Gorumcem

darkmore

Her dedigi cikan Nostradamus-more
Pro Üye
28 Kasım 2010
41.532
137.418
Arkadaslar merhaba
Her zaman dogru sekilde bana akil verdiginiz icin tesekkur ederim oncelikle. Sayenizde daha olumlu dusunebiliyorum cogu konuda.
Bu seferki derdim gorumcem. Kendisiyle hic problem yasamadik cunku ben hep belli bir mesafede durmayi tercih ettim. Bilmeyenler icin aile hakkinda kisa bir ozet geceyim. Esimin anne babasiyla gorusmuyoruz. Kv 11 aylik oglumu daha hic gormedi. Kpi de ben uzaklastirdim diyebilirim cunku oglumu her gordugunde kvye nisbet yapiyordu ve kavgalar cikiyordu sonra yine esimle ben ugrasmak zorunda kaliyorduk.
Bir ay sonra oglum 1 yasina giriyor. Gorumcem bugun aradi ve oglum icin dogum gunu partisi yapmayi planladigini soyledi. Ben istemedigimi soyledim. Esimle de daha onceden konusmustuk ve yapmayacaktik cunku. Gorumcem israrla yapmak istiyor. Abimin son dakikaya kadar haberi olmazsa sorun cikmaz diyor.
Bu durum bana cok sacma geldi. Kendi oglumun dogum gunu partisini bir baskasi yapacak, kendisine gore davetlileri cagiracak ben de misafir olarak oglumla gidip oturacagim, sizce de mantiksiz degil mi?
Gorumceme kacma amaciyla o tarihlerde sehir disinda olacagimi da soyledim. Ya neden bu kadar gereksiz yere israrci bu aile anlamiyorum. Yanlis mi dusunuyorum? Bana akil verebilirseniz cok sevinirim. Olumlu veya olumsuz tum yorumlariniza acigim, tesekkurler

Konuda son durum kizlar;
Cumartesi aksami esim ben annem ve oglumla yemege ciktik canim,orada kutladik biz bize
O aksam evde olmayacagimizi bile bile esimin kuzenleri aradilar size gelcez diye tekrar tekrar soyledik evde yokuz diye. Gorumcem de ayni sekilde. Kizdaki azme hayran kaldim. Annemin numarasini taaaa annemin okulundaki bir ogretmenden bulmus istemis ve anneme ulasmis.parti yapalim demis. Annem de ona cocuklar sevmiyorlar oyle seyleri, basbasa kutlamak istiyorlar demis. Ben bunlari annemden ogrenmedim tabii gorumcem kendisi soyledi. Annemi aradim niye soylemiyorsun seni aramis dedim. Aramizda kalsin demis meger anneme o da ondan soylememisannemin numarasini aldigi ogretmen adam da annemin cok eski arkadasi ve gorumcemin de ilkokul ogretmeni. Yani taaa nereleri devreye sokmus ya. Adam da annemi aramis, noluyor bir sorun mu var x sana ulasmaya calisiyordu diye. Adamin esi ve kizkardesi de annemin arkadasi onlar da sanmislar ki ben esimle bosaniyorum,gorumcem de araya girsin kavgayi yatistirsin diye anneme ulasmaya calisiyor. Iste benim gorumcemin basima actiklari. Bir dunya insana aciklama yapmak zorunda kaldik sirf oglumun dogum gununu esimle basbasa kutlamak istedim diye.
Esim de bu olanlari ogrendi cunku onu da aramislar kavga var sanip. Su anda esim gorumceme ates puskuruyor. Onu elime bir gecirirsem fena olur uzak dursun diyor.
Bu arada bizim yemege ciktigimiz aksam gorumcem gene mesaj atti cunku aradiginda acmadim. Ben napayim simdi yegenime kuru kuru bir pasta alip gelmek icime sinmiyor dedi (pasta al gel diye davet de etmedik ustelik hala gelecek)
Gercekten biktim
Bugun yine aradi yine acmadim. Uzaklastirmaya calisiyorum

Son düzenleme:
genel olarak çocuğumla ilgili şeylerde başkalarının plan program yapmasını sevmem, dolayısıyla doğum gününü de kabul etmezdim, çok istiyorlarsa akşam gelsin bir minik pasta kesin, ama halasının çocuğuma parti düzenlemesi benim için çok sinir bozucu olurdu.

Partiyi illa da bizzat kişinin hazırlaması gerektiğini düşünmüyorum. Birinden habersiz sürpriz bir parti olabilir mesela. Sonuçta o da halası. Yeğenimin doğumgünü şerefine toplanalım, tatlı tatlı sohbet edelim diye düşünebilir.

Ama beni rahatsız eden şu oldu: Abimin son dakikaya kadar haberi olmazsa sorun cikmaz diyor.

