Gorumcemle esimi paylasamiyoruz sanirim..

Bazı yorumları ağzım açık okudum. Bu tür düşüncede insanlar oldukça, gelini-görümceyi-kaynanayı-eltiyi düşman görünce en baştan daha çok konu açılır tartışma çıkar. Marifet tartışmaları galibiyetle bitirmek herkesin ağzının payını vermek değil, tartışma ortamını mümkün olduğunca önleyerek huzurlu bir hayat geçirmek.

Konuya gelirsek, görümce isterse her gün konuşsun benim çok umrumda olmaz. Ama öyle iki-üç saatte bir ararsa bozulurum. Hele ki sebep yokken vakitsiz ararsa mesela gece yatma vakti gibi sinir olurum. Benim bakış açıma göre annesi-babası-kardeşi ne kadar yakın olursa olsun evli çiftin özel hayatına saygı bakımından öyle canın her istediğinde değil, vakti zamanı gözeterek aranması gerekir. Gece yarısı kim ararsa arasın tansiyonum yükseliyor. Buna benim ailem akrabalarım da dahil.

Ablam üzülür diye çocuk meselesinin ertelenmesi akıllara ziyan bir durum. Hiç onaylamıyorum. İnsan kendi hayatını başkalarına endekslememeli. Sudan bir bahane. Belki kendisini hazır hissetmiyordur.

Benim tavsiyem görümcenizle aranızdaki mesafeyi koruyun fazla yüz göz olmayın, tartışmaya girmeyin. Ama düşman gibi de görmeyin.

bütün yorum yazanların ortak noktası bebek konusu. ablam üzülür diye bebek sahibi olmamak akıl işi değil.

diğer kardeşleri evlenince bebek sahibi olmayacaklar mı?

kardeş güzel şey tabi arayıp soracak fakat sizinki biraz maksadı aşmış. abartmış.

merak edip hatır sormakla, hayatını denetlemek arasındaki o ince çizgiyi geçmek istiyor.

sen hiç abla ile muhatap olma. eşin konuyu açarsa duymak istemiyorum, ben tepki veriyorum seninle aramız bozuluyor de.

kardeşlerin birbiriyle konuşması gayet normalde bu kadar uzun birde her gün ne konuşabilir ki insan. Hani konuş konuş cümleler tükeniyor ne anlatılır ki sürekli.Kız kardeş olsa belki dedikodu falan yaparsan laflar uzar ama erkek kardeşle havadan sudan ee başka hangi sebepden konuşacaksın, ne yedin ne içtin ne zaman yatacaksın:))Çok anlamsız geliyor bana benim de abim var arada sırada ararım 5-10 dk konuşuyorsam abimle eşiyle 20-25 dk olur konuşmamız sonra kapanır telefon. Az konuşmuş olmam abimi sevmediğim anlamınamı geliyor herkesin bir hayatı bir düzeni var neticede neden sürekli arayıp rahatsız edeyim bu arada benim görümcem yok hırsla yazdığım düşünülmesin.
Bebek meselesine gelince nasıl bir düşünce tarzıdır bebeğim olmuyor siz de yapmayın çok düşünceli kardeşini seven bir insan olsaymış inşallah sizin çocuklarınız olur benim yaşadığım sıkıntıyı yaşamazsınız bende yeğenlerimi severim derdi.

nnnnn ne demek ya görümcenizin çocuğu yok diye sizindemi olmasını istemiyor..zaten görümceniz iyi bir insan olmuş olsaydı..kendisinin yok bari kardeşimin olsun diye düşününürdü..eşinizde ayrı bir tuhaf yani yok efendim kardeşimin çocuğu yok bende çocuk yapmıyorum ..kusura bakmayın ama eşinizin düşünce tarzıyla çocuk yapılmaz birkere..hey allahım büyük konuşmim ama ben olsaydım boşardım böyle bir adamı siz eşinize az bile yapmışsınız

sizde sorun yok aslında böyle bilinçte evlatlar yetiştiren kardeşler arasındaki bağları kuramayan ailelerinizde asıl problem. kardeş her yere kadar,benim kardeşlerim canıma kastetsin yine kardeşlerimdir.sevgimde eksilme olmaz. yerimizi biliyoruz biz.kardeşim evlenirse de hergün ararım rahatsız olan çeker gider.

