Siz evlenmeden ayni evde yasayacaginizi bilmiyor muydunuz? Ayda 1-2 kere gorustuk, taniyamadim diyorsunuz. Taniyamadiginiz bir insanla ayni evi paylasmayi nasil kabul ettiniz? Bile bile lades demissiniz bazi seylere.
Ayni yastaymissiniz, neden "yengelik" yapmaya calisiyorsunuz? O kiz anne babasini kucucuk yasta kaybetmis ve abisi okusun diye okumamis, eve bakmis. Eminim hayat hakkinda pek cok sey deneyimlemis. Ona caylak, akıl almaya muhtac gozuyle bakmayi kesmelisiniz once.
Size nasil cirkin, kilolu diyebiliyor? Ne ara bu denli yuzgoz oldunuz? Bir insan otekine nasil durup dururken bunlari soyler?
Amacim uzerinize gelmek degil ama madem yardim istiyorsunuz, oncelikle yukarida bahsettigim hususlar hakkinda bakis acinizi degistirmelisiniz. Anlamaya calismalisiniz karsinizdakini...
Konunun başını okudum ve devamına gerek görmedim.
Yanlış okumuyorsam, görümcemin annesi babası ölmüş, okurkende kendisi eşime destek olmuş. Ve ben artık pasaklılığından ve dağnıklığından bıktım diyorsunuz.
Szie birtek şey diyorum,
eğer çocuğunuz olursa, allah sizin zihniyetinizde bir yengenin, üvey annenin eline düşürmesin. Ben okurken sizin adınıza utandım, siz yazarken nasıl utanmadınız anlamadım. Bilhassa içinde bulunduğumuz ayda,hayırlı ramazanlar.
aynı evde yasamayı ben kabul ettim yetim diye üzülmüştüm 2 senedir tanısıyoduk görümcemle ama aynı evin içine girmeden nasıl tanısılıyosa öyle yengelik ypmıyorum sadece ona yardımcı olmak adına bişeyler ögretmke istedim kabul etmedi inat etti kendisi biliyomus ki ablları bile bilmediğini söylüyor ayrıca abisi için okumaktan vazgecmemiş kendisi okumak istememiş abisine para yardımından bulunmus abisi okurken. ayrıca ben despot bi ri değilim cok iyi davrandım ama cok patavatsz neyi nerde söyliceni bilmeyen biri. benide kıskandıgını arkadası söyledi hemde asırı kıskandıgını söyledi ondan böyle cirknsin felan demekte
yazınıın devamını okusaydınız bu söylediklerinzden utanırdınz bilip bilmeden bunları söylemenizde cok sacma madem olayın içerğini bilmiyosnuz yorum yapmanızada gerek yok
O halde lutfen evlenmeden onceki vicdaninizi surdurun. Cirkinsin vs. dediginde gormezden gelin ya da gulup gecin. Madem yol yordam bilmedigini dusunuyorsunuz, ona yolu yordami kendi asaletinizle asilayin.
Anliyorum sizi, cok bunalmissiniz. Ama kafanizda buyuterek, akliniza takarak cozemezsiniz. Bakin, bu kiz cok zor seyler yasamis. Kendinizi onun yerine koyun, eminim siz de abinizi hem anne hem baba olarak bilirdiniz. O yuzden bu sahiplenme meselesini buyutmeyin. Birakin kızcagizin tutundugu belki de tek dali kirilmasin...
Devamını okudum, ve farkettim ki ben az bile yazmışım.
