Görümce magduruna yardim!

pistachio_27

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
15 Aralık 2015
690
666
103
38
Kizlar artik birilerine anlatmazsam catliyacagim. Icime ata ata doldukca doluyorum.

Benim tek birtane Görümcem var, benden 10 Yas Kücük olan ama masaAllah 10 tane Görümceye bedel.

Sürekli sinsi sinsi laf sokuyor. Lafini sokarken gülümsüyor saka yapiyormus gibi yapiyor. Sürekli karsidakini Kücük gören tavirlar icerisinde. Esim onun hicbir yapdigini söyledigini kavrayamiyor cünki onun gözünde hala bebek. Benim Gözümde ise evlenmek üzere olan yetiskin bir Genc kiz.

Benimde Dengemi iyice bozdu. Bir ani öbür anina uymuyor. Bir bakiyorum, iyi davraniyor; tamam diyorum düzeliyor. Bir kac Saat sonra hic muhattap olmamaya basliyor. Yüzümüze bakmiyor. Konusunca cevap vermiyor. Bazen konusuyor ama busefer ansizin laf sokuyor. Isi düsünce benden iyisi yok; herseyi bana yaptiriyor. Yenge bunu yapar misin sunu yapar misin. Hayir diyemedigim icin iyice Enayi yerine koyuyor.

Kinasi icin yüzlerce Hediyelik yapmami istiyor; ama üstü kapali resmen sen Dügün Alisverisime gelmeyeceksin demeye getiriyor.

Kayinvalidem ben ve o arabayla biyere gidiyoruz, kendisi öne oturup beni arkaya oturtuyor. Ben Saygidan büyükleri öne oturtulmasi gerektigini gördüm Ailemden. Böyle ufak tefek seyler ama Birikiyor birikiyor birikiyor. Diyorum acaba bunun Karakterimi böyle? Sonra bakiyorum yok, kendi kaynanasiyla nisanlisinin Akrabalariyla gayet iyi.

Kayinbabama beni suraya götürür müsün diyorum; sizin arabaniz yokmu diyor. Esim ne dedin diye sorunca caktirmamak icin, Ingilizce birseyler söylemeye calisipta söyleyemiyormus gibi yapip sakaya vuruyor. Whatsappde benim durumuma cevap verip acik acik gönderme yapiyor.

Kizlar böyle sinsi, ailesinin gözünde hala hicbir art niyeti olamayan Kücük cocuk olan bir insanla kötü olmadan nasil bas edilir? Benim bütün dengem bozuldu; birgün cok kötü patlamaktan korkuyorum. Baslarda Esime onunla konusmasini söyledim; sonra onu karsima cekip kendim konusmayi denedim; onunla konustuktan sonra tamam diyorum bütün yanlis anlasilmalar ortadan kalkti. Bir bakiyorum sonra yine ayni davranislar.
En son onunla konustugumda birseye bozuldugu Zaman tavir yapacagina bana söylemesi konusunda anlasmistik ama bu kiz benimle kesinlikle muhattap olmuyor.

Varmi Aile icinde böyle seyler yasayip birsekilde üstesinden gelmeyi Basaran?

Allah yardım etsin .. nedir bu görümcelerin çekemeyişi anlamış değilim ! benimde yengelerim var hiçbir zaman kalpleri kırılmamıştır ne ailem tarafından ne diğer akrabalarım tarafından .. Anneme hep demişimdir kalp kırma bişey deselerde boşver diye, her zaman kalbi kırılan annem olmuştur. Onlara karşı sinirliyim ama hiçbir zaman kalplerini kırmadım evime geldiler hizmetlerini ettik annem de dahil! evlendim yine evime geldiler yine hizmette sınır tanımadım. Annemin inandığı bir söz var 'geline etme kızında bulursun üveye etme özünde bulursun'diye. gel gör ki benm görümcelerim beni ne arar ne sorar...Babam yeni ölmüştü benim düğünümü yaptılar ben olmaz dememe rağmen ve bundan dolayı surat yapmıştım o gün bu gündür hiiiiç aramazlar nadirdir aradıkları ... konuya geleyim çook açtım. UZAK DUR ÇÜNKÜ DÜZELMİYOR MAALESEF

Adam yerine koyduğun için tepene çıkmış umursama takma sallama önemseme dıyma cevap verme laf sok ne bileyiö zaten onun düğün alışverişinde senin ne işin var ki düğünüyle ilgili alakadar olma
Gelinlik yap cazgır ol aklıma başka bişey gelmiyo

Onun gibi ol uzulmezsin... onun gibi laf sok onun gibi umursamaz ol... onun gibi cazgir ol ancak o zmn rahatlarsin... ben de gorumcemi kayinvakidemi cok kafama taktim 3 yil agladim her bir araya geldigimizde... sonra dedim ki ben aman saygili olayim aman ben edebimi bozmayayim dedikce cok yipraniyorum esimide yipratiyorum... onlara hic bi sey olmuyo... gorumcem bi laf soksun ben iki sokuyorum ya da kv konusmaya baslayinca odadan cikiyorum kaliyo oylece o konusunca yuzune bile bakmiyorum beni bu hale onlar getirdi... ama simdi iyiyiz üzülmüyorum eskisi gibi...