psikolojide buna "zehirli terbiye" derler...
insanlar kendini birinin yönetmesine izin verir (genelde anne baba abla dayı teyze vs)
ve yöneten taraf yönettiği insanın önce vicdanını ele geçirir...
sonrası zaten malum bütün hayatını yönetmeye başlar...
bu sağlıksız bi ailede yetişmiş insanlarda olur genelde...
yönetilen insan bunun kendine zarar verdiğini ve doğru olmadığını bile bile buna izin verir...
çünkü rahatsız olur onu o kişi yönetmezse...
dolayısıyla zaaf tutku fln bunlar sağlıksız duygulardır...
ancak kendi içinde çözebilir bunları..
dilerim eşin bu çözüme ulaşır..
ve mesafe koyabilmeyi kendini yönettirmemeyi öğrenir...
bi üstümdeki mesajda bu anlattığım duruma en açık örnektir zaten....
tam isabet alt alta gelmişiz...

Son düzenleme:
canım son durumlar nasıl ?

nasıl yani diyelim ki kardeşinizin eşi huysuz çıktı aramayı bırak evine bile sizi istemiyor, ama kardeşiniz onu çok seviyor, siz müdahale ettikçe arada kalıyor, mutsuz oluyor... onu mutsuz etmeye devam mı edeceksiniz...

büyük lokma ye, büyük konuşma demiş atalarımız...

ben olsam bağrıma taş basar, yeter ki mutlu olsun derdim

umurumda olur sanıyorsan inanki çok yanılıyorsun,uğruna canımı verebileceğim iki arkadaşım vardır dünyada,onların değeri bile kardeşlerime verdiğim değerin onda biridir. anla yani nasıl bağlı olduğumu.aynı şekilde onlar da bana aynı şekilde bağlıdır.diyelim kardeşim birini çok sevdi evlendi ama beni evine bile istemeyen biriyle...çok kolayı var onun.boşanırlar.kardeşim mutsuz olmaz,çünkü beni evine istemeyen biriyle zaten mutlu olmaz,olamaz. kendisinin dediği sözdür;dünyada herkesin yokluğuna alışabilirim(allah korusun) ama sana bişey olursa ben de ölürüm diye.
biz birbirimize herkesin kıskanacağı kadar bağlıyızdır kardeşler olarak.beni istemeyen çeker gider kardeşimin hayatından.kardeşimi istemeyen çeker gider benim hayatımdan(karşılıklı yani).benim eşim kardeşimi evimde istemezse ona neler yapacağımı tahmin bile edemiyorum...ama yüzde 90 boşanmayla biter onu biliyorum.kurban olsun kardeşime eşim.
ben onunla bir gün konuşmasam yarımım ya. hergün bir kere arıyosam eğer karısı istemiyorsa on defa ararım hatta.herkes rütbesini bilsin diye:)
hiç de bağrıma taş basmam.ben üzüleceğime,annem üzüleceğine, ailem üzüleceğine, el kızı üzülsün,umrumda olmaz.

eti tırnaktan ayırmaya kalkışan kendisi etten ayrılır.hiç içim sızlamaz.

