• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

görümcemi anlayamıyorum?

Kusura bakmayın ama bence hata eşinizde. Tabi ki halası ve babaannesi çocuğa birşey yapmaz ama çatal falan olayı çirkin. Benim eşim daha bırakın doğmayı ana rahmine bile düşmemiş çocuğu için 40 mevlüdünü yasakladı ne o öyle bir sürü kadın gelip çocuğumu kucaklayacak bunun gribi var hapatit b si var diye. Annesi öyle bir şey yapsa herkesin içinde rezil rüsva eder çocuğumu öldürmeye mi çalışıyosun diye bana bile fırsat bırakmaz. Sonuçta o sadece sizin değil eşinizinde bebeği birazda onun düşünmesi gerekiyo bana kalırsa...

konu sahibi arkadas kaynanayin grip olupta ayni catalla cocuguna yemek yedirmesi yanlis evet benim kaynanamda hasta olmasa bile cocuguma kendi cataliyla yemek yedirirdi anlatirdim guzel bir dille cocuk hasta olur mikrop bulasir ben bile kendi catalimla yedirmem cocuguma vs vs diye iste sen biraz olaylari buyutuyorsun sanki bu durumdan kaynanan ve gorumcen belli ki keyif aliyorlar ve seni sinir etmek icin boyle basit yontemler kullaniyorlar onlarin oyununa gelme esinede her defasinda sikayetlerde bulunma vay annen sunu yapti ablan bunu yapti diye yoksa esiyin gozunden dusersin

Annemler sehir disinda dolayisiyla her zaman gorusemiyoruz
onlara gittigimizde kucuk kizima (4.5aylik) cok ilgi gosterirler
kucaktan kucaga gezer temizlige cok dikkat ederler ayrica
fakat su var annem bebegimi alip odaya goturur sonra ablam girer
yarim saaten fazla cikmazlar
bende ayni durumda kapida giyinirken bebegimi getirmelerini bekliyordum
ne yapiyorlar hala diye iceri girdim yataga yatirip seviyorlardi gonullerince
zararsizca tabiiki ve iclerinden geldigi gibi
kendi aileniz olsa bu kadar kizmazdiniz
ama ben inaniyorum ki cocugu sadece biraz yalniz sevmek istediler
her zaman goremedikler icin..

kendi catallarini kullanmalari iyi degil bir o konuda vede
gorumcenizin bir annenin sorumlulugunda olan bir cocuga
bu kadar mudahale etme konusunda hak vermiyorum
ama odaya goturup ne yapmislardi diye garipce sormanizin sebebi
anneliginize saygi duymamalarindan geliyor zanimca yoksa
fenaliklari olamaz torunlarina yigenlerine karsi emin olun..

Son düzenleyen: Moderatör:
kızlar daha öncede yakın zamanda sizlere görümcenden bahsetmiştim.en son kaynana+görümce+çocuklarla çıktığımız tatili bana zehir eden görümcemle dün karşılaştık.karşılamamızda olanları sizlerle paylaşmak istedim.

-görümce+elti+kaynana bizden 1,5 saat uzakta ilçede ayrı evlerde oturuyorlar.eltim bizi yemeğe çağırdı. eşim gitmişken annemlerde kalalım dedi.bende kış ayı bizim çocuk üşür klima yaksak ayıp olur yemeği yer döneriz dedim.tamam dedi.

