• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

görümcemi anlayamıyorum?

karşındaki insanlar eşinizin annesi ve kardeşi..oğlunuza ne yapabilir ki ? sadece sevip ilgi gösterirler belki hijyenik şekilde olmazlar ama bunu büyütmenin anlamı yok diye düşünüyorum. ne kadar hijyenden bakteriden mikroptan sakınmaya çalışırsanız okadar oğlunuzu bulur bırakın herşeye bağışıklık kazansın. odaya çocuğunuzu götürseler ne olurki ne kötülük gelebilir ki..nacizane fikrim bence ne kendinizi ne eşinizi üzmeyin, kendinizide aileden soğutmayın derim :31:

Çocuklar küçük yaşta aşırı korunaklı büyütülürse (aman grip olur, aman mikrop kapar gibi) okul çağında çok sorun yaşanır. Bu kadar aşırı titiz oluşunuz (hijyen olmak diye bir fiil türkçemizde yoktur), çocuğunuz için daha zararlı belki de.

kesinlikle katılıyorum.

tamam aynı çatal-kaşık vs. den yemek yedirmek yanlış o konuda haklısınız ama çocukların, bebeklerin bağışıklık geliştirmesi için mikroba da ihtiyaçları var.

ayrıca kayınvalide ve görümcenize sürekli, '' onu yapmayın, bunu yedirmeyin, şöyle tutun, böyle çekin ... '' gibi direktifler veriyorsanız, onlarda belki rahat sevebilmek için almışlardır çocuğu. diğer konularınızı okumadım, aranızda yaşanan olayları bilmiyorum.

aynı şeyi sizin ailenizden biri yapsaydı bu kadar rahatsız olurmuydunuz merak ediyorum...

yemek yedirme konusunda haklisiniz.
asla taviz veremem o konuda.kendi ailem de dahil bi isin icine.
diger konularda da esinizin ailesinin gozunde fazla pimpirikli gorunuyorsaniz onlar da bu durumu kullaniyor olabilirler.
ama cocugunuza da kotu bisey yapacaklarini da sanmiyorum.
yanlarinda rahat gorunmeye calisin.

yok canım ne yapacaklar küçücük çocuğa...ama bu çatal elleme olayı falan çok saçma yani siz çocuğunuzun üstüne titriyorsunuz onlarda bunu kullanarak sizi gıcık ediyor bence...diğer konunuzda anlattığınızın yanında görümce burda hiçbişey yapmamış bence eşinizide kınıyorum bu konularda işine gelmediği için ya üstünü kapatıyor yada size vuruyor böle durumlarda...tawrınızı koyun benim görümcem melektir ben senin çocuğun olsa ellemeye kıyamam der herzaman ama kendi çocuğum oluncada bitek sana emanet edebilirim deer...bende ona gözüm kapalı...yani bence sizin çocuğunuz çok tatlı ALLAH bağışlasın çok akıllı kendi çocuğuylada kıyaslıyor olabilir...ben bölesinden herşeyi beklerim...

kendi kızıyla sürekli kıyaslıyor.biz yemek yerken bile gözünü bizden alamıyor.sürekli oğlumun hasta olup olmadığını soruyor?azıcık öksürsün hasta mı?yada yaz aylarıda isilik mi olmuş bu vb. bi sürü şey söylüyo.kendi çocuğunun üstüne başına bakmıyo benimkini soymaya yada giydirmeye kalkıyo.çocuğa doydum ben yeter diyip oğlumun yakasını da bırakmıyor???

