu kiz bilemiyorum. yukarida saydigim sebeplerden devam ettiriyor evliligi, ama ici surekli kan agliyor. bazen cok bunaliyor beni ariyor vs. yani anneme anlattim bu boyle olmaz konusalim dedi siz ne tavsiye edrsiniz?

hersey bir yana kuzenin halen esini seviyorsa evliligini surdurebilir zaten sevdiginide soylemis.

Adamın davranışlarına bir bakın. Kesin aldatıyor. Neredeyse gözümle görmüşüm gibi eminim.

Kuzenin de böyle mutlu değildir ama eşinin kendisine manevi olarak dönmesini bekliyordur diye düşünüyorum.

Bakalım ne kadar dayanabilecek?

evet seviyor ama sevgi gormuyor
evlilik yildonumu dogumgunu vs onun icin zulum oluyor cunku hicbirsey yapmiyor adam
annem de diyor ki adam kuzenimi uyutuyor cocuk buyuyene kadar ona baktiracak sonra da ayrilir diyor e bana da mantikli geliyor adamin yaptiklarina bakilirsa

evet seviyor ama sevgi gormuyor
evlilik yildonumu dogumgunu vs onun icin zulum oluyor cunku hicbirsey yapmiyor adam
annem de diyor ki adam kuzenimi uyutuyor cocuk buyuyene kadar ona baktiracak sonra da ayrilir diyor e bana da mantikli geliyor adamin yaptiklarina bakilirsa

canim evlilik yildonumuydu dogumgunu vs.. bunlar cok mu onemli siradan birgun bize hep batidan gelmis kutlamalar.yuvayi disi kus yapar kuzenin kocasini seviyor bosanmak cok kolay ama bir yuva yapmak zor. hemen pes etmek yok. kocasinin suyuna gitsin biraz

Saskinlikla okudum acikcasi... cocuklari 4 yasinda hadi evlenir evlenmez hamile kaldi diyelim 5yillik evli yani!!! ve 4yildir da esi ile ayri yatiyor mecburi durumlar harici dialoglari da yok, bu evlilik degil zulüm bence!
Kendine de eziyet ediyor esine de, cocugu sevgisiz bir ortamda buyuyor ilerde bunun da izlerini cocugunda gorebilir...

Bir adam karisini karsisina alir ve boyle bir konusma yaparsa canina tak etmis demektir erkekler bizim kadar sabirli degil malesef ve bir kez silerlerse evliligide is gibi gormeye baslayabilirler, mecburiyetlerini yerine isteksizce getirip geri kalan guzellikleri gormezden gelip hatta yok sayip hayatlarina bir sure devam edebilirler... bir baskasina asik olana kadar o zamanda cikar giderler, kadin gencligini kaybetmis hayattan bezmis kariyeri yarida kalmis yaninda bir yada birden fazla cocukla, "neden bu kadar uzun sure katlandim ki" derken bulur kendini.

Madem artik bebegi degil cocugu var emzirmiyor gece 50 kez uyanmiyor o zaman esine ozel bir seyler yapmaya baslasin kuzenin ozel yemekler, kitapcidan hediye ceki, esi pc oyunu seviyorsa bir oyun vs. her ne ise ilgi alani esinin, bir adim atsin bence bir kac hafta yaklasmadan da olsa onun yeniden gonlunu kazanmaya calisip sonra 4 yil onceki konusmayi kendini yapsin! bastan baslamak icin bir sanslari daha var mi yoksa artik cok mu gec! Kurtulma ihtimali varsa denesin ama yoksa!.

Olmuyorsa zorlamayacaksin, zorla olan her sey bir gun burnundan geliyor insanin cunki.

canim evlilik yildonumuydu dogumgunu vs.. bunlar cok mu onemli siradan birgun bize hep batidan gelmis kutlamalar.yuvayi disi kus yapar kuzenin kocasini seviyor bosanmak cok kolay ama bir yuva yapmak zor. hemen pes etmek yok. kocasinin suyuna gitsin biraz

kadın 4 yıl olmuş diyor sen hala pes etmek yok diyosun , kuma getirsin bence ya sorun olmaz demeni beklerdim ama dememişsin hayret

Bu sözü kolay kolay ASLA söylemem, hele uzaktaki birine ama malesef ki eşi aldatıyor sanırım.

Evlilik devam ederken, şikayetlerde bulunup sonra yatakları ayırmak ve iki yıl hiç barışmaması..
Bu öfkesinin geçmemesi, düzelmesi için çare aramaması..

...

Hadi farzedelim ki aldatmıyor, ee böyle evlilik mi olur, mutsuzluktan başka birşey değil ki bu.

Restini çeksin, o evide otel gibi kullanmasına izin vermesin. Dile kolay denirya, İŞTE BU CUMLE öyle değil, yapılması kolay ve şart bir durum bu şartlar altında.

Bir süre sonra eşi gider, arkadaşınızda kaybolan yıllarına üzülmesiyle kalır.

İki yıl evi otel gibi kullanıp, yatağını ayıran, evliliğini kurtarmak için çabalamayan insan için bile mi ?

Ne kolay söylemişsiniz.. Sizin bu kurduğunuz cümle aslında yapılaması gerekilen birşey, ve en ufak birşeyde ayrıl diyenlerede kızıyorum ama bu kadarı olmaz.

