Görümcem gelinliğime karışıyor sanırım!!!

Merhaba hanımlar bir konu hakkında sizden fikir almak istiyorum lütfen eleştirmeden yorum yapar mısınız rica etsem :) Şuan nişanlıyım 6 ay solugrk şuandan itibaren gelinlik bakmaya başladım istediğim modeller daha çok Helen tarzı yani prenses model sevemiyorum pek neyse denedim hem gelinlik hem de kınalık fotoğraf çektim beğendiklerim de oldu.. Akşam eve geldim fikir paylaşmak amacıyla görümceme de attım hani uzak olduğumuz için onların da bakmasını istedim sonra görümcem aradı konuştuk dedi ben pek beğenemedim daha güzelleri olabilir falan sonrasında dedi gel buraya bizim yanımızda bak sonra dedi dolap var gardrops var dedi ordan da bakabilirsin direk satın alabilirsin vs ondan sonra denediğim gelinlik kınalık fiyatlarını sordu ki muhtemelen yüksek geldi sonrasında onları söyledi yani iyi bir şey mi öneriyor yoksa altından başka bir şey mi aramalıyım bilmiyorum sanki bana alttan alttan bakma etme diyor konuşması bana onu anımsattı bilemiyorum ben mi yanlışım.. Kapatırken de dedi senin için bakacağım dolaptan gardropstan beğendiğin modelleri bana söylemen yeterli dedi bende dedim ki öncelikle burada bakacağım edeceğim beğendiğim model olursa alacağım eğer ki bulamazsam oraya gelip bakacağım..
Bu şekilde yani teşekkür ederim sonuna kadar okuduğunuz için
Yani önce fotoğraf atıp fikrini sormussunuz sonrada yaptığı yorumu beğenmeyince altında bisey arıyorsunuz.
Ben anlamıyorum insan fikrini istemediği birine neden yazar ki.
Şunu da çözemedim düğün hazırlıkları kısmında niye ailenin her ferdi olayın içinde olur ki.
Düğünden önce kendim iki mağaza gezdim.sonra eşimle birlikte başka bir mağazaya gittik ,hatta eşim seçti gelinligimi .aldik geldik. Yani bu olay bence bu kadar olmalı.

Merhaba hanımlar bir konu hakkında sizden fikir almak istiyorum lütfen eleştirmeden yorum yapar mısınız rica etsem :) Şuan nişanlıyım 6 ay solugrk şuandan itibaren gelinlik bakmaya başladım istediğim modeller daha çok Helen tarzı yani prenses model sevemiyorum pek neyse denedim hem gelinlik hem de kınalık fotoğraf çektim beğendiklerim de oldu.. Akşam eve geldim fikir paylaşmak amacıyla görümceme de attım hani uzak olduğumuz için onların da bakmasını istedim sonra görümcem aradı konuştuk dedi ben pek beğenemedim daha güzelleri olabilir falan sonrasında dedi gel buraya bizim yanımızda bak sonra dedi dolap var gardrops var dedi ordan da bakabilirsin direk satın alabilirsin vs ondan sonra denediğim gelinlik kınalık fiyatlarını sordu ki muhtemelen yüksek geldi sonrasında onları söyledi yani iyi bir şey mi öneriyor yoksa altından başka bir şey mi aramalıyım bilmiyorum sanki bana alttan alttan bakma etme diyor konuşması bana onu anımsattı bilemiyorum ben mi yanlışım.. Kapatırken de dedi senin için bakacağım dolaptan gardropstan beğendiğin modelleri bana söylemen yeterli dedi bende dedim ki öncelikle burada bakacağım edeceğim beğendiğim model olursa alacağım eğer ki bulamazsam oraya gelip bakacağım..
Yani önce fotoğraf atıp fikrini sormussunuz sonrada yaptığı yorumu beğenmeyince altında bisey arıyorsunuz.
Ben anlamıyorum insan fikrini istemediği birine neden yazar ki.
Şunu da çözemedim düğün hazırlıkları kısmında niye ailenin her ferdi olayın içinde olur ki.
Düğünden önce kendim iki mağaza gezdim.sonra eşimle birlikte başka bir mağazaya gittik ,hatta eşim seçti gelinligimi .aldik geldik. Yani bu olay bence bu kadar olmalı.

Bence hiç sormayın ne gelinlik için ne eşya için fikirlerini almak demeyi karısmakla karıştıranlar var ben sizin yerinizde olsam artık hiçbir şeyimi sormam direkt alırım.

Of isin gucun mu yok ,ne diye gorumcene atiyorsun ki begendiklerini 🤷🏻‍♀️ kasinmissin almissin cevabini .gercekten onun fikirlerine ihtiyac duyuyor musun ?

