görümceme yardımcı olmak istiyorum. fikirlerinize ihtiyacım var

Egzama öyle zart diye olmaz

O da psikolojik kökenli

Acil uzman yardımı bir de antidepresan alıyor demişsin onu kim ne Zaman yazdı
bilmiyorum kim yazdı evlendiğimden beri kullanıyor. zaten egzama psikolojik+stres. saç olayını kafasına çok taktığı için oldu büyük ihtimalle

Hobi sonraki iş bence. O zaten aradaki zamanlarda da olur.
İlk önce uzman yardımı ve üniversiteye hazırlık olmalı sıralama..
Çok içine kapanmış. Bir sorunu var belli. Ciddi de olabilir basit bir şey de..

Üniversite okursa biraz daha dışa açılır zaten.

Lütfen o kız çocuğunu evlendirmesinler. Bakın liseyi bitirecekmiş üniversite sınavına hazırlanmaktan insanı daha çok meşgul edecek bir aktivite yok.

Bir kurs merkezi araştırın. Sınav için kursa başlasın. Kendine güveni gelir. Liseyi dışardan okumasıda sosyal yönünü köreltmiş bence.

Neden okumayla ilgili plan yapılmıyor?? Okumak istemiyor demeyin lütfen. 18 yaşında evlenmiş 9 ay sonra bebeğini kucağına almış kızlarımızı görüyoruz nasıl muamele yapılıyor onuda görüyoruz. Lütfen. Bir şeyler yapın bu çocuk için. Okuması için ikna edin.

aynen öyle sosyal çevre de edinmesi gerekiyor. yaşıt 1-2 kuzeni dışında konuştuğu yok. bu psikolog mevzusunu akşam eşime söylicem o söylesin ailesine

zaten okumak istiyor. özellikle geçtiğimiz kış ayı böyle psikolojik sorunu yoktu, hatta ilacın dozunu bu kış düşürdüler. çünkü evde boş değildi dersleri verebilmek için çalışıyordu sınavlara giriyordu hatta halk eğitim merkezine falan gitti. bence tek dersten 1 yıl beklemek modunu baya düşürdü ve farklı şeyler takmaya başladı. üniversite sınavına hazırlanmaya şimdiden başlamasını söylerim ilk fırsatta. evlilik çooook uzak şuan zaten olmaz öyle bir şey. okumaya da hevesi var aslında

Aslında el işi ile uğraşmak çok iyi bir terapidir iğne oyası, örgü, takı tasarımı, ahşap boyama, ebru sanatı bunlar hafife alınacak işler değil belki dil kursundan daha iyi gelebilir kızcağıza, herhangi biri ilgisini çekecektir takı ya da ebru sanatı mesela...

ben üniversiteye girerse orda da işine yarayacak birşey olsun diye dil kursunu yazmıştım. ama ebru sanatı ve ahşap boyama benim de canım çekti şuan

ben üniversiteye girerse orda da işine yarayacak birşey olsun diye dil kursunu yazmıştım. ama ebru sanatı ve ahşap boyama benim de canım çekti şuan
Üniversitelerde zaten yabancı dil, hazırlık sınıfında öğreniliyor, bence siz birlikte ebru ya da ahşap boyama kurslarına katılın hem görümceniz daha sosyalleşir hem de birşeyler ürettikçe kendine güveni gelir aranızdaki iletişim daha da artar size daha çok açılır, dil kursunda ortaya somut bir üretim çıkmayacağı için çok faydası olmaz yani kendine güvenmesi açısından faydası olmaz, ha bununla birlikte illa ki psikoloğa gitmesi şart

Hah aman ben uyarımı yapmak istedim. Çünkü görüyoruz maalesef. Okusun tabi ya. Bu dönemler geçecek. Herkes hayatının bir döneminde zorluklar yaşıyor sizin destek olmanız çok güzel. Herkese kendini kapamasın arkadaş olabileceği kişilerin olduğunu gösterin. Birlikte bir şeyler yaparak başlayın. Eşimin arkadaşı hamileyken çok zor dönemler geçirdi sosyal bir kadındı evlendi uzak bir muhite taşındı arabasını satmak zorunda kaldı. Arkadaşlarımızla kızı yalnız bırakmamaya çalıştık. Bi gün birimiz evinden aldı kahvaltıya götürdü bi gün birimiz hadi akşam yürüyüşü vs hep kızla bir şeyler yaptı eşi yanında değildi ama biz imkan verdikce yanında olduk.

Sizde yoğunsunuz evet ama onunla vakit geçirin dışarda güzel bir film izleyin, mağza gezin, oturun bir kahve için karşılıklı birer kitap okuyun, dedikodu yapın :) ona değerli olduğunu hissetirin sonrasında kurs merkezi vs yazılsın. Zaten açıldıkca arkadaşlarıyla vakit geçirecek. Psikolojik açıdan hiçbirimiz sağlıklı bireyler değiliz aslında sadece kendimizi tanımak ve mutlu edecek şeyler bulmak önemli.

Stresi en çok alan şeylerden birisi örgü örmekmiş. Ben sadece zincir yapıyorum:) sonsuz bir zincir örgüsü :))))

Stresi en çok alan şeylerden birisi örgü örmekmiş. Ben sadece zincir yapıyorum:) sonsuz bir zincir örgüsü :))))
Kesinlikle örgü örmek muhteşem birşey ben tam bir örgü tutkunuyum mesela internetteki videoları izleyerek örgü öğrenebilirsiniz zincir örgünüzü de değerlendirecek fikirler mutlaka vardır mesela trikolarınıza süs yapabilirsiniz onlardan, ben de fikir sonsuz

aynen öyle aslında farkındalık olaya 1-0 önde başlamanı sağlıyor. siz de arkadaşınıza ne güzel destek olmuşsunuz, görümcemin etrafındaki insanların da yapması gereken bu ama kimseden tık yok. çok söyledim boşluktan böyle olduğunu. şuan değil belki ama psikolojisi normalken boş kalmasaydı şunları görmeyecektik belki de.
ilk evlendiğim zamanlar böyle değildi ya, mesela her cumartesi arkadaş günüydü buluşurlardı vs. bi anda mesafe koydu.
onunla vakit geçirme konusunu dikkate alıcam, hiç olmadı evde aktiviteler yaparız. çok teşekkürler fikir için

mantıklı evet dikkate alıcam, önce akşam eşimle konuşmam gerek.
çok teşekkürler fikir için :)

Sizinle belki üstün körü konuşuyor olabilir ama normal bir genç kız gibi şeyler yapmıyor bence evde yada okulda birşey olmuş olabilir.

Dil kursunu yada oyalanacagi şeyleri geçtim bence önce güzel bir yardıma ihtiyacı var. Destek ol gerekirse aile ile konuş kızla konuş ikna et yardım alsın.
Daha 18 yaşında gencecik kız size anlatamayip belki psikiyatriste anlatır.

aynen belki de bunlar olabilir. zaten insan kendini psikiyatriste karşı daha rahat hisseder, belki yabancı olduğu için belki de sürekli yüz yüze gelmeyeceği biri olduğu için. bunu konuşucam mutlaka

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…