Yani önce fotoğraf atıp fikrini sormussunuz sonrada yaptığı yorumu beğenmeyince altında bisey arıyorsunuz.
Ben anlamıyorum insan fikrini istemediği birine neden yazar ki.
Şunu da çözemedim düğün hazırlıkları kısmında niye ailenin her ferdi olayın içinde olur ki.
Düğünden önce kendim iki mağaza gezdim.sonra eşimle birlikte başka bir mağazaya gittik ,hatta eşim seçti gelinligimi .aldik geldik. Yani bu olay bence bu kadar olmalı.

Yani önce fotoğraf atıp fikrini sormussunuz sonrada yaptığı yorumu beğenmeyince altında bisey arıyorsunuz.
Ben anlamıyorum insan fikrini istemediği birine neden yazar ki.
Şunu da çözemedim düğün hazırlıkları kısmında niye ailenin her ferdi olayın içinde olur ki.
Düğünden önce kendim iki mağaza gezdim.sonra eşimle birlikte başka bir mağazaya gittik ,hatta eşim seçti gelinligimi .aldik geldik. Yani bu olay bence bu kadar olmalı.

Sen ne zaman evleneceksin?

Bence hiç sormayın ne gelinlik için ne eşya için fikirlerini almak demeyi karısmakla karıştıranlar var ben sizin yerinizde olsam artık hiçbir şeyimi sormam direkt alırım.

Of isin gucun mu yok ,ne diye gorumcene atiyorsun ki begendiklerini kasinmissin almissin cevabini .gercekten onun fikirlerine ihtiyac duyuyor musun ?

Şöyle ki gerçekten kötü bir niyetle sormadım merak ettim sadece o da yanlışmış onu anladım.. Bir hatası yok ama otoriter davranıyor bazı zamanlar zaten kendisi evli tek görümce en büyük çocuk vs o yüzden belki kardeşleri üzerinde otorite kuruyor olabilir diye düşündüm yanlış da olabilirim

Üşenmedim saydım. Konu sahibi 31 ocaktan beri bu konuda dahil nişanlısı ve ailesiyle ilgili tam 14 konu açmış.

Daha evlenmeden sadece 2,5 ayda 14 sorun olduysa 1 senede 100 e yakın konu olur. Yazık!
Bazen yanlış anlattım ve baya yanlış anlaşıldım.. Sadece kafamda kendime göre anlamadığım konular vardı onları sormaktı niyetim ama buradaki insanların bazıları o kadar kötüler ki bilip bilmeden insanın hayatını çok ağır yorumlar yapabiliyorlar kişinin ne hissedeceğini düşünmeden.. Asıl yazık size bence kimsenin hayatını bilmeden bu kadar konuşmanız ön yargıyla yaklaşmanız kişinin karakterini gösterir tabi

Ben hata ettim sanırım keşke nişanlıma deseydim merak ederlerse sen göster diye.. Neyse artık zamanı geri alamam ama yolumu daha iyi kurabilirim inşallah

Ben olsam sadece nişanlıma atardım. Fiyatı nişanlınızla konuştunuz mu? Onun onayı varsa istediğinizi alın giyin, kimseyi karıştırmayın. Birilerinin fikrini ne kadar merak ederseniz ileride merak etmediğiniz taktirde de o kadar fikir beyan ederler.

Oncelikle bende bir hem gelin hem görümce olarak yorum yapayım. 11 senedir evliyim düğün alışverişinde herseye eşimle ben karar verdik gidip tek ikimiz baktık. 4 sene önce erkek kardeşim evlendi usulen kız tarafı benide davet etti gel bakalım diye kabul etmedim böyle zamanlarda her yorum yanlış algılanabilir. Sana dolaptan grdrpstan al bence diyen arkadaşın olsaydı bı göz gezdirirdin ama bu kişi görümce olunca hayırdır şimdi maddi anlamda zora sokma pahali bakma demeyemi getiriyor diye düşünülür. Oyuzden tavsiyem beğendiğin zaman usulen atarsın bunu beğendim alacağız diye iş fikir almaya gelince ortalık gereksiz bulanıyor

o evli mi? gelinligini ikinci el mi almis?
ya da evlense ikinci el alacak biri mi?

*benim icin asla problem yok, seve seve ikinci el alirim. alan da bir kere giyindi yani lanetli degil ya. ama esin kardeşinin bunu demesi cok itici

Evet aynen öyle gerçekten bende onu düşündüm o öyle söyleyince

Evet tabiki söyledim şu kadar dedim o da dedi biraz pahalı değil mi daha uyguna baksan dedi bende dedim bakmaya çalışıyorum ama aşağı yukarı böyle fiyatlar yapabileceğim bir şey yok..

Size sonuna kadar katılıyorum ben de yeni bir görümceyim nişan alışverişi için beni de çağırdılar niye gideyim yahu benlik bir durum yok ki ne desem belki alınabilir belki ben alınabilirim sınırlar olmalı gelinlik bakmaya götürmek de oldukça saçma bir şeyi gelin beğenir ve alınır fikir sorarsa fikir söylenir de yani Dolaptan gardrosptan bak demek de değişikmiş

Bilmiyorum bana öyle geliyor ki tek görümce diye her şeyde kendisini hak sahibi görüyor en azından öyle gözlemliyorum.. Ama sınırımı korumak istiyorum böyle de yapınca düşman olacakmış gibi bir yapısı olduğunu da seziyorum bilmiyorum çok değişik

Evet tabiki söyledim şu kadar dedim o da dedi biraz pahalı değil mi daha uyguna baksan dedi bende dedim bakmaya çalışıyorum ama aşağı yukarı böyle fiyatlar yapabileceğim bir şey yok..
Annenizin fikri yok mu gelinlik hakkında? Özel dikilecek en pahalısı olacak demiyor mu? Hatta kendine ve bilumum akraba kadınlara da özel dikim isteriz diye tutturmuyor mu?

Ya olabilir ben bu devirde düğün masrafının altından kalkmanın aşırı zor olduğunu düşünüyorum ama bunu teklif etmek gorumceye düşmez. Nişanlısı eğer maddi olarak zorlanıyorsa bunu açıkca dile getirip teklif etmeli. Görümcenin bu tavrından işin maddi tarafindan bakıldığı net anlaşılıyor. Kendiside zaten ikinci el giymiş sanırım. Buyuzden ne varki olur oda giysin alsın gözüyle bakıyor. Kötü niyetle demese bile onun bunu teklif etmesi her açıdan itici. N Neptunex
Sen bu konuyu nişanlınla çöz. Maddi olarak gelinliğe ayırdığı bütçeyi sor

Her masrafı nişanlınızla birlikte mi karşılıyorsunuz yoksa aileler destek oluyor mu? Borçla yapacaksanız maliyeti düşük tutmakta fayda var çünkü evliliğin ilk aylarında maddi durum sizin ilişkinize yansıyacak. Ama aileler de yardımcıysa daha rahat davranabilirsiniz. Ama her ne olursa içinize sinen şeyleri alın, yapın. Benim arkadaşım 11 yıl önce evlendi, gelinliği istediği gibi değildi hala dertlenir istediğim gibi giyinemedim diye. Siz öyle olmayın. Nişanlınızın bütçesine uygun ama kendi istediğiniz, içinize sinen gelinliği giyin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…