yemeğe gittiğimizde eltim çok iyi davrandı.kaynanam ise yemeğe masaya oturduğumuzda kocamla benim arama oturdu. bebeğim eşimin kucağında kaldı.oradan uzanmam imkansızdı.almak istedim sen otur yemeğini ye biz bakıyoz dediler yine ses etmedim.kimse ile anlaşımıyo izlenimi vermim diye susuyorum.kaynanam salya sümük gripti.kendi çatalından çocuğa bişeyler yedirmek istiyo sürekli ben engel oluyorum görümcem tip tip bakıyo filan derken yemek bitti. sorayı topladık koltuklara geçtik.görümcem tatlı tabağıyla benim oğlanın dibine kadar geldi.kızına güya yedircek ama benim oğlum istiyence onunda ağzına sokacak.hemen çayımı bıraktığım gibi mutfağa gittim oğluma tatlı hazırladım.tabii planları suya düştü. oğluma yedirmeye başaladım.bu sefer kaynanam ordan yemiyosa diye kendi çatalını uzatmaya başladı. bende anne burda tatlı var ya lütfen biz nasıl başkasının çatalından yemiyosak bu çoçuğada yedirmeyin dedim.sustu bi haller bi tripler...neyse çocuk kaynaşsın oynasın istiyorum.eşim üzülüyo bu çocuğun amcası var halası var babaannesi var diyo.herkesin hatası olabilir.ne olur hatrım için görmezden gel diyo kıyamıyorum.görmezen geliyorum.ama hain görümce bunu bana karşı kullanıyor.hadi diyorum oyna çocuklarla oğlum 1,5 yaşında oynuyo.seviniyo.zaten sempatik bir çocuk.ama onların çocukları afedersiniz(poponun diğer anlamı,...koymak gibi laflar ediyo)sinirim tavan yapıo.yinede oğlumu soyutlayamam onlar onun kanı diyip oğluma eğriyi doğruyu öğretirim sonra deyip oynatıyurm vs.bu kadar olumsuzluğa o 3 saati kazasız belasız atlattım diye sevinirken kızlar son anda görümce yine yaptı bişiler...
ben eşyaları aldım eşimde çocuğu.tam kapıya geldik.benim botlar topuklu ve uzun.giymem lazım kendi halimle uğraşıyorum.eşim bi anda oğlumzu nerde diye bana sordu.bende sendeydi ya dedim.ayağımda bot çıkaramıyorum.içeride giremiyorum.eltim aşağı inmiş oğluyla abla sizle mi diye soruyorum yok diyo.amcası kapıda yani içerde saf saf bakıyo.eşim oğlumuzun adını söylüyo ama içeri girmiyo.şaşaaaa kaldım.sonra bi akpı sesi geldi görümce gülerek çocuğu getirdi.biz korktuk dedim.korkama dedi çocuğu verdi.içeri kaçtı.kafayı yedim.dışardan o odanın perdesinin arkasında kaynanamı gördüm bide görümcemin küçük kızını.eşime sordum:sen niye önce telaş ettin sonra emedin dedim.ablam almıştı zaten fialn dedi. ozaman çocuğu bana niye sordun dedim.getirdimi diye merak ettim o yüzden dedi.sende etrafı velveleye verdin dedi.bence o da bilmiodu.ayakkabısını giymek için yere koydu bi anda kayboldu.görümcem getirincede kılıfına soktu..
kızlar sizce bu sinsi görümcemle kaynanam çocuğuma bişi yapmışmıdır? sen niye endişe ediyosun diyo eşim..kadın yanımda seviyo çocuğumu niye bide öbür odaya kaçırıyo..40 yaşında kadın.yaptıkları normal değil zaten dedim.kendi işkillendiriyo beni dedim.konu kapandı..kızlar bu görümce ve kaynana ne yapıo sizce.eltimi arayıp görümcemin hal ve hareketlerini ona anlatıp sormalımıyım sizce? ben yeni gelinim sonuçta onlar 10 yıldır birbirlerini tanıyorlar..bu doğru bir hareket olur mu sizce?eşim için ablası kötü şey yapmaz inancında.ama bu kadın beni huylandırıyo.önceki yazımdada anlattıklarımı göz ardı etmeyin lütfen.

her şey için şimdiden teşekkürler..yorumlarınız benim için çok önemli...

