Görüşmeli Miyim?

meslegi konusunda yalan söyleyen çok insan var. artik soyleye soyleye kendileride inanıyorlar ciddi ciddi.

çevremde 4 yıllık teknik eğitim fakültesi bitirip (muhendislik tamamlama sınavını kazanamadı) bir fabrikaya teknisyen olarak girip herkese kendini mühendis diye tanıtan bir akrabam var. hatta eşi bile kocam mühendis diye dolanıyor ortalarda kendilerini inandırmışlar resmen ama muhendis değil teknisyen. hatta 2 yıllık makine bölumunu bitirip kendini makine muhendisiyim diye tanıtanınıda gördum.

Bu çocukta boyle tiplerden muhtemelen.
Yalancinin teki muhtemelen

Google a yazınca aşağıdaki şekilde bir açıklama var .

Ben de merak ettim şimdi doğru mu söylemiş ne yapmış bizi de bilgilendirir misin:KK45:
Hayatim niye bu kadar merak ediliyor ayool :KK70:
Simarttiniz iyice beni

Eleman büyük ihtimalle uçak-bakım teknikeri. 2 yıllık okuyup mühendis olması imkansız. Aöf bitirmiştir üzerine sadece. Mühendislik fakültesini bitirmiş olsa linkedn’de güncellerdi diye düşünüyorum.

Benim de yıllar önce karşılaştığım biri 2 yıllık mezun olup mühendisim diye geziyordu ortalarda. Ona demiştim hatta ‘mühendis ne alaka?’ Demiştim. Tekniker-mühendis kavramları farklıdır.

En doğrusu ona sormanız, başka türlü acabalarla kalırsınız. Baştayken sorun bu durum ne diye?

Arkadaşınıza da ayrı bi kahkaha attım yani... :olamaz:
Ay cok ezikce ya
Ben muhendisim diye ortalikta dolasmalari

Havacılık sektöründe çalışan biri olarak durumu açıklayayım.
Senin görüştüğün kişi aslında uçak teknisyeni. 2 yıllık myo mezunu evet. Ama iyi
Bir iş yine de.
bu mesleğin yurtdışında karşılığı uçak bakım mühendisi olarak geçiyor. Yurtdışından müşterimiz geldiğinde mesela diyor ki bakım mühendisinize sorar mısınız bu iş kaç gün sürer. Mühendis? Hee teknisyen. Bu karmaşayı hep yaşıyoruz.
Bu sebeple bu teknisyenler arkadaşlar kendilerine sosyal hayatlarında mühendis demeyi tercih ediyor. Bizde çalışan bütün teknisyenler sosyal medya hesaplarına mühendis yazıyor.
Yani sizin arkadaşınız mühendislik okumadı. Myo okudu. Az biraz yalan ama çok da değil yani.
O zaman dedigi kulliyen yalan
Muhendislik okumayan biri muhendis olamaz sonucta

Boyu çok önemli değil de bu teknikerlerde bi mühendis kompleksi oluyor kendilerini sağda solda mühendisim diye tanıtıyorlar yalanı çıkınca da ya mühendislerle aynı işi yapıyoruz aslında bla bla diyorlar. o yüzden muhtemelen kompleksli biri sıkıntı yaşarsın.
Ay muhendis degilse hic isim olmaz zaten onunla
Tekmeyi basarim hemen
Hic uğraşamam boyle ezik tiplerle

Ahahahahh sen beni guldun Allahta seni guldurdun kiz
Benim hayatima olan ilgin beni ürkütüyor
Ben bile bu kadar detayli hatirlamiyorum gecmisimi :KK70:
Hatırlamıyorsan, hayali karakterler mi üretiyorsun kendine acaba umutsuz?

Çok mümkün geliyor bu bana :KK70:

Meraktan soruyorum 4 yıllık teknik eğitim fakültesi derken ne oluyor onlar? Mühendisliklerde 4 yıl ya(hazırlık saymıyorum) farkını merak ettim

teknik eğitim fakültesi mezunları benim zamanimda meslek liselerine teknik öğretmen oluyorlardı. sonra kapatıldılar daha doğrusu teknoloji fakültesine cevrildiler bildiğim kadarıyla. o zamanki mezunlara mühendislik tamamlama sınavı açıldı sınavı kazananlar mühendislik fakültelerinde okuyup muhendis olabildi ama mühendis olabilmeleri icin mühendislik fakültesinde okumaları sart tabi ama o sınavı kazanamayıp teknik öğretmen olarak kalip yine de mühendisim diye dolasanlar var.

X