• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

görümcemin kalmaması içi ne yapabilirim

as25

papatya
Kayıtlı Üye
28 Haziran 2011
799
10
68
Kütahya
slm arkadaşlar benim kaynanam ve kayınbabam her sene yazın dört aylığına memlekete giderler normalde altlı üstlü otururuz yanız benden 2 yaş küçük görümcem var o onlarla gitmiyor hep birşeyi bahane ediyor artık onu istemiyorum bir kere de eşimle yalnız aş başa kalmak istiyorum bu sene de görümcem yaz okulunu bahane etti kaynanamlar 40 gün oldu gideli görümcem 15 gün yaz okulunda durup geliyor 5 gün burda kalıyor bu ikinci gelişiydi yine geldi 5 gün kaldı gitti bu süre içerisinde yani görümcemin bizde kaldığı zamanlar eşim benimle ilgilenmediği gibi kardeşinin yanında başım dışında açık şeyler giymeme izin vermiyor ama görümcem o konuda çok rahat bir eğilir arkası poposuna kadar açılır göğüsler ortada ben onun giyimine birşey demiyorum ama eşim bana izin vermezken kardeşine hiçbirşey demiyor kardeşi bugün gitti ağustosun 15 inde yine gelecek okulu tamamen bitiyor abisi diyor ki sana memlekete annemlerin yanına gitmen için önceden bilet ayarlayayım kardeşi istemiyor yok bütünlemeye kalırım falan diyor bütünlemesi de ağustosun sonunda belki de kalmayacak geçecek kaynanamlar kurban bayramında gelecek görümcem de bizde kalırsa bütün yaz aldığım dekolteli şeyleri giyemeyeceğim eşime söylüyorum göndereceksin yoksa giyinirim diye ne b...k yersen ye dedi akşam sırf bu yüzden tartıştık ayrıca bunun dışında biz çocuk düşünüyoruz eşim işten geliyor görümcem maşallah saat 1 e kadar oturuyor sonra da eşimin uykusu geliyor yatıyor yani düşünemiyoruz hiç anlayış yok kızda. bayramı ben eşimle anneme giderek orada kalarak benim akrabalarımı dolaşarak baş başa geçirmek istiyorum onun olmasını istemiyorum nedenlerimi de yazdım ama bu durum için birşey yapamıyorum siz olsanız ne yaparsınız bugün ben üniv. aradım bütünlemeye şimdi girmek zorunlu değilmiş kışın okul açıldığında girebiliyormuş eşime bunu söylemeyi düşünüyorum ama yine kabul etmeyecek biliyorum lütfen beni kötü bir yenge olarak görmeyin öyle biri değilim ben de şunun şurasında senede 4 ay kocamla kalmak istiyorum her sene görümcem bizimle olmak zorunda mı koskoca kız gitsin annesinin babasının yanına.gitmiyor işte buna bir çözüm bulmak lazım:18:

Eşinin giyim yasağı ve görümcenin geç yatması haricinde başka sorun yoksa,bence biraz idare edebilirsin.
Mümkün olduğu kadar,kendi düzenini bozmamaya çalış.
Yani giyim konusunda eşini çok dinleme derim.Sonuçta,gelen erkek kardeş değil,kızkardeş.

Gençler,özellikle tatilde iken,geç yatıyorlar.Yapacak birşey yok :)
Erken yatsa bile,eşinle rahatça birlikte olabileceğini pek sanmıyorum.

arkadaşlar belki yanlış düşünüyorumdur ya da düşünemiyorumdur ama rica ediyorum sakin cevaplar verin haksız da olsam bana doğruyu düşündürebilecek cevaplar bekliyorum ama haklıysam da eşimle nasıl konuşma yapmam lazım ki görümcem bizde kalmasın .

İyi de görümcen senin bacağını,göğsünü görse ne olurmuş ? Katliam çıkar valla :P

Eşinin giyim yasağı ve görümcenin geç yatması haricinde başka sorun yoksa,bence biraz idare edebilirsin.
Mümkün olduğu kadar,kendi düzenini bozmamaya çalış.
Yani giyim konusunda eşini çok dinleme derim.Sonuçta,gelen erkek kardeş değil,kızkardeş.

Gençler,özellikle tatilde iken,geç yatıyorlar.Yapacak birşey yok :)
Erken yatsa bile,eşinle rahatça birlikte olabileceğini pek sanmıyorum.

görümcem üst katta kendi evlerinde yatıyor ama gecelere kadar bizimle biz de haliyle çocuk düşünüyoruz ama eşim her o gelişinde geç olduğu için yatıyor ve yorgunum geç oldu diyor ayın sonunda adet olunca da tartışma çıkıyor üzülüyor sanki çok çocuk düşünmek için birşey yapmış gibi. ona diyorum leylekler mi getirecek diye olsaydı 1 kere de bile olurdu tecavüze uğrayanların nasıl oluyo diyo beni sinir ediyokızlar bu arada eşim geldi çıkıyorum ama siz yazın iftardan sonra akıl almak için okuyup cevap vereceğim.