Herkes kendine gore yorum yapip belki abartildigini belki de sacmalik oldugunu dusunmeleri cok normal. Ben de 3 yillik evliyim ve kaynanam ve gorumcem yuzunden Turkiye`deki isimizi birakip Azerbaycan`a geldik.
Belki size cok abartili ya da evham gibi gelebilecek bu konular... ama ben bazi insanlarin gercekten ne kadar hasta ruhlu oldugunu birebir yasadim..
Hic bir zaman onlari uzmek ve saygisizlik etmek istemedim, ancak ben bebegimi kaybettigimde anladim ki, hic bir sey benden onemli degil... Bazi insanlar gercekten cahillik hastaligina tutuluyor.
Tabiki cok uzucu bir durum, ama elestirmek yerine insanlarin birbirlerine yardimci olmalari gerekir.
Ben once esimle beraber psikologa gittim, bazi seyleri daha iyi anladi. Simdi hem kendi ailemden, hem de esimin ailesinden uzaktayim, ama sunu cok iyi ogrendim, asla susmayacaksin.
Esimi cok sevmeme ragmen artik bu iliskinin yurumeyecegini anlamistim, kaynanam ve gorumcem beni kiskaniyorlardi, esim bana onlarin yanindayken cok ilgisizdi, bizim sinemaya falan gidecegimizi duysalar o aksam mutlaka biri hasta olurdu...
Bunlar sacma sapan gereksiz seyler gercekten,
Size tavsiyem ya esinizden vazgececeksiniz, ya da esiniz ailenizle sizin aranizda kalmayacak.
Asla esinizin ailesine karsi saygisizlik yapmayin, ama size saygisizlik yapmalarina da izin vermeyin. Susup icinize atmayin, uyarin, konusun, olmuyorsa uzak durun...
Su gunlerde Anne hasretiyle yaniyorsam bunun sorumlusu olan tum insanlara da hakkimi helal etmiyorum. Evet burda esimle daha mutlu ve huzurluyuz, ancak annemden ayri kalmak zor... Donersem Turkiyeye ayni seyleri yasarsam bu sefer bu kadar sabirli ve anlayisli olamam, cunku ben cok sey kaybettim, artik izin veremem...
Benimle benzer durumu yasayan arkadaslar, sakin saygisizlik yapmayin, sakin yalnisa yalnisla karsilik vermeyin, AMA sakin size saygisizlik yapilmasina izin vermeyin ve asla suskin kalmayin. Susacaksaniz da gorusmeyerek susun

çocuğum mikroplarada alışsın diyosam atarım çimene,yuvarlansın dursun..
nedemek ya?kadn gelecek salya sümüklü iğrenç çatalıyıla yavruma sözüm ona yemek yedirecek..

ben olsam o çatalı alıp.. neyse:)

annelerin içgüdüleri herzaman doğruyu gösterir kızlar,bunun abartısı olamaz..

Allah aşkına kim bizi karşılıksız sever ve canını ortaya koyar annelerimiz dışında..?

artı dikkatimi çekti nefescim bir ara oğlun evde kaybolmuş..çocuğa birşey yapmışmıdır derken

bu ağır bir itham,güvenini zedeleyiici hareketleri oldumu?hani bebeğin canını yaksalar oğluşun ağlardı ??

daha sıkı kontrol et..bebeğini bir saniye bile ayırma gözünün önünden...

eltini neolursun karıştırma...ona ne söylersen yemeden içmeden harfi harfine k.valideye yetiştirecektir...

hatta gaza gelirse senin söylediklerinide abartabilir,hiç bulaşma derim canım...

bana sürekli eşimi ben büyüttümbenim haklarımı asla ödeyemez.annem öyle çok bakmadı vb. bi sürü şey söylüyor.sanki beni dağda ayılar büyütmüş gibi..bu kadının bizden alıp veremedikleri var.rahatsız oluyorum.eltim açsam sonu dediğin gibi olur haklısın.deveyi gütmeye devam edeyim bari..