Yeni evlisiniz sanirim daha hic huyunuzu bilmiyorlar sizi tanimiyorlar sanirim diyecektim ama cocugunuz var. bu sure zarfinda ne kadar hijyenik oldugunuzu esinizin ailesi anlamis olmaliydi diye dusunuyorum ki bu yazdiklarinizdan oldukca hijyene ve cocuguna dikkat eden birine benziyorsunuz. Bence bu konudaki hassasiyetinizi bir durum gerceklesmeden normal bir zamanda oyle sohbet ortaminda vs dile getirip onlara belirtmelisiniz. Boylece bu hassasiyetinizi goz onunde bulundururlar diye dusunuyorum.

Cocuklarin yanlisi gormeden de dogruyu ogrenemeyeceklerini dusunuyorum. kuzenlerinin yanlis davranislarini o gordukten sonra siz dogrusunu anlatirsiniz ve bu durum cozulur.

Eltinize gorumcenizle ilgili dogrudan bir konu uzerinden degil ama genel sorularla daha fazla bilgi alabilirsiniz. dediginiz gibi 10 yildir birbirleirni taniyorlarsa ve ortada garip bir durum varsa o da zaman icerisinde sizinle paylasacaktir ama kesinlikle siz gorumcenizin tavirlarindan duydugunuz rahatsizliktan bahsetmeyin !

Ve bunlari yaptiktan sonra biraz dah aolaylara rahat bakmayi deneybilirsiniz ,)

Annemler sehir disinda dolayisiyla her zaman gorusemiyoruz
onlara gittigimizde kucuk kizima (4.5aylik) cok ilgi gosterirler
kucaktan kucaga gezer temizlige cok dikkat ederler ayrica
fakat su var annem bebegimi alip odaya goturur sonra ablam girer
yarim saaten fazla cikmazlar
bende ayni durumda kapida giyinirken bebegimi getirmelerini bekliyordum
ne yapiyorlar hala diye iceri girdim yataga yatirip seviyorlardi gonullerince
zararsizca tabiiki ve iclerinden geldigi gibi
kendi aileniz olsa bu kadar kizmazdiniz
ama ben inaniyorum ki cocugu sadece biraz yalniz sevmek istediler
her zaman goremedikler icin..

kendi catallarini kullanmalari iyi degil bir o konuda vede
gorumcenizin bir annenin sorumlulugunda olan bir cocuga
bu kadar mudahale etme konusunda hak vermiyorum
ama odaya goturup ne yapmislardi diye garipce sormanizin sebebi
anneliginize saygi duymamalarindan geliyor zanimca yoksa
fenaliklari olamaz torunlarina yigenlerine karsi emin olun..

kesinlikle haklisin ve konu sahibi kaynanasinin ve gorumcesinin cocuguna karsi asiri ilgi gostermelerinden ters anlamlar cikardigini bildiklerini icin kisacasi kiskanma diyelim onlarda size karsi cocugunuza daha cok ilgi gosteriyrolar siz esirgedikce olmaz

Bende aynı bardak,çatal ve kaşıkların çocuklar için kullanılmasına karşıyım
dediğiniz gibi biz en yakınımızın çatalını bile kullanmıyorsak
mikroba yakalanma riski yüksek çocukların kullanmaması lazım.

Örnek, kuzenim hepatit b hastalığı vardı ve doktor onun kullandığı tüm eşyalrın özel yıkanmasını tavsiye etti.
Üstelik sadece biz aynı bina da olduğumuz için biliyorduk bize de bulaşmasın diye
Allah korusun her türlü hastalık olabilir
çoğu insan da söylemez saklar.

arkadaşım diğer konunuda okudum sana tavsiyem
haketmediği halde görümcene deger verip, sonrada onlardan gördüğün saçma hareketlere üzülüp bana neden böyle yapıyor diye zihnini yorma.cünkü seni sinir etmek için yapıyor, seni çekemiyor,kıskanç...
madem anormal hareketleri var ne yaptığını anlamak yerine araya mesafe koy, çok muhatap olma,
eşinede bir daha görümcenle alakalı afedersin ama dırdır etme,haklıyken haksız durumuna düşürme kendini.çok fazla muhatap olmazsan seninde sinir olacagın durum pek yaşanmaz.
madem görümcen kalitesiz bir insan, e onunda yaptığı anormallikleri kafana çok takmaman gerek

