Görümcemden nefret ediyorum :(

Konunun başını okudum ve devamına gerek görmedim.

Yanlış okumuyorsam, görümcemin annesi babası ölmüş, okurkende kendisi eşime destek olmuş. Ve ben artık pasaklılığından ve dağnıklığından bıktım diyorsunuz.

Szie birtek şey diyorum,

eğer çocuğunuz olursa, allah sizin zihniyetinizde bir yengenin, üvey annenin eline düşürmesin. Ben okurken sizin adınıza utandım, siz yazarken nasıl utanmadınız anlamadım. Bilhassa içinde bulunduğumuz ayda,hayırlı ramazanlar.

Son düzenleme:

aynı evde yasamayı ben kabul ettim yetim diye üzülmüştüm 2 senedir tanısıyoduk görümcemle ama aynı evin içine girmeden nasıl tanısılıyosa öyle yengelik ypmıyorum sadece ona yardımcı olmak adına bişeyler ögretmke istedim kabul etmedi inat etti kendisi biliyomus ki ablları bile bilmediğini söylüyor ayrıca abisi için okumaktan vazgecmemiş kendisi okumak istememiş abisine para yardımından bulunmus abisi okurken. ayrıca ben despot bi ri değilim cok iyi davrandım ama cok patavatsz neyi nerde söyliceni bilmeyen biri. benide kıskandıgını arkadası söyledi hemde asırı kıskandıgını söyledi ondan böyle cirknsin felan demekte

yazınıın devamını okusaydınız bu söylediklerinzden utanırdınz bilip bilmeden bunları söylemenizde cok sacma madem olayın içerğini bilmiyosnuz yorum yapmanızada gerek yok

O halde lutfen evlenmeden onceki vicdaninizi surdurun. Cirkinsin vs. dediginde gormezden gelin ya da gulup gecin. Madem yol yordam bilmedigini dusunuyorsunuz, ona yolu yordami kendi asaletinizle asilayin.

Anliyorum sizi, cok bunalmissiniz. Ama kafanizda buyuterek, akliniza takarak cozemezsiniz. Bakin, bu kiz cok zor seyler yasamis. Kendinizi onun yerine koyun, eminim siz de abinizi hem anne hem baba olarak bilirdiniz. O yuzden bu sahiplenme meselesini buyutmeyin. Birakin kızcagizin tutundugu belki de tek dali kirilmasin...

yazınıın devamını okusaydınız bu söylediklerinzden utanırdınz bilip bilmeden bunları söylemenizde cok sacma madem olayın içerğini bilmiyosnuz yorum yapmanızada gerek yok

Devamını okudum, ve farkettim ki ben az bile yazmışım.

Ne olursa olsun, gitmiş sizden daha az deneyimli, daha çocuk birine karşı çocukla çocuk olmuşsunuz. Rahatsızlığınızı çemkirerek saldırarak anlatmışsınız, (burda olduğu gibi) Eğer görümcenize de derdinizi bu şekilde anlatıyorsanız, Allah yardımcı olsun o kıza. Karşınızdaki ne yaparsa yapsın, onun gidecek yeri yok, ona sahip çıkacak annesi babası yok, elinde olan tek şey abisi. Afedersiniz annem bana, misafir başına yapsa susacaksın der, ki bu bence misafirlikten de zor bir durum, gidecek başka yeri yok. Allahtan size biraz vicdan ve merhamet diliyorum. Ancak anlattıklarımı algılayabileceğinizi sanmıyorum, iyi geceler.

Aynı yastasınız sözünü dinlemesini bekleme..Herkesi dogruları vardır kendine göre..Evet durumun zor ama kızın durumu da zor..Belli ki kıskanclık var ama normaldir.Yası kac yeterince büyük mü bilmiyorum ama yalnız yasamasına yada bir ev arkadasıyla yasamasına abisi izin vermez heralde..

