- 14 Ağustos 2018
- 19.173
- 71.854
Tedavi olmuyorsa inatla görüşmeyi bırakacaksınızArkadaşlar merhaba.Uzun zamandır bu platformu takip ediyorum.Bir konuda çok bunaldım ve akıl almaya ihtiyacım var.
Yaklaşık 2 yıllık evliyim ve 8 aylık bir oğlum var.3 görümcem var.
İlk doğum yaptığım zamanlar liseye giden görümcem farklı zamanlarda,toplam 1 aylığına bana yardıma geldi.Gittikten sonra bizde aşırı bir kaşıntı başladı.Doktora gittik, uyuz oldugumuzu ögrendik ve 1 ay tedavi olduk,zor geçti.Aynı şikayetler gorumcemde de vardı ve o acile bizim zorumuzla gitti.Bizden gittikten sonra köyde fındık toplamıştı.Acil doktoru 'Fındık tozu alerjisidir.' diyip yollamış.
Tabi ben vücudundaki yaraları ve fındıktan önce de kaşındığını bildiğim için görümcemde de uyuz olduğunu söyledim,kabul etmedi.
Yaklaşık 2 hafta önce görümcem okul tatilinde yine bize geldi ve 1 gün kaldı.Oğlumu kucağında bayaği gezdirdi ,sevdi.Bizde çok geçmeden kaşıntılar tekrar başladı ve yine uyuz olduk.Doktora gitmedik tanı için ama yakın zamanda geçirdiğimiz için biliyoruz, belirtiler aynı ve tedaviye başladık.Krem aldık ,tekrar 1 aylık tedavi sürecindeyiz.
Beni sinirlendiren ve canımı sıkan olay şu.Biz uyuzun görumcemden bulaştığına eminiz.Çünkü vücudunda çok fazla döküntü var ,kaşımaktan kurumuş ve çatlamış.Alerji dediği izler yaklaşık 5 aydır geçmemiş.Yurtta kalıyor ve orda uyuz salgını olduğunu eşimin kuzeni bize söyledi.Hatta kardeşinde uyuz var tedavi olsun dedi.Eşim de bize yaptırdığı ilaçtan görümceme de götürdü.Kullansın tedavisini olsun diye.Görümcem ise hala 'Bendeki alerji ,bende bir şey yok' diyor ,cildiyeye de gitmiyor.Ben bu durumda napabilirim ?
Evdeki kücük gorumceme de bulastırmıs.Tedavi olmazlarsa bir sonraki buluşmada yine bize gececek.Tedavisi çok uzun ve yorucu olan bir hastalık.Oğlum çok küçük, göz kapağı dahil tüm derisine krem sürüyoruz sürekli ve krem ağır geliyor , cildini tahriş ediyor,ağlıyor.Ben bu durumda napabilirim ?
Bu arada görumcemi ve eşimin ailesini severim.Allah razı olsun,zor zamanımda yardımıma geldi.Kalp kırmak istemiyorum ama bu konunun çözülmesi lazım.
Bize doktora gittiğini ve alerji olduğunu söyledi, biz de inandık.Görumcem yurtta kaldığı için 3 4 ayda bir görüşüyoruz.Alerjiyse eşimden geldi uyuz diye düşündük.nasıl dayanıyorlar ki ya? tedavi olmadan.
valla annelik burada devreye giriyor, el kadar bebeğime bunca ilacın kullanılmasına falan asla müsaade etmem. edemem.
çok mu istiyor eşiniz görüşmeyi, gitsin görüşsün, gelince bir süre annenize gidin belirtisi var mı yok belli olsun varsa tedavisini olsun öyle görüşün.
nasıl böyle bi risk alıp 2. kez görüştünüz ya.
Ben de bunu düşünüyorum dünden beri.Kücük gorumcem de 'Bende kaşıntı yok' diyor ama her yeri kabarmış.O kabarmalar nasıl hic kaşınmaz aklım almıyor.Sanki uyuz olduk deseler biz bir şey diyeceğiz,kızacağız.Abilerinden korktukları için yalan söylediklerini düşünüyorum. Tek istediğim tedavi olmaları.Iyide kucuk gorumceye bulasmis, ondan anne babasina bulasaccak. Kimsenin umrunda degil mi bu? Ömür boyu ailecek uyuzlu mu yasayacaklar
ah ne düşüncesizlik, kesinlikle kırmızı bi çizgiyi hakediyor, ister alınsın ister küssün, kimse bebeğimden önemli olamaz.atilde bize geldiğinde elindeki izleri gördüm.İzlerin geçmemiş dedim.Görümcem de 'doktor zamanla izlerin geçecek dedi,kaşıntim yok dedi'.İnandim.Meğersem yalan söylüyormuş.Uyuz olduğunu bilsem kesinlikle görüşmezdi
Ela hanım akılsızlıkla beni suçlamadan önce yorumlara yazdıklarımı 'akıllılık ederek' okuyun.Bu şekilde suçlayıcı bir tavıra cevap vermeyeceğim.Çıkıs yolu bulmak amacıyla yazdım.Yorumlara açığım ama akılsızlık , düşüncesiz annelik gibi hakaretlere açık değilim.Başka yerde oynayın lütfen ...Hiç aklınızı ve cesaretinizi kullanıp görümcenin tedavi olmadan evine gelemeyeceğini söyleyemiyor musunuz? Hadi kendinizi düşünmüyorsunuz anladım ama bebeği de mi düşünmüyorsunuz?
