Görümcemin borçları !!!

ekes

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Nisan 2011
118
0
Nerden başlayacağımı bilemiyorum...Eşimin ailesinin problemlerini sık sık paylaştım sizinle burada.Hepiniz destek oldunuz elinizden geldiğince.Teşekkür ederim hepinize...

2 tane görümcem var benim.2 side evli.35-40 yaşlarında...Küçük görümcemin haylaz bir eşi var.Yanlışları var,aldatmaları,eve gelmemeleri...Maddi anlamda sıkıntı yaşıyorlar.İki tane de çocukları .Bu görümcemi severim ben.Belkide yaşadıklarından dolayı bir acıma içimdeki bilemiyorum.Bununla sorunumuz yoktur genelde.

Büyük görümcem ise tam bir felaket...Eşinin düzgün bir işi yok.Sigortasıda.İki çocuğuda onun var.Normalde karşı karşıya geldiğimizde gayet iyiyizdir.Abla kardeş gibi.Ama arkamdan çok lafını duyarım,çok kulağıma gelir.Neyse geçen yıl bunların borçları çıktı ortaya.Bana söylemediler önce.Kimse de bilmiyor doğru dürüst aileden.Eşime anlatmışlar.Geçen yılın parasıyla 50.000 tl borçları varmış.Duyduğumda şok oldum önce.Çünkü ortada hiç bir şey yok gözle görülür.Ne bir ev,ne bir araba...Önce güldüm '' Hayırdır kredi kartıyla evmi almışlar yoksa '' diye.Ama baktım durum gerçekten ciddi.Hacizden bahsediyorlar.Sağlık sorunlarıyla boğuşuyorlar.

Enişte 1000 tl maaş alıyor.ssk yok.ev kirası 400 tl.Nasıl geçiniyorlar anlamadım.Neyse...Hani 3-5 lira olsa borç,bişeyler yaparsın sende ama elimizden gelecek bi tutar değil bu miktar.

Yaklaşık 5 ay önce kaynım kredi çekti bunlara.15.000 tl kadar.Borçları bitirmedi ama haciz işlemlerini durdurdu,biraz rahatlattı görümcemleri.Tabi bu arada borç almış başını gidiyor faizleriyle.65000 lerden bahseder oldular.Neyse kaynımın durumu diğerlerine göre fena değil ailede.Aylık ödemelerini 1 ay yapıyorlarsa,2 ay yapamıyorlarmış kredinin.Kaynım da söylenip duruyor tabi.

Bu arada söylemeden geçemeyeceğim bir şey daha var.Bunlara rağmen hiç bir şeyleri eksik değil.Benim anladığım kadarıyla bu kadar borçlanmalarının sebebi de bu zaten.Kaynım bunlara kredi çektikten sonra buzdolabı ve bulaşık makinesi almışlar kendilerine.Onlarıda görmeniz lazım.Gri model yeni çıkanlardan.Epey vardır yani fiyatı.Yani biz üzülürken hallerine,onlar gayet devam ediyorlar hayatlarına.Hemde borçsuz bir insanın yapamayacağı kadar.

Geçen gün beni aradı eniştem.Durum çok kötü.Ordan alıp oraya veriyorum.Yine haciz kapıda dedi.Kocaman adam bunları söylerken üzüldüm.Elimizden ne geliyorsa yapmaya çalışırız diyebildim sadece.

Akşamında bize geldiler bu konuşmanın.İkiside bin beter halderler.Kredi çekmemi istiyorlar benden.Ödeyecek durumları olsa çekerim inanın ama durum ortada.Enişte alıyor 1000 lira.ev kira.Daha kaynıma bitmedi borçları.

Eşim garip biri.Alıp karşısına konuşamıyor hiç.Fikirlerini düşüncelerini söyleyemiyor.Sadece dinliyor ve bana belli etmesede üzülüyor. iş bularak yardımcı olmaya çalışıyor ablasına.sürekli sağa sola haber veriyor.Ama ablasının hep bir bahnesi hazır.Ya yol uzak,ya parası az.Çalışmak istemiyor.