Kız evlenene kadar sabret..Unut evde oldugunu yokmus gibi davran..Arada oturur sohbet edersin,iki gülersiniz..Sana sevgi göstermesini bekleme saygılı olmayı ögrense yeter..O da senin elinde mesafe koymalısın.Kendini,esini,evliligini yıpratma..Senin kardesin yanında kalsa ve esin sürekli rahatsızlıgını belli etse ne kadar üzülürsün..Esinle yalnız kalmayı istemen kadar normal bir sey yok o yüzden sıkılmanı anlıyorum ama sevaba giriyorsun,esini mutlu ediyorsun..Kardesinin yanında esi hayat arkadası var..Esimin benden 2 yas kücük kuzenleri bana yenge derlerdi rahatsız olurdum ismimi söylemelerini tercih ederim..Sana yenge demese ne kaybedersin yasıtsınız o yüzden yadırgama..

inanın baslarda cok üüzlüyodum yoksa üzülmesem eşime kesinlikle bu kız bizle kalmasın derdm ve zorunda kalırdı ablalarının birinde kalırdı ama kıza üzüldüm ve iyilik yap iyilk bul dşyerek basladım bu yola ama anlasamıyoruz cok bunaldıgımdsn bunları yazdım yoksa kötü biri değilim allah korkusu nedir bilirim ama cidden cok bunaldım artık. yorum yazanlara teşekkür ederim cidden bana akıl vermenie ihtiyacım var bu kızıda kendimide üzmek istemiyorum eşimlede aram bozuluyo zaten ne yapbilirim diye sizlere sordum hayırlı ramazanlar.şimdi cıkıyorum eşime yemek hazırlıcam görüşürüz kızlar.yardımcı olun ben yarın okurum yazılanları

Allah c.c kimseyi kimseye muhtaç etmesin
Bizde ne görümceler vardı ah bi bilsen
bence sen kızla direk konuşarak problemlerini çözebilirsin sanırım problemleriniz kızın az tembelliğinden azda patavatsızlığından kaynaklı

sayın fotosentez hnm siz beni anlamadınız sanırımyada ben sizi. ben kötülüğü için hiçbişey yapmadım ayrıca gidecek yeri yok diye afedersinz agzıma etmek zorundamı?26 yasında birine ilerde evlenirse diyee yardımcı olmaya calısıyorum en son hadlerde oldugundan bunları yazdım ama anlayan kim. neyse uzatmıyorum iyi geceler sizede.yasamayan bilmez derfdimi

ne diceğimi bielmedim yaa zor bi drum eşinizde sizi anlamıyorsa of off allah yardımcınız olsun

eşinizin hatırı için sabredeceksiniz kız evlenene kadar...insanlar ne zorluklarla uğraşıyolar aynı evin içinde kaynana kayınpeder üstüne gelip giden görümcelerin laflarını çekenler var...ayrıca eşinizle aranızı bozabilmesi için aynı evde olmasına gerekte yok, kmlerce uzaktan bile eşlerin arasını bozanlar var....biraz becerikli olup arada ki mesafeyi siz koyacaksınız artık..

ahkam keser gibi bi tavrnız oluyo anlattıklarınızdan anladığım iş yapması konusuna takılmışsınız...
bence yanlış bi düşünce içindesiniz o şuan sizinle yaşamasaydı da siz o evin işlerini yapıcaktınız, o evin hanımı sizsiniz ve her nekadar aynı yaşta olsanız da karşınızda ki bekar bi insan...kendi pisliğini dağınıklığını topluyorsa tamam bence...
size de yardımcı olur en fazla...

karşınızdakine besleme muamelesi yapmayı umuyosanız hayal kırıklığına uğramanız olası....daha uyumlu olarak arayı bulmaya çalışın...siz müsade etmezseniz anlattığınız nedenlerden eşinizle aranız bozulmaz....biraz sakin olun

neden ılla bırseyler ogretmeye calısıyorsunuz anlamadım yardımınızı kabul etmıyorsa bu onun sorunu bosverın.

ayrıca suan esınızın bır meslegı varsa bu nefret ettıgınız gorumcenızın sayesınde abısı ıcın okumaktan vazgecmıs yada gecmemıs onemlı olan kardesıne destek olmusmu olmamısmı .. bır arkadasın soyledıgı gıbı gorumcenız olmasada o evın ıslerını yapıcaktınız kendı dagınıklıgını toplaması yeterlı

Bende yetim büyüdüm,annemi kaybettim küçük yaşta,şu çirkin söyleminize sessiz kalamadım...
Bir kaç hadis-i şerif paylaşmak istedim.

