Görümcem nişanlandi ve bana karşı mesafe koydular

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
olması gereken gibi davranıyorlar. Evlenirken kimseye danışmak zorunda değiller. Fazla mı müdahil olmaya çalıştınız acaba?

Bundan sonra mesafeye siz devam edersiniz. Daha iyi yani karışmazlar size. Neden arama anlatma istiyorsunuz onu da bilemedim. Ne anlatacaklar ki
Yani bu nişan olayından önce çok yakındık bi anda mesafe koyunca bende napicam bilemedim

Sen onlar yüzünden kocanla huzurunu bozma da bir defa söylemişsin bir daha açma konuyu bence

Mesela benim görümcem de evlenecek galiba. Kendince hazırlık yapıyor. ne alıyorsun diye bile sormadım sormam da banane. He sorarsa fikrimi söylerim

Onların alışverişini ne yapacaksınız Allah aşkına ayrıca sadece öneride bulunmuş bi halı avize onun istediği gibi olduysa değiştirirsiniz olur biter ne alaka onun kendi kv si var karışmıyorsa sizi ilgilendirmez. Hayır bana karışıldı onun kv si de karışacak istediği alınmayacak mı diyeceksiniz saçmalık. Siz soruyor musunuz görümcenize ne yaptınız ne baktınız diye..kıyaslamak yersiz..karıştırmasaydınız siz de..

Görümceme yapmalarını takmıyorum zaten olması gerek öylesi ama bi anda bana mesafe koydukları icin onlara nasıl davranıcam onu bilemiyorum

mesafe koymamışlar gözüne sokmamaya çalışıyorlar diye düşün

öyle yapmıyorlarsa da sen iyiyi düşün, sürekli iç içe bir hayat olmaması iyi hele kız evlenince annesi iyice size sarmaz

Kv'nin ilk evlenen evladı sizin eşiniz ise, heves etmiş, heyecanlanmış ve her şeyin içinde olmak istemiş olabilir. Yani yaptığı mantıklı demiyorum da yapmasındaki motivasyondan bahsediyorum. Daha sonra bunlar belki konuşuldu kv ve eşiniz arasında, ya da bir şekilde kv durumun farkına vardı, hatalı olduğunu düşündü ve bunu tekrar yapmak istemedi. Eşinizin de size dediği gibi "bana böyle yaptınız" diye düşünmemeniz için sizinle bir şey paylaşılmıyor olabilir ki yine mantıklı demiyorum, davranışın motivasyonundan bahsediyorum.

Fizikteki kütle çekim kanunu birçok sosyal olayda da işleyen bir şeymiş gibi geliyor bana. Yani seni kuvvetli bir şekilde çeken bir problem veya olay varsa, sen yanından geçip uzaklaşmaya çalıştığında etrafında dönmeye başlarsın. O yüzden kafanızda büyük olan bu problemi parçalara ayırıp, karşındakilerin de birer insan olduğunu, doğruları kadar yanlışları olabileceklerini düşünüp, problemi anlayıp, bazı kısımlarını insani durumlardan dolayı anlayışla karşılayabilirseniz bu problemden kurtulursunuz. Yoksa güneşin etrafında dönen dünya gibi arada uzaklaşsanız da bir süre sonra yakınlaşır, etrafında dönüp durursunuz.

Umarım sizde takıntı haline gelmeden önce bu problemleri aşar ve mutlu olursunuz.

Mesela benim görümcem de evlenecek galiba. Kendince hazırlık yapıyor. ne alıyorsun diye bile sormadım sormam da banane. He sorarsa fikrimi söylerim
Görümcem şu nişan takılana kadar her şeyini paylasirdi benimle alınacakları yapılacakları gösterirdi fikir alırdı sonra bi anda mesafe koydu bende şaşırdım sence nasıl davraniyim bende mi mesafeli olayım

Sen nasıl davrandın böyle durumda ben nasıl davranıcam Bilemedim
Bişey yok bende uzak durdum.
Tüm bunlara rağmen görümcem kaynanası hakkında sitemleniyordu. Bende kıyafet gelip geçici altınını güzel yapmadilar mi. Şunu almadılar mi vs dedim. Herseyini de dört dörtlük yaptılar ama Öyle de olsa kulp takıyor işte

