Görümce

nur897

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
29 Mart 2025
6
14
3
28
Arkadaşlar 26 yaşındayım 1 yıldır nişanlıyım. Nişanlım askeri personel. Sorun şu ki nişanlımın ablası ve 3 çocuğu var ablası evli bu arada yani kocası var ama nişanlım sürekli maaşından göndermekte yeğenlerinin her türlü masrafını karşılamakta. Geçen bayram onların bize ziyarete gelmesi gerekirken ablası hanim nişanlıma : gelin niye gelmedi ayıp etti demiş tartıştık bu bayramda yine uyarıldım. Sürekli onu koruyor. O bana baktı büyüttü falan işte onun sözü kıymetli her şeyi ablasına aktarıyor burnu aksa ablasının haberi var

Arkadaşlar 26 yaşındayım 1 yıldır nişanlıyım. Nişanlım askeri personel. Sorun şu ki nişanlımın ablası ve 3 çocuğu var ablası evli bu arada yani kocası var ama nişanlım sürekli maaşından göndermekte yeğenlerinin her türlü masrafını karşılamakta. Geçen bayram onların bize ziyarete gelmesi gerekirken ablası hanim nişanlıma : gelin niye gelmedi ayıp etti demiş tartıştık bu bayramda yine uyarıldım. Sürekli onu koruyor. O bana baktı büyüttü falan işte onun sözü kıymetli her şeyi ablasına aktarıyor burnu aksa ablasının haberi var
Eyvallah olsun
Geleceği gördüm ben

Ablasını sevmesi normal. Ablamı 1 yıllık nişanlımdan önde tutardım. Para onun istediğine harcar ayrıca. Sen ona ablasını kötüleme. Ters teper.
O zaman ben tek başıma mı ev kurayım paşam gelsin otursun mu bu adam evlencek masraf yapmasın bize demez mi abla olan biri

O zaman ben tek başıma mı ev kurayım paşam gelsin otursun mu bu adam evlencek masraf yapmasın bize demez mi abla olan biri
Ona bunu de. Aynen sor. Ben görümceyim. Ama yengemi de abimi de en son 3 sene önce gördüm. Yine de kimse ablasını kardeşini el kızı el oğlu için satmaz. O benim ablam der. Değişmesi çoookkk zor. Çok üstelersen gizli gizli verir yine verir. İyi düşün bu işi.

Benim ailemde tek torun benim 2 çocuğum. Ablamın ve erkek kardeşimin çocukları yok ablam evli kardeşim bekar. Haliyle tüm ilgileri benimkilerde. Kardeşim şehir dışında olduğu için şimdiden hesabıma harçlık havalesi yaptı. Ki sürekli bir şeyler alır,para gönderir. Teyzeleri zaten aynı şehirde çok yakınız sürekli bir şeyler alırlar. Hatta bebeklilerinde tek bir oyuncak kendim almadım.
İki gün önceydi kızıma ileride her şeyim tüm birikimim sana kalacak demiş. Kızım geldi ağladı teyzeme hiçbir şey olmasın diye.
Ben mi istiyorum bu kadar şey yapmalarını ? Yo çok şükür durumum çok da iyi ama yeğenlerine aşırı düşkünler aynı şekilde benimkiler de onlara aşırı düşkün.. ben bunları önemsiyorum. Aile bağları kuvvetli insanlar benim çok hoşuma gidiyor.. tabi ki kendi bütçesini sarsmadığı sürece.
Ha ileride ablamın ya da kardeşimin çocuğu olsa herhalde sevecem diye ölürüm zaten benimkiler de büyüdü bebek özledik. Ama birinin doğurmaya birinin evlenmeye niyeti yok gibi..
sizde ki durumu bilemem ama bir gün kardeşim evlenecek olsa heralde başımızın üstünde taşırız eşini çünkü elimde büyüdü çok kıymetli benim için. Kardeşim ablamla bana da hep hediye alır. “Sizin sayenizde bu kadar düzgün büyüdüm hep yanımdaydınız” der.
Ben bi sorun göremedim o yüzden

Bacım sen mi ayrılırsın biz mi ayrılalım :/
Şaka biyana burdaki sorun nişanlının yeğenlerine harçlık göndermesi yada ihtiyaçlarını alması değil dayısı neticede sizin bütçenizi sarsmadığı sürece tabi, ancak gorumcenin tavırları tuhaf senden gelin diye bahsetmesi daha şimdiden kusur araması zaten baştan fiyasko nişanlının hep onu koruması falan. Üzgünüm ama zor günler seni bekliyor