Yaptığı cahillik.Tedavi olması için kapısına kadar ilaç gönderdik.En son çare ben goruşmeyecegim , eşim giderse de uyuz kremi sürdürüp yollayacağım.Bır ömür bu stresi çekmek istemiyorum.Psikolojik olarak çok yıpranıyorumBu durumda kim alinmis kim gucenmis umrumda olmaz. El kadar bebek kimbilir nasil rahatsiz, kasiniyor. Bebegime bunu yapmalarina izin vermem. Eve almam. Illa gelirlerse ben de bebegimi alir aileme giderim. Bu ne cahillik.
Yaptığı cahillik.Tedavi olması için kapısına kadar ilaç gönderdik.En son çare ben goruşmeyecegim , eşim giderse de uyuz kremi sürdürüp yollayacağım.Bır ömür bu stresi çekmek istemiyorum.Psikolojik olarak çok yıpranıyorum
Bakın diğer yorumlarda belirttim.Bebegimi düşünmesem çıkar yol bulmaya çalışmamUyuz hastalığı taşıyan insanlarla görüşmeseniz eşiniz cidden sorun mu çıkarır? Kafayı mı yemiş o? İzin vermeyin, evde hiç mi ağırlığınız yok ya. Anneler gerektiğinde çocukları için canlarını vermez mi, eş ailesiyle görüşmeme konusunda masaya yumruğunuzu koymanız bundan daha zor değildir herhalde? Evde bir bebek var ya kendinize gelin
Bize doktora gittiğini, kendisinin alerjisinin olduğunu, alerji için tedavi olduğunu ve kasintisinin geçtiğini söyledi.Biz de dediğine güvenerek aylar sonra görüştük ama yalan söylemiş.Aklım almıyor o kaşıntiyla aylarca nasıl yaşar.Cildini görseniz çok kötü.Hala bir sorunum yok diyor.Çıldirmamak elde değil.Valla bildiği halde ona söylendiği haşde tedavi olmayacak gelip benim bebeğimi hasta edecek. Kıyameti koparırım o derece. Hadi size acımıyor el kadar sabiyede acınıyor mu ? Uyuz çok kaşındıran bir hastalık nasıl dayanıyor anlamadım
Diğer yorumlarımı görmeden konuya cevap veriyorsunuz.Olayın nasıl geliştiğini anlattım.Enteresan olmakla ,doktora gidip alerji için ilaç kullandım diyen görumceme inanmak aynı şey sanıyorum sizin içinValla bi enteresansiniz , gerçekten sizin gibi insanlar var mı ya , benim bebeğime uyuz bulaştırcak bende onu evime sokacağım, valla buna laf eden kocam olsa onu da kovarım evden
Uyuz diyorsunuz var mı ötesi?? Ne demek tedavi olmamak , yok mu bu kızın anası babası? Allahm ne biçim insanlarla aynı toplumda yaşıyoruz biz , kız bulaştıra bulaştıra geziyor heryerde , nasıl düşüncesizlik bu ya
Çok sıkıntılı bir durum. Bu ne vurdumduymazlık ya, sırf şu akraba terörü nedeniyle dünyanın en uzak köşesine gidip yaşamak istiyorum çekirdek ailemle. Bu konuyu çözecek kişi siz değilsiniz, eşiniz konuşacak. Sonuçta kendi kardeşi. Kalp kırarsa da kırsın yazık değil mi el kadar bebeğe?Arkadaşlar merhaba.Uzun zamandır bu platformu takip ediyorum.Bir konuda çok bunaldım ve akıl almaya ihtiyacım var.
Yaklaşık 2 yıllık evliyim ve 8 aylık bir oğlum var.3 görümcem var.
İlk doğum yaptığım zamanlar liseye giden görümcem farklı zamanlarda,toplam 1 aylığına bana yardıma geldi.Gittikten sonra bizde aşırı bir kaşıntı başladı.Doktora gittik, uyuz oldugumuzu ögrendik ve 1 ay tedavi olduk,zor geçti.Aynı şikayetler gorumcemde de vardı ve o acile bizim zorumuzla gitti.Bizden gittikten sonra köyde fındık toplamıştı.Acil doktoru 'Fındık tozu alerjisidir.' diyip yollamış.
Tabi ben vücudundaki yaraları ve fındıktan önce de kaşındığını bildiğim için görümcemde de uyuz olduğunu söyledim,kabul etmedi.
