Sen nasıl davrandın böyle durumda ben nasıl davranıcam BilemedimBizimkide aynı oldu.
Hiç takma boşver.
Herkes kendi kızına en iyisini istiyor.
olması gereken gibi davranıyorlar. Evlenirken kimseye danışmak zorunda değiller. Fazla mı müdahil olmaya çalıştınız acaba?Çünkü biz nişanlı iken annesi babası parasını biz veriyoruz bizim dediğimiz olacak diyorlardı eşim karşılık verince de çok büyük tartışmalar yaşıyorlardi eşimde bian önce evlenelim de kendi istediğimizi kendimiz yapalım diyordu bana bende onu zor duruma düşürmek istemezdim tabi ki. Şuanda görümceme yapılması sorun değilde bi anda sanki ben kötülük yapmışım gibi benden uzaklastiklarina şaşırıyorum nası davranıcam Bilemiyorum
Yani bu nişan olayından önce çok yakındık bi anda mesafe koyunca bende napicam bilemedimBundan sonra mesafeye siz devam edersiniz. Daha iyi yani karışmazlar size. Neden arama anlatma istiyorsunuz onu da bilemedim. Ne anlatacaklar ki
Sen onlar yüzünden kocanla huzurunu bozma da bir defa söylemişsin bir daha açma konuyu benceKocam her şeyin bilincinde çünkü nişanlı iken ailesi parayı biz veriyrpuz biz yapicaz kafasındalardi e haliyle eşimde bende bozuluyorduk bu duruma ama şimdi ben görümceme yapılıyor diye bozuluyorum sadece bi anda sanki ben kötü bi şey yapmışım gibi bana mesafe koyup bi anda uzaklasmalari garibime gidiyor ilk defa böyle bi durumla karşılaşınca da nasil davranıcam Bilemedim
Görümceme yapmalarını takmıyorum zaten olması gerek öylesi ama bi anda bana mesafe koydukları icin onlara nasıl davranıcam onu bilemiyorum
Mesafeli davranmaya devam edin, en güzeliYani bu nişan olayından önce çok yakındık bi anda mesafe koyunca bende napicam bilemedim
Görümcem şu nişan takılana kadar her şeyini paylasirdi benimle alınacakları yapılacakları gösterirdi fikir alırdı sonra bi anda mesafe koydu bende şaşırdım sence nasıl davraniyim bende mi mesafeli olayımMesela benim görümcem de evlenecek galiba. Kendince hazırlık yapıyor. ne alıyorsun diye bile sormadım sormam da banane. He sorarsa fikrimi söylerim
Bişey yok bende uzak durdum.Sen nasıl davrandın böyle durumda ben nasıl davranıcam Bilemedim
Ne yapıyorsunuz ne aldınız diye hiç sorma. Onlar mesafe koyduysa sen de koy boş verGörümcem şu nişan takılana kadar her şeyini paylasirdi benimle alınacakları yapılacakları gösterirdi fikir alırdı sonra bi anda mesafe koydu bende şaşırdım sence nasıl davraniyim bende mi mesafeli olayım
Kuzum şimdi doğru ve ya yanlış diyemiyoruz niye biliyor musun? Yanlışı ilk birikimi olmadan aileye yaslanarak her şeyi onlara yaptıranlar yapıyor. Eee birikim yok bir şey yok eşyalarımızı şuyumuzu yap ama para ver karışma diyecekler. Sana açık olayım para benden çıkıyorsa karışırım. He gidip bunlardaki gibi halı avize saçmalığı değil mobilya olarak karışırım. Limite karışırım. Benim harcayacağım bütçe bellidir gidip karı koca her şeyin pahalısını seçerse ee hem bir halta yaramıyorsunuz birde gidip her şeyin pahalısını alıyorsunuz derim benim bu kadar param var ona göre ya şunu alın ya da kendiniz üstüne koyun derim.Hanımlar aileler yardım ediyorsa karışır demek doğru mu sizce?
