• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Görümcemle iletişimim ne yapmalıyım?

mavera110

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Ocak 2021
842
254
53
Arkadaşlar Selam.
Size çok yeni yaşadığım bir olaydan bahsedeceğim. Öncelikle samimiyetle söylüyorum ki görümce diye sıfatlandırsamda evlenmeden önce veya hiçbir süreçte önyargılı olmadım ona karşı. Eşimle arasında bir yaş var ablasının. 3 apartman var aramızda evli ve çocuklu.
Her neyse ben asıl konuya geleceğim.
Görümcem kimin zaman bana övgüler yağdırıyor, kimi zamansa öyle bir surat yapıyor ki asla nedenini anlamıyorum. Ama yetişkin insanlar normalde tavrını saklar belli etmez ya, o apaçık gösteriyor asık suratını.
Böyle durumda kendime çok saygısızlık olarak görüyorum. Bu dengesizliklerine rağmen onunla muhattap olmak zorunda olmak, beni çok mutsuz ediyor. Bir ömrün nasıl geçeceğini düşünüyorum...
Eşim ablasını tanıyor tavırlarını biliyor ama asla onun hakkında bana konuşmuyor tabi. Sessiz kalıyor. Ben konuyu açsam da olumlu karşılamayacaktır birkaç kere denediğimde öyle olmadı. Ama çok yoruluyorum... Ne yapmalıyım? Nasıl etkilenmem? Bizim ömrümüzü nasıl etkiler?

Yüz göz olmaya gerek yok, kendinize sıkıntı çıkarmayın.
Surat mı asıyor, uzaklaşın. Normal mi davranıyor mesafenizi sabit tutarak konuşun.
Huyu öyle olabilir, dengesiz olabilir, her şey olabilir, siz her koşulda mesafenizi hep koruyun.
3. kişiler için ne hayatınızı huzursuz edin ne evliliğinizi.

Hiçbişey yapmamalısınız
Etkilenmemek tamamen sizin kafada biter.
Ömrünüz de bundan etkilenmez.
Küçük insanları kafada büyüten sizsiniz. Demekki yaptığı surat işe yarıyormuş. Bırakın yaramasın. Takmayın. Hayatta daha önemli şeyler var. Tamamen görmezden gelin o öyle yaptıkça siz daha iyi davranın bırakın o gıcık olsun.

Hiçbişey yapmamalısınız
Küçük insanları kafada büyüten sizsiniz. Demekki yaptığı surat işe yarıyormuş. Bırakın yaramasın. Takmayın. Hayatta daha önemli şeyler var. Tamamen görmezden gelin o öyle yaptıkça siz daha iyi davranın bırakın o gıcık olsun.
ilerde çoluk çocuk olunca daha çok hayatımın içinde olacak, nasıl devam edecek bu bağ

Hiçbişey yapmamalısınız
Gerçekten şu an yaptığım o. Ama kendime saygısızlık ediliyor, buna sessiz kalmak çok canımı sıkıyor. Eşim için katlanıyorum ama o benim için katlanmazdı

yetiskin insanlar niye tavrini saklar, belli etmez? cok garip bir dusunce bu. anlayamadim da yani.

onun disinda hayatinda ne oldugunu bilemezsiniz, size direkt bir hareketi olmadigi surece bazen cok yakin bazen normal bazen cani sikkinsa durgun olabilir insanlar. gorumce yani hayatinizda ne kadar yer kaplayabilir ki.