Canim seninki en azindan 10 yas kucukmus. Benimki benden 1 yas kucuk ama gorsen evin prensesi... Daha ergenlik caginda hanimefendi. Cok simartilmis bi kiz. Ama gel gor ki hic bi isi rast gitmez ben 4 yillik ogretmenim o anca mezun oldu. Ben ilk giriste atandim o hala ugrasiyo. Kv ve kp aman ustune gitmeyelim aman ders calisiyo modunda. Annesini babasini azarlar ama onlar guler gecer. Ben bi laf ediyim kv ayilip bayilir. Bende inadina herseyimi gozunun icine sokuyorum. Kendi basarilarimdan bahsediyorum, esimle daha neseli oluyorum. Ilk zamanlar kndisi bana kucuk kaynanalik yapmaya kalkmisti onun acisini cikariyorum

Allahim sanki benim Görümcemden bahsediyorsun Inan Eltim olsan anca bukadar benzerdi herhalde yasadiklarimiz.

Söylediklerinin tipa tip aynisi. Cok simarik büyütmüsler. En ufak zorlukta bunalima giriyor. Moralinin bozuklugunu evdekilerden cikariyor. Cani isteyince suratina bakmiyor cevap vermiyor. Sonra bir bakiyorum Kaynanasinin yaninda Bülbül olmus birde güler yüz. Allahim diyorum bu kizin kac tane kisiligi var, nezaman hangisiyle konustugunu kestiremiyorsun.

yüzünü yumuşak görmüş ki tepene çıkmış. nasıl olsa büyüksün, haddini bildir.

Bende de var bununla aynı model bir tane Otuz yaşında henüz evli değil ama görüştüğü biri var. Çocuğun evine gittiği zaman erkek arkadaşının annesi de buna hizmet ettiriyor anladığım kadarıyla. E tabi bunun da içine oturuyor. Geçenlerde bana dedi ben ''erkek arkadaşımdayken annesi bi iş istediğinde istemesem de yapıyorum sen gelinsin sen de bu evde yapmalısın'' Şok oldum o an bişey diyemedim salak gibi içime attım. Aynı anlattığın gibi sürekli laf sokmalar gereksiz yere kasım kasım kasılıyorum oraya gidince allahtan uzağız. Aramız bozulmasın diye kaç senedir sustum ama baktım ki giden benden gidiyor artık o yüzden kesinlikle taviz vermemeye karar verdim bundan sonra. O bir laf soktumu ben üç tane laf sokarım yapacak bişey yok karşındaki bundan anlıyorsa. Tepki gösterdinmi bi de benimki ''Ama betheone ben o niyetle söylemedim ki sen yanlış anladın'' diyecek adım gibi biliyorum. O durumda da ''ben senin söyleme amacını sorgulamıyorum, Hoşlanmadığımı söylüyorum sana'' deyip geçicem. Eşim de kardeşim laf sokulmasından anlıyor susma sen de yap diyor
Seninki bir de küçükmüş allah sabır versin uğraşmak gerçekten sinir bozucu. Eşinin ve kv nin tutumu da önemli bu konuda ama sana tavsiyem iyi gelin olmayı bırak ve sana psikolojik şiddet uygulamasına izin verme. Gerekirse cazgırlık yap ama bunlar gibilere kesinlikle iyi niyet yaramıyor onu söyleyebilirim. Bir yerden sonra ''aaa aptal bak zaten bişey demiyo'' deyip iyice zıvanadan çıkıyorlar

Evet maalesef aynen öyle oluyor. Ben birtürlü "Gelinim, konusup kötü olmayayim" Psikolojisinden cikamadim ne yazikki. Icime attiklarimda beni bunaltiyor. Esim sürekli onu koruma altina aliyor, sonucta aralarindaki yas farki cok. Bir Ebeveyn gibi annesi babasi ile birlikte büyütmüs. Ama ona toz kondurmamasi bazen beni sinir etmiyor degil. Tamam Bacindir, canin gibi sev; eyvallah ama yeri gelincede hatalarini gör ve agzinin payini ver. Ama bilirsiniz erkekler bu konuda cok saftir. Sokulan laflarin cogunu idrak bile etmezler.

Aynen seninde dedigin gibi, ben onu niye böyle söylüyorsun desem; beni kötü cikarar. Yenge sen herseyi yanlis anliyorsun falan filan. Daha önce olan sey cünki. Dolayisiyla karsima alip konusmak faydasiz. Sonuna Kadar inkar; sonrasinda degisen hicbirsey olmadigi gibi; suclandigimla kaliyorum.