Hiç gerek yok laf sokmaksa sok. Seni karıştımiyolarsa el gibi dur. Ama her zaman öyle ol. Niye öyle diyosun derseler söylersin.
El gibi herşeyi gizliyosunuz bişey olmadığı halde dersin.
Boşver. Onlarin kendi ayibi

Ne yapıyorsunuz ne aldınız diye hiç sorma. Onlar mesafe koyduysa sen de koy boş ver

Kuzum şimdi doğru ve ya yanlış diyemiyoruz niye biliyor musun? Yanlışı ilk birikimi olmadan aileye yaslanarak her şeyi onlara yaptıranlar yapıyor. Eee birikim yok bir şey yok eşyalarımızı şuyumuzu yap ama para ver karışma diyecekler. Sana açık olayım para benden çıkıyorsa karışırım. He gidip bunlardaki gibi halı avize saçmalığı değil mobilya olarak karışırım. Limite karışırım. Benim harcayacağım bütçe bellidir gidip karı koca her şeyin pahalısını seçerse ee hem bir halta yaramıyorsunuz birde gidip her şeyin pahalısını alıyorsunuz derim benim bu kadar param var ona göre ya şunu alın ya da kendiniz üstüne koyun derim.

Evet eşim ilk evlenene çocuğu bende aynı sizin dediğiniz gibi Bi heves ve heyecan olarak gördüm hep canım sıkılsa da öyle büyük bi sorun haline getirmedim hiç. Şuan sadece aramız bu kadar yakınken bi anda bana mesafe koyup hiç Bi şeyden bahsetmemeleri bana garip geliyor

Doğru yanlış diyemeyiz ama karışırlarsa söyleyecek söz olmuyor işte
Çünkü kafam atsa ben parayı öderim diyemiyorsun
Içinde patlıyor

Zamanında cici gelin olacağım diye susmaydın isteklerini çatir çatir yapsa idin kendini onların karşında enayi gibi hissetmezdin görümcen akilli kızmış onların koyduğu mesafeyi düzeltmeye çalısma hatta sende iyicene aç inceldiği yerden kopsun

Malesef karışıyorlar ve bunu kendilerine hak görüyorlar Bence doğru bir davranış değil. Bize KP maddi olarak yardım etti mesela ama parayı ben verdim bana soracaksınız demedi. Siz bilirsiniz ben anlamam halledin işinizi dedi

fırsattab istifade görümcenizin evlilikle ilgili tüm tören ve davetlerine misafir gibi gidersiniz siz de.
olması gereken zamanda saygı göstermemişler. eşiniz çok net yanıtlamış, demek abes davrandıklarını anlamışlar. en azından gözünüze sokup sizi daha çok incitmiyorlar. siz de koymanız gereken mesafeyi koymamışsınız. bunu değerlendirin.

Aranızdaki bu mesafeye odaklanın bence, mesafenin kim tarafından koyulduğunda değil. Bu mesafe sizin için iyi mi? Mesela önceden eğer aranızdaki yakınlık sizi bunaltmışsa ne güzel, artık mesafelisiniz. Bu mesafeyi korumak veya aşmak sizin elinizde artık çünkü hamleyi yapan onlar. İleride eşiniz mesafeli olduğunuzu söylerse de gül ağacı değilem her gelene eğilem diyin. Mesafeyi koyan onlardı.

Yaşadıklarınızın detayını bilmiyorum ama şahsi görüşüm şu sırada sizinle olan mesafeleri görümcenizin düğün hazırlıkları, heyecanı ve karşı tarafın problemlerinden kaynaklanıyor. Yani şu anda da kv'nizin sizin evliliğinizde olduğu gibi yeni bir heyecanı var, görümcenizin de yine doğrudan sizde olduğu gibi bir düğün heyecanı, sorumlulukları, korkuları var. Bence bu süreçte mümkün olduğunca yardımcı olun, çünkü ilgi görmesi gereken, aranıp hal hatır sorulması gerekenler onlar. Siz ve hatta eşiniz dikkatlerinden kaçabilirsiniz bu dönemde.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…