• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Görümcemden nefret ediyorum :(

yenge bile demez dısardakiler yengesimiyim arkadasımyım söyleyince biliyolar bide beni süreklii eleştirir cok patavatsız kg aldım mesela cok igrencisn abim seni nasıl begendi felan diyor :( ahh ahh daha neler neler. Susamıyorum artık bide evlendik 1 sene oldu okadar seyi kendimden feda ettim birkerede görmezler gelinimiz böyle etti diye eşim anca söyler ozaman tasdiklerler onun dısında övmezler kendilerini överler sülaleri bir numara.

Yaa Allah aşkına kızla aynı yaştaymışsınız neden size yenge desin.. :27:

Ayrıca keşke arkadaş olmayı deneseniz o zaman sorun kalmayacak..

Banada akıl verin kızlar bi görümcem var yanımda kalan anne babaları öldüğünden beri abisiyle basbasa kalmıslar kocam okudugu için görümcem cogu kere maddi yardım yapmıs kendi okumamıs calısmıs görümcemle aynı yastayz nişanlıyken bir sorun yoktu yada ayda 1-2 kere görüştüğümüzdenmiydi bilemiyorum evlendik ilk hafta gelmedi ablalarında kaldı sonra geldi ayy gelmez olaydı kıskanclıkmı dersiniz patavatsızlıkmı dersiniz pasaklılıkmı dersiniz ne ararsanız bunda var kocamda arada kalmasn diye demedm ama artık daral geldi herşeyini söylüyorum kocamla aram acıldı anlamıyor eşim beni. beni cok sevio eşim ama asırı sinirli bi yapısı var daha anlatamadıgım cok şey olduda içimi dökmek istedm bizi cok kıskanıo abisi bana yanassn hemen bişeyler uyduruyo felan alısım artık.abiside normal oldugunu kıskanclıgı abarttıgında ben devreye girerim diyo gayet normalmiş davranısı bide yetim büyümüş ya onun ceremesini ben cekiyorum ablalarına gitmiyo evli ablaları var arada onlara gitse nerdeee gitmiyo orda rahat edeiyomus ama bende rahat ediyo demekki onuda sylemiyo. evlenirken cok zorluk cektik maddi manevi kimse yanımızda yoktu ama konusan coktu işte bulamadım bi süre bide en nefret ettiğim huyları kendilerini övmeleri neylerine övüyolarsa onlar güzeller onlar iyiler onlar bitaneler.eşimde sagolsun ne ablalarına ne kardeşine laf söyletmez kendi söyler ama...bi iyi yönü benim hakkımdada laf ettirmemesi.onun dısında cok bunalıyorum.evlenmekte istemiyor basımızda kaldı işte.bide cocuk istiyor eşim okadar sıkıntıya bide cocuk olucak zaten yardımları yok hepten köstek olcaklar.eşime sürekli söylüyordum böyle yapıyo söyle yapıyo diye oda bana kızıo ben napabilirim diye bir derdin varsa onla konus diger türlü ben konussam vayy karısı doldurusuna geliyo derler daha beter olursun gözlerinde diyo.cok dertliyim cok :(okadar ki evlenirken bir kırık ignelerini bile almadık herşeyin cogunu babam yaptı genede eşim dısında eşimin ailesi Allah razı olsn demedi.ama allah büyük inş. ben gibi sorun yaşayanlara yardımcı olur (