Ne olursa olsun, gitmiş sizden daha az deneyimli, daha çocuk birine karşı çocukla çocuk olmuşsunuz. Rahatsızlığınızı çemkirerek saldırarak anlatmışsınız, (burda olduğu gibi) Eğer görümcenize de derdinizi bu şekilde anlatıyorsanız, Allah yardımcı olsun o kıza. Karşınızdaki ne yaparsa yapsın, onun gidecek yeri yok, ona sahip çıkacak annesi babası yok, elinde olan tek şey abisi. Afedersiniz annem bana, misafir başına yapsa susacaksın der, ki bu bence misafirlikten de zor bir durum, gidecek başka yeri yok. Allahtan size biraz vicdan ve merhamet diliyorum. Ancak anlattıklarımı algılayabileceğinizi sanmıyorum, iyi geceler.
ayy galiba en iyisi kız kardeşi olmayan birini bulmak:)
şanslıyım:)
aynı evde yasamayı ben kabul ettim yetim diye üzülmüştüm 2 senedir tanısıyoduk görümcemle ama aynı evin içine girmeden nasıl tanısılıyosa öyle yengelik ypmıyorum sadece ona yardımcı olmak adına bişeyler ögretmke istedim kabul etmedi inat etti kendisi biliyomus ki ablları bile bilmediğini söylüyor ayrıca abisi için okumaktan vazgecmemiş kendisi okumak istememiş abisine para yardımından bulunmus abisi okurken. ayrıca ben despot bi ri değilim cok iyi davrandım ama cok patavatsz neyi nerde söyliceni bilmeyen biri. benide kıskandıgını arkadası söyledi hemde asırı kıskandıgını söyledi ondan böyle cirknsin felan demekte
Banada akıl verin kızlar bi görümcem var yanımda kalan anne babaları öldüğünden beri abisiyle basbasa kalmıslar kocam okudugu için görümcem cogu kere maddi yardım yapmıs kendi okumamıs calısmıs görümcemle aynı yastayz nişanlıyken bir sorun yoktu yada ayda 1-2 kere görüştüğümüzdenmiydi bilemiyorum evlendik ilk hafta gelmedi ablalarında kaldı sonra geldi ayy gelmez olaydı kıskanclıkmı dersiniz patavatsızlıkmı dersiniz pasaklılıkmı dersiniz ne ararsanız bunda var kocamda arada kalmasn diye demedm ama artık daral geldi herşeyini söylüyorum kocamla aram acıldı anlamıyor eşim beni. beni cok sevio eşim ama asırı sinirli bi yapısı var daha anlatamadıgım cok şey olduda içimi dökmek istedm bizi cok kıskanıo abisi bana yanassn hemen bişeyler uyduruyo felan alısım artık.abiside normal oldugunu kıskanclıgı abarttıgında ben devreye girerim diyo gayet normalmiş davranısı bide yetim büyümüş ya onun ceremesini ben cekiyorum ablalarına gitmiyo evli ablaları var arada onlara gitse nerdeee gitmiyo orda rahat edeiyomus ama bende rahat ediyo demekki onuda sylemiyo. evlenirken cok zorluk cektik maddi manevi kimse yanımızda yoktu ama konusan coktu işte bulamadım bi süre bide en nefret ettiğim huyları kendilerini övmeleri neylerine övüyolarsa onlar güzeller onlar iyiler onlar bitaneler.eşimde sagolsun ne ablalarına ne kardeşine laf söyletmez kendi söyler ama...bi iyi yönü benim hakkımdada laf ettirmemesi.onun dısında cok bunalıyorum.evlenmekte istemiyor basımızda kaldı işte.bide cocuk istiyor eşim okadar sıkıntıya bide cocuk olucak zaten yardımları yok hepten köstek olcaklar.eşime sürekli söylüyordum böyle yapıyo söyle yapıyo diye oda bana kızıo ben napabilirim diye bir derdin varsa onla konus diger türlü ben konussam vayy karısı doldurusuna geliyo derler daha beter olursun gözlerinde diyo.cok dertliyim cokokadar ki evlenirken bir kırık ignelerini bile almadık herşeyin cogunu babam yaptı genede eşim dısında eşimin ailesi Allah razı olsn demedi.ama allah büyük inş. ben gibi sorun yaşayanlara yardımcı olur (
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?