Görümcemin borçları !!!

canım çok büyük meblağbu kumarmı oynuyo acaba enişteniz ya nasıl iş hem paran yok sağdan soldan dileniyosun hemde evine son model beyaz eşya alıyosun ödeme gücü yok ki sizin krediyi ödesin çok başınız ağırır onlar ferahlar siz dara düşersiniz
kaynımın sigortası yoktu evini taşımak için eşime kredi çektirmiş haberim olsaydı engellerdim hergün kapıya geliyodu kredi çıkana kadar eşimi hiç rahat bırakmadı bende eşime ne bu abin bu günlerde seni pek bi sever olmuş dedim neyse bizimkisi kredi çıkmış parayı abisine vermi,ş bide arabasının sigortasınıda ödetmiş her gün kapıya gelen adam yok meydanda devamlı bi işide yoktu kredinin günü geldi geçti yok parası yokmuş ne yapsınmış sen öde ben veririmler başladı eşim babasına söyledi babasıda vermeseydin abini bilmiyonmu sen uçan kuşa borcu var demiş bu gün vercem gel diye ayağına çağırıyodu eşim yorgun argın gidiyodu yok şimdi evdeydi biyere gitti dedittirmeler başladı biz böyle böyle 4 taksit ödedik sonradan parça parça aldık en son eşim çok kızdı senin bana borcun var ben peşinden koşuyorum dilenci gibi dedi neyse başka borçlarıda varmış kapatması gerekiyodu arabayı satınca sana vercem kapat son kalanlarıda dedi arabayı satmış parayı bitirmiş bile küçük kaynım tel açtı abi borçlarını kapattımı abim sana arabayı satalı 1 hafta oluyo para bitmeden koş diye tabi paranın yerinde yeller esiyo eşim hani kredi borcunu kapatcaktın dediğindeişte bacanağı borç istemiş o ona vermiş şimdi de o ona vermeseymiş ayıpmış felan bür sürü yalan dolan eşim zorla parayı ala bildi şimdi de meraba meraba aklı başına geldi

tamam durumları kötü batmışlar ama sizi de çekmeye çalışıyorlar ödemeyecekleri çok belli o krediyi sonra ne olacak size kim çekecek krediyi kim kurtaracak sizi riske atmayın bence ama bu işten sıyrılmakta baya bi zor gibi geldi bana:KK37:

Kesinlikle çekme derim ben ödemeyecek durumda peki sen çektikten sonra ödeyebilicekmisin bu işler bu kadar basit değil.. Ayrıca eve eşya almasını biliyorlar çalışmak istemiyor sonra sizden yardım istiyor... Bilemiyorum kendini riske atma derim ben görümcense görümcen yani kırılsın.. Daha sonradan senin başın ağrıcana.. yinede sen bilirsin!

Ben de çekme taraftarı değilim.65000 tl yi zeten vermezler bana.Onların istediği de 65000 değil.Şu anda bi kaç ay daha rahatlatacak,hacizleri durduracak para yine.

Eşime çok üzülüyorum.Ailesine düşkünlüğünden dert yanmıştım burda çoğu kez.Çok etkileniyor.Gerçi benim kardeşim bu durumda olsa ben de etkilenirim kolay değil.Bu da evimize yansıyor.Mutlu değil.Farkındayım.

Kayınvalidem bakıyor çocuğuma.Çalıştığım için biraz boynum bükük kızıma karşı.Onu bütün gün bırakıyorum,yanında değilim diye sürekli oyuncaklar,ciciboğazlar almaya çalışıyorum her işten çıktığımda.Yanlış biliyorum ama biraz böyle rahatlatıyorum galiba kendimi.Çalışan annelerin en büyük hatası belkide...Çocuklarının Her istediğini alarak tatmin etmek kendilerini

Yani çok etkiliyor yaşamımızı arkadaşlar bu durum.Her yerde önümüze çıkıyor.

Geçen oyuncak aldım yine kızıma.Kayınvalidem dediki 'kaça aldın kızım bunu'...30 tl dedim misal. '' O kadar para verilir mi buna.Bak görümcenlerin elektriğini kesmişler fatura için diyor....'' İşten çıktığımda alışveriş yapıyorum bazen,öyle geliyorum kayınvalideme kızımı almaya. '' Oooo doldurmuşsun yine diyor.Bak görümcen hastaneye gidemiyor bilmem ne kadar istiyorlarmış '' diye başlıyor.