görümcen annesi ve babası öldüğünden beri abisiyle yaşamış.14 yaşında tam ergenlik çağında,aileye en ihtiyacı olduğu anda yalnız kalmış ve abisine sarılmış.çalışmış,abisinin okumasına maddi destek sağlamış.evlendiniz diye neden abisinden uzaklaşmasını bekliyorsun,onlar en kötü zamanları birlikte atlatmışlar.eğer eşin seni dinleyip kardeşine kötü davranırsa bunun vebalinin altından kalkamaz emin ol:50:
görümcenle aynı yaştasınız neden yenge demesini isteyip,ona üstünlük sağlamak istiyorsun,neden sözünü dinlemesi gerekiyor.sanki karşında 15 yaşında çocuk var da birşeyler öğretmeye çalışıyorsun.:34:
o yaştaki bir kızın eniştelerinin yanında işi yok.eşin arkanda ve sana da laf söyletmiyormuş.daha ne.eşine saygı duydum.haklıyı haksızı ayırabiliyor demekki.hem seni ezdirmiyor,hemde kardeşine haksızlık etmiyor.:34:
çok sıkıntı çektik kimse yardım etmedi diyorsun da görümcen zamanında eşine yeterince yardım etmiş.okuyup iş sahibi olmasında katkı sahibi olmuş.daha ne yapsın:50:
üstelik evlenirken görümcenin sizinle yaşayacağını biliyordun daha ne,bu sonradan ortaya çıkmamışki:44:

görümcenin sana davranışları etki-tepki meselesidir.başka birşey değil:51:

ayrıca konunun birinde askerden gelmiş bir kaynın olduğunu,beraber yaşayacağınız için evlenmekten vaz geçebileceğini yazmışsın.kaynın nerede:34:

yada kaynım dediğin görümcenmiydi:34:

Evlenirken,görümcenle yaşayacağını biliyormuşsun.Ya kabul etmeyecektin,ya ona göre davranacaktın.
Keşke baştan çizgini korusaydın,yüzgöz olmasaydın.
Çirkinsin demek,laf dalaşına,s...k yarışına girmek filan hayatı çekilmez kılar.
Görümcene birşeyler öğretmek kısmına ben de takıldım.16 yaşında değil ki,26 yaşında bir insandan sözediyorsun.
Evişinden sözediyorsan,bırak yapmasın.Kendi odası yok mu,oradan sorumlu olsun.Odasına tv yerleştirin,pc alın,zaten orada zaman geçirir.

Uzaktan konuşmak tabii kolay.Kim olsa rahatsız olur.
Ama madem baştan biliyordun ve madem görümcen keyfinden değil,mecburiyetten kalıyor,idare etmek durumundasın.
Arayı büsbütün bozup ilişkiyi çirkinleştirmek asla çözüm değil.

Görümcen de nihayetinde genç bir kadın.İlgi görmek,önemsenmek,takdir edilmek,sevilmek ister.
Belki seninle güç savaşına giriyor,belki abisini kıskanıyor,belki o sevgi sayesinde seni altettiğinin farkında.
Belki sen yakın davranıp,ona biraz değer versen,bu savaşı bırakacaktır.

biraz empati kur o kızın psikolojisi ne durumdadır ,hem anasız hem babasız ,oda sizin yanınızda bir sığıntı gibi yaşamayı istemiyordur eminim ,umarım bu anlattıklarınız gibi kıza kötü davranmıyorsunuzdur, herkes ben haklıyım der ama sana bir uyarı yetimin ve öksüzün ahını alma onun gönlünü hoş tut ,seninde evladın olacak ........

not(abisi varken ablaların evinde işi yok abi baba gibidir,bilmiyorsan ...!)

Son düzenleme:
kuzum siz ne zaman evlendiniz.diğer konularında ağustoste evleneceğini yazmışsın:44:
daha haziranda konu açmışsın 2 ay sonra düğünüm diye.hadi hemen evlendiniz desem hangi ara sorun oldu

Son düzenleme:
hep ilk çocuğum erkek olsun isterdim,hani bize birşey olursa ilerde kardeşine sahip çıksın diye..onu bırakmasın,bir baba gibi yanında olsun diye..ama böyle konuları okudukça çok üzülüyorum.evet abi kardeşine sahip çıkyor ama..Allah evlatlarımızı bizden bizi onlardan ayırmasın.İnşallah!