arkadaşım diğer konunuda okudum sana tavsiyem
haketmediği halde görümcene deger verip, sonrada onlardan gördüğün saçma hareketlere üzülüp bana neden böyle yapıyor diye zihnini yorma.cünkü seni sinir etmek için yapıyor, seni çekemiyor,kıskanç...
madem anormal hareketleri var ne yaptığını anlamak yerine araya mesafe koy, çok muhatap olma,
eşinede bir daha görümcenle alakalı afedersin ama dırdır etme,haklıyken haksız durumuna düşürme kendini.çok fazla muhatap olmazsan seninde sinir olacagın durum pek yaşanmaz.
madem görümcen kalitesiz bir insan, e onunda yaptığı anormallikleri kafana çok takmaman gerek

canım ben zaten görümceme karşı hep güleryüzlü+saygılı ve olabildiğince mesafeliyim.ortada eşim olunca mecburen kaçamıyorsun görüşüyorsun.ben kaçtıkça dibime giriyor.bak birörnek daha vereyim.ben hamileydim.kaynanamgile gittik o sıralar bak çocukta yok ortada.o gün bizim evlilik yıldömümüzdü.eşimle sabahtan akşama kadar gezdik piknik yaptık eğlendik.akşam kaynanam gilde toplandık.hamileliğimin 3. ayıydı.çok yoruldum.zaten hepte uykum geliyordu o sıralar.görümcem tutturdu bara gidelim diye.(zaten çocuğunun biri alkol çok içer 16 yaşında altındada araba var hep,bu çocuk niye böle der hep.2,5 yaşında kızını sürekli bara götürür disko ortamına sokar.kızın sonuda iyi değil.sonra dayısı ne yapcam ben bu çocuklarla der hep.3 çocuk var.2. evliliği)ben abla ben çok yoruldum.eşimde annesini babasını uzun zamandır görmüyo.evde hep beraber kutalayalım gitmeyelim dedim.bu sefer eşime baskı yapmaya başladı.eşimde bana tabi.bende eşime canım ben bar ortamına gelemicem siz gidin madem ben dinleniyim dedim.görümcem bırak onu biz gidelim demeye devam ediyo.eşim beni mıncıklıyo hadi diye oda görüyo filan.ablası bizi böle gördükçe kızıştırıyo ortalığı.kadının bi kere benim ne lafıma nede sözüme saygısı var.nede şimdi anneliğime.eşime karşı ablalığını kullanılıyo.günün sonunda ablamı kırdın dedi eşim ve hepimiz küsüştük.gün bitti.kısacası ben artık eşime hiç dır dır yapmıyacağım.onlarada şunu yapmayın bunu yapmayın demicem.çok sinirimi bozarsa kolundan tutup bi kenara çekip ağzının payını vereceğim :)her şey teşekkürler.

canım ben zaten görümceme karşı hep güleryüzlü+saygılı ve olabildiğince mesafeliyim.ortada eşim olunca mecburen kaçamıyorsun görüşüyorsun.ben kaçtıkça dibime giriyor.bak birörnek daha vereyim.ben hamileydim.kaynanamgile gittik o sıralar bak çocukta yok ortada.o gün bizim evlilik yıldömümüzdü.eşimle sabahtan akşama kadar gezdik piknik yaptık eğlendik.akşam kaynanam gilde toplandık.hamileliğimin 3. ayıydı.çok yoruldum.zaten hepte uykum geliyordu o sıralar.görümcem tutturdu bara gidelim diye.(zaten çocuğunun biri alkol çok içer 16 yaşında altındada araba var hep,bu çocuk niye böle der hep.2,5 yaşında kızını sürekli bara götürür disko ortamına sokar.kızın sonuda iyi değil.sonra dayısı ne yapcam ben bu çocuklarla der hep.3 çocuk var.2. evliliği)ben abla ben çok yoruldum.eşimde annesini babasını uzun zamandır görmüyo.evde hep beraber kutalayalım gitmeyelim dedim.bu sefer eşime baskı yapmaya başladı.eşimde bana tabi.bende eşime canım ben bar ortamına gelemicem siz gidin madem ben dinleniyim dedim.görümcem bırak onu biz gidelim demeye devam ediyo.eşim beni mıncıklıyo hadi diye oda görüyo filan.ablası bizi böle gördükçe kızıştırıyo ortalığı.kadının bi kere benim ne lafıma nede sözüme saygısı var.nede şimdi anneliğime.eşime karşı ablalığını kullanılıyo.günün sonunda ablamı kırdın dedi eşim ve hepimiz küsüştük.gün bitti.kısacası ben artık eşime hiç dır dır yapmıyacağım.onlarada şunu yapmayın bunu yapmayın demicem.çok sinirimi bozarsa kolundan tutup bi kenara çekip ağzının payını vereceğim :)her şey teşekkürler.