Dedimki '' Enişte bak bu öyle sağdan soldan bulmayla kapanacak bir borç değil.Meblağ çok fazla.Ablamında işe girip çalışması gerekiyor.Yoksa altından kalkamazsınız,daha kötü günler gelir.Banka faizi tıkır tıkır işletiyor dedim.Yok dedi bana,ablan çalışamaz hasta.Hem çocuklar....( Çocuklar dediğide bir tanesi lisede,bir tanesi liseyide bitirdi).

Ben bunu duyunca sinirlendim haliyle.Dedim ben 2 yaşımdaki çocuğumu bırakıp gidiyorum enişte,sen ne diyosun allah aşkına dedim.Ne çocuğundan bahsediyosun.

Anlayacağınız biz oturalım ama bize bi yerlerden gelsin diye bekliyorlar.Çok kızıyorum,köpürüyorum ama hallerini görünce de üzülüyorum.

Ne yapmalıyım sizce.Çekmeliyim krediyi.Çekmesem sadece küslük yaşanacak,konuşmayacaklar 1 kaç gün.Ama eşim gece gündüz onları düşünecek dertli dertli.KOlay mı kardeşi,canı,yeğenleri....Çeksem sürekli diken üstünde olacağım.Bu ayıda yatırdılarmı,yatıracaklarmı diyee...

Son düzenleme:
cok zor bır durum.ama ılk once kendılerı cabalasınlar.borclarını odemeye calıssınlar.oyle 2-3 bın degıl kı cıkarıp veresın.yıllarca odemelerı gerekecek.kendı aılesı elını tasın altına koymadan sız bırsey yapmayın bence.ben de ısterım calısmadan borclarımın odenmesını ama nerdeee.o yuzden abla da calıssın.gerekırse 2 ıs yapsınlar ama cabalasınlar.

Nerden aşlayacağımı bilemiyorum...Eşimin ailesinin problemlerini sık sık paylaştım sizinle burada.Hepiniz destek oldunuz elininden geldiğince.Teşekkür ederim hepinize...

2 tane görümcem var benim.2 side evli.35-40 yaşlarında...Küçük görümcemin haylaz bir eşi var.Yanlışları var,aldatmaları,eve gelmemeleri...Maddi anlamda sıkıntı yaşıyorlar.İki tane de çocukları var.Bu görümcemi severim ben.Belkide yaşadıklarından dolayı bir acıma içimdeki bilemiyorum.Bununla sorunumuz yoktur genelde.

Büyük görümcem ise tam bir felaket...Eşinin düzgün bir işi yok.Sigortasıda.İki çocuğuda onun var.Normalde karşı karşıya geldiğimizde gayet iyiyizdir.Abla kardeş gibi.Ama arkamdan çok lafını duyarım,çok kulağıma gelir.Neyse geçen yıl bunların borçları çıktı ortaya.Bana söylemediler önce.Kimse de bilmiyor doğru dürüst aileden.Eşime anlatmışlar.Geçen yılın parasıyla 50.000 tl borçları varmış.Duyduğumda şok oldum önce.Çünkü ortada hiç bir şey yok gözle görülür.Ne bir ev,ne bir araba...Önce güldüm '' Hayırdır kredi kartıyla evmi almışlar yoksa '' diye.Ama baktım durum gerçekten ciddi.Hacizden bahsediyorlar.Sağlık sorunlarıyla boğuşuyorlar.

Enişte 1000 tl maaş alıyor.ssk yok.ev kira 400 tl.Nasıl geçiniyorlar anlamadım.Neyse...Hani 3-5 lira olsa borç,bişeyler yaparsın sende ama elimizden gelecek bi tutar değil bu miktar.

