• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Görümcek'i ne yapmalı, kaynar kazana atmalı, yandım gelin dedikçe altına odun atmalı!

Kayınvalidemle şuan konuşmayı düşünmüyorum zaten, konuşursam çok daha sonra.
Çocuk gibi ilgi beklemediğimden değil, çok şükür evet öyle her şeye karışan bir görümce tipi değil daha kendini göstermedi gerçi. Ama az önce dediğim gibi bütün gün aynı odada oturup tek kelime etmeden bir insan kardeşinin eşi olacak insanla nasıl olur. ! buçuk yıl bir muhabbet nasılsından başka hiç mi ilerlemez.
yerınde olsam bu konusmayı daha sonra bıle yapmayı duusnmezdım! kendı kızını kendıne mı şikayet edeceksın? ne olursa olsun kızını tutacaktır ve sen zaman ılerledıkce kayınvalıdenle sorun yasarsın
bunu yapmayı aklından bıle gecırme.

Aksine 2-3 haftada bir görüyoruz birbirimizi görümcemle. Çok samimi olmayı bende istemem zaten. Ama yaşça benden büyük, ben isterdim ki abla gibi davransın bana.
Bana kalırsa -bu tamamen benim fikrim- 2-3 haftada bir de fazla. Ben 5 yıllık sevgililiğin üzerine 3 ay önce nişanlandım; evine toplam 4 kere gitmişimdir. Hem daha sözlüsünüz sadece, sözlünüz mü ısrar ediyor "gel" diye?

Aksine 2-3 haftada bir görüyoruz birbirimizi görümcemle. Çok samimi olmayı bende istemem zaten. Ama yaşça benden büyük, ben isterdim ki abla gibi davransın bana.
Sen ona yasca kucuk kardes olarak nasıl davranıyorsun saygıda kusur etmemek dısında?konusmamak saygı unsuru mu ayrıca?

Kimi insanların birbiriyle elektriği tutmaz,kanı almaz yani..belki seni sevmiyordur yaptığın bir hareketten dolayı..yada hiçbirşey yapmamışsındır kanı almıyordur seni ve konuşmak istemiyordur..sevmek zorunda değil,konuşmak zorundada değil..ayrıca bir yorumunda yengesi olucam onun demissin de yaşı senden büyük bir insana yenge olamazsın ki o isterse sana abla olur..istemiyorsada zorlayamazsın keyfine bak..herşeyine karışsaydı da görümcem herşeyime karışıyor diye konu açıcaktın..ayrıca ben cok iyi bir insanim,çok saygılı insanim diyorsunda başlığına bakılırsa pek de öyle olduğunu düşünmüyorum açıkcası..kadın sana hicbirsey yapmadan o başlığı yazmissin..bir de yapsa demek neler söyleyeceksin..
Bu sadece bir başlık, kendisine tabikide saygısızlık yapmam. Üstelik az önce sözlümle kısmen onun yüzünden tartıştık sinirimi bu şekilde alabilirdim.

Birini gerçekten sevmesem ben de oturup konuşmam ki. Görümceniz de sizi sevmiyr bu nedenle konuşmak istemiyordur, belki konuşunca dilini tutamayıp laf sokacağını düşünüyordur?

Zamanı gelince kayınvalidenize "kızın benimle konuşmuyor" diye şikayet etmeniz sizi daha kötü bir konuma düşürür. İnsanları zorla sizinle konuşturamazsınız ya.

Seni sevdiğini nereden çıkardın, bu anlattıklarına bakılırsa kadın senden hoşlanmıyor kardeşini kıskanıyor gibi.

bence en iyisi canım sende ona öğle davran inan evlendıgınde daha rahat edersın vıcıklıga hıc gerek yok görümcekler cekemıyor bazen benımkıde öyle bende koydum mesafe araya böylesı daha rahat emın ol ;)

Sen ona yasca kucuk kardes olarak nasıl davranıyorsun saygıda kusur etmemek dısında?konusmamak saygı unsuru mu ayrıca?
Ara ara yardım etmeye çalısıyorum, hiçbir şekilde masrafa sokmamaya çalışıyorum, ona ne kadar doluda olsam kardeşiyle kavga ettiklerinde sakinleştirip ondan taraf olmaya çalışıyorum. Ondan biraz yüz bulsam kardeşlik yapmaya çalışıcam zaten. Güzel ve seviueli bir ilişkide olmak isterdim. Çırağa verdiği yüzuun yarısını bana versin isterdim.