Öbür konunuzda da demiştim, hata eşinizde. Eşiniz ablası ile eşi arasındaki dengeyi kurmuyor ya da kurmak istemiyor.

Bence hiç öyle düşünme, benim eşimin ablası var .( Görümcem bile demiyorum ) Boşanmaya kadar giden bi tartışmamızın sonunda maalesef ki çocukları oldu cümlesini kullanan insan benim yavrumun halası olamaz. İyi ki de kızımı doğurmuşum.Ama keşke o halası olmasaydı diyorum. Ben ki hamile halimle onun kızlarını denizden geldiklerinde yıkardım,giydirirdim,saçlarını yapardım. Evlerinde doğalgaz yok diye,bi odamı onlara açtım ki üşümesinler geceleri,ders çalışırken sıcak evde olsunlar dedim.1 gün geldler ,onda da kalmadılar geri gittiler.Yan yana yatamazlarmış :)) . Aaaa ama çok yanlış yapmışım.o büyük tartışmayı öğrenince bütün akrabalarına berrakadayla kardeşim ayrılıyo diye mesajlar çektiğini bilirim ben.Ki yapıcı olması gerekirken kardeşini dolduruşa getiren insandan bırak halalılığı ,insanlık bile beklemem.Kızım doğduğunda 6 ay evimden çıkmadı.Günde 7-8 kere kapıyı çalardı,gelir otururdu.Gecenin bi yarısı kardeşine mesaj atardı canım sıkıldı size gelicem diye.Sabahları arardı uyandınız mı geleyim bebeği seveyim diye.Her akşam sorardı ne yemek yaptın diye.Annemler doğumumda 2 ay gelip kaldı diye neler yaptılar.Daha anlatsam roman olur.Depresyona soktu beni kadın,ilaç verdi doktor.Emziriyodum kullanamadım. :) Düşünsene böyle bi görümcen olsaydı yine de kurar mıydın aynı cümleyi.Ben şahsen kuramazdım.

katılmamak mümkün değil. çocuğumun halası yok, hala sevgisinden mahrum, kayınvalidem yok babaanne sevgisinden mahrum diye cümle kuranlar nasıl bir dünyada yaşıyorlar çok merak ettim gerçekten de. neden yanlış olduğunu bile bile sırf laf olsun diye her şeyi kabullenme eğilimindesiniz anlamıyorum ki. benim babaannem vardı da nooldu, rahmetli anneme dünyayı dar etti, yıllarca babamı sömürdü. aaa ama babaanne sevgisinden mahrum kalmadım. halam da vardı. ikiyüzlülükte, kötülükte son noktadır kendisi. ama çok iyi caım varlığı, hala sevgisinden mahrum kalmadım. batsın onların sevgisi! öte yandan, dayımın eşi olan yengem var, annemin yokluğunu bana en çok unutturan, içimi açan insan o. yenge olunca aynı şey olmuyordu ama değil mi, pardon! gerçek yıllaaaaaar evvel anneannem ölmüş, üvey demenin hakaret olacağı bir anneannem vardı, Allah rahmet eylesin. ölümü beni yıktı, o da içimi açardı. neymiş, demek ki, kimsenin unvanı değil, herkesin kişiliği, karakteri, içindeki iyilik önemliymiş.

eşimin ablası ve abisi de sıkıcı derecede çok görüşüyorlar. ablası yani, abisinin çocuklarının halası çok sıcak görünüyor çocuklara karşı ama, kaç kez şahit oldum o çocukları aslında sevmediğine. hepsi görünüşte. sürekli kendi kızıyla abinin küçük kızını kıyaslıyor. sürekli minnacık çocuğa laf dokunduruyor. ne hala ama, aman Allah eksik etmesin!

