Eşim suan olayın sıcaklığıyla 'gerekirse gitmeyiz, görüşmeyiz' diyor ama biliyorum ki aylar geçince 'köye gidelim ,ailem torunlarını özledi' diyecek.Tedavi olmazlarsa bir ömür gitmezmelik yapamayız ki.Bir de yarım saat uzaklıkta oturuyoruz.Biz gitmesek bile aylar geçince çıkar gelirler.Kapıdan kovamam.Bir şekilde ciddi bir tedavi olmaları gerek ama nasıl olacak bilmiyorumEşiniz kabul etmek zorunda. Hiç müsamaha göstermeyin. Evde küçük bir bebek var ve sürekli ilaç kullanmak zorunda kalıyorsunuz. Bu durumda öncelik evladınız.
Tedavi olmadan hiç biri ile görüşmeyeceğimi, eşimin de görüşmesini istemediğimi kesin bir dille söylerdim ben olsam.
Teşekkür ederimGörümceniz alerji demeye devam etsin, eşiniz de kardeşinin uyuz olduğuna emin, tek çözüm size gelmemesi.
Sebep sorarsa senin geçmeyen “alerjin” bize de bulaşıyor dersiniz.
Eşiniz “Siz tedavi olmadan görüşemeyiz, çocuğuma gereksiz yere ilaç tedavisi uygulayamam.” diye resti çekerse tedavi olurlar merak etmeyin.Eşim suan olayın sıcaklığıyla 'gerekirse gitmeyiz, görüşmeyiz' diyor ama biliyorum ki aylar geçince 'köye gidelim ,ailem torunlarını özledi' diyecek.Tedavi olmazlarsa bir ömür gitmezmelik yapamayız ki.Bir de yarım saat uzaklıkta oturuyoruz.Biz gitmesek bile aylar geçince çıkar gelirler.Kapıdan kovamam.Bir şekilde ciddi bir tedavi olmaları gerek ama nasıl olacak bilmiyorum
Şaka mı yapıyorsunuz?? Siz ona kıyamıyorsunuz ama o size çok güzel kıyıyor. Ben olsam kapıdan içeri sokmam. Uyuz ilaçlarını farklı kaplara koyun, internetten aldım alerjiye iyiymiş şöyle kullanacaksın deyin bariKalp kırmak istemiyorum ama bu konunun çözülmesi lazım.
nasıl dayanıyorlar ki ya? tedavi olmadan.Sorun tek görümcem olmaktan çıktı.Koydeki küçük gorumceme de bulaştırmış.Onun da elleri kolları hep yara.Tedavi olmazlarsa esimin ailesiyle hiç görüşmemem gerekir ,o da zor
Hiç aklınızı ve cesaretinizi kullanıp görümcenin tedavi olmadan evine gelemeyeceğini söyleyemiyor musunuz? Hadi kendinizi düşünmüyorsunuz anladım ama bebeği de mi düşünmüyorsunuz?Arkadaşlar merhaba.Uzun zamandır bu platformu takip ediyorum.Bir konuda çok bunaldım ve akıl almaya ihtiyacım var.
Yaklaşık 2 yıllık evliyim ve 8 aylık bir oğlum var.3 görümcem var.
İlk doğum yaptığım zamanlar liseye giden görümcem farklı zamanlarda,toplam 1 aylığına bana yardıma geldi.Gittikten sonra bizde aşırı bir kaşıntı başladı.Doktora gittik, uyuz oldugumuzu ögrendik ve 1 ay tedavi olduk,zor geçti.Aynı şikayetler gorumcemde de vardı ve o acile bizim zorumuzla gitti.Bizden gittikten sonra köyde fındık toplamıştı.Acil doktoru 'Fındık tozu alerjisidir.' diyip yollamış.
Tabi ben vücudundaki yaraları ve fındıktan önce de kaşındığını bildiğim için görümcemde de uyuz olduğunu söyledim,kabul etmedi.
Yaklaşık 2 hafta önce görümcem okul tatilinde yine bize geldi ve 1 gün kaldı.Oğlumu kucağında bayaği gezdirdi ,sevdi.Bizde çok geçmeden kaşıntılar tekrar başladı ve yine uyuz olduk.Doktora gitmedik tanı için ama yakın zamanda geçirdiğimiz için biliyoruz, belirtiler aynı ve tedaviye başladık.Krem aldık ,tekrar 1 aylık tedavi sürecindeyiz.
Beni sinirlendiren ve canımı sıkan olay şu.Biz uyuzun görumcemden bulaştığına eminiz.Çünkü vücudunda çok fazla döküntü var ,kaşımaktan kurumuş ve çatlamış.Alerji dediği izler yaklaşık 5 aydır geçmemiş.Yurtta kalıyor ve orda uyuz salgını olduğunu eşimin kuzeni bize söyledi.Hatta kardeşinde uyuz var tedavi olsun dedi.Eşim de bize yaptırdığı ilaçtan görümceme de götürdü.Kullansın tedavisini olsun diye.Görümcem ise hala 'Bendeki alerji ,bende bir şey yok' diyor ,cildiyeye de gitmiyor.Ben bu durumda napabilirim ?