Son düzenleme:
kayınvalidem vefat edince bende 2 görümcem 1 kaynımla yaşamak zorunda kaldım bu durumda benim kardeşlerimde olabilir deyip eşime destek oldum şükür benim görümcelerim iyi olduğu için bir sıkıntımız olmadı yüzgöz olmadan hepsi evlendi ama konu sahibine çok yüklenildiğini düşünüyorum.benim aram görümcelerimle çok iyi olmasına rağmen evde 3. şahıslarla yaşamak bunlar kardeş bile olsa genç bir çift için çok zordur özellikle kaynımla yaşarken çok zorlandım.eğer bu kişi anlayışlı uyumlu değilse bayan için daha da zordur işin sonu boşanmaya bile gidebilir.açıkcası ben görümcelerimi sevdiğim anlaşabileceğimi düşündüğüm için evet dedim ama bana karşı tutumları kötü olsaydı ben başta kabul etmezdim sonuçta kabul etsem bile evde hırgür olacak kocamla aram açılacak iş boşanmaya kadar gidecekti.burda konu sahibinin görümcesine karşı tutumu nasıl bilmiyorum ama görümce ile yüzgöz olmuşlar umarım olay daha da tatsızlaşmadan görümcesi evlenir:31:

Aslında aynı yaşta olmanız güzel arkadaş olmayı deneyin olumlu yaklaşmayı deneyin..
Birlikte alışverişe çıkın, iş bölümü yapın sana yardımcı da olur birbirinizi sevmeniz için
paylaşımlarınızı arttırmalısınız..Filmler izleyin,oturup kahve için.. Evliliği düşünmüyor ama
ona evliliğin güzel yanlarından bahsederseniz bakış açısı değişebilir belki kim bilir..o zaman
evlenir de herkes mutlu olabilir..
Eşinizle başbaşa olma isteğinizi anlıyorum ama bu kızın durumu farklı..
Anne babası hayatta olup da görümcesini abisiyle oturtanlar biliyorum:ssz:
Bende öyle nefret etmelik bir görümce göremedim sevmeye gayret edin lütfen:26:

Bir gorumcem bana yan bakti vakasi daha. Yenge demek zorunda degil bu birincisi. Ikincisi gorumcen bayan diye bu kadar rahat davranma evde. Yaninda opusme , cilvelesme vs vs rahatsiz eder onu. Ben de rahatsiz olurdum hatta arkadaslarimin yaninda bile. Ucuncusu ne ekersen onu bicersin. Yaptirim ve baski kurdugun surece o da sana ayni sekil yaklasacaktir. O benim kocam deyip ben istedigimi yaparim dersen sonuclarina da sen katlanmak zorundasin.

Son düzenleme:
Kusura bakmayın ama konununu nereden tutsam elde kalıyor.. Yetimliğin ceremesini çekiyorum ne demek sorması ayıp! Ben de 3 yaşımda babamı kaybettim.. Bende yetim büyüdüm bu yaşıma kadar.. O cümleniz kabul edilir gibi değil.. Adamın ailesi yok kim size ne yapsın evlendiğinizde.. Görümceniz okumamış, eşiniz okusun diye çalışmış.. Bu kadar nankörlük iyi değil kendinize gelin bir zahmet.. Yaşım yakın olsa, ben de yenge demem.. Kimi zihniyetin takıntısıdır "bana yenge demedi, abla demedi" vs. aynı ergen takıntıya düştüğünüz aşikar! Kimse sizden birşeyler öğrenmek zorunda değil.. Madem birilerini yönlendirmeye çok meraklısınız, doğurun çocuk gidin onu yönlendirin.. Yaşınız kadar insanı değil... Siz kendi kocanızı yönlendiremiyorsunuz, görümceyi nasıl yönlendireceksiniz aklınız kesmiyor mu.. Haklı olsanız, eşiniz emin olun ki haklısın der.. Adaam haklı, sizin boş sorunlar çıkardığınızı biliyor ki laf ettirmiyor yetim kardeşine.. Helal olsun!! Siz bu kafayla giderseniz daha çoook sorun yaşarsınız.. Bence yerinizi bilin.. Mixerlik yapmayı bırakın. Böyle yengeye ben de sarılmam ayol :1:

Banada akıl verin kızlar bi görümcem var yanımda kalan anne babaları öldüğünden beri abisiyle basbasa kalmıslar kocam okudugu için görümcem cogu kere maddi yardım yapmıs kendi okumamıs calısmıs görümcemle aynı yastayz nişanlıyken bir sorun yoktu yada ayda 1-2 kere görüştüğümüzdenmiydi bilemiyorum evlendik ilk hafta gelmedi ablalarında kaldı sonra geldi ayy gelmez olaydı kıskanclıkmı dersiniz patavatsızlıkmı dersiniz pasaklılıkmı dersiniz ne ararsanız bunda var kocamda arada kalmasn diye demedm ama artık daral geldi herşeyini söylüyorum kocamla aram acıldı anlamıyor eşim beni. beni cok sevio eşim ama asırı sinirli bi yapısı var daha anlatamadıgım cok şey olduda içimi dökmek istedm bizi cok kıskanıo abisi bana yanassn hemen bişeyler uyduruyo felan alısım artık.abiside normal oldugunu kıskanclıgı abarttıgında ben devreye girerim diyo gayet normalmiş davranısı bide yetim büyümüş ya onun ceremesini ben cekiyorum ablalarına gitmiyo evli ablaları var arada onlara gitse nerdeee gitmiyo orda rahat edeiyomus ama bende rahat ediyo demekki onuda sylemiyo. evlenirken cok zorluk cektik maddi manevi kimse yanımızda yoktu ama konusan coktu işte bulamadım bi süre bide en nefret ettiğim huyları kendilerini övmeleri neylerine övüyolarsa onlar güzeller onlar iyiler onlar bitaneler.eşimde sagolsun ne ablalarına ne kardeşine laf söyletmez kendi söyler ama...bi iyi yönü benim hakkımdada laf ettirmemesi.onun dısında cok bunalıyorum.evlenmekte istemiyor basımızda kaldı işte.bide cocuk istiyor eşim okadar sıkıntıya bide cocuk olucak zaten yardımları yok hepten köstek olcaklar.eşime sürekli söylüyordum böyle yapıyo söyle yapıyo diye oda bana kızıo ben napabilirim diye bir derdin varsa onla konus diger türlü ben konussam vayy karısı doldurusuna geliyo derler daha beter olursun gözlerinde diyo.cok dertliyim cok :(okadar ki evlenirken bir kırık ignelerini bile almadık herşeyin cogunu babam yaptı genede eşim dısında eşimin ailesi Allah razı olsn demedi.ama allah büyük inş. ben gibi sorun yaşayanlara yardımcı olur (

Bilmem farkında mısınız ama yazdıklarınızla kendinizi ele vermişsiniz. Yetim. Sadece abisi var.
Yabancı bi adamın(enişte bile olsa.) yanında rahat edememesi pek tabi normal. Abisininde bu durumda onu yanında barındırması gereken zaten.
Siz görümcenizin eşiniz için fedakarlık yaptıgından bahsediyosunuz. Birazda siz fedakarlık yapsanız?
Tamam en güzel zamanlarınız yalnız kalmak istersiniz ama bu keyfi bi durum degil ki.
İyi o zaman anne baba vefat etti. Abla-abi evlendi kız kendi başının çaresine baksın.
Size laf ettirmeyince hoşunuza gidiyo ama siz istiyosunuz ki ben söyliyim sürekli kardeşinden dert yakınıyım o ona laf etsin.
Neden?
Kanı canı değil mi?
Araya ciddi sorunlar girmeden görümcenizle aranızı düzeltin bence.
Orta yolu bulmak çok zor değil.
Hem eşinizle kötü olmazsınız hemde aynı evin içinde huzursuzluk olmaz.