Yok, halası yokmuş da hala sevgisinden mahrum kalırmış. ne komiksiniz ya! hayatta sapla samanı asla ayıramamak ve bunu da farkında olamamak ne acı bir şey...

art niyetli insanlara çok fazla güleryüzlü , alçakgönüllü yada samimi olmak inanın insanın kendisine zararı oluyor, kavga etmeden, eşinede çok bildirmeden görümcene soğuk davran, bakarsın seni soğuk görürse gurura gelirde, bırakır yakanı :)

sakın eşinle onların yanında fikir ayrılığına düşme yada soğuk olmayın birbirinize.baksana görümcen ortaya bir fikir atıyor, bara gidelim diye.sen yok diyince bide eşine ısrar edip kendi sözünü yaptırmaya çalışıyo.sonrada sana karşı zafer kazanmış gibi hissedip egosunu tatmin ediyordur eminim

size abartıyorsun diyenler, bu son yazdığınızdan sonra ne diyecekler acaba çok merak ettim?
ama halasıdır doğru, isterse anne karnındaki 3 aylık çocuğu bara da götürür. kendi 2.5 yaşındaki kızını götürdükten sonra, 3 aylık anne karnındaki bebek de gider, doğru. hala sevgisi böyle bir şey işte :)

bence 'bir derdim var' başlığı altında eşi ve eşinin ailesi diye bir başlık olması bile olayın başında bir yanlışlık olduğunu gösteriyor. insan evlendiği ve yeni bir aile' kurduğu kişinin annesi, babası, ablası, şusu, busu, dıdısının dıdısı ile neden yüzgöz olmak zorunda kalıyor ki? ilişkilerde mesafe ve saygı her zaman iyidir ya. adı bile aşırı derecede itici olan, elti-görümce-kaynana gibi insanlar nasıl oluyor da tek suçu sevdiği kişiyle evlenmek olan kişinin hayatında sorun yaratabiliyor. hayat zaten yeterince zor, yorucu değil mi? bu insanlar madem her şeyin içinde olabilecek kadar yakınlar o zaman sorun çıkarmayacak, saygı duyacak kadar da yakın olsunlar. hiç yabancı hayranlığı olan biri değilim ama onlardaki eşlerin birbirlerinin aileleriyle yüzgöz olma gereği duyurmayan bir aile yapılarının olmasını çok takdir ediyorum.

katılmamak mümkün değil. çocuğumun halası yok, hala sevgisinden mahrum, kayınvalidem yok babaanne sevgisinden mahrum diye cümle kuranlar nasıl bir dünyada yaşıyorlar çok merak ettim gerçekten de. neden yanlış olduğunu bile bile sırf laf olsun diye her şeyi kabullenme eğilimindesiniz anlamıyorum ki. benim babaannem vardı da nooldu, rahmetli anneme dünyayı dar etti, yıllarca babamı sömürdü. aaa ama babaanne sevgisinden mahrum kalmadım. halam da vardı. ikiyüzlülükte, kötülükte son noktadır kendisi. ama çok iyi caım varlığı, hala sevgisinden mahrum kalmadım. batsın onların sevgisi! öte yandan, dayımın eşi olan yengem var, annemin yokluğunu bana en çok unutturan, içimi açan insan o. yenge olunca aynı şey olmuyordu ama değil mi, pardon! gerçek yıllaaaaaar evvel anneannem ölmüş, üvey demenin hakaret olacağı bir anneannem vardı, Allah rahmet eylesin. ölümü beni yıktı, o da içimi açardı. neymiş, demek ki, kimsenin unvanı değil, herkesin kişiliği, karakteri, içindeki iyilik önemliymiş.