Aynı durumdayız üstelik görümcemin durumu gayet iyi bizE göre ve düzenli nişanlı iken anlamamıştım benim yiğenim yoktu o zaman yiğen sevgisi sandım meğer evlenınce misli varmış. montu ayakkabısı vs bunları aldırırken görümcem ay ne gerek var bile demez hoşuna bile gider bana da dayı yiğen arasına girme diye şaka yollu takılır
Evlenınce bu misliyle artıyor bilginize

Kesinlikle değişmez o onun görevi olmuştur artık sen kararını seç ama ben geleceği gördüm

İki gün önceydi kızıma ileride her şeyim tüm birikimim sana kalacak demiş.
Aynı abladan bende de var. Gitmiş vasiyetname yazdırmış bana bir şey olursa her şeyim iki yeğenimin diye. Tek şart vardı, erkek kardeşimin çocuğu olursa ilave edilecekti vasiyete. Yapma etme diyorsun karışmayın, size ne yeğenlerimle benim aramda diyor.

O kardeş sevgisi hiç bitmiyor. Sen asla birinci sıraya yükselemiyorsun. Bu tarz şeylere karşı geniş olamıyorsan çok üzülürsün söyleyeyim. Hele çocuğun olduktan sonra bile devam ettiginde cinnet boyutuna geçiyor durum. Benden demesi. :110:

Anası babası olupta yeğenlerinin her türlü harcaması bence mantıksız.Gerek yok .Hele bşr de karşı taraf buna alışmışsa yandınız.Düğün sürecinizdesinşz.masrafınız yok mu ? Sizin istediklerinizi alıyor mu ? Bu konuda bi kısıtlama oluyor mu?
Ayrıca bayramda onların gelmesi gerekiyor.Henüz evlenmemişsiniz .bu süreçte nişanlınızı iyi gözlemleyin .Düşünün taşının.Kalkıp adama ablanlara niye böyle davranıyorsun para olayını felan derseniz ters tepebilir.Devam etmek istiyorsanız yavaştan yavaştan bu harcamaları kesmeye çalışacaksınız

bunlar memur ya para bunlarda gani saniyorlar.degismez bunlar bekleme bosa. Bizimkide vasiyet etmisti arabam silahlarim bir dairem erkek yegenime kalsin diye. Arabayi nah verdiririm yarisi altinlarimla alindi dedim bogazina yapistim bildigin. Sonra kendim hamile kaldim simdi cocugum olacak. Yegenine hicbirsey birakmiyor vasiyetinden vazgcemis ahhshshshsdh 😀hersey ogluma kalacak diyor. Bunlar saf mi kurnazmi gercekten erkek milletini anlamak mumkun degil. Aman gercekten hersey benim cocuguma kalsin da. Onun yegenlerinede bir zahmet babasi yapiversin. Kimse kusura bakmasin yani kendi altinimdan yaptigim arabayida vasiyet ugruna kimseye yedirmezdim ben zaten
Herkesin mali kendine kalsin. Herkes once kendi çocuğunu dusunsun bu boyledir. Sizde evlenirseniz bununla aklinizda bulunsun yani.net olun

Ben de gorumceyim ama bir gün bile abimlerden bı kuruş para istemisligim yok.nisanliyken böyleyse evlenince iki katını düşün sen.ben olsam nişanlıma açıkça sorardım evlenince böyle olacaksa bitsin dereim

Iste adil yıldırımın bi lafı var korunuyorsun birak diye dinleyene

Aynı abladan bende de var. Gitmiş vasiyetname yazdırmış bana bir şey olursa her şeyim iki yeğenimin diye. Tek şart vardı, erkek kardeşimin çocuğu olursa ilave edilecekti vasiyete. Yapma etme diyorsun karışmayın, size ne yeğenlerimle benim aramda diyor.
Ay çok duygusal değil mi? Ablam çocuk doğurmak istemedi ama benim çocuklar gerçekten onu çok seviyorlar. Dedi ki “ben şimdi bu dünyada rahat etmek için bu kadar çalışıyorum bu birikimi yanımda götürecek değilim 2 yeğenimden başka kimin geleceğini düşünebilirim ki?”
Allah kardeşlerimin canını sağ etsin.

Back
X