"Bir kimse sırf Allah rızası için bir yetimin başını okşarsa, elinin dokunduğu her saç teline karşılık ona sevap vardır".

"Bir kimse, Müslümanların arasında bulunan bir yetimi alarak yedirip içirmek üzere evine götürürse, affedilmeyecek bir suç işlemediği takdirde, Allah Teala onu mutlaka cennete koyar".

"Sofralarında yetim bulunduran kimselerin sofrasına şeytan asla yaklaşamaz."

"Bir kimse, akrabasından veya başkasından olan bir yetimi, yetim kendisini kurtarana kadar uhdesine alsa, o kimseye Cennet vacip olur."

Neden sürekli yönlendirme ve sözünüzü geçirme derdindesiniz ?
Evinizde kalıyor diye size ayak uydurmak veya sizin sözünüzü ( tavsıye ve goruslerınızı ) dinlemek zorundamı ?

Siz annesız olmak ne demek bılıyormusunuz ..
Hayatta yarım kalmak , hep eksik nefes almak nasıl bırsey fıkrınız varmı ..
Elbetteki hırçın olucak , huysuz olucak karşınızdaki hayata bir adım eksik baslayan bir cocuk ..

Siz onun acısını , sıkıntılarını hayat korkusunu anlamayaca calısacagınıza , tutmuş onunla laf dalası yapıyorsunuz .
Arkadaşım ; Karşında yaralı cok ağır yaralı bir insan evladı var ..
Anne merhametinden , baba şevkatinden mahrum , evsiz ve kendi hayatı olmayan bir kız var..

Ne olmalıydı ; el pençe durup evınızın işlerini yapıp, sizin yonlendırmenıze ses cıkarmayıp '' Abisinin '' evinde kaldıgı için kendini rahatsız hıssetmesimi gerekıyordu
Sırf sizin hayatınıza ortak olmak zorunda kaldıgı ıcın kendını ezik ve hatalı gormelıydı değil mi ?
Çok yazık ..
Elinizde belkide cennetin anahtarını tutuyorsunuz ,
Bu kıza verecegınız karsılıksız sevgı ve sabır belkı sıze cennet yollarını açacak ama o kadar nefret dolmussunuz ki bunu goremıyorsunuz bıle..
Allahtan size ve o kıza sabır dılıyorum zira o ıstenmedıgını bıldıgı evde , sizde bu karın ağrınızla yasamak zorundasnız..

Bende 5,5 ay önce annemi kaybettim, o kadar zor seyler yasıyorum ki, anasızlık o kadar zor birsey ki, üstelik görümcenizin babası' da yok!
Henüz lise' de okuyan bir erkek kardesim var, babam hep der ki; bana birsey olursa kardesinize sahip cıkın, onu bırakmayın!
Benimle evlenecek insan, babamın, kardeslerimin hayatımın tam anlamıyla icinde oldugunu bilmeli.
İste bende tam esim olacak kisinin bazı seyleri sorun yapacagından korkuyordum, icimde bu korkuları tasırken bu konuyla endiselerimin ne kadarda yerinde oldugunu farkettim.
Cünkü artık bir annem yok, annem hep babamlaydı onun herseyiydi simdi ise, annemin görevini ben üstlendim, herseyiyle ben ilgilenirim.
Ben babamı yalnız, kendi haline bırakamam, bunu yapamam..
Evlenecegim kisi bunu bilmeli, belki zamanımın cogunu babamla gecirecegim, ya aynı evde olacagız, ya da cok yakın.
Herseyiyle ilgilenmem gerekir, onu kendi yalnızlıgına bırakmamam gerekir.
Allah kimseye yasatmasın cok acı seyler, görümcenize kosulsuz sartsız katlanın diyemiyorum ama, onun bir annesi' nin ve bir babası' nın olmadıgını düsünün, sıgınacagı kimsesi yok, birinden birinin olmaması bile bu kadar zorken onun ikisi birden yok. Herkesin basına gelebilir, ben ihtimal bile vermezdim ama annem gideli tam 5,5 ay oldu. Öyle zor seyler yasıyoruz ki, insan mantıklı düsünemiyor, dogru karar veremiyor, bazen ne yaptıgını bile bilmiyor. Yası ne kadar büyük olursa olsun cocukca davranabiliyor. Belki de rabbim' de sizi böyle sınıyor.
Allah kimseye yasatmasın böyle bir acıyı, gercekten yasayan biliyor..