eşimin ablası ve abisi de sıkıcı derecede çok görüşüyorlar. ablası yani, abisinin çocuklarının halası çok sıcak görünüyor çocuklara karşı ama, kaç kez şahit oldum o çocukları aslında sevmediğine. hepsi görünüşte. sürekli kendi kızıyla abinin küçük kızını kıyaslıyor. sürekli minnacık çocuğa laf dokunduruyor. ne hala ama, aman Allah eksik etmesin!

Yok, halası yokmuş da hala sevgisinden mahrum kalırmış. ne komiksiniz ya! hayatta sapla samanı asla ayıramamak ve bunu da farkında olamamak ne acı bir şey...

ben halayım ve yeğenlerime benim gösterdiğim gibi onlarında ilgi görmesini istememin nesi yanlış.sizin teorinize göre bende kötü görümceyim,kötü halayım.neden sizinkiler kötü diye bizimkilerin de kötü olacağını düşünüyorsunuz.:34:

daha önceki konunu da biliyorum. görümcen sana inat bazı hareketler yapıyor evet. sen çocuğunun üstüne titriyorsun o da senin yumuşak karnını biliyor ordan vuruyor. emzik meselesi vardı, şimdi tatlı....

ama senin çocuğuna bir şey yapacaklarına asla inanmıyorum. senin çocuğun birinin yeğeni birinin torunu. "grip ama aynı çatalla yediriyor" kadın zaten kendi çocuklarını da öyle yetiştirmiştir. ondandır. senin kadar temiz, hassas değildir. ona göre mantık şudur "biz bu kadar özenmedik de çocuk yetişmedi mi". bak görümcen aynı çatalla yedirmeye çalışıyor hem kızına hem senin oğluna ama oğlunun ağzından çıkacak çatalı da kendi kızına verecek... o bunu önemsemiyor. sen önemsiyorsun diye üstüne gidiyor. belki de "kendini benden iyi anne mi sanıyor" havalarındadır. sen evladına karşı fazla hassasın. asla yargılamıyorum. ben henüz anne değilim. bilemem belki ben de sen kadar pimpirikli olurum. ama şu da var her anne aynı derecede pimpirikli değil ve bu hani evlatlarını daha az sevmeden falan değil. bak benim anneciğim benim nasıl üstüme titrerdi. aşırı titiz, aşırı hassas... ayakkabıların altı ayağımı acıtımasın diye pamuk koymalar, 50 kere terimi silmeler, anaannemde kalmam bile yasak hastalanırım diye, portakal önce dezenfekte edilir sonra kabuğu soyulur eller 50 kere yıkanır.... ben nasıl nane molla bir çocuktum herşeyden hasta olurdum. annem der ki hassas olduğundan öyleydim ben derim ki belki öyle olduğun için ben bu kadar hassastım. çok da şanssızdım hep derdim "anne sakınan göze çöp batar yapma bu kadar". annemi de yargılamıyorum. ben anne değilim. ama hakikaten sakınan göze çöp batıyor.

senin görümcenin derdi senle. çocuğunuza hiç bir şey yapmaz. kapıda sen giyinirken almış kucağına bir şey yok bunda. senin çocuğuna mikrop bulaştırmak da değil derdi, oncacık mikropla çocuklara bir şey olmaz mantığında.

eltinle asla görümcen ve kayınvaliden hakkında konuşma. görümcen ve kaynanan yanında tahmin ediyorum ki sen çok gergin oluyorsun. eşin de tepkili buna. gergin olmamaya çalış. daha rahat olmaya çalış onların yanında.

