Bence görümcenin bi hastaligi var hemen bi psikologa gitmesi cok iyi olur basina daha da cok bela acmadan ama böyle bi olayda esim bana inanmasa hic biseye hicbisekilde normal devam etmezdim..
görümcen ettiğini bulmuş. kimseye değer vermediği için ona da kocası vermiyomuş. bu işler böyledir. ne ekersen onu biçersin.
sen daha dur. onun da görümcesi yok mu öyle. ya da eltisi. ona da bi bela sarılır hiç merak etme.
üzüldüm sana ya. ama eşin anlamış ya, geç olsun da güç olmasın. adamın da suçu yoktur ki ne bilsin.
bu ne şirret görümceymiş ya.
Uzun zamandir takip ediyorum bu bölümü. Gecen gün görümcesinden dertliler diye bir baslik gördüm bende anlatmak istedim. Görümcemden daha dogrusu görümcelerimden nefret ediyorum. evet ya bu insanlerdan nefret ediyorum.
Taa dügün cd mizi düzenlemek ve istemedigim bölümleri cikararak yeni kayit yapmak istememle basladi olay. Kücük görümcem ben yapacagim dedi. Esimde tamam dedi ona. ama benim dügün cd si ya söz konusu olan, neyi istemeyip neyi istedigime ben karar veririm. ama esim bana " birak o istedigi gibi yapsin " dedi.
Cok canim SIKILDI ama birsey demedim.
Görümcem annesinden nefret ediyordu kendisini özgür birakmiyor bazi konularda kisitliyor diye ( gezmek, tozmak gibi konularda). Annesi kendisine bir konuda kizinca hemen esime gider " ben canima kiyaagim teyzem gibi olacagim ( teyzesi intahat etmis, görümcemede o ölen teyzesinin adini koymus annesi) anneme söyle üzerime gelmesin " gibi seyler söylermis. Esimde annesi ile konusur görümcemin istedigi olurmus sonunda.
Ben esimle evlendikten sonra görümcem resmen bana kafayi takti. Biz esimle evlendigimizde kiraladigimiz eve ancak 3-4 ay sonra tasinabilecektik bu yüzden kayinvalidemlerle birlikte kaldik o süre zarfinda. Esim gündüzleri ise gittiginde görümcem sürekli bana laf sokar, kayin validemle arasi iyi olmadigi icin ben annesi ile güzel güzel sohbet etsem buna bile sinir olurdu.
anneside kizinin kendi kizkardesi gibi intahar edecegini düsünür onun bana yaptigi saygisizliklara göz yumardi.
Eim görümcemi cok seviyordu. Birgün bende, belki ise yarar diye görümceme hediye aldim ve odasi gittim elimde hediye paketi ile " ben seninle arkadas gibi olmak istiyorum, bugüne kadar seni üzecek birsey yapmadim ama eger istemeden, benim farkinda olmadigim birsey yaptim ve kirdimsa seni özür dilerim" dedim ve hediyesini verdim. Hic cevap vermedi hediyeyi aldi acti koydu oraya. Bende baktim ölece duruyor birsey demiyor " ok o zaman ben gideyim" dedim ve ciktim odasindan.
N eyse evimizi düzmüstük ayrilacaktik 1-2 hafta vardi. Bir gün esim yine isteyken görümcemle oturuyorduk ve bana dediki " biliyormusun abimin senden önce görüstügü bir kiz vardi Alman" bende dedimki " olabilir benden öncesi beni ilgilendirmez" oda " tabi senden öncede kaldiysa" dedi bende " ne demek istiyorsun " dedim " abim o kizla senle nisanliykende görüsüyordu" dedi. Tabi ben sok oldum. Dona kaldim. " nasil yani ya " dedim. " kiz sürekli arardi siz nisanliyken bende kiza abim nisanlandi birak arama onu derdim. Hatta abimin cüzdanin icinde kücük bir telefon defteri var kizin adi ve numarasi hala kayitli o defterde, adi jana inanmiyorsa bak o deftere" dedi.
Allah immmmm aksam olmuyor ki esim gelsinde bakayim su cüzdanindaki deftere.
