• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Görümcem nişanlandi ve bana karşı mesafe koydular

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
aslında konu sahıbı ben sızın yerınızde olsam kocama boyle bır serzenıste bulunamazdım
kocanız kendısını belkı cok mahcup ezılmıs hıssetmıs olabılır kac yasına gelmıs koca adam kendı yasayacagı eve bır çöp alamamıs hala ebeveyn kontrolunde
kardesının evlenecegı adam herseyını kendısı yapıyor gonlunden gectıgı gıbı

kardesınının nısanlısı kendısı yapmasa aılesı de yapıyor olsa sızınkı gıbı yıne de sızınle bunları konusmak anlatmak zorunda degıller herkesın evı barkı ayrı benı nıye dısladılar dıye dusunmeyın kendı telaslarına dusmuslerdır bı sorun varsa bıle anlatmak ıstemeyebılır bu tarz seylere saygı duymak gerek

Klasik nişanlanınca kendini göğe çıkmış sanan insan tripleri. Sanırsın herkes evde kurudu da bir o başardı evlenmeyi.
Yatın kalkın dua edin aranıza mesafe koymuşlar diye, normalde o mesafeyi sizin koymanız gerekirdi ki sorun yaşanmasın. Geçmiş gitmiş konuları da takmayın kafanıza, ne kadar düşünürseniz o kadar öfke birikir içinizde. İleriye bakın, huzurunuzu bozmayın kimse için.

ha dedikodudan mahrum kalıyorsunuz diye üzülüyorsunuz :)
boşverin mesafe koysunlar daha iyi.
yani hem ihtiyaçlarınızı erkek tarafının karşılamasını isteyip/buna izin verip hem de bunların sizin zevkinize göre olmasını beklemek biraz boş bir beklenti maalesef.
böyle durumlarda hem pasta durup hem karın doyuyor da o pasta ne kadar lezzetli oluyor bilinmez.

Ayy kızlaaarr konuyu nerelere getirmiş bazıları :) benim ailemin bi şey yapmadığını falan nerden biliyorsunuz acaba oturma odası ve mutfağı sırf benim ailem yaptı ve en ufak seçimleri bile bize bıraktı eşimin ailesi aynı anlayışı göstermedi ve görümcem hakkında da zaten olması gerek bu diye yazdım paylaşımımda. Neden kıskanayim ki evliyigim çocuğum var evimde her şeyimi istediğim gibi değiştirebiliyorum yuvamda huzurum var çok şükür. Ayrıca görümcem ile cidden çok yakındık gece gündüz konuşurduk bi şey olduğu zaman hemen gelir ilk bana söylerdi bi anda kendilerine mesafe koyunca ben anlam veremedim ayrıca hiç ben sormadım bi şey hep kendi anlatmak isterse anlatırdı

Herşeyi kayınvalidenin üzerine yıkarsanız kadının da herşeyde bir söz hakkı olur.madem herşeyi ben alıyorum kendi zevkime göre alırım ozaman der yani. Bence siz kayınvalidenizin düştüğü duruma üzülün.sizin aileniz var,siz varsınız,oğlu var......ama sömürülen kayınvalide suçlu çıkarılan kayınvalide.ailenizde pek genişmiş ya boşver alsın sen evindeki huzura bak’ın anlamı: boşver herşeyi o alsın zevkine göre yeterki biz masraf yapmayalım.
(Erkek tarafının bunlara yaptığı şeyleri anlatmaz oldular) görümceniz müstakbel eşinin ailesiyle yaşadığı olumlu yada olumsuz durumları niye size anlarsın? Kayınvalideniz dünürleriyle arasındaki meseleleri neden size anlatsın? İnsanlar özellerini sizle paylaşmak zorunda mı?
Bu kadar meraklı olmayın ya,ha oluyorsanızda faydalı birşeylere merakınızı yönlendirin kendinizi geliştirin.
Görümceden kayınvalideden dedikodu alamıyorsunuz diye konu açmışsınız resmen ya.
Son olarak kimse sizinle samimi olmak zorunda da diil.dün samimi olup bugün ve bundan sonra olmak istememeleri normal bir durum
Canım benim ailem. Oturma odası ve mutfağı full her şey dahil kendi yaptı yani parasını verdi ama hiç karışmadı o durumdayken bile mutfağının halisin kayınvalidem alıp parasını bizden istedi. Babamda verdi parasını tatsızlik olmasın diye Her şey sizin kafanızda kurduğunuz gibi değil

Muhtamelen gorumcenizin eş adayi kendi ödeme yapiyor o yuzden kv karismiyordur benim dugunumu benim ailemle esim yapti hos kv yine karismisti esim cok kizmisti ona o zamanlar sizin esiniz degil kv mi masraf yapti bu kadar soz sahibi oldu
Benim ailemin karşıladığı şeyleri bile kv herkesten habersiz beğendi seçti