size abartıyorsun diyenler, bu son yazdığınızdan sonra ne diyecekler acaba çok merak ettim?
ama halasıdır doğru, isterse anne karnındaki 3 aylık çocuğu bara da götürür. kendi 2.5 yaşındaki kızını götürdükten sonra, 3 aylık anne karnındaki bebek de gider, doğru. hala sevgisi böyle bir şey işte :)

bence 'bir derdim var' başlığı altında eşi ve eşinin ailesi diye bir başlık olması bile olayın başında bir yanlışlık olduğunu gösteriyor. insan evlendiği ve yeni bir aile' kurduğu kişinin annesi, babası, ablası, şusu, busu, dıdısının dıdısı ile neden yüzgöz olmak zorunda kalıyor ki? ilişkilerde mesafe ve saygı her zaman iyidir ya. adı bile aşırı derecede itici olan, elti-görümce-kaynana gibi insanlar nasıl oluyor da tek suçu sevdiği kişiyle evlenmek olan kişinin hayatında sorun yaratabiliyor. hayat zaten yeterince zor, yorucu değil mi? bu insanlar madem her şeyin içinde olabilecek kadar yakınlar o zaman sorun çıkarmayacak, saygı duyacak kadar da yakın olsunlar. hiç yabancı hayranlığı olan biri değilim ama onlardaki eşlerin birbirlerinin aileleriyle yüzgöz olma gereği duyurmayan bir aile yapılarının olmasını çok takdir ediyorum.

harika bir yorum kutluyorum seni arkadaşım...

görümceniz hakkında diyecek birşey bulamıyorum ama size diyebileceğim tek şey sakın eltinizle konuşmayın. bizde bir laf vardır; keser döner sap döner, gün gelir hesap döner diye. gerçekten de eskiler bilerek söylüyorlar. inanın eltinizle konuştuğunuz andan itibaren eltiniz de bunu size karşı kullanır. görümceniz sizi zaten yeteri kadar kullanıyor. sizin hassas noktanızı biliyor ve damarınıza basıyor anladığım kadarıyla, bunu iki gün sonra eltiniz de yapar size. en iyi ihtimalle görümceniz çok iyi bir insan çok iyi niyetli biri desek bile (velev kiii :34:) eşinizden büyük olduğu için kendinden küçüklere çocuk gibi davranan bir yapısı var anladığım kadarıyla. hiç bulaşmayın bence
Allah sabrınızı artırsın ne diyim :((

bişey yapmamıştır ne yapabilr torunu sonuçta ama kendi çatalından,kaşığında vs. bişey yedirme olayında haklısınız bende asla müsade etmek ne gerek var ayrı çatalla yedir anlamıyorum bir türlü çok mu zor böyle yapmak:19:

nefesssss olayin bu detaylarini sonradan yazmissin ilk yorumum halen gecerli cocugunu sevmeleri gayet normal benimde kaynanam bazen cocugumu alip odaya gecerdi bende aceba cocuguma bisey mi yapiyor vs vs gibi sorular sorardim kendime benim sana tavsiyem gorumcenle mesafeli olman cagirsa bile evine bi bahane uydur gitme her cagirmasinda, anladigim kadariyla sen onun evine gittikce gorumcen sana karsi esini kullanip zorla bar ortamina goturmeye calisiyor seni, sanki yonetmenlik yapmak istiyor hersey onun kontrolu altinda olsun herkez onun istedigi sekilde takilsin ... ve bunu basariyorda esini sana karsi dolduruyor ustelik gorumceyin 16 yasinda bir cocugu alkolu cok ictigini bu yasta altinda arabayla gezdigini yazmissin 2.5 yasindaki kizini bara goturdugunu yazmissin bunlar cok yanlis seyler bi dusun gorumcen cocuklarini iyi yetistirememis !!! hem gorumceyin cocuklarindan uzak tut bebegini mazallah ilerde bebegini yanlis yolu gotururler !!! agir oturakli ol gereginden fazla muhattap olma gorumcenle eltinlede yuz goz olma seni konusturabilir sonrada arani bozabilir mesafeli davran ki onlar pesinden kossun onlar senin istedigin gibi hareket etsinler ipler senin elinde olsun kurnaz ol

Back
X