Eşimden gizli saklı, onu kandırıyormuş gibi bir şey yapmak istemem.
En iyi ihtimalle eşime derim ki, halası olarak kutlama yapmak istiyormuş, ne dersin.

Bu arada kv ve kp gelmeyecek herhalde değil mi anladığım kadarıyla. Size de sürpriz yapmasın onları davet edip?

görümce uçmuş saçma tabi üstelik gizli kaçak ..
abimin son dakikaya kadar haberi olmasın demek zaten abimin istemeyeceğini tahmin ediyorum demek.. e sende istememişsin .. istenmeyen bir şeyi kabul ettirmeye çalışmak neden ?
eşine söyle mutlaka haberi olsun.. istemediğin insanlara istemediğin bir ortama mecbur bırakılmak çok kötü bir durum..

ama şu konuda pek hak veremedim.. zaten kv ile görüşmüyorsunuz oğlunu da hiç görmemiş .. kp nispet yaparsa yapsın o onların sorunu görüşmediğin insan nasıl sizin aranızda kavga çıkartmayı başardı ?

yapsa bile asla onun istediği gibi son dakikaya bırakmayın eşinize söyleme işini çünkü problem yaratırsa eşiniz haklı olarak problem yaratır

Sana hayranim ne kadar olumlu dusunuyorsun :) masallah
Gorumcem iyi bir insandir ama bazi seyleri akil edemeyebilir elbette.o yuzden o dogum gunu partisinde kv ve kpimi gorsem sasirmam

Kendiniz de ifade etmişsiniz. Sizin çocuğunuzun doğum günü partisini siz istemediğiniz halde neden bu kadar çok organize etmek istiyor ki? Çok saçma.

Sizi kv ile barıştırmak istiyor gibi geldi.

Bence anne ve babasıyla aranızı düzeltmek istiyor olabilir. Niyeti iyiyse ne güzel bir davranış. Bu devirde böyle halaya can kurban. Benim çocukları mi halaları arayıp doğum gününü bile kutlamazlar sırf benim canımı acıtmak için. Yeğenlerini umurlarında bile değil. İnanın beterin beteri var. Bu halanın böyle düşünmesi çabalaması ne bilim bana hoş geldi belkide ben görmemişim ya bu tip şeyler ondan takdir ettim.

Böyle iyi kalpli halalar dostlar başına.

İlk doğum günü olmasa belki bir derece ama ilk doğum gününü bence siz dilediğiniz şekilde organize edin evladınızın .
Görümcenize de bu şekilde söylerseniz alınmaz herhalde .

izin vermeyin emrivaki yapmaya çalışıyor
direk eşinize söyleyeceğinizi söyleyin
ve söyleyin de
anne babasıyla barıştırmak için yapıyor
bu arada barışmak istiyor musunuz?

Ben bu "benim cocugum da benim cocugum" mevzularini bazen abartili buldugum icin olumlu yaklasirdim.
Ne olmus yani o da halasi. Aile sonucta. Ben yegenlerime hastayim mesela.
Size ve cocugunuza,ailenize,bedenen ve ruhen zarari olmayak seyleri yapmak istemesinin nesi kotu algilanabilirki?
Sonucta koymaniz gereken mesafeyi zaten koymussunuz.

Beni cok kiskirtiyorsun o tamamen ayri bir konu acmami gerektiriyor option tez yazabilirim onunla ilgili hahaha
Kv oglum ilk dogdugunda gelmedi, esim de gicik oldugu icin sonradan gelmesine (2ay sonrasi) izin vermedi. Oyle gidiyor olay. Kp zaten kvye gol atma pesinde o surede ayri yasiyorlardi zaten ve kp bunu firsat bilip bizden cikmadi. Sonra ben hastayim numarasi yaptiginda ipler tamamen koptu ve esim bas edemedigi icin babasini goturup annesine birakti ve yiyin birbirinizi bana bulasmayin dedi cunku biz o surede esimle cok gerildik daha dogrusu ben kpin numara yaptigini esime soyledim

senin bu işi beceremeyecegini düşünüyor gibi öyle beceriksiz ya da asosyal biri misin

Sana hayranim ne kadar olumlu dusunuyorsun :) masallah
Gorumcem iyi bir insandir ama bazi seyleri akil edemeyebilir elbette.o yuzden o dogum gunu partisinde kv ve kpimi gorsem sasirmam

Kendi evimde yapsam öncesinde temizlik, organizasyon, süsleme, yiyecek-içecek, sonrasında temizlik, bulaşık, yerleştirme vs.

Hazır partiye her zaman varım
Kızlarımın doğumgününü yapacak gönüllü arıyorum

Yalnız eşinizle beraber adım atmanız önemli. Bir de görümce ile konuşup kv ve kp konusunu netleştirmenizi öneririm.

Diğer davetliler sevdiğiniz kişiler mi? Beraber güzelce sohbet edip parti bitince "ayyy iyi ki gelmişiz" diyebileceğiniz kişiler mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…