Neyse aksam oldu esim geldi dusunu aldi, asagi yemek odasina indi. Ben hemen gittim ve cüzdanina baktim gercekten kücük bir defter vardi. Defteri elime aldim agliyorum, bir yandanda öyle birsey olmasin diye dua ediyorum.
Defterin sayfalarina tek tek bakarken dünyam basima yikildi. Gercekten jana diye bir isim ve telefon numarasi vardi. Ölmek istiyordum anlatamam o anki hissettiklerimi. Asagi indim esim yemek masasinda oturuyordu yanina gittim, defterin o sayfasini acik halde önüne koydum. Birsey demeden odama ciktim.
Tabi esim kosarak arkamdan geldi ben donmus gibiydim yataga oturdum aglamak istiyorum aglayamiyorum, bagarmak istiyorum bagaramiyorum, ruhum cekildi sanki.
Esim " ne demek oluyor bu, neden böyle birsey yaptin, ne oluyor" gibi sorular soruyor, o sordukca benim nefesin daraliyor.
Esime döndüm" seni öyle sevdimki, canim gibi, ölürdüm senin icin, sen benim ruhumdun be, ruhsuz biraktin beni" dedim. Esim " ne yaptim ben " dedi o an koptum " hala soruyorsun, bune yüzsüzlük o kiz senin eski kiz arkadasinmis, benle nisanliykende görüsüyormussun onunla, hatta kizkardesin o arayinca arama dermis, yaziklar olsun " dedim ama o an esim gözleri dirari cikacakti" defteri acti tektek sayfalari numaralari gösterdi " bunlarin cogu okuldan arkadaslarim, okul yilarinda almistim numaralarini ve hicbiriside kiz arkadasim falan olmadi söyle bana kim söyledi bu yalani sana" dedi.
Bende " X söyledi, o olmasaymis kiz telefon etmeyi kesmeyecekmisti, o abim nisanlandi arama demiste öyle kesilmis telefonlar " dedim. Esim eline defteri aldi resmen burnundan soluyor dogru görümcemin odasina gitti bende pesinde, odaya girdi " sen ne yapmaya calisiyorsun kimmin benim nisanliyken görüstügüm kiz " dedi.
Görümcem ayaga kalkti " ne kizi abi ne görüsmesi" dedi. Esim " yengene böyle seyler anlatmissin bu defterdeki jana benim sevgilimmis, nisanliykende görüsmüsüm öylemi " dedi görümcem Allahim bir yemin ediyor " olurmu hic öyle sey abi yengem yanlis anlamis, sen öyle kisiliksiz birimisin böyle birsey yapacak kadar, yengem bunu bilmiyormu tanimiyormu seni, Ben abim arkadaslarini cok sever okul arkadaslarinin numarasi bile daha durur cok vefakardir demek istedim, yengem nasil böyle anlamis anlamiyorum" gibi seyler söylüyordu karsimda.
Allah im kafayi yiyecegim nerdeyse, ne bicim insansin sen neden yalan söylüyorsun abiyin bana ihanet ettigini söyledin dedim. Görümcem " yaziklar olsun yenge ben abime böyle birsey yakistirmam, sen nasil böyle birsey düsünürsün, söylediklerimi ne kadar yanlisa anlamissin" diyor bir yandanda agliyordu karsimda. Esim bagardi o an " kesin tamam, birdaha böyle birsey olursa cok kötü olur " dedi ve odaya cikti.
Ne oluyor ya, ben kafayimi yiyorum demeye basladim kendi kendime..
Iki gün esim onunda benimde yüzüme bakmadi, ama o esim isten gelince gidip boynuna sarilmaya calisiyor " canim abim ben seni cok seviyorum, sen üzülme ben ölürüm" gibi seyler söylüyordu. Bu beni daha cok delirtiyordu...
Olay öyle kapandi zamanla..Daha cok seyler oldu, neler yapti bana anlatsam sabah olur, nefret ediyorum görümce kelimesinden bile nefreeeettt ediyoruuuum nefreeet..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?