Konuyu tam okudunuz mu merak ediyorum.

Adamın omuzuna yaslanıp t.v izlemek bile yeter diyen bir kadından söz ediyoruz.. YANI YAPILABİLECEKLERİ zaten yapıyordur..

sevgili superwomen,
sizin icin mutlulugun ya da buna benzer seylerin evlilik kurumu karsisinda hicbir degeri olmadigini yazdiklarinizdan anlamis bulunuyoruz. bu nedenle size ilk ve son kez cevap veriyorum, dusunce yapiniz anlasilmistir, tabii ki dilerseniz yine yazarsiniz ama benim topiklerimde hic zahmet etmeyin derim ben. imzayi attiktan sonra tabutum cikar o evden diyorsunuz, tercihinizdir. sadece size ufak bir tavsiyem olacak, bence kuma fikrine sicak baktiginizdan kocanizi haberdar edin. yoksa bir gun sizi aldativerirse, gunaha girer adamcagiz bosubosuna. kuma olayini konusun ki bilsin gunaha girmeden imam nikahi ile yapabilir bu isi. gerci aldatsa da sorun olmaz degil mi, ah kocacigim neden bosuna gunaha girdin, ben odanizi hazirliyorum, sen de o kadina imam nikahi yapip getir hadi canim, gunahlarini allah affetsin dersiniz.

Arkadaşınız ya çok büyük bir suç işlemiş bu durumu kabullenebiliyor, ya da aldatıldığını biliyor ama önemsemiyor.

bırsen 82 arkadasım 2 yıl degıl 4 yıl
yanı 2 aylıkken den berı bebeklerı,e

adam salonda yatıyormus...cok uzucu

bana kalırsada aldatıyor.evlı bır erkek 4 sene beklemez,hele de bu zamanda...

Ama farzedelım aldatmıyor.

Kuzenın bıraz cabalasın ne bıleyım degısım
kuafore gıtsın sac rengını degıstırsın,ne bıleyım kılosu varsa vermeye gayret etsın,yemek degısık yemekler yapsın guleryuzlu pozıtıf olsun...

Esını şaşırtsın...ama herseyı yaptı dıyelım gene bır adım yok.oturup konussun onca yıl gecmıs yaa

yazıktır genclıgıne...
Annesı uzulur aıle uzulur dıye boyle yıllarını heba etmemelı.bak meslek sahıbı ınsan...

Ama hemen bosanmayı dusunmek yerıne,

belkı bendede hata vardır,bu durumu kabullenmısım aksıne cabalamalıyım
deyıp elınden ne gelıyorsa yapsın
baktı duzelme var olumlu yanıt verıyor cabaları
pekala,ama baktı olmuyor yoluna devam etsın bır sekılde...

Boyle oturup durmaktan cok daha ıyıdır.
Madem esını sevıyor denemekten ne cıkar...

bir erkek aldatsa bile esiyle yataklari ayirmaz

ama eger escinsel ise karisiyla ayni yatakta yatmaya bile tahammül edemedigi icin 4 yildir kanepede yatiyordur...

hadı herseyı tm dedık

4 numara dakı kocası aldatmazmıs bebeklerı 2 aylıkken 4 yasında oluor suan ve saonda yatıor erkek adam tas catlasın 1 ay durur beraber olamdn ya sonrası ben ınanmıorum tabı aralarında bısey gecmedıyse eger gecmedıyse o kendını kandırıor cocuk 4 yasındaysa versın kreşe nafakasınıda alsın ayrılsın annesı uzulmesın dıe susmasın bunu duyunca kadının kalpden gıtmeyecegı ne malum :( bıraz sert oldu ama işte gerçekler bunalr

Bir evlilikte cinsellik yoksa o adam kesin aldatır hayatım bunu bilir bunu söylerim. Kuzenin aldatacağına inanmıyor ama aralarında kaç senedir bir münasebet yokmuş ee adam napıyor peki bence aldatıyordur. Ama anlattığın kadarıyla suç birazda kuzeninde fazla kıskançlık erkekleri geriyor ve soğumalarına sebep oluyor kuzenin bunları ayarlayamamış bence. Yazık birde çocukları varmış :26:

cinsellik sifir degil ama kirk yilda bir, kuzenimin cabalariyla tabi.
birkac gun once evlilik yildonumlerinde kuzenim onunla konusmus, kocasi da demis ki evet o zaman oyle demistim ama sonra bir ara yine denedim, sans verdim ama sen yine ayni seyleri yaptin demis. iyi de denedigini, tekrar sans verdigini kuzenime soylememiski kuzenimin de soyle bir psikolojisi var bu durum zoruna gittigi icin stres yapiyor, bazen elinde olmadan ters davraniyor.
ben de kuzenime su tavsiyeyi verdim, demek ki bu adam beklemiyorum dese bile yine de icinden bekliyor. sanki sana hala bekliyorum demis farzet ve istedigi seyleri yap istemediklerini de yapma bir sure boyle gitsin bakalim ne yapacak

nekadar zor bir durum bir kadın için..hem çalışıyorsun-hem çocugun var birde aileni ayakta tutmaya çalışıyorsun..ama ya kendi için-sevgisizlik ne olacak..adama gelince demek dışarıda var bir dostu...ama insan çocugunun annesine bukadarda eziyet çektirmezki:((

Back