Diyelim ki görümceniz ailesinin yanına gitti... Kızkardeşinin yanında dekolteli kıyafet giymenize izin vermeyen eşiniz ailenizin yanına giderken ya da gezmeye giderken dekolteli giyinmenize izin verecek mi sizce? Sorun tam olarak görümceniz değil bana göre eşinizle çözemediğiniz sorunları üzerine görümce tuz biber olmuş... Yoksa görümce varken de gezebilirsiniz ailenizi görebilirsiniz bence... Benim için çok büyük sorun yaratmazdı anlattığınız durum :34::34::34:

canım siz de tatile bir yere gidin eşini bu konuda ikna et bence hem bir otelde baş başa daha rahat olursunuz.

Sen kardeşine haram mısın..Zihniyete bak onun yanında açık giyinsen ne olur..Giyinmeyi ögretecekse kardesine ögretsin koca kadınsın..
Altlı üstlü oturmanın zorluğunu sıkıntısını ve ne kadar yalnız kalmak istedigini çok iyi anlıyorum..Sonuna kadar da haklısın..Ama bu kadar açık oynama.
Kardesini istemedigini yanlıs dille söylüyorsun..Esini sen tanıyorsun söze hic kardesini karıstırmadan konus..Yada al görümceni karsına anlat derdini..Tabi konuşulabilen cinstense..

Ayrıca aklıma takıldı kız kaç yasında kendi evinde kalamıyor mu? Uzaktaymış gibi..Ailesiyle gitmek istemediyse yalnız kalmayı göze almış olması lazım.Gelir yemek yer gider yada kendi yapar yemegini..

Önce eşine bi sor bakalım kızkardeşini senin kolunu bacağını görse ne yapacakmış neden izin vermiyormuş evin içinde istediğin gibi giyinmene.

Sonra da görümcene davranışlarına mesafe koy. Güleryüz gösterme bazı günler yorgunum de erken yat.

Eşin olmadığı zamanlarda hiç başbaşa kalamıypruz insan biraz kafa dinlemek istiyo gibi iğnelemeler yap.

Yani düşünsen pek çok şey bulabilirsin.

görümcen değil de asıl sorun eşin bence:19:kıyafetine neden karşıyor ki kızkardeşinin yanında açık giyinsen ne olacak ki:26:görümcene evimde kalma diyemezsin ama eşini bazı konularda biraz yumuşatabilirsin:31:

Valla arkadaşlar ne düşünüyor bilmiyorum ama, çocuk yapmayı düşünen bir çift için hele ki Ramazan vaktinde 1e kadar bir misafirin olması şahsen beni de rahatsız ederdi..
Eşin göndermek istemiyormuş.. Yapabileceğin görümceni erken saatte evine göndermek..

slm arkadaşlar benim kaynanam ve kayınbabam her sene yazın dört aylığına memlekete giderler normalde altlı üstlü otururuz yanız benden 2 yaş küçük görümcem var o onlarla gitmiyor hep birşeyi bahane ediyor artık onu istemiyorum bir kere de eşimle yalnız aş başa kalmak istiyorum bu sene de görümcem yaz okulunu bahane etti kaynanamlar 40 gün oldu gideli görümcem 15 gün yaz okulunda durup geliyor 5 gün burda kalıyor bu ikinci gelişiydi yine geldi 5 gün kaldı gitti bu süre içerisinde yani görümcemin bizde kaldığı zamanlar eşim benimle ilgilenmediği gibi kardeşinin yanında başım dışında açık şeyler giymeme izin vermiyor ama görümcem o konuda çok rahat bir eğilir arkası poposuna kadar açılır göğüsler ortada ben onun giyimine birşey demiyorum ama eşim bana izin vermezken kardeşine hiçbirşey demiyor kardeşi bugün gitti ağustosun 15 inde yine gelecek okulu tamamen bitiyor abisi diyor ki sana memlekete annemlerin yanına gitmen için önceden bilet ayarlayayım kardeşi istemiyor yok bütünlemeye kalırım falan diyor bütünlemesi de ağustosun sonunda belki de kalmayacak geçecek kaynanamlar kurban bayramında gelecek görümcem de bizde kalırsa bütün yaz aldığım dekolteli şeyleri giyemeyeceğim eşime söylüyorum göndereceksin yoksa giyinirim diye ne b...k yersen ye dedi akşam sırf bu yüzden tartıştık ayrıca bunun dışında biz çocuk düşünüyoruz eşim işten geliyor görümcem maşallah saat 1 e kadar oturuyor sonra da eşimin uykusu geliyor yatıyor yani düşünemiyoruz hiç anlayış yok kızda. bayramı ben eşimle anneme giderek orada kalarak benim akrabalarımı dolaşarak baş başa geçirmek istiyorum onun olmasını istemiyorum nedenlerimi de yazdım ama bu durum için birşey yapamıyorum siz olsanız ne yaparsınız bugün ben üniv. aradım bütünlemeye şimdi girmek zorunlu değilmiş kışın okul açıldığında girebiliyormuş eşime bunu söylemeyi düşünüyorum ama yine kabul etmeyecek biliyorum lütfen beni kötü bir yenge olarak görmeyin öyle biri değilim ben de şunun şurasında senede 4 ay kocamla kalmak istiyorum her sene görümcem bizimle olmak zorunda mı koskoca kız gitsin annesinin babasının yanına.gitmiyor işte buna bir çözüm bulmak lazım:18:

görümcenle konuş ve özellikle çocuk işinin altını çiz
abinle yalnız kalmamız gerekiyor de
ayrıca madem altlı üstlü oturuyotsunuznkendi evindede kalabilir
niye sizde kalıyor ki?

alla alla kalsın kendi evinde ufakda değilmiş, annesinin babasının yanına gitmesine gerek yok, zaten kendi evinde yatıyormuş korkmuyorda yani, kendi yemeğini pişirsin yesin, kendi evinde kalmaması için bi sebeb yok, bence kendi evinde kal diye açıkca söylemekten başka bi şansınız yok, zaten altlı üstlüsünüz acil bişey olur durumuda yok yani, tabii bu konuda eşinin destek vermesi lazım

Son düzenleme:
Kiz kendi evinde uyuyormus. Bir zahmet esiniz fedakarlik yaparak uyumasin. Esiniz uyuyor diye faturasini gorumcenize kesmeyin.

Dekolte giydirmemek yine esinizin yobaz bi dusuncesi. Sonucta kizkardesi allahaskina bu nasil bir zihniyet?

Esinizle basbasa kalmak istemek en dogal hakkiniz tabi ama git de denmez ki?

Katlanmak zorundasiniz gibi gorunuyor.

gece 1' kadar neyapıyorki sizde.
dizisini izlesin gitsin
çayı meyveyi çekirdeği çerezi üstüste hızlı hızlı ver, o zaman anlar belki hödük değilse...:)

Genç bir kızın ailesiyle memlekete gitmek istememesi anlaşılır birşey.
Ama madem kendi evinde uyuyor,o zaman en azından yemekten sonra evine gidebilir.
Kendisi yalnız kalmak istemiyor mu acaba ? Ne bileyim o yaşlarda yalnızlık keyifli bir lükstür :)
Evinde bilgisayarı filan yok mu ? Ne yapıyor sizde o saate kadar ?

Yatmaya evine gidiyor sonuçta. Belki yalnız kalmak istemiyor.. Yukarıdaki arkadaşın dediği gibi, eşiniz uyuyor ve görümcenize tutuluyorsunuz bu yüzden.. Ailesiyle gitmek istemeyebilir genç kız sonuçta.. Ben de istemezdim.. Ve okulu arayıp durum kontrolü yapmanız da hiç yakışık alan birşey değil.. Yaz okuluna kalmayı bahane edemez, kaldıysa gidecek... Ne yapsın.. Eşinizle baş başa kalmak istemeniz normal. Ancak görümcenizle ilgili taktığınız konular anormal.

aklıma şöyle bişey geldi.
kayınvalidenlerin yedek anahtarı falan vardır herhalde sende?
görümcen gelmeden, pişirdiğin yemeklerden yukarı bıraksan gelince de yukarı yemek bıraktım, benim misafirim gelecek gibi bişeyler söylesen. ya da açık açık bugün abinle başbaşa yemek istiyorum filan diye bi emr-i vaki yapsan acaba çok mu alınır:44:

Diyelim ki görümceniz ailesinin yanına gitti... Kızkardeşinin yanında dekolteli kıyafet giymenize izin vermeyen eşiniz ailenizin yanına giderken ya da gezmeye giderken dekolteli giyinmenize izin verecek mi sizce? Sorun tam olarak görümceniz değil bana göre eşinizle çözemediğiniz sorunları üzerine görümce tuz biber olmuş... Yoksa görümce varken de gezebilirsiniz ailenizi görebilirsiniz bence... Benim için çok büyük sorun yaratmazdı anlattığınız durum :34::34::34:
canım ben normalde kapalı bir bayanım sadece eşimin yanında dekolte giyinebiliyorum haliyle görümcem kalınca onu da yapamıyorum bu yüzden de istemiyorum eşim cins işte demesinlermiş abim eşini neden böyle açık istiyor bizim yanımızda çekinmiyor mu falan gibi düşünceler geçmesin aklından diye sanki ne olacak ya o da bayan ben eşimi anlamıyorum bunu anlatamıyorum da ya da eşim anlamak istemiyor.

Back