Ben önemsemiyorum çok ama eşim çok üzülüyor.Bazen gidip gezdiğimiz yerleri saklıyor inanın.Biliyorum çünkü.Anne yine başlayacak. ' Ooooo siz gezin boş yere,bak görümcenler............... diye .

Arkadaşım, onlar için mi çalışıyorsunuz Allah aşkına, sen öyle zor durumda olsaydın kayınvaliden kendi kızına bunları der miydi acaba?
İnsana kazancını ağız tadıyla harcatmıyorlar, hayret bir şey...

Hııı bu arada da çevreden yani durumu bilenlerden bi ton laf duymak da cabası...Bizi çok iyi kazanıyor sanıyorlar.Ama inanın öyle değil arkadaşlar.Ucu ucuna yetiyor aldığımz.

Ama çevre öyle görmüyor ya da biz böyle lanse ettiriliyoruz etrafa.

Bir tane aile dostumuz var eşimin tarafında.Hani böyle sözü geçen,birleştirici,yapıcı olur ya her ailede,bu da öyle.Dayımız...Geçen gün bir sünet düğününde masamıza geldi,selamlaştık,öpüştük neyse.Eşime diyor ki '' Bak yeğenim,Allah hak görmez.Kardeşinin durumunu bilipte yardım etmemenin hesabı olur.Allah komşun açken yatanı kınar ama bu komşu değil,senin canın,kardeşin ' diyor.

O dayı bey çok biliyorsa kendisi çeksin krediyi...

Bir laf vadır; malımı vereyim de mi kötü olayım vermeyeyim de mi kötü olayım? diye... Hem ne güzel babanız size ev sahibi olmanız için ön ayak oluyormuş, kolay mı küçücük çocuğunuzu bırakıp çalışıyorsunuz enişte beyin borçlarını ödemek için mi???!!!

Biz de ev aldık kredi ödüyoruz, benim iki kardeşim de memur, eşimin kardeşlerinden ikisi memur, ben hangi birinden isteyebilirim ki? Ne hakla, demek ki gözümüz kesmiş ödemeyi ki bu borcun altına girmişiz... Benim borcumun kaygısını çekmek zorunda değil hiç kimse...

Görümceniz için tüm aile bireyleri bir araya gelip tabi sözü geçen dayı beyde dahil aranızda bir kereye mahsus para toplayın. Böylece kimse tek başına borca girmez.Görümcenlerde bundan sonra ayaklarını yorganlarına göre uzatırlar.bir daha kimseden para isteyecek yüzleride kalmamış olur.

İkisi birden çalışsalar , böyle kendilerini yorsalar ..
Neyse .
Yani kesinlikle çekmeyin. O para geri ödenmez .
Kaynınızın eşine ve çocuklarınada üzüldüm gerçekten . Rıskları gitmiş yani.
Kayınvalide patavatsız ..
Yani büyük kız okusa filan hiç dğeilse onun okul masrafı karşılanır en fazla ama ..
Çekmeyin.. Neden kendileri çalışıp didinmeyen insanlar için kendi keyfinden parandan olasın ki ?

canım o paranın size geri dönmeyeceği çook açık, hem sen seneye ev düşünüyormuşsun ben hiç bulaşma derim, hem o sana laf söyleyenlere deki allah kardeşi kardeş yaratmış, kesesini ayrı yaratmış...

asagi tükürsen sakal yukari tükürsen biyik durumu olduguna göre ; en iyisi tanidiginiz

bankaci birisi varsa önceden durumu anlatip size kredi verilemeyecegini söylemesini rica edin
.
Hani sizin: " maalesef cekemiyorum banka vermiyor " demenize karsilik inatla bankayla görüsmek isterlerse diyorum tanidik ayarlayin diye.

Gerci bu tip insanlar onu bile kendileri ayarlayip sizi kendi tanidiklari bankaya götürüp yine de cektiriler ya neysee... :KK20:

esinizi cok iyi anliyorum sizi de cok iyi anliyorum ama siz "cekmem " derseniz kötü olursunuz.

Esinizin söylemesi gerek ki ona da güzellikle daha önce ki ödenmemis

borcu hatirlatarak cocugunuzun gelecegini öne sürerek ikna etmeye calismanizi öneririm.