yenge bile demez dısardakiler yengesimiyim arkadasımyım söyleyince biliyolar bide beni süreklii eleştirir cok patavatsız kg aldım mesela cok igrencisn abim seni nasıl begendi felan diyor :( ahh ahh daha neler neler. Susamıyorum artık bide evlendik 1 sene oldu okadar seyi kendimden feda ettim birkerede görmezler gelinimiz böyle etti diye eşim anca söyler ozaman tasdiklerler onun dısında övmezler kendilerini överler sülaleri bir numara.

Sizinle yaşıtsa size neden yenge desin?
Siz onun üzerinde üstünlük kurmak istediğiniz için ters tepmiş ve sizin hoşunuza gitmemiş olabilir mi?

ayy galiba en iyisi kız kardeşi olmayan birini bulmak:)
şanslıyım:)
Sizin abiniz yoktur umarım. Abiniz evde kalmasın sonra. :ssz:

Evde 3. bir kisinin olmasi en yakininiz olsa dahi esinizle iliskinizi etkiler

ama siz evlenmeden once bunun boyle olacagini biliyormussunuz
simdi neden isyan ediyorsunuz?

Hadi onu gectim
bir insan bir insani sevmeyebilir anlasamayabilir
ama nefret ediyorum ne demek?
bu kiz sizi nefret ettirecek kadar ne yapti?
belki o da sizden nefret ediyordur kim bilir...

Ayni evde yasiyorsunuz
yapici olup iliskinizi bozmamaya ozen gosterin ki
esinizin gozunde degeriniz yukselsin
yoksa bu durum esinizle sizin iliskinizde derin yaralar acar

gorumceniz yarin bir gun evlenir gider
esinizle basbasa kaldiginizda
en azindan bir degeriniz olsun

Birkaç yıl abimler bizimle yaşadı.Ben ozaman bekardım.Annem babam onlar rahat etsinler diye yazlığa giderlerdi.Ama ben biryere gidemezdim çünkü çalışıyordum.Abim vardiyalı çalıştığından bir hafta gece olmazdı.Abimin eşiyle o geceler arkadaş gibi oturur sohpet ederdik..İlk zamanlar abimi bende kskandım ne yalan söyliyeyim ama belli etmedim tabiki.1 yıl sonra yeğenim dünyaya geldi.Yeğenimin tüm masraflarını üstlendim.Abimin eşiyle ve yeğenimle haftasonları çıkardık yemek yerdik gezerdik.Abimde çalışmazdı ogünler ama oda arkadaşlarıyla vakit geçirirdi.yeğenim 7 aylıkken aniden annem vefat etti.Yıkıldık.. Abimlerin evleri yapılıyordu daha. bitince kendi evlerine geçeceklerdi.Annemin vefatından sonra vazgeçtik dediler.Burda sizinle kalıcaz. 2 yıl daha birlikte yaşadık.Babam benim için kimse hayatını ertelemesin dedi.Evlendi..Abimler evlerine taşındı.Gün oldu babamla tartıştım.Valizimi topladım abimi aradım geldi aldı beni..Birkaç ay abimlerde kaldım.Çalışıyordum ev işine haftasonları yardımcı olabiliyordum.Ama yük olmamak adına elim boş gelmezdim eve.O sıra eşimle tanıştım.Bir süre sonra babamın evine döndüm ve evlendim..

Şimdi düşünüyorumda benim abimin eşide başının etini yiyormuydu abimin.Araları huzursuzlanıyormuydu.
Sizin yazdıklarınızı garipsedim. Annesi babası vefat etmiş bir insan bu ya..Bu kadar önyargılı olmayın.Ne yapsın siz rahat olun diye önüne gelen ilk kişiyle evlensinmi? Kızın ablanın yanında uzun süre kalması doğru değilki.Neler okuyoruz.Eniştenin tacizi vs. Abisinin yanında kalacak tabi.Biraz vicdanlı olmak lazım.Allah annesiyle babasını alarak bir darbe vurmuş zaten.Son darbe sizdenmi gelsin istiyorsunuz.