Kizlar peki artik Görümcesine susmayip; agzinin payini verenlere soruyorum; Kayinvalidenizde size tavir almiyor mu? Benim en cok korktugum konu bu cünki. Ailede herkes onu hala cocuk gibi gördügü icin; icinde bir kötülük olabilecegini imkansiz görüyorlar.

Okudukça keşke derdim laf sokma ve kıskançlık olsa diyorum gercekten bas ederdim , en kötü yemeğine tükürür yedikçe gülme krizine girerdim :) birde burdan yakın ,
Nişanlıyım 1 ay sonra düğünüm var ve vazgeçmeme ramak kaldı ,
Nişanlım doguda polis , 3 görümcem var 1 evli 2 dul anneleriyle yasıyorlar ,
Ev almak istedik hesap kitap yapıyoruz , dedilerki biz zaten 1000 liraa veriyoruz kirayı her ay ztn daha 1 yıl var düğüne siz istediğiniz gibi ev Alın biz size 2000 destek olalım her ay evlenince bi süre beraber otururuz borç bitince çıkarız ,nası böle bi eşşeklik ettim bilmiyorum tmm dedim , 5 yıllık yaptım krediyi destek varya arkamda 2 ayda bi 500 lirayı zor alıyoruz . 1 yıl oldu , 3.5 lira her ay kredi ödüyoruz , düğün için hiç para biriktiremedik toplam paramız 8000 tl çünkü her ay 2000 den 24 bin lira görümcemler bize soktu 4+1 evimde sefa içinde utanmadan oturuyorlar . Bide ben mal olarak her ay bana para vericeklerine inandığım için nişanda kendi maaşımla yıllar önce aldığım 2 bileziği çıkarıp kaynama verdim zorda kalmasınlar hem kredi hem takı için diye ,nişanlımla hesabımız ortak bohçama koyduğu geceliğin bile etiketi üstünde toplam harcamasın300 lira 900 istemiş nişanlımdan bana bohca parası ..böle bi sürü şey .. Onuda geçelim Bnm yatak odamın rengine spotların yerine kendi karar vermiş yaptırmış boyatmış kendi evlenio sanki kardeşiyle , bide aramış boya parası istiyo , haberim bile yok .. Tabi durum böyle olunca gelinliğim en ucuzu düğün salonunda öle , görmüş ikisinide kurduğu cümle bu " gelinlik irençççç , düğün salonu yerine kahvehane tutmuşunuz " 45 yasında insan bunu diyen
Sayende diyecektim tatsızlık çıkmasın dedim
Nişanımda bırakın elbiseyi kuaförü pastamı kendim yaptırdım bileziği kendim verdim bi küpe yapayım yanına diyen olmamış ..ana baba zaten ana baba deil görümceden ne bekliyorum ki dimi ?
Şimdi en büyük dertleri gelinleri onları arayıp ramazanını kutlamamış , Allah askına önce erkek tarafı kız tarafını aramaz mı ? Kızım Bayram geliyo ne istiyorsun demez mi ? Ztn bir iğne paran girmemiş benim cebime bari nişanlımla aramı bozmak için bahane bulmaya calışma , yani kızlar 5 yıllık birikimim çöp oldu düğünümle ilgili tek bir şey bile benim istediğim sekilde deil kına düğün saatleri bile .nişan atmayımda napayım?

Senin kredisini odedigin evde niye onlar yaşıyor ya ?
Daha evlenmeden keske boyle bi borcun altina girmeseydin.
Bu duruma nisanlin hic bi sey demiyor mu ya hayretler icindeyim...

Senin kredisini odedigin evde niye onlar yaşıyor ya ?
Daha evlenmeden keske boyle bi borcun altina girmeseydin.
Bu duruma nisanlin hic bi sey demiyor mu ya hayretler icindeyim...
Diyor ztn benim hiç bişi dedeme sebebim onun gereken cevabı vermesi , genede çıkın gidin denmiyor tabi ,

Sende ona aynisini.yapacaksin bem bu sekilde basa cikabldim hala yapiyr bende ona karsilik veryrm hemde saglam bozuyrm yern dibinden cikana kadar beni rahat brakiyr ben kotuluk yapmaktan zevk alan insanlardan deglm hatta gorumceme laf sokuca vicdanm bir aure veni rahat brakmiyr ama uapacak birset yok bu koz beni bosanmanin esigine kadar getrdi

Walla haklısın ama benim dilim çok sivri bn konuşursam nişanlım korumaz diye korkuyorum , şimdi hiç ses çıkarmıyorum onlara bişi olursa nişanlım yapıştırıo lafı , ama Bnm içimden geçtiği gibi deil yani , ama düşünüyorum da Bnm söliceklrrim kdr soylemesede kendi cocuklarının laf söylemesi onlara daha çok ağız payı vermiş oluyo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…