Son düzenleme:

1- boşanmak sizin için bu kadar kolay demek, kardeşinize belki olacak yeğenlerinize bile hiç acımanız yok, sadece kendinizi ve bencil sevginizi düşünüyorsunuz.. (tabi buna sevgi denebilirse)
2-o sözler el kızı dediğiniz kız geliverince unutulur... pek çok yakınımdan biliyorum...
3-eşiniz için üzüldüm, eşi tarafından sevilmemek yahut iki numara olmak çok acı olmalı...
4-eşiniz için de siz de el kızısınız, hatta babanıza göre anneniz... babanız halanızın yanında annenize böyle dese ne hissederdiniz bilemiyorum...
daha önce de dediğim gibi çok büyük konuşuyorsunuz... sevgide de nefrette de mutedil olmalı...hayatın ne getireceği belli olmaz.. en sevdiklerimizdir bizi en çok yaralayanlar... bizim kıyamadıklarımız, bize kıyıverirler... siz eşinizi feda ettiniz, ama kardeşiniz etmeyebilir...o zaman çok üzülürsünüz...

valla çok iyi kanıtladı bana çok ciddi düşündüğü kızın yanında da "benim annem,babamdan değerlisi ablamdır,onunla anlaşamayan kişiyle merhabam bile olamaz" diyerek,bana bir konuda beni sinir eden bir şey söylediği için onu baya bir uyararak,sonra kısmet olmadı ama olsun,kaybımız değil..."bencil sevgi" kardeşimin eşinin(allah korusun böyle birine eş denirse) beni evinde istemeyip kardeşimi mutsuz etmesiyle olmuyor, ben kardeşimi sevince oluyor oooldu...
onun sevgisi bencil olursa ben ona bencilliğin Allahını gösteririm.
iki numaramı?çok komik valla benim eşim olacak kişi beş numara olduğunu biliyor, iki olsa bayram yapar:)ailem daha önde tabiki,her bireyi ayrı ayrı.
ben de el kızıyım,eşim de ailesini benden çok sevsin.yalan mı yani el kızı değilmiyim?
olacak yeğenlerim inşallah şöyle aklı başında düzgün bir kadından oluverirler,annemiz babamız şükür bizi helalle besleyip,doğrulukla büyüttüler,allah yüzümüze bakar inşallah bu konuda da.kardeşim bizim onaylayacağımız,bizi sevecek biriyle evlenir inşallah.
ben kardeşime kıysam bile;allah korusun;o bana kıymaz. biz sizin çevrenizde görüp alıştıklarınız gibi değiliz,birimizin ayağı taşa değse diğerimizin canı acır.herkes maşallah diyerek bakar sevgimize.öyle sadece aynı evde büyümekten doğan bir sevgi değil.
kardeşim dünyada tanıdığım en karakterli erkek,çevrede gördükleriniz gibi öyle gelişine yaşamıyor.
bu arada en yakın arkadaşımın abisi de evleneceği kızdan sadece ablası hakkında "tuhaf davranıyor,tuhaf biri" dedi diye tartışarak ayrıldı.ve ikimiz de abisine helal olsun dedik.daha aile içine girmeden tuhaf diyen aileye girdikten sonra neler yapar allah bilir. hiç de pişman olmadı allah da pişman etmesin.kendisine layık birini çıkarsın karşısına.herkes gördüğünü yapar,biz çevremizden böyle gördük,böyle yaparız.siz demekki kardeşlik bağları çok kuvvetli olmayan bir yerdesiniz böyle yapıyorsunuz.

Son düzenleme:

şu sözünüzde haklısınız anlayışlarımız farklı...

ben aile birliğine değer veririm...

siz kardeş birliğine değer veriyorsunuz...

ama kardeşlik bağlarıma asla kuvvetsiz diyemezsiniz...derseniz ben de size eş olmanın anlamını bilmiyorsunuz derim...

sıralamalarımız, doğrularımız farklı..

sizin doğrunuz size, benim doğrum bana...

ne kadar yazık,ne hallere düşmüşüz.bu konuyu takip ederken gerçekten üzüldüm.ne kadar çok içi kin nefret dolu annemiz veya anne adayımız varmış malesef.buraya yazanlarin büyük çoğunluğu bir fırsatını bulsa hemen eşini ailesine düşman edecek demek kı .
Sizlerin o çok savunduğu aile birliği önce ana baba ve kardeşlerle sağlanır.
Ben kendi adıma kocamın benim kardeşımle konuşmama karıştığını düşünmek bile istemiyorum.herhalde boşardım.
Benim lafımla ablasını ,anasını silecek adamla da benim işim olmaz,.çünkü kan bağı olan insanlara bile değer vermeyen insan,yarın öbürgün başkası ıçınde çoluk çocuğunu ,beni siler hayatından.