Aynı evde kıskanan bir görümce ile yaşamak zor.

Ama bunu eşine anlatmak yerine görümcenle konuş sorunları.

Yarın bir gün evlenir gider zaten ama eşinle III. şahıslar için yaptığınız tartışmalar yaralar sizi, tahammül sınırlarınız alt üst olur.

Onun için ne yardan geçerim ne serden deyip eşinle ve görümcenle ortak kararlar al derim.

Son düzenleme:
Canım Allah Kolaylık versin.Kendini şanlı say ki görümcenin yaşı genç ilerde evlenir gider.yazan arkadaşlara katılıyorum eşini babsı yerine koyduğu için sizin evde rahat ediyordur.söyledikleri dayanılmayacak şeyler ama sen eşinin huzur ve mutluluğu için idare et.karşına alıp kardeşinmiş gibi sinirlenmeden konuşmaya çalış.Seni sevip sevmediğini,abisini üzmek isteyip istemediğini sor ona.böyle devm edip sana laf sokmaya,hırçın davranmaya devam ederse senin çok üzülüceğini dolayısıyla da bu durumun ister istemez abisine yansıyacağını söyle.ama tehditvari değil tabi ki.niçin yemeği yapmıyorsun,tabağını kaldırmıyorsun demek yerine daha yapıcı bir şekilde odasını kendisinin toplaması gerektiğini,sen yemeği yaparken onun da salatayı yaparsa senin mutlu olacağını,evin iş bölümlerinde oun da bir şeyler yapması gerektiğini uygu bir şekilde onun anlıyacağı dille anlat.mesela sen evi süpürüyorsan o toz alsın,sofrayı sen kuruyorsan o toplasın.ona küçük küçük işler vererek başla.yengesinden ziyade ablası omaya çalış.onun yaptıklarını görmez gel.eşine de hep beraberken onun yaptığı işleri söyleyip onun yanında onu öv ki yaptığıyla abisinden takdir aldığını bilsin.seni vesile olduğun için sevsin.benim görümcelerim annem yaşımda bırak laf anlatmayı bana bulaşmazlarsa şükür ediyorum.bende bir görümcemle aynı evde yaşıyorum üstüne birde kayınvalide var.eşimin huzuru için susuyorum.eşim de beni ezdirmemeye çalışıyor.kayınvalidemle görümcem 1 aydır köye gittiler küçük kızı bizle kaldı.bende ondan şikayetçiyim evi temizler,siler süpürür,çamaşır bulaşık yıkarım kız odasında biriktirdiği yemek tabağını,bardakları mutfağın orta yerine öylece dizer gider makineye yerleştirmeyi bile bilmez..odasından çıkıp 5 dk bir şeye yardım etmez.yaptığım yemeği beğenmez.bugün niye tatlı yapmadın diye bir de kızar.annesi gittiğinden beri odasını süpüredim çünkü odadan dışarı çıkmıyor ki temizliyim.kendisi de yapmıyor.oda harabe gibidir eminim.kız 17 yaşında küçük de değil.eşim biliyor bu durumu sen ses çıkarma ben annesi gelince yaptılarını söylerim o zaman hesabını veriri diyor.onun için susuyorum.görümcem gelince eşim bahsedecek,çok iyi biliyorum ki kızımın yerine ben yaparım ne o gözüne mi battı.o okusun ben arkasını toplarım diyecek.böyle anneler yüzünden kızları düzen nedir bilemeyecek.17 yaşndaki kız donuyla beraber pijamasını çıkarıyor çıkardığı yerde bırakıyor evde dayısının göreceğini bile bile hemde.ama annesi topluyor arkasını hiç bir şey yokmuş gibi.aman dert bir değil ki türlü türlü bacım.Allah bizlere kolayık versin.