Yaklaık 5 ay önce kaynım kredi çekti bunlara.15.000 tl kadar.Borçları bitirmedi ama haciz işlemlerini durdurdu,biraz rahatlattı görümcemleri.Tabi bu arada borç almış başını gidiyor faizleriyle.65000 lerden bahseder oldular.Neyse kaynımın durumu diğerlerine göre fena değil ailede.Aylık ödemelerini 1 ay yapıyorlarsa,2 ay yapamıyorlarmış kredinin.Kaynım da söylenip duruyor tabi.

Bu arada söylemeden geçemeyeceğim bir şey daha var.Bunlara rağmen hiç bir şeyleri eksik değil.Benim anladığım kadarıyla bu kadar borçlanmalarının sebebi de bu zaten.Kaynım bunlara kredi çektikten sonra buzdolabı ve bulaşık makinesi almışlar kendilerine.Onlarıda görmeniz lazım.Gri model yeni çıkanlardan.Epey vardır yani fiyatı.Yani biz üzülürken hallerine,onlar gayet devam ediyorlar hayatlarına.Hemde borçsuz bir insanın yapamayacağı kadar.

Geçen gün beni aradı eniştem.Durum çok kötü.Ordan alıp oraya veriyorum.Yine haciz kapıda dedi.Kocaman adam bunları söylerken üzüldüm.Elimizden ne geliyorsa yapmaya çalışırız diyebildim sadece.

Akşamında bize geldiler bu konuşmanın.İkiside bin beter halderler.Kredi çekmemi istiyorlar benden.Ödeyecek durumları olsa çekerim inanın ama durum ortada.Enişte alıyor 1000 lira.ev kira.Daha kaynıma bitmedi borçları.

Eşim garip biri.Alıp karşısına konuşamıyor hiç.Fikirlerini düşüncelerini söyleyemiyor.Sadece dinliyor ve bana belli etmesede üzülüyor.Sadece iş bularak yardımcı olmaya çalışıyor ablasına.sürekli sağa sola haber veriyor.Ama ablasının hep bir bahnesi hazır.Ya yol uzak,ya parası az.Çalışmak istemiyor.

Dedimki '' Enişte bak bu öyle sağdan soldan bulmayla kapanacak bir borç değil.Meblağ çok fazla.Ablamında işe girip çalışması gerekiyor.Yoksa altından kalkamazsınız,daha kötü günler gelir.Banka faizi tıkır tıkır işletiyor dedim.Yok dedi bana,ablan çalışamaz hasta.Hem çocuklar....( Çocuklar dediğide bir tanesi lisede,bir tanesi liseyide bitirdi).

Ben bunu duyunca sinirlendim haliyle.Dedim ben 2 yaşımdaki çocuğumu bırakıp gidiyorum enişte,sen ne diyosun allah aşkına dedim.Ne çocuğundan bahsediyosun.

Anlayacağınız biz oturalım ama bize bi yerlerden gelsin diye bekliyorlar.Çok kızıyorum,köpürüyorum ama hallerini görünce de üzülüyorum.

Ne yapmalıyım sizce.Çekmeliyim krediyi.Çekmesem sadece küslük yaşanacak,konuşmayacaklar 1 kaç gün.Ama eşim gece gündüz onları düşünecek dertli dertli.KOlay mı kardeşi,canı,yeğenleri....Çeksem sürekli diken üstünde olacağım.Bu ayıda yatırdılarmı,yatıracaklarmı diyee...