50.000 tl borç alırken nerelerine güvendilerse, oralarıyla ödesinler o borcu...

görümceniz bir zahmet! çalışsın. 2 tane çalışıcak çocukları var 4ü birden çalışsa aylık eve en kötü ihtimal 2.800,3.000 tl para geçer. borçlarını taksitlendirseler faiz artmaya devam etmez. taksite bağlayıp öderler. (gerçi 2 yıl gibi taksitlendirme oluyor mu bilmiyorum. annesi babası çeksin krediyi, onlara ödesinler.) bunu niye yapmayıp ona buna dileniyorlar? faiz artıp duracağına? sakın kredi filan çekmeyin rahata alışmış o insanlar. bunlar hapse girse gene çıkar gene borç yaparlar. eşinizde sorumsuz kardeşine üzüleceğine kızsın.

Son düzenleme:
Canim ne kadar akrabada olsa sakin CEKME derim bende....
Bu zamanda boyle bir konuda kimseye guven olmaz,ve anlattigin kadariyla odmeleride zor...
Ileride bu borcun altina girdiginiz icin siz sikinti cekersiniz....
Evlatlarinizin rizki bu krediye gider durur....
Aileniz icin uzak durun alamiyorum deyin derim....
Sizin huzurunuz icin....Bir iki gun konusur sonra susarlar,mecbur degilsin cunku...

ARKADASIM eger bu krediyi onlara cekersen kusura bakma ama APTALLIK edersin
kazik kadar kizlari var ,kadin kendisi girmiyorsa ise liseyi bitiren kizini soksunlar konfeksiyona calissin ödesinler borclarini
senin 2 yasindaki meleginin sucu ne ,onlar icin günah degil mi el kadar bebegi el kapilarina birakicaksin,aksamlara kadar caliscaksin
sana illede cek derlerse önce 50bini ne yaptiklarini sor
soramam diyorsan kaynimin cektigi 15bine ne yaptiniz de..ev esyasi alacaginiza yatirsaydiniz de
kaynananda ikide bir cocuguna bisey aldiginda laf sokarsa ,herkes yorganina göre ayagini uzatsaymis ,benim en dogal hakkim cocuguma biseyler almak ,yiyip icip gezip tozmak dee
ama sen acirken acinacak duruma geliceksin haberin yok..
sen sen ol kocan üzülüyor diye fedakarlik yapma,hayat müsterekmis pehhhh
bin iyilik yap bi kez kötü ol bak bakalim o biricik ugruna üzüldügün kocan eski kocan mi???

Canım çektin diyelim de ödenmeyeceğini sen de biliyorsun
Sonradan vay efendim bizim borcumuzu ödemiyorlar diye eşine yükleneceksen bence çekme
Aile huzurun herşeyden daha önemli
Kaldı ki kendileri bile bu burcun ödenmesi için çaba sarfetmiyorlarmış hala eşya derdindeymiş
Zaten ödeyecek durumda olsalar kaynının borcu öncelikli
Siz çektiğinizle kalıp bi de üstüne bi bardak soğuk su içersiniz emin ol

asla ya,
ödeyecek olan o kadar borç yapmaz zaten,
babam arkadaşı için kredi almıştı aynen böyle sonra arkadaşı ödememiş kaçtı bize haciz gelmişti fln çok fena
o yüzden katiyen kendi ailemden başkası için kredi almam
isteyen her yerde iş bulur valla inanmıyorum ben kimseye iş yok dediğinde.

Aynı benim durumumdasın. Eşimin babasının bir miktar borcu var, banka + kira... Biz araba aldık (kiracıyız) bir miktar kredi çektik bunun için. Yoksa para harcanıp gidiyor en azından ödeyecek bir yer olur dedik. Babası araba aldığımızdan beri eleştirmediği şey kalmadı. Nereden bulmuşuz bunu, şimdi arabanın sırasımıymış, bu aklımızla gitmişiz ne biçim araba almışız... Onun dışında herkes tebrik etti bizi iyi bir karar verdiğimiz konusunda. Geçenlerde sormuş krediyi sevgi mi çekti diye. Eşim hayır ben çektim demiş. Oda tüh ya benim borçlar için kredi çektirecektim sana demiş. Şimdi bende çekemiyorum çünkü işten ayrıldım. :KK66: Allah tan eşim yanımda çünkü benimle tanışmadan önce babası yine eşim adına kredi çekmiş ve ödememiş sicili bozuk kaldığı için evlendiğimizde ben kredi çekmek zorunda kaldım ki benim maaşım eşimden az olduğu için miktarı az, faizi yüksek geldi. Kredi kartlarına yaptık bir sürü borcu, o kadar zarara girdik. Ama kendisi lüksündende taviz vermez. Biz 400 tlye oturuyoruz, kendisi 700 tlye oturuyor. Ben bilmiyormuyum daha güzel bir evde oturmayı? Yani demem o ki gelecekteki sizi sevmiyorsanız çekin gitsin :KK61:

Ben de çekme taraftarı değilim.65000 tl yi zeten vermezler bana.Onların istediği de 65000 değil.Şu anda bi kaç ay daha rahatlatacak,hacizleri durduracak para yine.

Eşime çok üzülüyorum.Ailesine düşkünlüğünden dert yanmıştım burda çoğu kez.Çok etkileniyor.Gerçi benim kardeşim bu durumda olsa ben de etkilenirim kolay değil.Bu da evimize yansıyor.Mutlu değil.Farkındayım.

Kayınvalidem bakıyor çocuğuma.Çalıştığım için biraz boynum bükük kızıma karşı.Onu bütün gün bırakıyorum,yanında değilim diye sürekli oyuncaklar,ciciboğazlar almaya çalışıyorum her işten çıktığımda.Yanlış biliyorum ama biraz böyle rahatlatıyorum galiba kendimi.Çalışan annelerin en büyük hatası belkide...Çocuklarının Her istediğini alarak tatmin etmek kendilerini

Yani çok etkiliyor yaşamımızı arkadaşlar bu durum.Her yerde önümüze çıkıyor.

Geçen oyuncak aldım yine kızıma.Kayınvalidem dediki 'kaça aldın kızım bunu'...30 tl dedim misal. '' O kadar para verilir mi buna.Bak görümcenlerin elektriğini kesmişler fatura için diyor....'' İşten çıktığımda alışveriş yapıyorum bazen,öyle geliyorum kayınvalideme kızımı almaya. '' Oooo doldurmuşsun yine diyor.Bak görümcen hastaneye gidemiyor bilmem ne kadar istiyorlarmış '' diye başlıyor.

Ben önemsemiyorum çok ama eşim çok üzülüyor.Bazen gidip gezdiğimiz yerleri saklıyor inanın.Biliyorum çünkü.Anne yine başlayacak. ' Ooooo siz gezin boş yere,bak görümcenler............... diye .

eğer o kadar çok acıyorsa kendi versin kızının elektrik faturasının parasını!!!!yok artık ya..sen akşama kadar çalış didin alın terinle bişeyler al ama kadın görümcenin elektriği kesildi desin...!hani sadece kızım o oyuncak çok pahalıymış o kadara ne gerek var dese kadın sizin kesenizi düşünüyor ne yapsın yazık derim.ama ardından ne gerek bak elektrikleri kesilmiş deyince sinir olmamak elde değil.
sana tavsiyem;
bence iş dönüşü poşetlerle alışveriş yapmış şekilde gitmemendir..korktuğun çekindiğin için değil bu kesinlikle!baksana aldıklarına gözleri takılıyor;nazarları değebilir.şahsen ben aldıklarıma bu kadar bariz şekilde gözünün takıldıpğını belli eden söyleyen bir insana karşı bir daha saklı ve temkinli olurum..kendine alma sen yeme kızım yesin diyor resmen kadın ya!şöyle dese yine makul karşılanır;"kızım mübarek günde ramazan fitrenizi ;zekatınızı zorda kalmış insan aramayın uzakta, bak yakınınızda var görümcenlere verin ...dese...o da olur.zira fitre ve zekat verirken akrabalardan komşulardan çevreden sonra uzaklara doğru bakmaya başlamak lazımdır.bu dinimizde belirtilmiş.bence verebiliyorsanız zekatınızı ve şart olan fitrenizi onlara verin..elimizden daha fazlası gelmiyor deyin eşinle birlikte gerçi eşin pasifmiş konuşamaz bu şekilde anladığım kadarıyla...elinden geldiğince aldıklarını göstermemeye çalış ki nazar olmasın derim...
ufak bir tavsiye; daha hiç vicdan azabı çekme hani kızımı bırakıyorum gidiyorum diye;keyfi çalışmıyorsun değil mi sonuçta onun geleceği için 7 kat el de değil bıraktığın kişi nihayetinde babaannesi sanırım iyi bakıyordur.hani vicdan azabı duyup da her dedğini her istediğini yapma çocuğunun varlık içinde darlığı öğrensin her istediğinin olamayacağını öğrensin ki hayata 1-0 yenik başlamasın.her istediği olan bir çocuk ileride başka insanlarla karşılacak ve doğalk olarak onlardan da bekleyecek her istediğinin yapılmasını ve uyum bozukluğu sinyelleri verecek onlar istediğini yapmadı diye..Allah vermesin dar gününüzde "yok alamam "dediği zaman çok rahatsızlık da vermez hem sen hem de kendisi fazla takıp da üzülmez...onuıniçin çalışıyorsun hiç boynun bükülmesin bu konuda.:KK71:

bayan da çalışırsa iyi olabilir güvenlik görevlileri iyi alıyor eşi de öyle bişey olabilir kendi de..kredi çekeceğine iş bul tatlımm

Canım, 2 yaşındaki evladının hatırı için çekme o krediyi..
Sen belirtmişsin zaten, onu bırakıp çalışıyorsun, o minik yavrucak bir fedakarlık yapıyor ve kazandığın her kuruşta hakkı var.
Görümcen çalışmadığına göre demek tuzu kuru, var bir güvencesi. Zaten herşeye rağmen eşya yenilemeler falan da garip geldi bana, çocuk mu bunlar. o kadar da hesap bilmez olamazlarya, vardır bir bit yeniği.

Biz yeni evliyken k.validemde bizden para koparmaya çalıştı, kredi çektirmek değilde düğün takılarına konmak istedi. Bunun için de çok borçları olduğunu ve haciz gelmek üzere olduğunu söyledi.Hiç acımadaım ne yalan söyleyeyim. Allah esirgesin tabi, ama haciz dediğin şey canını almak değil, eşyanı alıyorlar sadece. K.valide ben evlenirken bir tek eşyama yardım etmedi, istemem zaten orası ayrı. Ama en baştan "yavrum benden bişey beklemeyin" demeyi bildi. Yani o benim eşyamı düşündü mü, şimdi ben onunkini düşüneyim. varsın gelsin haciz.

Yeğenler için üzülür eşin tabi, ama evladı daha önce gelmeli. Öyle değil mi.

Çalışmak isteyen herkese iş var canım. Gönlü olmayana da iş yok malesef. Bak ben borç ödüyorum üniversite mezunuyorum. Evlenmeden önce kurumsal firmalarda çalıştım 6 ay iş aradım bulamadım. Başvurmadığım yer kalmadı. Marketlerde kasiyerliğe bile başvurdum...

Neymiş efendim CV'im çok iyiymiş o yüzden bana verecekelri maaş bana yetmezmiş, beğenmezmişim, ücret politikaları bana ters gelirmiş diye başvurduğum bir sürü yerden red yanıtı aldım. İşe alsınlar diye yalvarma noktasına kadar gelmeme rağmen olmadı o işler.

Ama bıçak kemiğe dayandı, acil iş bulup 3 5 kuruş kazanmam lazımdı eve tebligatlar gelmeye başlamıştı çünkü CV'den iş tecrübelerimi sildim şimdi asgari ücretle çalışıyorum bi yerde hem de 12 saat. Hem de ayaktayım bütün gün amele gibi malzeme taşıyorum. 1 ay oldu işe başlayalı. Ve o red yanıtı aldığım yerler bunun 2 katı maaş veriyordu. Ama maalesef kabul etmediler beni tecrübem fazla iyiymiş diye. Mecbur kaldım şimdi 3 kuruşa da olsa çalışıyorum işim var diye seviniyorum...

Görümcende bir zahmet girsin bi işe çocuklar da çalışsın. Ha gidemiyorsa da evden iş yapsın. 3 çocuklu arkadaşım örgü örüyor su bidonları falan için ve iş yapıyor evde dışardan alıp. Eşi yok vefat etti. :eek:cuklar okuyor. 1 tanesi daha ufak okul yaşında değil. Bırakacak baktıracak kimsesi yok. Ayda 1000 tl ye kadar para kazanıyor kız evden çalışarak. Alışmışlar rahata oh ne güzel memleket. Sakın ola sakın çekme kredi falan. Bırak inceldiği yerden kopsun isterlerse konuşmasınlar. Yarın sen zor duruma düşsen sana kim yardım edecek? Emin o umurlarında bile olmayacaksın... Ayrıca eniştenin kendi ailesi yok mu? Hangi memlekette görülmüş kadının kocasına kadının ailesinin yardım ettiği?