Kayınvalidemle şuan konuşmayı düşünmüyorum zaten, konuşursam çok daha sonra.
Çocuk gibi ilgi beklemediğimden değil, çok şükür evet öyle her şeye karışan bir görümce tipi değil daha kendini göstermedi gerçi. Ama az önce dediğim gibi bütün gün aynı odada oturup tek kelime etmeden bir insan kardeşinin eşi olacak insanla nasıl olur. ! buçuk yıl bir muhabbet nasılsından başka hiç mi ilerlemez.
Bence boyle birsey hic bir zaman kv konusmani gerektirecek bir durum olmaz... Kiz merhaba nasilsin diyormuş... Bazi insanlar icine kapanıktır,konusamaz ,diyaloga girmekden cekinir ...Bunun ayni odanin icinde diye konusmasi gerekertirmez... O sohbete katilmiyorsa siz sohbeti baslatın....Ne yalan söyleyim görümcene simarık demissin ama sanki sizde az şımarık degilsiniz...Konu baslıginiz da bile belli olmus hisseleriniz.... Burada actiginiz konunun iceriginde kazana atilacak bir gorumce göremedim.Aksine ben yeni gelinim herkes benimle ilgilensib edasinda dolanan biri gördüm kusura bakmayin...Kk ne gorumcesi olanlar var....

Kızlar herkese merhaba. Yine uzun bir yazı olacak sabırla okuyup yorum yapan herkese teşekkür ederim.
Benim 1 buçuk yıllık bir ilişkim var ve sözlendik. Sözlümün ailesi bir tuhaf ailesi derken annesi ve ablasından kastediyorum. Çok tuhaf bir görümcem var arkadaşlar. 35 yaşında kendisi ve evli.
İlişkimizin başından beri kayınvalidem ve görümcem bana hep mesafeliler. Hatta ilişkimizin ilk 3-4 ay ayında annesiyle muhabbetimiz merhaba ve iyi akşamlar dışında olmazdı. Evlerine giderdim, bana bir saygısızlığı olmazdı fakat muhabbet de etmezdi. Sonra sonra alıştıkça benle sohbet etmeye ve bir tık daha yakın davranmaya başladılar. Beni sevmediler değil tanıştığımız ilk günden beri her ikisinede saygıda kusur etmiyorum, sürekli gülümseyip sohbet etmeye çalışıyorum. Tabı sözlendikten sonra kayınvalidem biraz daha yakın davranmaya başladı bana artık daha çok konuşabiliyoruz ama tabi yine mesafeli.
Ama görümcem nasıl bir kişilikse (gözlemlerime göre ki sözlümde tespitlerimde doğru olduğunu söylüyor fazla şımarık ve dünyası sadece arkadaşlarıyla dönen bir insan) tam 1 buçuk senedir daha benle sohbet etmedi inanabiliyor musunuz? Karşılaştığımızda hoşgeldin kardemcim nasılsın der o kadar. Saatlerce beraber oluruz tek kelime etmez, insan patlar arkadaş! Ben yinede içbir şekilde saygımı eksik etmedim etmem de. El insaf yahu insan bir nasıl gidiyor neler yapıyorsun falan der tanımaya çalışır. Beni tanımıyor bile doğru düzgün. Ben napıyım nasıl yaklaşıyım bilmiyorum. Sözlümede hep söylüyorum senin ablan bana hiç yanaşmıyor, sohbet etmiyor ama başkası gelince çenesi durmuyor varsın öyle yapsın ben saygımı eksik etmem diyorum.
Sözümüz oldu sözde yabancı gibi gitti en arka masada oturdu inanabiliyor musunuz? 5 dakika bile yanıma gelmedi nasılsın falan demeye, kalkıp bir kere bile oynamadı. Kuzenleri gösterdi bana o yakınlığı ya!
Beni sevmiyor değil, başka bir şey ama ne olduğunu çözemiyorum.
Napıyım nasıl davranıyım bilemiyorum, ama sadece zaman kolluyorum, fırsatı geldiğinde kayınvalideme tek tek anlatıcam bunları kırgınlıklarımı. Çizce nasıl bir yol çizeyim?