Yani bazen maalesef herkes kendi hayatında oluyor artık...Yani sonuçta hepinizin ayrı hayatları,şartları,aileleri var..Ki ne hasta insanların nerelerde ne şartlarda çalıştığını görüyor duyuyoruz.Ha ben kulak tıkayın ne halleri varsa görsünler demiyorum ama dediğiniz doğru bu ordan biraz burdan birazla bitecek bişey değil..Hemde bukadar harcama rahatlığı içinde insan düşünür ee bi salak ben miyim diye...Bizler üç kuruş daha fazla biriksin köşede diye çabalarken keyiflerinden dahi olmadan yardım bekleyen insanlara ben insaflı davranamıyorum,olamıyorum....Yani tamam güç bir durum ama 1000Tl aylıkla 50000Tl borç ne demek.....Eee sen saçmala,düşünme ne nasıl olacak diye sonra hadi sıkıntıdayız...bilemiyorum..Yani durum çok can sıkıcı..Üzücü ama can sıkıcı ve ben maalesef kızıyorum ve insaf gösteremiyrum böyle durumlarda.Ha sahiden sıkıntı olur görürsün elleri kollartı bağlı ne yapsalar olmuyor tamam da bu durum bana öyle görünmedi pek...
MAalesef biyerden sonrta herkes kendi hayatında oluyor,ne yaparsa onu biçiyor..birbirimizin yardımına ailede olsa biyere kadar koşabiliyoruz...İnsanın geliri neyse giderini ona göre ayarlayacak bu olması gerekn.Bilemiyorum çok karışık bir durum vicdansız insan gibi görünmek istemiyorum ama bu tarz keyifiyetle oluşan düşüncesizlikle kaç yaşındaki insanların başkasına muhtaç olmasını insafla karşılayamıyorum.

Zor bir durum ama çok büyük miktardan bahsediliyor. Kimse parayı sokakta bulmuyor. Ve yanlış anlamada bulundukları duruma hem kel hem fodul deniliyor. Bence kendini riske atma. Küçük bir meblağ olsa tamam yardım edilir ama bu meblağ için bence yapabileceğin bişey yok. Maddi durumunuzu bilmiyorum ama bence kimse kimseye bu kadar büyük bir meblağ için yardım edemez.

Ya neden başkasına kredi çekilir ben anlamıyorum,tamam belki kefil bulamazlar kefil olunur bir nebze ama.

Başkasına kredi çekmek bana aşırı büyük risk gibi geliyor...

uzucu bır durum ama sen kendı agzınla dıyorsun maasları bu kadar kaynımın cektıgı kredı yı bıle aksatıyorlar dıye sen nasıl cekıceksın cektın dıgelım o kredıyı hangı parayla odeyecekler hem esın neden cekmıyor da senden ıstıyorlar bı de enıstenın aılesı yokmu ona yardım edecek

Kredi çekerseniz ne olacağı çok belli; önceki borçlarını bile ödeyememişler bu borcu mu ödeyebilecekler? Nereden ve nasıl bulacaklar o kadar parayı? Bu çözümler sadece erteleyici çözümler ama başka kurbanlar da vererek... Kurban siz oluyorsunuz. %100 ihtimalle o borç sizin üstünüze kalacak. Anladığım kadarıyla da çok sorumsuz insanlar. Borç sizin üstünüze kalınca da gelip, ne yapalım durumumuz bu, ödeyemiyoruz diyecekler ve siz yine hallerine üzülüp, bir şey söyleyemeyeceksiniz. Felaket tellallığı yapmak istemem ama para kazanmak kolay değil bu devirde. Siz de maddi sıkıntılara gireceksiniz ki böyle bir lüksünüz yok çünkü çocuğunuz var. Kısaca ben olsam küseceklerini bilsem bile kendimi böyle bir tehlikeye atmazdım, hem ailemin huzuru hem de küçücük çocuğumun geleceği için.

Kesinlikle çekme.... Tamam ailesiniz iyi gün olduğu kadar kötü gündede destek olmalısınız ama bunun sonu yok. Borç sorumluluk artık yiğidin kamçısı olmayı çoktan bırakmış. Senin ne zorun var. Evladın var bir tane, onunda geleceği var. Daha dün eşimle benim ablamın durumunu konuştuk. Eşi asgari ücretten çok az fazla alıyor. Ablamdan habersiz bir sürü borç yapmış. Bir gün gelip boşanacağım dedi. Ablam sinir krizleri geçirdi. Sebep neymiş borçları varmış altından kalkamıyormuş. Dşünün ki ablam evlendiğinden beri ne iş bulduysa yaptı markettede gecelere kadar çalıştı. 2 çocuğunuda dinlenmesi gerektiği halde çalıştığı için kaybetti, ne tedaviler gördü. Enişten 1 tane çocuğa şimdi zor bakıyor. Herkes ayağına göre yorganını uzatacak kardeşim. Yok öyle artık. Akıllarını başlarına alacaklar. Ben 7 yıllık evliyim bir gün birine böyle pişkinlik yapmadım. Ne sıkıntılar ne borçlar ödedik. Herşeyi kendimiz yaptık. Zaten aile yardımcı olmuş. Alacağı desteği almış. Benimde böyle bir akrabam var. Adamın kredi çekmediği banka, borçsuz olduğu bir akraba tanıdık kalmadı. Biz bile verdik borç ama geri dönmeyeceğini bile bile verdik. Sizde vereceksiniz geri dönmeyeceğini bile bile verin....

