Ablasi 11 yillik ve bebekleri olmamis.
Bunu boyle dile getirmekten bile rahatsiz oluyorum ama ablasinin uzuleyecegini soyleyerek bebek istemedigini soyluyor.
Bugun cok fena tartistik.
Ne varsa ne yoksa saydim.
Esim sakin yapili, cvp vermedi.
Ama bu da korkutuyor beni.
Ben artik gorusmeyi kesiyorum bundan sonra.
Peki esime karsi tavrim nasil olmali?
Aileme karsi en basindan beri soguktu, genelleme yapmak istemiyorum ama esim dogu erkegi ve sdc kendi ailesi on planda olmustu bugune kadar.
Simdi o da bana karsi tepki olarak aileme karsi iliskisini keserse ne yapacagim?
canım yazılanların hepsini okudum ha arada gerçekten saçmalayan insanlar var ama onlara takılma nolursun.. GÖRÜMCEK kardeşini çok sevdiğinden konuşmuyor hergün sırf sen gıcık ol diye yapıyor bence.. bi insan kardeşiyle hergün ne konuşur tabi ki seni konuşur.. ben de evliyim ama ne eşim ne de ben kardeşlerimizle sıkı fıkı değiliz hergün konuşmuyoruz. görümcem karşı da oturuyor ayda 1 ya da 2 kere anca gidiyoruz.. sonuçta o da evli onun da kocası çocukları var herkes yerini bilsin bi zahmet.. ayrıca karı koca bi yere kadar diyen hanımlar pardon ama hala neden evlisiniz,aldatılırsınız katlanırsınız dayak yersiniz susarsınız hani koca bi yere kadardı..çok sevdiğiniz kardeşinizin yanına gıtsenıze gıdın bakalım kac gun sıgacaksınız, öyle olmuyor ıste bıraz manıklı olun yahu konu sahibi üzülme tatlım geçer bunlar yavaş yavaş yeter ki sabretmeyi bil ve duanı eksik etme...
sizde sorun yok aslında böyle bilinçte evlatlar yetiştiren kardeşler arasındaki bağları kuramayan ailelerinizde asıl problem. kardeş her yere kadar,benim kardeşlerim canıma kastetsin yine kardeşlerimdir.sevgimde eksilme olmaz. yerimizi biliyoruz biz.kardeşim evlenirse de hergün ararım rahatsız olan çeker gider[/SIZE].
nasıl yani diyelim ki kardeşinizin eşi huysuz çıktı aramayı bırak evine bile sizi istemiyor, ama kardeşiniz onu çok seviyor, siz müdahale ettikçe arada kalıyor, mutsuz oluyor... onu mutsuz etmeye devam mı edeceksiniz...
büyük lokma ye, büyük konuşma demiş atalarımız...
ben olsam bağrıma taş basar, yeter ki mutlu olsun derdim
umurumda olur sanıyorsan inanki çok yanılıyorsun,uğruna canımı verebileceğim iki arkadaşım vardır dünyada,onların değeri bile kardeşlerime verdiğim değerin onda biridir. anla yani nasıl bağlı olduğumu.aynı şekilde onlar da bana aynı şekilde bağlıdır.diyelim kardeşim birini çok sevdi evlendi ama beni evine bile istemeyen biriyle...1çok kolayı var onun.boşanırlar.kardeşim mutsuz olmaz,çünkü beni evine istemeyen biriyle zaten mutlu olmaz,olamaz.2 kendisinin dediği sözdür;dünyada herkesin yokluğuna alışabilirim(allah korusun) ama sana bişey olursa ben de ölürüm diye.
biz birbirimize herkesin kıskanacağı kadar bağlıyızdır kardeşler olarak.beni istemeyen çeker gider kardeşimin hayatından.kardeşimi istemeyen çeker gider benim hayatımdan(karşılıklı yani).benim eşim kardeşimi evimde istemezse ona neler yapacağımı tahmin bile edemiyorum...3ama yüzde 90 boşanmayla biter onu biliyorum.kurban olsun kardeşime eşim.ben onunla bir gün konuşmasam yarımım ya. hergün bir kere arıyosam eğer karısı istemiyorsa on defa ararım hatta.herkes rütbesini bilsin diye:)
hiç de bağrıma taş basmam.ben üzüleceğime,4annem üzüleceğine, ailem üzüleceğine, el kızı üzülsün,umrumda olmaz.
1- boşanmak sizin için bu kadar kolay demek, kardeşinize belki olacak yeğenlerinize bile hiç acımanız yok, sadece kendinizi ve bencil sevginizi düşünüyorsunuz.. (tabi buna sevgi denebilirse)
2-o sözler el kızı dediğiniz kız geliverince unutulur... pek çok yakınımdan biliyorum...