Aileler yardım eder bir yere kadar. Bana göre doğaldır bu.
Ama karışma da şu şekilde olmaz mı? Atıyorum bu avize alınacak demek yerine bütçem avize için 200 lira, fazlasını veremem demek daha doğru değil mi?
Parayı veriyor diye ev eşyalarını kafasına göre dizmemeli bence. En fazla bütçesini söyler veya ona göre bir mağazaya götürür.
Evet eşim ilk evlenene çocuğu bende aynı sizin dediğiniz gibi Bi heves ve heyecan olarak gördüm hep canım sıkılsa da öyle büyük bi sorun haline getirmedim hiç. Şuan sadece aramız bu kadar yakınken bi anda bana mesafe koyup hiç Bi şeyden bahsetmemeleri bana garip geliyorKv'nin ilk evlenen evladı sizin eşiniz ise, heves etmiş, heyecanlanmış ve her şeyin içinde olmak istemiş olabilir. Yani yaptığı mantıklı demiyorum da yapmasındaki motivasyondan bahsediyorum. Daha sonra bunlar belki konuşuldu kv ve eşiniz arasında, ya da bir şekilde kv durumun farkına vardı, hatalı olduğunu düşündü ve bunu tekrar yapmak istemedi. Eşinizin de size dediği gibi "bana böyle yaptınız" diye düşünmemeniz için sizinle bir şey paylaşılmıyor olabilir ki yine mantıklı demiyorum, davranışın motivasyonundan bahsediyorum.
Fizikteki kütle çekim kanunu birçok sosyal olayda da işleyen bir şeymiş gibi geliyor bana. Yani seni kuvvetli bir şekilde çeken bir problem veya olay varsa, sen yanından geçip uzaklaşmaya çalıştığında etrafında dönmeye başlarsın. O yüzden kafanızda büyük olan bu problemi parçalara ayırıp, karşındakilerin de birer insan olduğunu, doğruları kadar yanlışları olabileceklerini düşünüp, problemi anlayıp, bazı kısımlarını insani durumlardan dolayı anlayışla karşılayabilirseniz bu problemden kurtulursunuz. Yoksa güneşin etrafında dönen dünya gibi arada uzaklaşsanız da bir süre sonra yakınlaşır, etrafında dönüp durursunuz.
Umarım sizde takıntı haline gelmeden önce bu problemleri aşar ve mutlu olursunuz.
Doğru yanlış diyemeyiz ama karışırlarsa söyleyecek söz olmuyor işteHanımlar aileler yardım ediyorsa karışır demek doğru mu sizce?
Ama karışma da şu şekilde olmaz mı? Atıyorum bu avize alınacak demek yerine bütçem avize için 200 lira, fazlasını veremem demek daha doğru değil mi?
Parayı veriyor diye ev eşyalarını kafasına göre dizmemeli bence. En fazla bütçesini söyler veya ona göre bir mağazaya götürür.
Malesef karışıyorlar ve bunu kendilerine hak görüyorlarHanımlar aileler yardım ediyorsa karışır demek doğru mu sizce?
Aranızdaki bu mesafeye odaklanın bence, mesafenin kim tarafından koyulduğunda değil. Bu mesafe sizin için iyi mi? Mesela önceden eğer aranızdaki yakınlık sizi bunaltmışsa ne güzel, artık mesafelisiniz. Bu mesafeyi korumak veya aşmak sizin elinizde artık çünkü hamleyi yapan onlar. İleride eşiniz mesafeli olduğunuzu söylerse de gül ağacı değilem her gelene eğilem diyin. Mesafeyi koyan onlardı.Evet eşim ilk evlenene çocuğu bende aynı sizin dediğiniz gibi Bi heves ve heyecan olarak gördüm hep canım sıkılsa da öyle büyük bi sorun haline getirmedim hiç. Şuan sadece aramız bu kadar yakınken bi anda bana mesafe koyup hiç Bi şeyden bahsetmemeleri bana garip geliyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?