bence çekme;annemden biliyorum abimin iki kredisi vardı biri ev için biri borç için ayın başında 445 ayın ortasında 700 tl gelecek mi diye annem neler çekti bazen getirmezdi 4/5 gün sonra gelirdi annem aman gelecek mi diye düşüne düşüne bi hal oldu çünkü annemlerin ev ipotekteydi..şimdi abim kendi krediyle aldığı evi sattı borçları kapattı da annem rahat nefes aldı...
görümcenin gerçekten çalışmaya mani bir hastalığı yoksa çalışmamak zora gelmemek için bahane arıyor.ama gerçekten çalışamaıyorsa tansiyon hastalığı vs olabilir o zaman haklı bu konuda..
o kadar borç içinde olup har vurup harman savuruyorsa acıma..abimden gördüm borç harç içinde hersene tatillerine giderler yemek sinema keyiflerinden geçmezlerdi ağlamaya geldi mi "anne baba "derlerdi....kimse kusura bakmasın öylesine acımam.....
durumlarını en iyi bilen sensin;bak incele gerçekten verdiğim örnekteki gibi keyfi yaşantıları varsa o kadar borca rağmen fedakarlık edip kısmıyorlarsa hiç çekme bence borcu ödeyemeyince sana kalacak sonra başın ağrıyacak....ama gerçekten fedakarlık ve kısıttlamalarına rağmen olmuyorsa yine de çekip çekmeme konusunda düşünmelisin....amca oğlu aklıma geldi nedense;durumları kötüydü ama çocuk kendiliğinden ortaokulda lisede yaz tatillerinde su alıp satardı pazarlarda ana babasına destek olmak için....ve şimdi çok yüksek bir mevkiye geldi..
dikkat et düşün tart derim...

Son düzenleme:
Çok teşekkür ederim hepinize okumuşsunuz bu kadar uzun bir yazıyı _ki gerçekten çok uzun olmuş :) _

Eşim şu anda arabamızın kredisini ödüyor.Ona tekrar kredi çıkmaz.Benden istemelerinin sebebi bu.

Babamın 1 arsası var.Bu yıl inşaatına başladnı.1 daire düşecek bize ordan ama küçük.Şu anda kiradayım bu arada.Babam bizi düşünüyor.Sağa sola borç yapmayın sakın.Daire tamamlandığında üstüne biraz borçlanır iyi bir yerden ev alırız size diyor.İki lafından biri Aman kızım borç yapmayın.Ev bitmek üzere.Satıp üstüne kredi çekeriz diyor.

Yani bunu anlatmamın sebebi şu.Eşime dedim ki bi kaç kez,doğruyu söyle.Abla böyle böyle.Belki biz seneye yüklü bi para çekip,evin üstünü tamamlayacağız.O yüzden şimdi borca giremem,hem alttan kredi görünürse tekrar vermezler de diyorum.Nasıl söyleyeyim bun diyor.

Bu arada biz arabayı aldığımızda da bi ton yaygara olmuştu.Onlar bu kadar sıkışıkken biz araba alıyoruz diye.Şİmdi ev olursa hiç görüşmezler herhalde.