Hani erkekti kardeşi? Hani askerden geliyordu?
Sonradan nasıl cinsiyet değiştirdi bu kardeş?
Konuyu ilk açtığınızda insanlardan sizden yana tepki versin diye erkek demişsiniz,o kadar komik ki bu yaptığınız.
Her konunuz onlardan ne kadar nefret ettiğinizi anlatıyor.Baştan beri nefretle anlatmışsınız ,ne kardeşi ne ablalarını istemiyorsunuz.
Bence yetimlere öksüzlere laf atmayı bırakıp en iyisi bir çocuk esirgeme yurduna gidin oradan mezun olanlaradan bir eş bulun kendinize.
Anası,babası,kardeşi ,dıdısı olmasın huzula mutlu mesut yaşayın ama dua etmeyi de ihmal etmeyin.
Bir gün evladım olur da bende ölürsem o çocuğun başına neler gelecek diye?
Ya sizin gibi nefretle beslenen birine denk gelirse,Allah korusun.
Yoksa erken ölmeyeceğinize evladınızı yetim veya öksüz bırakmayacağınıza dair bir sözleşmeniz mi var?
Madem bu kadar aile düşmanısınız neden kaç yıl flört edip evlendiniz bu adamla gerçi daha mayıs'da nişanlıymışsınız evlendiğiniz bile yalan olabilirde ,neyse..

anlamayanlar için özet geçeyim,

ana baba ölmüş
kızkardeş abisinin anası babası olmuş
kendini feda etmiş
okumamış
kardeşini okutmuş adam etmiş
biri çıkmış gelmiş sonra
adına gelin denmiş
kara kalbiyle iki kardeşin arasını açmak için elinden geleni yapmış

şimdi yoruma geçelim,

konu sahibi seni silah zoruyla mı evlendirdiler?
bilmiyo muydun kızın sizle yaşayacağını?

çocuk mocuk yapma sen
sende vicdan yok
vicdansızdan anne olmaz

Hani erkekti kardeşi? Hani askerden geliyordu?
Sonradan nasıl cinsiyet değiştirdi bu kardeş?
Konuyu ilk açtığınızda insanlardan sizden yana tepki versin diye erkek demişsiniz,o kadar komik ki bu yaptığınız.
Her konunuz onlardan ne kadar nefret ettiğinizi anlatıyor.Baştan beri nefretle anlatmışsınız ,ne kardeşi ne ablalarını istemiyorsunuz.
Bence yetimlere öksüzlere laf atmayı bırakıp en iyisi bir çocuk esirgeme yurduna gidin oradan mezun olanlaradan bir eş bulun kendinize.
Anası,babası,kardeşi ,dıdısı olmasın huzula mutlu mesut yaşayın ama dua etmeyi de ihmal etmeyin.
Bir gün evladım olur da bende ölürsem o çocuğun başına neler gelecek diye?
Ya sizin gibi nefretle beslenen birine denk gelirse,Allah korusun.
Yoksa erken ölmeyeceğinize evladınızı yetim veya öksüz bırakmayacağınıza dair bir sözleşmeniz mi var?
Madem bu kadar aile düşmanısınız neden kaç yıl flört edip evlendiniz bu adamla gerçi daha mayıs'da nişanlıymışsınız evlendiğiniz bile yalan olabilirde ,neyse..

sizin nezdinizde ayrı ayrı konulara cvp veriyorum erkek kaynı olan kuzenimdi o yazdı o evlenecek ben evliyim bir senedir. ben ilkkez acıyorum konuyu bu bir. 2.cisi kıza acımasam zaten yanıma almazdm sadece bıkkınlıkllarım oldugunu ve nasıl çözebilceğimi sordum herkes bana yüklendi teşekkür ediyorum herkese.

Back