Evdeki kücük gorumceme de bulastırmıs.Tedavi olmazlarsa bir sonraki buluşmada yine bize gececek.Tedavisi çok uzun ve yorucu olan bir hastalık.Oğlum çok küçük, göz kapağı dahil tüm derisine krem sürüyoruz sürekli ve krem ağır geliyor , cildini tahriş ediyor,ağlıyor.Ben bu durumda napabilirim ?
Bu arada görumcemi ve eşimin ailesini severim.Allah razı olsun,zor zamanımda yardımıma geldi.Kalp kırmak istemiyorum ama bu konunun çözülmesi lazım.
Bu durumda kim alinmis kim gucenmis umrumda olmaz. El kadar bebek kimbilir nasil rahatsiz, kasiniyor. Bebegime bunu yapmalarina izin vermem. Eve almam. Illa gelirlerse ben de bebegimi alir aileme giderim. Bu ne cahillik.Anlattık telefonda.Kaynanama anlattım, dedim hoparlörü al gorumcem duysunDinledi sustu.Sonra akşam esim konustugunda yine 'bendeki alerji' diyormuş.
Bebeğime içim parçalanıyor.Vücudu kabarık kabarık ,kaşınıyor, ağlıyor.Krem de cildine ağır geliyor.Yakıyor.
Burada ben bile uyuz oldum haklısınız. (Bu tabir de tuz biber oldu amaBencillik ve çok sinirliyim dünden beri.
Kaynanam görümcem için 'istese de istemese de kremi sürdüreceğim' dedi ama bu uzun bir tedavi.En az 1 ay sürüyor.Görümcemin assla o kadar süre tedavi uygulayacağına inanmıyorum.Tahminim 2 gün kremlenip geçmediginde ' Bakın ben krem kullandım geçmedi ,demek ki uyuz değilmişim ' diyecek.Çünkü 5 aydır o kadar umursamaz ki bu konuya,boyle ciddi bir tedaviye uyacağına inanmiyorum.Böyle bir durumda napabilirim bilmiyorum.Zorla doktora götüreceğiz en son.Eşiniz “Siz tedavi olmadan görüşemeyiz, çocuğuma gereksiz yere ilaç tedavisi uygulayamam.” diye resti çekerse tedavi olurlar merak etmeyin.
Sizi bilmem, ben olsam görüşmemek için diretirdim. İster ailesi, ister eşim küssün. Hiç bir şey bebeğimin sağlığından önemli değil. Benim anne olarak birincil görevim milleti memnun etmek değil, çocuğumu korumak.
Neden zor olsun? Çocuklarım söz konusu olduğunda eşimi bile dinlemem yeri gelir. Siz annesiniz çocuğunuzu korumakla mükellefsiniz kim küsüp alınırsa alınsın.Teşekkür ederimMune . Sorun tek görümcem olmaktan çıktı.Koydeki küçük gorumceme de bulaştırmış.Onun da elleri kolları hep yara.Tedavi olmazlarsa esimin ailesiyle hiç görüşmemem gerekir ,o da zor
O kadar haklısınız ki.Ben 1 aylık tedavi sürecimde evden çıkmadım.Eşim çalışsa da insanlardan uzak durmaya gayret etti.Kremlerimizi düzenli sürüp aşırı dikkat göstererek atlattık.Baştan tavrı yanlış çünkü uyuz belirti olsa da olmasa da 1 kişiye geldiyse tüm ailenin tedavisi ile geçen bir hastalık. Belirtiler de varmış hayır dışarıda fln da geziyor bu cahillik ile bu hastalık yayılıyor işte çok ayıp yaptığı. Kimbilir kimlere bulaştırdı.
Şaka mı yapıyorsunuz?? Siz ona kıyamıyorsunuz ama o size çok güzel kıyıyor. Ben olsam kapıdan içeri sokmam. Uyuz ilaçlarını farklı kaplara koyun, internetten aldım alerjiye iyiymiş şöyle kullanacaksın deyin
Eşim tedavi için bize de görumceme de uyuz kremi aldı.Bugun kremi de yolladık sürsün diye.Tedaviyi tek tek anlattım ama onun bu olayı ciddiye alıp düzenli uygulayacağına inanmıyorum.Şaka mı yapıyorsunuz?? Siz ona kıyamıyorsunuz ama o size çok güzel kıyıyor. Ben olsam kapıdan içeri sokmam. Uyuz ilaçlarını farklı kaplara koyun, internetten aldım alerjiye iyiymiş şöyle kullanacaksın deyin bari