Yorumlardakinin aksine ben ters bir şey göremedim. Fikrini sormuşsunuz, o da söylemiş ne var bunda? Siz şimdiden bahane arıyorsunuz belli ki. Negatif bir dönüt hoşunuza gitmeyecekse o riski alıp insanlara fikir sormayın.
Şahsen sizin gibi insanlarla konuşmak, fikir alışverişinde bulunmak beni çok geriyor. Her an kötülüğümü istiyor, kıskanç, bana karışıyor, bilmişlik taslıyor damgası yapıştırılacak gibi.
Böyle düşünmenize sebep olacak davranışları oldu mu daha önce?
Şöyle ki gerçekten kötü bir niyetle sormadım merak ettim sadece o da yanlışmış onu anladım.. Bir hatası yok ama otoriter davranıyor bazı zamanlar zaten kendisi evli tek görümce en büyük çocuk vs o yüzden belki kardeşleri üzerinde otorite kuruyor olabilir diye düşündüm yanlış da olabilirim

Üşenmedim saydım. Konu sahibi 31 ocaktan beri bu konuda dahil nişanlısı ve ailesiyle ilgili tam 14 konu açmış.

Daha evlenmeden sadece 2,5 ayda 14 sorun olduysa 1 senede 100 e yakın konu olur. Yazık!
Bazen yanlış anlattım ve baya yanlış anlaşıldım.. Sadece kafamda kendime göre anlamadığım konular vardı onları sormaktı niyetim ama buradaki insanların bazıları o kadar kötüler ki bilip bilmeden insanın hayatını çok ağır yorumlar yapabiliyorlar kişinin ne hissedeceğini düşünmeden.. Asıl yazık size bence kimsenin hayatını bilmeden bu kadar konuşmanız ön yargıyla yaklaşmanız kişinin karakterini gösterir tabi

Bence ilk başta fikir almakla hata etmişsiniz gibi kendi zevkinize odaklanın dolaptan filan da gelinlik bakılmaz bence gelinlik gidip denenmeli denenmeden olmaz. Mankenin üzerinde durduğu gibi durmuyor kendi üzerimizde. Bence en yakınız kimse kiz kardeş, kuzen ya da yakın bir arkadaş dışında fikir almayın çünkü onlar sizin zevkinizi bilip ona göre yorum yapabilirler. Düğüne kadar da kimseye göstermeyin gelinliğinizi😅
Ben hata ettim sanırım keşke nişanlıma deseydim merak ederlerse sen göster diye.. Neyse artık zamanı geri alamam ama yolumu daha iyi kurabilirim inşallah

Ben olsam sadece nişanlıma atardım. Fiyatı nişanlınızla konuştunuz mu? Onun onayı varsa istediğinizi alın giyin, kimseyi karıştırmayın. Birilerinin fikrini ne kadar merak ederseniz ileride merak etmediğiniz taktirde de o kadar fikir beyan ederler.

Oncelikle bende bir hem gelin hem görümce olarak yorum yapayım. 11 senedir evliyim düğün alışverişinde herseye eşimle ben karar verdik gidip tek ikimiz baktık. 4 sene önce erkek kardeşim evlendi usulen kız tarafı benide davet etti gel bakalım diye kabul etmedim böyle zamanlarda her yorum yanlış algılanabilir. Sana dolaptan grdrpstan al bence diyen arkadaşın olsaydı bı göz gezdirirdin ama bu kişi görümce olunca hayırdır şimdi maddi anlamda zora sokma pahali bakma demeyemi getiriyor diye düşünülür. Oyuzden tavsiyem beğendiğin zaman usulen atarsın bunu beğendim alacağız diye iş fikir almaya gelince ortalık gereksiz bulanıyor

o evli mi? gelinligini ikinci el mi almis?
ya da evlense ikinci el alacak biri mi?

*benim icin asla problem yok, seve seve ikinci el alirim. alan da bir kere giyindi yani lanetli degil ya. ama esin kardeşinin bunu demesi cok itici

Evet kendisi evli yeni də değil baya olmuş bide evin en büyük çocuğu bende gerçekten rahatsızım her şeye karışmasından ama bunu tatlı dille söyleyebilirim bilmiyorum.. Kendisi de ikinci el almış bu arada.. Bir ara nişanlımda bu dolap məsələrini açtı gelinlikle ilgili şimdi tekrar bu kız açınca bende dedim ki acaba bunlar ne yapıyorlar böyle :( nişanlıma bu durumu söyleyeceğim sanırım kim artık ne anlarsa