Çok teşekkür ederim hepinize okumuşsunuz bu kadar uzun bir yazıyı _ki gerçekten çok uzun olmuş :) _

Eşim şu anda arabamızın kredisini ödüyor.Ona tekrar kredi çıkmaz.Benden istemelerinin sebebi bu.

Babamın 1 arsası var.Bu yıl inşaatına başladnı.1 daire düşecek bize ordan ama küçük.Şu anda kiradayım bu arada.Babam bizi düşünüyor.Sağa sola borç yapmayın sakın.Daire tamamlandığında üstüne biraz borçlanır iyi bir yerden ev alırız size diyor.İki lafından biri Aman kızım borç yapmayın.Ev bitmek üzere.Satıp üstüne kredi çekeriz diyor.

Yani bunu anlatmamın sebebi şu.Eşime dedim ki bi kaç kez,doğruyu söyle.Abla böyle böyle.Belki biz seneye yüklü bi para çekip,evin üstünü tamamlayacağız.O yüzden şimdi borca giremem,hem alttan kredi görünürse tekrar vermezler de diyorum.Nasıl söyleyeyim bun diyor.

Bu arada biz arabayı aldığımızda da bi ton yaygara olmuştu.Onlar bu kadar sıkışıkken biz araba alıyoruz diye.Şİmdi ev olursa hiç görüşmezler herhalde.

Şaka gibi ne demek yaygara siz araba aldınız diye yahu...Sahiden şaka gibi..Herkesin evi ayrı yolu ayrı...Herkes ne kazanıyorsa onu harcar,ya ben böyle şeylere çok sinirleniyorum...Benimde eşimin ailesi biraz erdemsizdir bu konularda, deli gibi harcarlar ama sorsanız hep sıkıntıdalar,dilenip dururlar ordan burdan..Rezilllik yaa...Senin hayatın şartların başka arkadaşım,herkes hayatta kendi ailesini ve çıkarlarını düşünmek zorunda bundanda normali yok.Sende kendi şartlarında kendini düşün,evine barkına bak

sizde biliyorsunuz çektiğiniz krediyi kendiniz ödeyeceksiniz..borç geri ödenmeyecek...
2 yaşınızdaki çocuğunuzu bırakıp çalışıp birde onun geleceğine harcayacağınız parayı çöpe mi atacaksınız..
anlattıklarınızdan hiç acıma duygusu gelmedi içime aşırı kızdım hatta...
o borcu kapatmak için 65 bin kredi mi çekeceksiniz..insaf ya..
çekmeyin...daha olmazsa banka onay vermedi deyin...ya da aileme çekeceğim sıkışmışlar deyin...ne yaparsanız yapın çekmeyin..

cevaplarla beraber soruyu vermişsiniz. çekinde kaynınızın durumuna düşün ne diyim.

Onlar borç yaparken size mi sordular da, siz alın terinizle kazandığınız parayı harcarken onlara soracaksınız? Yuh artık! Kusura bakmayın ama feci bir yüzsüzlük bu. Siz kendi geleceğinizi kurmakla yükümlüsünüz, onlarınkini de kurtarmakla değil. Tamam aile içinde yardımlaşmalar olmalı ama onların isteği yardım değil sömürmek oluyor artık. Bir kere kiradaymışsınız, üstelik çocuğunuz da var, biraz düşünceli olsalar, size böyle bir teklifle gelmezlerdi. Böyle bir yükümlülüğün altına girmemenizi tavsiye ederim. Dediğim gibi sonu pek iyi görünmüyor.

