- Konu Sahibi morcivertkedi
-
18 yaşında. mesleği yok, liseyi bitirmesine tek sınav kaldı. arkadaşlarıyla arasına mesafe koydu kendisi ve görüşmüyor. bazen soruyorum üstün körü cevaplar alıyorum aralarında ne olduğu hakkında fikrim yok.kaç yaşında, mesleği yok mu ? nelerden hoşlanır biraz detay verseniz
arkadaşları neden yok artık ?
Çocuğun içine attığı birşeyler olabilir. Psikologa götürmek dil kursundan daha işe yarariyi geceler herkese.
bodoslama giriyorum mevzuya. görümcem benden küçük ve psikolojik olarak rahat olmayan biri. gün içerisinde sürekli evde, anneanne ve babaanne dışında hiçbir yere gitmiyor var olan arkadaşları da yok artık.
neyse saçının aşırı döküldüğünü düşünerek (her gün kaç tel döküldüğünü sayıyordu ve asla 100ü geçmiyordu, ama normal olduğuna inandıramıyorduk) sıfıra vurdu saçını bir anda. o an orda olsaydım asla izin vermezdim. ama ilk gördüğümde elbette aşırı tepki vermedim daha iyi olmuş rahatlarsın vs gibi şeyler söyledim. sonrasında çok pişman olduğunu ve bir daha asla kestirmeyeceğini söyledi. kaldı ki dökülmesi normalken kendi gözünde de normale döndü ve ikna oldu saçı yavaş yavaş uzamaya başladı.
bu kez egzama sardı kulaklarını yüzünü ve saç diplerini. ağlayarak kesmiş yine saçlarını henüz görmedim. ben zamanında kvye de bu kızın sürekli boş olduğundan, bişeyleri kafaya takmaya aşırı vakti olduğunu, kesinlikle kendine bir hobi edinmesi gerektiğini söyledim. çok oralı olmadılar. bu tarz şeyler gün yüzüne çıktığında kv bana “gel konuş bu kızla. sen konuşunca biraz rahatlıyor” diyor. ama artık benim konuşmam da bir yere kadar. somut şeyler yapmak istiyorum. artık kvye de söylemeden bi yer ayarlamak istiyorum, bi kurs olabilir dil kursu gibi. ama tek başına değil beraber gideriz. ben zaten baya yoğunum, evde vakit geçirmeyi özlüyorum ama yalnız kalmaması için ona eşlik etmeyi düşünüyorum. saçını birkaç kez görmem lazım, benim görmeme alıştıktan sonra birkaç günlük bizde kalmasını falan teklif etmeyi düşünüyorum. ya da farklı fikri olan söylesin bana. konuşmak artık pek götürmüyor.
farklı fikirlere açığım, ona emrivaki mi yapmalıyım bu şekilde yoksa söylemeli miyim? ama kesinlikle bir meşguliyet bulma taraftarıyım.
uzun oldu biraz şimdiden teşekkürler herkese.
iyi geceler herkese.
bodoslama giriyorum mevzuya. görümcem benden küçük ve psikolojik olarak rahat olmayan biri. gün içerisinde sürekli evde, anneanne ve babaanne dışında hiçbir yere gitmiyor var olan arkadaşları da yok artık.
neyse saçının aşırı döküldüğünü düşünerek (her gün kaç tel döküldüğünü sayıyordu ve asla 100ü geçmiyordu, ama normal olduğuna inandıramıyorduk) sıfıra vurdu saçını bir anda. o an orda olsaydım asla izin vermezdim. ama ilk gördüğümde elbette aşırı tepki vermedim daha iyi olmuş rahatlarsın vs gibi şeyler söyledim. sonrasında çok pişman olduğunu ve bir daha asla kestirmeyeceğini söyledi. kaldı ki dökülmesi normalken kendi gözünde de normale döndü ve ikna oldu saçı yavaş yavaş uzamaya başladı.
bu kez egzama sardı kulaklarını yüzünü ve saç diplerini. ağlayarak kesmiş yine saçlarını henüz görmedim. ben zamanında kvye de bu kızın sürekli boş olduğundan, bişeyleri kafaya takmaya aşırı vakti olduğunu, kesinlikle kendine bir hobi edinmesi gerektiğini söyledim. çok oralı olmadılar. bu tarz şeyler gün yüzüne çıktığında kv bana “gel konuş bu kızla. sen konuşunca biraz rahatlıyor” diyor. ama artık benim konuşmam da bir yere kadar. somut şeyler yapmak istiyorum. artık kvye de söylemeden bi yer ayarlamak istiyorum, bi kurs olabilir dil kursu gibi. ama tek başına değil beraber gideriz. ben zaten baya yoğunum, evde vakit geçirmeyi özlüyorum ama yalnız kalmaması için ona eşlik etmeyi düşünüyorum. saçını birkaç kez görmem lazım, benim görmeme alıştıktan sonra birkaç günlük bizde kalmasını falan teklif etmeyi düşünüyorum. ya da farklı fikri olan söylesin bana. konuşmak artık pek götürmüyor.