3-eşiniz için üzüldüm, eşi tarafından sevilmemek yahut iki numara olmak çok acı olmalı...
4-eşiniz için de siz de el kızısınız, hatta babanıza göre anneniz... babanız halanızın yanında annenize böyle dese ne hissederdiniz bilemiyorum...
daha önce de dediğim gibi çok büyük konuşuyorsunuz... sevgide de nefrette de mutedil olmalı...hayatın ne getireceği belli olmaz.. en sevdiklerimizdir bizi en çok yaralayanlar... bizim kıyamadıklarımız, bize kıyıverirler... siz eşinizi feda ettiniz, ama kardeşiniz etmeyebilir...o zaman çok üzülürsünüz...
valla çok iyi kanıtladı bana çok ciddi düşündüğü kızın yanında da "benim annem,babamdan değerlisi ablamdır,onunla anlaşamayan kişiyle merhabam bile olamaz" diyerek,bana bir konuda beni sinir eden bir şey söylediği için onu baya bir uyararak,sonra kısmet olmadı ama olsun,kaybımız değil..."bencil sevgi" kardeşimin eşinin(allah korusun böyle birine eş denirse) beni evinde istemeyip kardeşimi mutsuz etmesiyle olmuyor, ben kardeşimi sevince oluyor oooldu...
onun sevgisi bencil olursa ben ona bencilliğin Allahını gösteririm.
iki numaramı?çok komik valla benim eşim olacak kişi beş numara olduğunu biliyor, iki olsa bayram yapar:)ailem daha önde tabiki,her bireyi ayrı ayrı.
ben de el kızıyım,eşim de ailesini benden çok sevsin.yalan mı yani el kızı değilmiyim?
olacak yeğenlerim inşallah şöyle aklı başında düzgün bir kadından oluverirler,annemiz babamız şükür bizi helalle besleyip,doğrulukla büyüttüler,allah yüzümüze bakar inşallah bu konuda da.kardeşim bizim onaylayacağımız,bizi sevecek biriyle evlenir inşallah.
ben kardeşime kıysam bile;allah korusun;o bana kıymaz. biz sizin çevrenizde görüp alıştıklarınız gibi değiliz,birimizin ayağı taşa değse diğerimizin canı acır.herkes maşallah diyerek bakar sevgimize.öyle sadece aynı evde büyümekten doğan bir sevgi değil.
kardeşim dünyada tanıdığım en karakterli erkek,çevrede gördükleriniz gibi öyle gelişine yaşamıyor.
bu arada en yakın arkadaşımın abisi de evleneceği kızdan sadece ablası hakkında "tuhaf davranıyor,tuhaf biri" dedi diye tartışarak ayrıldı.ve ikimiz de abisine helal olsun dedik.daha aile içine girmeden tuhaf diyen aileye girdikten sonra neler yapar allah bilir. hiç de pişman olmadı allah da pişman etmesin.kendisine layık birini çıkarsın karşısına.herkes gördüğünü yapar,biz çevremizden böyle gördük,böyle yaparız.siz demekki kardeşlik bağları çok kuvvetli olmayan bir yerdesiniz böyle yapıyorsunuz.
ne kadar yazık,ne hallere düşmüşüz.bu konuyu takip ederken gerçekten üzüldüm.ne kadar çok içi kin nefret dolu annemiz veya anne adayımız varmış malesef.buraya yazanlarin büyük çoğunluğu bir fırsatını bulsa hemen eşini ailesine düşman edecek demek kı .
Sizlerin o çok savunduğu aile birliği önce ana baba ve kardeşlerle sağlanır.
Ben kendi adıma kocamın benim kardeşımle konuşmama karıştığını düşünmek bile istemiyorum.herhalde boşardım.
Benim lafımla ablasını ,anasını silecek adamla da benim işim olmaz,.çünkü kan bağı olan insanlara bile değer vermeyen insan,yarın öbürgün başkası ıçınde çoluk çocuğunu ,beni siler hayatından.
umurumda olur sanıyorsan inanki çok yanılıyorsun,uğruna canımı verebileceğim iki arkadaşım vardır dünyada,onların değeri bile kardeşlerime verdiğim değerin onda biridir. anla yani nasıl bağlı olduğumu.aynı şekilde onlar da bana aynı şekilde bağlıdır.diyelim kardeşim birini çok sevdi evlendi ama beni evine bile istemeyen biriyle...çok kolayı var onun.boşanırlar.kardeşim mutsuz olmaz,çünkü beni evine istemeyen biriyle zaten mutlu olmaz,olamaz. kendisinin dediği sözdür;dünyada herkesin yokluğuna alışabilirim(allah korusun) ama sana bişey olursa ben de ölürüm diye.