Canım, 2 yaşındaki evladının hatırı için çekme o krediyi..
Sen belirtmişsin zaten, onu bırakıp çalışıyorsun, o minik yavrucak bir fedakarlık yapıyor ve kazandığın her kuruşta hakkı var.
Görümcen çalışmadığına göre demek tuzu kuru, var bir güvencesi. Zaten herşeye rağmen eşya yenilemeler falan da garip geldi bana, çocuk mu bunlar. o kadar da hesap bilmez olamazlarya, vardır bir bit yeniği.

Biz yeni evliyken k.validemde bizden para koparmaya çalıştı, kredi çektirmek değilde düğün takılarına konmak istedi. Bunun için de çok borçları olduğunu ve haciz gelmek üzere olduğunu söyledi.Hiç acımadaım ne yalan söyleyeyim. Allah esirgesin tabi, ama haciz dediğin şey canını almak değil, eşyanı alıyorlar sadece. K.valide ben evlenirken bir tek eşyama yardım etmedi, istemem zaten orası ayrı. Ama en baştan "yavrum benden bişey beklemeyin" demeyi bildi. Yani o benim eşyamı düşündü mü, şimdi ben onunkini düşüneyim. varsın gelsin haciz.

Yeğenler için üzülür eşin tabi, ama evladı daha önce gelmeli. Öyle değil mi.

Herkesin ilk olarak düşünmesi gereken kendi ailesidir ipek arkadaşıma katılıyorum sonuna kadar...

Son düzenleme:
Çalışmak isteyen herkese iş var canım. Gönlü olmayana da iş yok malesef. Bak ben borç ödüyorum üniversite mezunuyorum. Evlenmeden önce kurumsal firmalarda çalıştım 6 ay iş aradım bulamadım. Başvurmadığım yer kalmadı. Marketlerde kasiyerliğe bile başvurdum...

Neymiş efendim CV'im çok iyiymiş o yüzden bana verecekelri maaş bana yetmezmiş, beğenmezmişim, ücret politikaları bana ters gelirmiş diye başvurduğum bir sürü yerden red yanıtı aldım. İşe alsınlar diye yalvarma noktasına kadar gelmeme rağmen olmadı o işler.

Ama bıçak kemiğe dayandı, acil iş bulup 3 5 kuruş kazanmam lazımdı eve tebligatlar gelmeye başlamıştı çünkü CV'den iş tecrübelerimi sildim şimdi asgari ücretle çalışıyorum bi yerde hem de 12 saat. Hem de ayaktayım bütün gün amele gibi malzeme taşıyorum. 1 ay oldu işe başlayalı. Ve o red yanıtı aldığım yerler bunun 2 katı maaş veriyordu. Ama maalesef kabul etmediler beni tecrübem fazla iyiymiş diye. Mecbur kaldım şimdi 3 kuruşa da olsa çalışıyorum işim var diye seviniyorum...

Görümcende bir zahmet girsin bi işe çocuklar da çalışsın. Ha gidemiyorsa da evden iş yapsın. 3 çocuklu arkadaşım örgü örüyor su bidonları falan için ve iş yapıyor evde dışardan alıp. Eşi yok vefat etti. :eek:cuklar okuyor. 1 tanesi daha ufak okul yaşında değil. Bırakacak baktıracak kimsesi yok. Ayda 1000 tl ye kadar para kazanıyor kız evden çalışarak. Alışmışlar rahata oh ne güzel memleket. Sakın ola sakın çekme kredi falan. Bırak inceldiği yerden kopsun isterlerse konuşmasınlar. Yarın sen zor duruma düşsen sana kim yardım edecek? Emin o umurlarında bile olmayacaksın... Ayrıca eniştenin kendi ailesi yok mu? Hangi memlekette görülmüş kadının kocasına kadının ailesinin yardım ettiği?

Canım, iş bulma sitelerine cv bırakmışsındır muhakkak. Sürekli takip et ve başvurularını sürdür olur mu.
İnşallah kısa zamanda vasıflarına uygun bir iş bulabilirsin ve hak ettiğin maaşı alırsın.

X