Kimseye zorla kendinizi sevdiremezsiniz malesef. Bir kötülüğünü görmediyseniz bence bu durumu koruyun. Eğer tutup da bir anneye kendi kızının soğukluğunu şikayet ederseniz sonunda haksız duruma düşen siz olursunuz. Sonuçta onca saat bir odada yabancı biriyle bile insan iki kelime konuşur ama annesine şikayet edicem tavrınız size hak vermeme rağmen bana itici geldi. Sonunda zararlı siz çıkarsınız.

Seni sevdiğini nereden çıkardın, bu anlattıklarına bakılırsa kadın senden hoşlanmıyor kardeşini kıskanıyor gibi.
Yok sevmese anlarım. Onu çözümlediğim ve kardeşinin anlattığına bakılırsa açıksöz biri söylerdi yani. Bazen beni sözlüme karşı üstıne gitme kızın falan diue korur. Benim hakkımda kötü bir şey söylememiş hiç. Kötü bakışını falan da yakalamadım. Farklı bişey, belki ondan küçük olduğum için ama böyle olmasaydı keşke.

Kimse kimseyi sevmek zorunda değil.
Gözlemlemişsin ve görümcenin "şımarık" olduğuna karar vermişsin,sırf seninle vıç vıç olmadığı için.
Hiç uzatmayacağım,görümcene saygı duydum.
Şımarık olduğunu kendi anneside söyledi. Sırf benle vıç vıç olmadığından değil yani. Kezza kardeşide şımarttık diyor.
Saygılar benden..

Görümcenin sana saygısızlığı, kötülüğü olmadığı halde attığın başlığa bak. Bir de gerçekten kötülük etse neler yazardın acaba?
Görümcek ne ayrıca ya? Şu yazdıklarını aynen göster bakalım ona, sana ne diyecek?
Ben o kadar saygılıyım ki o kadar naifim ki demekle saygılı, naif olunmuyor.

Arkadaşlık yapmasını beklemiyorum kendisinden. Ama düşünün görümcenizle aynı odada bütün gün berabersiniz herkesle konuşup sohbet ediyoru sadece sizinle konuşmuyor. Koyu sohbette istemiyorum sadece buda benim kardeşimin eşi olucak kız diye sayıp oturum 2 dakika bir sohbet etsin. Mesafeli insan olabilir, ama buz dolabı olmak farklı bir şeydir.
Karakteri farklı biri, ben ona güleryüz gösterip saygılı olmaktan başka bir şey yapmadım. Evet yaş farkımız var ama bu onun yengesi olucağım gerçeğini değiştirmez.
Hop yavaş gel :) 35 yaşındaki kadının yengesi olarak görülmezsin sanırım :) erkek kardeşini sevmiyordur belki o yüzden Sana karşı nötr davranıyordur.

Kimseye zorla kendinizi sevdiremezsiniz malesef. Bir kötülüğünü görmediyseniz bence bu durumu koruyun. Eğer tutup da bir anneye kendi kızının soğukluğunu şikayet ederseniz sonunda haksız duruma düşen siz olursunuz. Sonuçta onca saat bir odada yabancı biriyle bile insan iki kelime konuşur ama annesine şikayet edicem tavrınız size hak vermeme rağmen bana itici geldi. Sonunda zararlı siz çıkarsınız.
Haklı olabilirsiniz, ama gerçekten doluyum. Tamam herkes konuşmak zorunda değil. Ama benim ona olan yaklaşımlarım ve karakterim bunu haketmiyor. Herkes beni kötuuuuu biliuor şuan sırf abla yerine koymak istediğim için. Kimse gerçek şeyleri bilip olayların içinde olmadığından bencilce yorumlar yapıyor bazılar. Teşekkür ederim.

Back