Arkadaşlar Selam.
Size çok yeni yaşadığım bir olaydan bahsedeceğim. Öncelikle samimiyetle söylüyorum ki görümce diye sıfatlandırsamda evlenmeden önce veya hiçbir süreçte önyargılı olmadım ona karşı. Eşimle arasında bir yaş var ablasının. 3 apartman var aramızda evli ve çocuklu.
Görümcem kimin zaman bana övgüler yağdırıyor, kimi zamansa öyle bir surat yapıyor ki asla nedenini anlamıyorum. Ama yetişkin insanlar normalde tavrını saklar belli etmez ya, o apaçık gösteriyor asık suratını.
Böyle durumda kendime çok saygısızlık olarak görüyorum. Bu dengesizliklerine rağmen onunla muhattap olmak zorunda olmak, beni çok mutsuz ediyor. Bir ömrün nasıl geçeceğini düşünüyorum...
Eşim ablasını tanıyor tavırlarını biliyor ama asla onun hakkında bana konuşmuyor tabi. Sessiz kalıyor. Ben konuyu açsam da olumlu karşılamayacaktır birkaç kere denediğimde öyle olmadı. Ama çok yoruluyorum... Ne yapmalıyım? Nasıl etkilenmem? Bizim ömrümüzü nasıl etkiler?
Bipolar olablr

Her güne bir konu diye hedef mi belirlediniz kendinize :KK64:

Daha 3 aylık evlisiniz, ileride çocuğum olursa daha çok hayatımın içinde olur diye düşünüyorsaniz.

Bir ömrün endişesini çekecek birşey yok yazdıklarınızda. Saygısızlık ediyor, surat yapması çok koyuyor yazmışsınız demek ki ciddi bir sorun yaşasaniz derbeder olacaksınız.

Bu kadar önemsemeyin siz üzülürsünüz sadece.

hayatınızı bu kadar etkıleyecek bırsey yok cıft karakterlıdır ya da farketmeden bırsey yapıyorsunuzdur anlık yuzu degısıyordur uzatılacak bır konu degıl
ıletısımınız tutmuyorsa mesafelı olursunuz :)

Bir şeyi merak ediyorum karşinizdaki hissini saklamiyor suratini asiyor sizde bir şey yokmuş gibi kös kös oturuyor musunuz ya da bir şey yok gibi devam mi ediyorsunuz? Tabi icinize atiyorsunuz o an sanirim. Direk hayirdir suratindan dusen bin parça diye bozamiyor musunuz? Laf sokmak olarak demiyorum bakin gayet dogal bir soru. Hayir bir derdi varsa dokulur sizde aa ne munasebet sen bana sarmissin kafayi dersin oh sebebin olur gitmiyorum daha dersin. Bana surat asiliyor diyip gorusenleri hala anlamiyorum ben. Net sorarim ne bu surat canim surat istesem evde duvara bakarim hahay diye guluveririm. Karsimdaki dokulurse ne ala dokulmezse 2. Defa bana surat asarsa aile icinde derim surat cekmeye gorusemem kimseyle uyardigim halde boyle kimsede agzini acamaz. Karsinizdaki hislerini bellli ediyor sizde edin.

Arkadaşlar Selam.
Neden muhatap olmak zorundasın canım sana ıyı gelmeyen suratını asan insanla gorusme cok nadir gorus esine bı durumu anlat anlatmassan anlamaz zaten

Karakter meselesi tamamen. Yetişkin bir insanın içi başka dışı başka olması da garip ona bakarsanız. O suratını asınca tepki vermeyin bu kadarcık şeyden de insan elenmez o da öyle der geçersiniz. Çok rahatsızsanız da azıcık uzak oturun.

Arkadaşlar Selam.
Görümcenin değişken hallerinin sebebi ,bazı konularda sana sinir oluyordur .Fakat içini dökemiyor ,ister istemez surat yapıyordur .İkinci evliliğim şimdiki görümcemle küsüm ,ilktekiler de hep sorun stres kaynağıydı .Eşimde küs olduğumuzu biliyor .Evimiz ayrı yolumuz ayrı ,kendi kızkardeşiyle görüşüyor .Ben görüşmüyorum ,bana baskı yapmıyor .İnşallah kavgadır küslüktür yaşamazsınız.Önemli olan eşinizin sizin yanınızda durması ,ezdirmemesi .Kimse kimseyi sevmek ,görüşmek zorunda değil olmuyorsa da zorlamanın alemi yok .Takmayın o size nasılsa sizde ona öyle olun .

Back