tövbe tövbe :)
bakmısta ıyı ... yemıs bakmasaymıs tanımadgm halde sınır oldum ınankı sn demedın mı napım baktıysan dıye esın bılıyormu boyle dedıgını :36:

biri halasi digeri babannesi ne yapabilirki cocugunuza hadi diyelim kaynanan gripmis bulastirmasin cocuga e gorumcen ne yapacakki biraksaydin yedirseydi tatliyi halasi yani virusmu kapacak sanki bence cok fevri hareketlerin var biraz daha sakin olmalisin...belki cocuk esinin elindeydi esinde ayakkabilarini giymek icin birakti cocukta iceri kacti direk niye gorumceni sucluyorsun kendi kendine sorun yaratiyorsun bence...:19:

bence sen çok pimpirikli ve anladığım kadarı ile çok tepki veriyorsun bile bile yapıyor seni sinir etmeye çalışyorlardır.bişey yapmazlar yahu. Allaha emanet bütün yavruşlar...

biliyor.gülüyor.ses etmiyor.

napım buyuttuysen deseydın buyuttun dıye herseyı sana mı sorcaz deseydın bu gorumcene varya ıyı bı ders vermek lazım aslında ama neyseeeeeeee
iş bıraz da kocanda bıtıyor canım hanı bu cocuk mevzusu degılde dıer konunuda blıyorum bu kadın sureklı huzur bozma pesınde kocan farkında yaptıklarınında bıraz tepkısını koysa daha ıyı olacak:40:

Allah sabır versin eşinize ,siz bu böyle devam ederseniz çok erken yaşta ölürsünüz ,kendinize işkence etmeyi bırakın lütfen, nerde büyüdüğünüzü merak ediyorum ,onlar yaptıkları değil ama sizin onlara karşı yaptıklarınız sahiden çok itici ,helede babannesi halası bişey yapmış mıdır ,ne yapabilirler sizin anneniz torununa ne kadar zarar verebilirse onlarda okadar zarar verebilir ....Sabır sabır..

yanlıs anlama ama bence cok abartıyosun ve gorumcene sınır oldugun ıcın yaptıkları gozune batıyo bende gorumcemle anlasamam ama boyle eften puften seylere laf etmem. gorumcen esek sakası olsada saka yapmıs. ıdare edılebılecek bısey bence... bıde obur olayını da okudum orada haklıydın bısey dıyemem ama burada abartmıssın arkadasım...

görümcen ve kaynanan ne zarar verebilir ki çocuğuna canım.senin yapmayın dediğin şeye onların saygı duyması gerekir senin inadına davranışlarda bulunmamalılar.örneğin grip kadının kendi çatalını çocuğun ağzına vermesi gibi ama diğer düşüncende abartıyorsun bence çocuğuna niye zarar versinler ki

nedemek ya?kadn gelecek salya sümüklü iğrenç çatalıyıla yavruma sözüm ona yemek yedirecek..

Allah aşkına kim bizi karşılıksız sever ve canını ortaya koyar annelerimiz dışında..?

artı dikkatimi çekti nefescim bir ara oğlun evde kaybolmuş..çocuğa birşey yapmışmıdır derken

bu ağır bir itham,güvenini zedeleyiici hareketleri oldumu?hani bebeğin canını yaksalar oğluşun ağlardı ??

eltini neolursun karıştırma...ona ne söylersen yemeden içmeden harfi harfine k.valideye yetiştirecektir...

hatta gaza gelirse senin söylediklerinide abartabilir,hiç bulaşma derim canım...

katıldım gitti.

kesinlikle katılıyorum

bence sen çocugun konusunda biraz pimpiriklisin ve kendi doğrularını onlarada kabul ettirmeye çalışıyosunki normal onlarda senin bu kontrolcü hareketlerinden çok rahatsız kendilerini beğenmedğini düşünüyorlar çocugu saf gibi yetiştireceğini düşünüyorlar ve üstüne geliyorlar 1-2 sene sonra çocuk bağımsızlaşınca herşey biter sende çok bilmiş davranma yanlarında boşver

katılmıyorum görmemişin bi oğlu olmuş gibi davranma onlarında kanı canı napcaklar seni sinirlendirmeye çalışıyolar boşver

Back
X