biz birbirimize herkesin kıskanacağı kadar bağlıyızdır kardeşler olarak.beni istemeyen çeker gider kardeşimin hayatından.kardeşimi istemeyen çeker gider benim hayatımdan(karşılıklı yani).benim eşim kardeşimi evimde istemezse ona neler yapacağımı tahmin bile edemiyorum...ama yüzde 90 boşanmayla biter onu biliyorum.kurban olsun kardeşime eşim.
ben onunla bir gün konuşmasam yarımım ya. hergün bir kere arıyosam eğer karısı istemiyorsa on defa ararım hatta.herkes rütbesini bilsin diye:)
hiç de bağrıma taş basmam.ben üzüleceğime,annem üzüleceğine, ailem üzüleceğine, el kızı üzülsün,umrumda olmaz.
eti tırnaktan ayırmaya kalkışan kendisi etten ayrılır.hiç içim sızlamaz.
valla çok iyi kanıtladı bana çok ciddi düşündüğü kızın yanında da "benim annem,babamdan değerlisi ablamdır,onunla anlaşamayan kişiyle merhabam bile olamaz" diyerek,bana bir konuda beni sinir eden bir şey söylediği için onu baya bir uyararak,sonra kısmet olmadı ama olsun,kaybımız değil..."bencil sevgi" kardeşimin eşinin(allah korusun böyle birine eş denirse) beni evinde istemeyip kardeşimi mutsuz etmesiyle olmuyor, ben kardeşimi sevince oluyor oooldu...
onun sevgisi bencil olursa ben ona bencilliğin Allahını gösteririm.
iki numaramı?çok komik valla benim eşim olacak kişi beş numara olduğunu biliyor, iki olsa bayram yapar:)ailem daha önde tabiki,her bireyi ayrı ayrı.
ben de el kızıyım,eşim de ailesini benden çok sevsin.yalan mı yani el kızı değilmiyim?
olacak yeğenlerim inşallah şöyle aklı başında düzgün bir kadından oluverirler,annemiz babamız şükür bizi helalle besleyip,doğrulukla büyüttüler,allah yüzümüze bakar inşallah bu konuda da.kardeşim bizim onaylayacağımız,bizi sevecek biriyle evlenir inşallah.
ben kardeşime kıysam bile;allah korusun;o bana kıymaz. biz sizin çevrenizde görüp alıştıklarınız gibi değiliz,birimizin ayağı taşa değse diğerimizin canı acır.herkes maşallah diyerek bakar sevgimize.öyle sadece aynı evde büyümekten doğan bir sevgi değil.
kardeşim dünyada tanıdığım en karakterli erkek,çevrede gördükleriniz gibi öyle gelişine yaşamıyor.
bu arada en yakın arkadaşımın abisi de evleneceği kızdan sadece ablası hakkında "tuhaf davranıyor,tuhaf biri" dedi diye tartışarak ayrıldı.ve ikimiz de abisine helal olsun dedik.daha aile içine girmeden tuhaf diyen aileye girdikten sonra neler yapar allah bilir. hiç de pişman olmadı allah da pişman etmesin.kendisine layık birini çıkarsın karşısına.herkes gördüğünü yapar,biz çevremizden böyle gördük,böyle yaparız.siz demekki kardeşlik bağları çok kuvvetli olmayan bir yerdesiniz böyle yapıyorsunuz.
ne kadar yazık,ne hallere düşmüşüz.bu konuyu takip ederken gerçekten üzüldüm.ne kadar çok içi kin nefret dolu annemiz veya anne adayımız varmış malesef.buraya yazanlarin büyük çoğunluğu bir fırsatını bulsa hemen eşini ailesine düşman edecek demek kı .
Sizlerin o çok savunduğu aile birliği önce ana baba ve kardeşlerle sağlanır.
Ben kendi adıma kocamın benim kardeşımle konuşmama karıştığını düşünmek bile istemiyorum.herhalde boşardım.
Benim lafımla ablasını ,anasını silecek adamla da benim işim olmaz,.çünkü kan bağı olan insanlara bile değer vermeyen insan,yarın öbürgün başkası ıçınde çoluk çocuğunu ,beni siler hayatından.
Kardesını arıyorsan gelını ddıslıyorsun yadabır art nıyet vardemekkı özel hayata burnumu sokcamdıysun ıllakı merak etme karısı da senın anını karıslar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?