farklı fikirlere açığım, ona emrivaki mi yapmalıyım bu şekilde yoksa söylemeli miyim? ama kesinlikle bir meşguliyet bulma taraftarıyım.
uzun oldu biraz şimdiden teşekkürler herkese.
kesinlikle aynı fikirdeyim. ama psikolojik yardım almak onların gözünde antidepresan almak. kullanıyor şuan zatenSizin bilmediginiz, sizlere anlatamadigi , korktugu seyler olabilir. Sizi endiselendirmek istemem ama kendi fikrimce acil yardim almasi lazim. Ilerledikce isin icinden cikamazsiniz.
açıktan bitirmek istiyorÜniversiteye gitmeyecek mi?
ben de bu fikirdeyim. ona yanaşmadıkları için ya da benim söylememi dikkate almadıkları için alternatif üretmeye çalışıyorumÇocuğun içine attığı birşeyler olabilir. Psikologa götürmek dil kursundan daha işe yarar
en başta değişmesi gereken uyku düzeni. sabaha karşı uyuyup öğlen kalkıyor ve tüm gün bomboş. bana kalırsa uyandığından yatana kadar, ona birşeyleri kafaya takacak fırsat verilmemeli. zor vesselam. psikoloğu daha önce kvye söyledim bir kez daha söylerimBir sorunu var belli. Psikologa gitmeye ikna edin. Evet hobi iyi olur. Bir değil birkaç hobi edinsin onu bütün gün oyalayacak. Evden hiç çıkmaması da normal değil.
sınav aralıkta. her halükarda aralığa kadar beklemek durumunda. e sonrası sınav açıklanacak diplomayı alıp kayıt işlemleri vs. bu süreç için bişeyler arayışındayımBence o tek dersini versin ve ünv sınavına hazırlanmaya başlasın sizde ona yardımcı olun . Yüzme seviyormuş havuza kayıt olabilir su stres attırıcı bi etkinlik bence
taciz ve şiddet söz konusu değil bence. bu bana anlatmadıkları yani benim haberim yok annesine her şeyini anlatır. muhtemelen onlar biliyor. ben de doktor fikrindeyim zaten, ama dikkate almadıkları için alternatif üretme peşindeyimDil kursundan ziyade bir doktora görünmeli bence belli ki bir sorun var, arkadaşları ile neden mesafeli, anlatamadığı bir şey mi var, taciz edilmiş ya da şiddet görmüş olabilir mi? Bence bir uzman görüşü alınmalı mutlaka
fırsatını bulduğumda tekrar doktor konusunu açıcam. hobi derken iğne oyası falan değilArkadaşlar haklı önce bir uzmandan yardım almalı. Sonrasında neden hobi kursu, gencecik kız üniversiteye hazırlık kursuna gitsin. Siz çok güzel yaklaşıyorsunuz ona belli ama nereye kadar yetebilirsiniz. Anlattığınız şeyler ciddi. Bir uzman yardımı almaya onuda ailesini de ikna etmeniz lazım.
iyi bi yer kazanırsa gitmek istiyor ama şuan şu durumuyla iyi bir yer kazanabileceğini düşünmüyorum. bence üni işi en azından düzelene kadar beklemeli. sınav stresiyle katlanır her şey. bir de kazanamazsa vay anam vay. aslında son zamanlarda iyi görüyodum onu dersleri vermek için baya çalıştı, tek dersten bir yıl daha beklemek onu baya düşürdüÜniversiteye gidecek mi? Psikolog yardımıyla beraber hobi kursunu düşünebilirsiniz aslında siz gayet mantıklı yazmışsınız ama üniye de hazırlanması gerek. Ya da şuan üniye gidemeyecek kadar durumu ciddiyse önce psikolojisini düzeltmeye yönelik yaklaşmak gerek olaya. Yüzme olabilir, dil kursu olabilir, bunların yanında müzik veya resim kursları falan da olabilir. Hakkında hayırlısı olsun tam ergenlik çağı aslında 18 tehlikeli bir yaş bence. Çok dikkat edin görümcenize.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?