o zaman durum böyleyse asla çekme!yüzsüzlüğe bak araba alırken onlara mı soracaktınız eşinle! sen anlat eşin söyleyemiyorsa direkt "babam böyle böyle dedi şimdi size çekmeyi çok isterdim fakat seneye ben yüksek miktarda kredi çekeceğim için elim mahkum çekemem size" de..küsecekse küssünler..durumları sıkışıkken neden araba almışsınız gerçekten sinirlendim konuyu okuduğum halde...içinde olsam ne yapardım?!senin malına göz dikecek para vermedi borç vermedi diye gelmeyecek adam hiç gelmesin!!!!sizinle birlikte mi kazanıyor???liseyi bitirmiş çocuğu pekala işe girebilir...amcam kaynına kredi çekti o da ödememiş zaten borcuna sadık olmadığını bile bile sırf karısı üzülmesin diye çekiyor ama ödemeyince 15 bin tl bunlara kaldı şimdi ailecek işe girdiler kızları eczaneye çırak olarak girdi....onun çocuğu neden girmiyor işe????
borç isteyen insanın boynu bükük olmalı öyle siz bunu almışsınız biz neler çekiyoruz modlarında olmamalı olursa bunun adı "terbiyesizlik yüzsüzlüktür"çalışırken beraber miydi ki paraya ortak olsunlar!

Son düzenleme:
bence cekmemelisin kesinlikle!!!!!!

borc üstüne borc gelecek hic birini ödemeyecekler size kalacak!!!:KK47:

tamam aile üzülüyor insan ama insan birazda düsünür bir yerde dur demeli:KK45: aynisi benim ablamdada var bende üzülüyorum ama gecenlerde yine dedim size müstehak hic elinizin orantisi yok hic önem siralamaniz yok dedimmm :KK47:

.

bence cekme

islerine gelince iyi gelin islerine gelmeyince de kötü gelin olsan el kizi derler ve sana tenezzül bile etmezler

ama isleri düsünce nasilda krediler isteniyor anlamiyorum

ben olsam acliktan ölecek duruma bile gelsem baskasindan ekmek bile isteyemem yaaa, rahatliga bak bunlar resmen kredi istiyor

cekersen, belli ki ödemiyecekler ve borc sana kalacak ve cocugunun riskiyla oynamis olacaksin

ben olsam cekmem ve esimin söylemediklerini de ben söylerim

bu kadar basit, üzülüyosun ama bukadarida cok riskli
:KK50: :KK50: :KK50: :KK50:

.

biraz acımasız olcak ama hayatta vermem keyfi yapıldığı belli bu borcun ! hem öyle istediğini alıyor hemde sızlanıyor yok öyle sizinde çocuğunuz var çekmeyin derim ben

ya evlendikten sonra herkes kendi ailesinden sorumludur, madem oyle enişten gitsin kendi kardeşlerinden istesin neden eşinin kardeşlerinden istiyor, biraz da onlar yardım etsin, ama onlardan istemezler cunku kıyamazlar!!

bosver bosver canıımmm sakın ha cekme, gerekirse kussunler hic gorusmesinler, ama o borcu odemeyecegi belli ileri zamanda hem sen parandan olacaksın hem de gene de kusecekler o yuzden tatlımm sakın ha boyle bir borcun altına girmeee!

sakın kredi çekip öyle bir hataya düşme yazık olur sana 2 yaşındaki yavrunu bırakıp işe gidiyormuşsun.böyle insanlara hiç bişey olmaz biliyormusun o kadar borcu nereye yapmışlar söylüyorlarmı ki kendilerini acındırırlar ama hiç bişeyden de geri kalmazlar olan sana olur benim kaynımın 400 milyar borcu çıktı 3 yıl önce kayınpeder ne yaptı etti oğlunun borcunu kapattı 2 daire kaç tane arsa sattı bize bişey kalmadı tabii sadece evlenirken aldıkları oturduğum ev ve bir araba kaynım hepsini çatır çatır yedi karısıyla tatillerde fink attılar. her sene koltuk takımı değişiyo evlerinde borçlar ödendi kayınpeder ah vah bittim ettim dedi bir ekmeğe muhtacız diye acındırdı kendini şimdi yine eski hallerine döndüler kaynanam bir halıya 4 milyar para veriyo hala para yok sıkıntıdayız diyorlar ben hiç bişey anlamıyorum bu insanlardan
kime güvenip bu kadar borç altına giiryorlar ki

Son düzenleme:
X