Oncelikle bende bir hem gelin hem görümce olarak yorum yapayım. 11 senedir evliyim düğün alışverişinde herseye eşimle ben karar verdik gidip tek ikimiz baktık. 4 sene önce erkek kardeşim evlendi usulen kız tarafı benide davet etti gel bakalım diye kabul etmedim böyle zamanlarda her yorum yanlış algılanabilir. Sana dolaptan grdrpstan al bence diyen arkadaşın olsaydı bı göz gezdirirdin ama bu kişi görümce olunca hayırdır şimdi maddi anlamda zora sokma pahali bakma demeyemi getiriyor diye düşünülür. Oyuzden tavsiyem beğendiğin zaman usulen atarsın bunu beğendim alacağız diye iş fikir almaya gelince ortalık gereksiz bulanıyor
Evet aynen öyle gerçekten bende onu düşündüm o öyle söyleyince :(

Ben olsam sadece nişanlıma atardım. Fiyatı nişanlınızla konuştunuz mu? Onun onayı varsa istediğinizi alın giyin, kimseyi karıştırmayın. Birilerinin fikrini ne kadar merak ederseniz ileride merak etmediğiniz taktirde de o kadar fikir beyan ederler.
Evet tabiki söyledim şu kadar dedim o da dedi biraz pahalı değil mi daha uyguna baksan dedi bende dedim bakmaya çalışıyorum ama aşağı yukarı böyle fiyatlar yapabileceğim bir şey yok..

Size sonuna kadar katılıyorum ben de yeni bir görümceyim nişan alışverişi için beni de çağırdılar niye gideyim yahu benlik bir durum yok ki ne desem belki alınabilir belki ben alınabilirim sınırlar olmalı gelinlik bakmaya götürmek de oldukça saçma bir şeyi gelin beğenir ve alınır fikir sorarsa fikir söylenir de yani Dolaptan gardrosptan bak demek de değişikmiş

Size sonuna kadar katılıyorum ben de yeni bir görümceyim nişan alışverişi için beni de çağırdılar niye gideyim yahu benlik bir durum yok ki ne desem belki alınabilir belki ben alınabilirim sınırlar olmalı gelinlik bakmaya götürmek de oldukça saçma bir şeyi gelin beğenir ve alınır fikir sorarsa fikir söylenir de yani Dolaptan gardrosptan bak demek de değişikmiş
Bilmiyorum bana öyle geliyor ki tek görümce diye her şeyde kendisini hak sahibi görüyor en azından öyle gözlemliyorum.. Ama sınırımı korumak istiyorum böyle de yapınca düşman olacakmış gibi bir yapısı olduğunu da seziyorum bilmiyorum çok değişik

Evet tabiki söyledim şu kadar dedim o da dedi biraz pahalı değil mi daha uyguna baksan dedi bende dedim bakmaya çalışıyorum ama aşağı yukarı böyle fiyatlar yapabileceğim bir şey yok..
Annenizin fikri yok mu gelinlik hakkında? Özel dikilecek en pahalısı olacak demiyor mu? Hatta kendine ve bilumum akraba kadınlara da özel dikim isteriz diye tutturmuyor mu?

Ya olabilir ben bu devirde düğün masrafının altından kalkmanın aşırı zor olduğunu düşünüyorum ama bunu teklif etmek gorumceye düşmez. Nişanlısı eğer maddi olarak zorlanıyorsa bunu açıkca dile getirip teklif etmeli. Görümcenin bu tavrından işin maddi tarafindan bakıldığı net anlaşılıyor. Kendiside zaten ikinci el giymiş sanırım. Buyuzden ne varki olur oda giysin alsın gözüyle bakıyor. Kötü niyetle demese bile onun bunu teklif etmesi her açıdan itici. N Neptunex
Sen bu konuyu nişanlınla çöz. Maddi olarak gelinliğe ayırdığı bütçeyi sor

Her masrafı nişanlınızla birlikte mi karşılıyorsunuz yoksa aileler destek oluyor mu? Borçla yapacaksanız maliyeti düşük tutmakta fayda var çünkü evliliğin ilk aylarında maddi durum sizin ilişkinize yansıyacak. Ama aileler de yardımcıysa daha rahat davranabilirsiniz. Ama her ne olursa içinize sinen şeyleri alın, yapın. Benim arkadaşım 11 yıl önce evlendi, gelinliği istediği gibi değildi hala dertlenir istediğim gibi giyinemedim diye. Siz öyle olmayın. Nişanlınızın bütçesine uygun ama kendi istediğiniz, içinize sinen gelinliği giyin.

Back
X