bende de var bir tane görümcük büyük dağarıı o yaratmş sanki hele kayın babam kendi kzından başka zeki akıllı ve olgun kimsenin olmadıgını düşünür ...kızından da haşa ilah gibi korkar eşimi hep benim yanımda küçmserler küçük düşürmeye kalkarlar görümcem anasının babasıının agzına ... yapar o çok değerlidir ve doğru yapııyordur..beniim garip kocmın arkasından bir çok iş çevirdiler ve biz her seferinde tesadüfen ögrendik ve yaptıkları haltada kulp uydurmayı başardılar nitekim bunlar böyle yapınca eşimi kendilerinden soguttular ben hiç karşıyorum ne halleri varsa görsünler bana uzak olsunlar aminn ama zerre kadar da sevmiyorum onları....eşim içlerinden nasııl çııkmış anlamış da değiim allahım bozmasıın

akadaşım sen anca diyorsun da ögle kişiler varki kaynana k.baba görümce olarak yeminlee allah düşmana bile vermesin .... elbette karışamayız konuşmasıına amaa yattıım kalktım vc ye gittim yemek yedim dışarıı çıktım şunu yaptım bunu yaptım her dakika hesap vermemeli artık oda bir aile kurmuş ve sormluluk almış 2 tarafıda dengede tutmayı bilmeli :44:

bayanlar hepinizin Allah yardımcısı olsun iyiki görümcem yok oh be enazından o sıkıntım eksik olsun....

kendınızı ne zannedıyorsunuz Allah askına ?
sız nesınız kımsınız kı bzım cevremızdekılerden farklısınız bunu acıklarmısınız bana
ınsanları bu sekılde basıt goremezsınız
sıze gelecek gelıne cok acıdım sımdıden
bnmde erkek kardesım var Allah karsısına ıyı temız dogru bırını cıkarsın
ama evlendıkten sonra bnde haddımı bılırım hergun neden kardesımı rahatsız edeyımkı
zaten hergun konusulacak bırseyde bulunmaz bunu yapanın psıkolojık sorunları olduguna ınanırım ben
kı oyledır de :)
aıle kavramı cok degerlıdır ıllakı annemz babamz ve kardesımız esımızden daha onemlıdır , onlar bızım canımızdır cunkı
bunda hemfıkırız ama eger kardeslerden bırı evlenmmısse hayatına bu kadar mudahale edılmez

bu kelimenizle bana hitap ettiğinizi anlıyorum ama yazdığım mesajların hiçbirinde eşimin ailesine karşı bir kin yok... haklarında şu dört sene zarfında olumsuz bir söz söylememişimdir...

aile birliği yuvada öğrenilir, insanlar kendi yuvalarında uygular...

hiç kimse hiç kimseden ailesini silmesini istememeli tabiki... ailesini silen kimseler zaten mutlu olamayacaklar için mutlu da edemezler...

ama böyle bir gelinimiz olursa abim onu siler, müstakbel eşim beşinci sırada gelir sözleri de akla ziyan sözler bence...

eşini eş gibi seversin, anneyi anne gibi, kardeşi kardeş gibi.... bu kadar basit, herkes kendi yerini bilmeli, elkızı eldir sözleri çok kabaca...

zaten cevaplarım bu yorumlara yönelikti....

Kardesını arıyorsan gelını ddıslıyorsun yadabır art nıyet vardemekkı özel hayata burnumu sokcamdıysun ıllakı merak etme karısı da senın anını karıslar.

Kardesını arıyorsan gelını ddıslıyorsun yadabır art nıyet vardemekkı özel hayata burnumu sokcamdıysun ıllakı merak etme karısı da senın anını karıslar.

aynen ya supersın gelının agzı yokmu oda onu karıslar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…