Son düzenleme:
eşinizin annesi-babası ölmüş ve bu "canavar" görümce ona bakmış,okutmuş...sırf bu iyiliği için bile ben olsam bazı şeylere tahammül ederdim.Allah razı olsun der,her yaptığını büyütmez eşimi doldurmazdım..evet yetimliğinin ceremesini siz çekeceksiniz çünkü eşinizin yetimliğinin cermesini de o kızcağız çekmiş zamanında! nasıl bi manığınız ve vicdanınız var.tek çöp almadılar diyorsunuz,adamın bir ailesi yok ne bekliyordunuz? ablaları mı yapsaydı herşeyi,onlarda yabancı biriyle evli sonuçta değil mi? bunu bile dert yapıp büyütüyorsunuz..konu başlığını okuyunca aman dedim görümce çok kötü birşey yapmış demek ki,konu sahibi nefret ettiğine göre..insanlardan bu kadar kolay nefret edebiliyorsanız sizin adınıza üzülürüm..İnşallah Hayırlı bir kısmeti çıkarda sizde bu nefretlik görümceden kurtulursunuz..

daha 1 yıllık evlisiniz,belki abisini kıskanıyor çünkü tutunacak tek dalı o kalmış.belki yanlış bir düşünce ama abisini de kaybettiğini düşünüyor olabilir..kusura bakmayın ama bu konuda bile sizinle aynı düşünmeyen arkadaşlara verdiğiniz ters cevaplardan sonra görümcenizede anlayışla yaklaştığınızı düşünmüyorum.biriyle aynı evde yaşamak elbette zordur,onun yanlış davranıları da olabilir ama siz biraz büyüklük edip onu düzeltebilirsiniz.bir abla gibi yaklaşıp yanlışlarını konuşarak anlatabilirsiniz.karşınızda anne-babasını kaybetmiş ve sadece abisine tutunmuş bir kız var...hayatın ne getireceği belli mi????

Son düzenleme:
ablalarına gıt kal dıyenlerıde anlamıyorum evlılık çağındaki bı kız nasıl eniştesinin yanında rahat etsınki biraz önyargılısınız bu kız vaktı gelince evlenır gıder şuanda eskı alışkanlıklarıyla devam edıyor eskıden bı abısı bı kendısıvardı onun içinde sizi kabul etmek zor gelmiş olabılır tabı bu düşünce normal değil ama annesı babası yok sadece en yakın görduğu abısıvar böle bakarsak ona göre normal bı düşünce her ettınız lafa karşı gelmesı tabı zor bı durum ama gerçekten en ıyısı hoş görmek en azından zorda olsa sabır göstermek dışarı atamazsınızya en ıyısı empatı yapmaya çalışın bu bıraz rahatlatır sanırım evlılığınızın zarara uğramaması için yanınızdan hiç gitmiycek huysuz bı kaynanaya katlanmak zorunda olsanız işiniz çok daha zor olurdu

Yetim dediğiniz eşiniz...

Siz yetim olsaydınız onun bu tarz bir söylem kullanmasını nasıl karşılardınız...

Bence bencilsiniz...

Benim ablamın eşi yetimdi annesi ve babası yoktu abilerinin yanında kalıyordu evlenmeden önce.. Evlenirken her şeyini kendi yaptı.. Annem ve babam da yardım ettiler.. (Kız tarafı olarak değil erkek tarafı gibi yardımcı oldular enişteme)..

Siz neyin kafasındasınız anlamadım..

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…