Yaklaşık 2 hafta önce görümcem okul tatilinde yine bize geldi ve 1 gün kaldı.Oğlumu kucağında bayaği gezdirdi ,sevdi.Bizde çok geçmeden kaşıntılar tekrar başladı ve yine uyuz olduk.Doktora gitmedik tanı için ama yakın zamanda geçirdiğimiz için biliyoruz, belirtiler aynı ve tedaviye başladık.Krem aldık ,tekrar 1 aylık tedavi sürecindeyiz.
Beni sinirlendiren ve canımı sıkan olay şu.Biz uyuzun görumcemden bulaştığına eminiz.Çünkü vücudunda çok fazla döküntü var ,kaşımaktan kurumuş ve çatlamış.Alerji dediği izler yaklaşık 5 aydır geçmemiş.Yurtta kalıyor ve orda uyuz salgını olduğunu eşimin kuzeni bize söyledi.Hatta kardeşinde uyuz var tedavi olsun dedi.Eşim de bize yaptırdığı ilaçtan görümceme de götürdü.Kullansın tedavisini olsun diye.Görümcem ise hala 'Bendeki alerji ,bende bir şey yok' diyor ,cildiyeye de gitmiyor.Ben bu durumda napabilirim ?
Evdeki kücük gorumceme de bulastırmıs.Tedavi olmazlarsa bir sonraki buluşmada yine bize gececek.Tedavisi çok uzun ve yorucu olan bir hastalık.Oğlum çok küçük, göz kapağı dahil tüm derisine krem sürüyoruz sürekli ve krem ağır geliyor , cildini tahriş ediyor,ağlıyor.Ben bu durumda napabilirim ?
Bu arada görumcemi ve eşimin ailesini severim.Allah razı olsun,zor zamanımda yardımıma geldi.Kalp kırmak istemiyorum ama bu konunun çözülmesi lazım.
Ben daha önce alerji görmedim.Doktor izlerim için zamanla geçecek dedi ,inandım.İnanmakla hata yapmışım.Hastaliginin gecmediginin farkindaydiniz madem neden tekrar evinize alip cocugunuzu kucagina verdiniz ki
Konuştuk ,ilacı kapısına gönderdik.Dün konuşmadan sonra yine alerji bendeki demiş.Psikolojimi bozdu resmen.Çok sıkıntılı bir durum. Bu ne vurdumduymazlık ya, sırf şu akraba terörü nedeniyle dünyanın en uzak köşesine gidip yaşamak istiyorum çekirdek ailemle. Bu konuyu çözecek kişi siz değilsiniz, eşiniz konuşacak. Sonuçta kendi kardeşi. Kalp kırarsa da kırsın yazık değil mi el kadar bebeğe?
Teşekkür ederim.Eşim de benle aynı düşüncede.Dun telefonda kaynanamla konuştuk.Bunun ayıp bir durum olmadığını, hastalık olduğunu, anca kremle tedavi olabileceğini anlattık.
Sonra aksam eşim konuşmuş.Görumcem hala 'bende alerji var' diyormuş.
Tabi canım ya kocan seni bosarsa Allah korusun sen çocuğa o ağır uyuz ilaçlarını kullandir ömür boyu çocuk defigin ne ki bir tane daha dogurursun ama koca bulunmaz (!)Teşekkür ederim @Mune. Sorun tek görümcem olmaktan çıktı.Koydeki küçük gorumceme de bulaştırmış.Onun da elleri kolları hep yara.Tedavi olmazlarsa esimin ailesiyle hiç görüşmemem gerekir ,o da zor
Koca kadar başınıza taş düşsün neyse en iyisi banlanmadan gideyim okudukca sinirlerim bozuluyor bende burda uyuz oldumEşim suan olayın sıcaklığıyla 'gerekirse gitmeyiz, görüşmeyiz' diyor ama biliyorum ki aylar geçince 'köye gidelim ,ailem torunlarını özledi' diyecek.Tedavi olmazlarsa bir ömür gitmezmelik yapamayız ki.Bir de yarım saat uzaklıkta oturuyoruz.Biz gitmesek bile aylar geçince çıkar gelirler.Kapıdan kovamam.Bir şekilde ciddi bir tedavi olmaları gerek ama nasıl olacak bilmiyorum
Çocuğunuza hiç mi acımıyorsunuz? Gerekirse olay çıkartın. Bebeği alıp gidin evden.Eşim suan olayın sıcaklığıyla 'gerekirse gitmeyiz, görüşmeyiz' diyor ama biliyorum ki aylar geçince 'köye gidelim ,ailem torunlarını özledi' diyecek.Tedavi olmazlarsa bir ömür gitmezmelik yapamayız ki.Bir de yarım saat uzaklıkta oturuyoruz.Biz gitmesek bile aylar geçince çıkar gelirler.Kapıdan kovamam.Bir şekilde ciddi bir tedavi olmaları gerek ama nasıl olacak bilmiyorum