Büyük ihtimalle siz görümceyle kendinize yapılanları karşılaştırırsınız, bana zamanında böyle davranmıştınız dersiniz diye şimdi mesafeli davranıyorlar.
Düğün olup herkes evine gittikten sonra bu defa yine sıkı fıkı olmaya çalışırlar.
Tepkinizi o zaman gösterirsiniz

Arkadaşlar yazmış parayı onlar veriyorsa ne olacağına onlar karar verir diye buna katılmıyorum.
Mesela amcam evlenirken ona 40 bine yakın bir para verdiler kimse parayı biz veriyoruz eşyayı da biz seçeceğiz demedi.
Yuhh artık
Kimse kadına gık dememiş kadında at koşturmuş bence

Onun secip begendiklerini neden aldi ki aileniz? O herkesten habersiz begensin secsin ama parayi veren dudugu calar, onlari almak zorunda degildiniz.
Benim annem ve babam nasil benim degil kayinvalidemin sectigini alir benim aklim hayalim yetmedi kusura bakmayin🤦‍♀️

Kizlar merhabalar hemen konuya geçiyorum ben 3 yıllık evliyim benim nisalandigim zamanlar kayınvalidem tamam her şeyimi yaptı ama hep kendi beğenmek istedi her şeyi kendine göre yapmak istedi mesela elbise alırken şu daha iyi olur falan diye öneride bulunurdu eşya konusunda da o şekilde hatta hali avize gibi şeyler direk kendileri aldı bana hiç sormadan bile tamam öneride bulunmasını sorun etmedim hiç bir zaman ama kafasına göre almasına canım çok sıkılırdı ailem pek önemsemezdi boşver alsın sen kendi yuvamda mutlu ol napican eşyayı falan der geçerlerdi bende bu yüzden hiç üstünde durmamaya çalıştım ve her alışverişe ailecek gitmiştik şimdi görümcem nişanlandi ve her şeye damatla kendisi gidiyor ve hiç kayınvalidesi karışmıyor hiç bir laf bile etmiyor her şeyi istediği gibi seçiyor olması gereken bu zaten sorun bizimkindeydi ama şuanda bana hiç görümcem ve kayınvalidem bi şey anlatmaz oldular yani aramız o kadar iyiyken bi anda bana mesafe koydular erkek tarafının bunlara yaptığı şeyleri anlatmaz oldular hiç söylemez oldular bi şey yani bi anda aramız soğudu eşime dedim noldu bi anda her şeyi paylaşirlarken mesafe koydular bana diye oda diyor ki senin zamanında her şeyi kendileri yapmaya çalıştı sen bu kadar rahat değildin gönlüne göre beğenip alamadin böyle olmadın ya şimdi canın sıkılır üzülürsün diye söylemiyorlar dedi buna daha çok canım sıkıldı yani her şeyin farkındalar bana yaptıklarının falan evet içimde kalan çok şey oldu da ne yapayım onların cahillikleri dedim geçtim şuanda yuvamda ki huzuru bozmak istemem basit şeyler için nasıl davranıcam kayınvalidem ve görümceme karşı bana mesafelerle
karıştırmakta hata eden sizsiniz. Sizin düğününüz sizin nişanınız? neden istediklerini yaptınız ki? Onlar mesafe koyuyorsa siz de koyun

Kişilerin kendi ayakları üstünde durması önemli mevzu o ayrı, her şeyi maddi güç savaşına döndürmek ayrı. Parayı veren sadece maddi konuda düdüğü çalma hakkına sahip. Misal o koltuk takımı pahalı alamam, daha uygun bir şey seç diyebilir. Fakat zevkine, rengine, modeline kendi karar vermesi etik değil. Ha etikse o zaman,

1. Çocuğuda ben yapıyorum, masraflarını ben karşılıyorum, bundan sonra onu görmeyeceksin.

2. Misafirliğe geldiğinde kendi aldığın koltuklarda boş boş oturur sonra kalkar gidersin. Yemek, çay, çorba bekleme. Malzemesini kendim alıp kendim yaptığım için yapmayabilirim

Parayı veren düdüğü çalar 🤗

valla onların esinizin size soyledigi kadar ince dusunceli olduklarını zannetmiyorum, eğer gercekten bundan dolayı soylemiyorlarsa neden vakti zamanında size bunları yasattılar ki? saf kötüler bence :( uzuldum size gercekten, ama bundan sonra onların durdugu gibi mesafeli durun bence, bir daha sizin dostlugunuzun sıcaklıgını, samimiyetinizi yasayamasınlar

karıştırmakta hata eden sizsiniz. Sizin düğününüz sizin nişanınız? neden istediklerini yaptınız ki? Onlar mesafe koyuyorsa siz de koyun
bunun boyle oldugunu herkes biliyor zaten, ama bu ulkenin kronik sorunu bu. bunu yasamayan kimse yok gibi bir sey. insanlar kendileri parasını verdigi halde karısan kv var sonucta oglumun evı diye

Kizlar merhabalar hemen konuya geçiyorum ben 3 yıllık evliyim benim nisalandigim zamanlar kayınvalidem tamam her şeyimi yaptı ama hep kendi beğenmek istedi her şeyi kendine göre yapmak istedi mesela elbise alırken şu daha iyi olur falan diye öneride bulunurdu eşya konusunda da o şekilde hatta hali avize gibi şeyler direk kendileri aldı bana hiç sormadan bile tamam öneride bulunmasını sorun etmedim hiç bir zaman ama kafasına göre almasına canım çok sıkılırdı ailem pek önemsemezdi boşver alsın sen kendi yuvamda mutlu ol napican eşyayı falan der geçerlerdi bende bu yüzden hiç üstünde durmamaya çalıştım ve her alışverişe ailecek gitmiştik şimdi görümcem nişanlandi ve her şeye damatla kendisi gidiyor ve hiç kayınvalidesi karışmıyor hiç bir laf bile etmiyor her şeyi istediği gibi seçiyor olması gereken bu zaten sorun bizimkindeydi ama şuanda bana hiç görümcem ve kayınvalidem bi şey anlatmaz oldular yani aramız o kadar iyiyken bi anda bana mesafe koydular erkek tarafının bunlara yaptığı şeyleri anlatmaz oldular hiç söylemez oldular bi şey yani bi anda aramız soğudu eşime dedim noldu bi anda her şeyi paylaşirlarken mesafe koydular bana diye oda diyor ki senin zamanında her şeyi kendileri yapmaya çalıştı sen bu kadar rahat değildin gönlüne göre beğenip alamadin böyle olmadın ya şimdi canın sıkılır üzülürsün diye söylemiyorlar dedi buna daha çok canım sıkıldı yani her şeyin farkındalar bana yaptıklarının falan evet içimde kalan çok şey oldu da ne yapayım onların cahillikleri dedim geçtim şuanda yuvamda ki huzuru bozmak istemem basit şeyler için nasıl davranıcam kayınvalidem ve görümceme karşı bana mesafelerle
Benimde görümcem nişanlandı herşeyi bilirim derler ama demedikleri şeyde olur oluyorda düşünüyorum bana söylemeye gerek yok demekki boş ver bilmeyim.herseyi bilincede iyi olmuyor diyorum kendi evimde yuvamda çocuğumla geçinip gidiyorum birşey derlerse olumlu yorum yapıp geçiyorum boş veriiiiinnnn amannnn

Valla o da sizin ailenizin basiretsizliği
Her şeyi sineye çekecek kadar neydi bu karşı taraf?
Nerdeyse bi yüzünüze tükürmedikleri kalmış
Ne yüce gönüllü bi aileymişsiniz bir allahın kulu da hayırdır dememiş karşı tarafa 😒

Çünkü biz nişanlı iken annesi babası parasını biz veriyoruz bizim dediğimiz olacak diyorlardı eşim karşılık verince de çok büyük tartışmalar yaşıyorlardi eşimde bian önce evlenelim de kendi istediğimizi kendimiz yapalım diyordu bana bende onu zor duruma düşürmek istemezdim tabi ki. Şuanda görümceme yapılması sorun değilde bi anda sanki ben kötülük yapmışım gibi benden uzaklastiklarina şaşırıyorum nası davranıcam Bilemiyorum
Sizin yerinizde olsam eşyalarını satar imkanım varsa istediğim gibi duzenlerim evimi. Siz de kv ve görümce ile aranıza mesafe koyun derim.

kendi ailenizin aldığı şeyleri bile nasıl kv seçebiliyor onu tam anlayamadım. niye böyle bir şeye müsaade ettiniz.
birde size anlatsalar ve ya anlatmasalar hayatınızda ne değişiyor ki, neden sizin için önemli
benim görümcem yok ama kaynım evleniyor olsa şu an, kayınvalidem bana diğer tarafı ya da alınanları anlatmasa acaba niye anlatmıyor diye düşünmem, çünkü beni ilgilendiren bir şey olduğunu düşünmüyorum bu konunun. herkesin evi barkı ayrı, durumu ayrı. hatta benim evlendiğim zamanla da ayrı. ben kayınvalideye seçtirmişsem bu benim sorunum olur, görümcemin ya da kaynımın benle aynı şeyi yaşamamasına bozulmam. olan olmuş artık. zamanında bu kadar müdahale ettirmemeniz gerekiyordu. eğer mesafe koyduklarını hissediyorsanız da sizde aynı şekilde davranın, huzur bozulacak bir durum değil

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back