- 24 Mart 2014
- 4.741
- 5.085
- 158
- Konu Sahibi Lavyer2012
-
iyi demişsin o nededi peki?
işte canım bunlar hep tecrube, zamanla öğreniyorsun, eşin ailesinden abla kardeş pek olmuyo bence, şahsen ben hiç görmedim
Ne diyecek ne desen haklisin da iste oblara bunun hesabini soracagim da vs vs. Aksam dedim ki actin m9 konuyu konustun mu dedim yok firsat olmadi dedi. Ben de sinirlendim ben kendi isimi kendim hallederim gidip onlara da hesabini sorarim bundan sonra da cenelerini kapamayi ogrenirler dedim. Ben onlarla ayni karakterde olsam ablanin yengen hakkinda soylediklerini gider yengene anlatirim o saatten sonra da birbirlerini yemekten benim dedikodumu yapmaya firsatlari olmaz ama bu davranis bana yakismaz dedim.
ablasına yengesi söylemiş, kimbilir nasıl anlattı nişanlınızın ablasına, ve ablası söyleme gereği duymuş, siz herkes kendi evini kendisi yapsın diyince sanırım eltiniz buna bozulmuş ve ablasına mehiri anlatmıştır diye düşündüm, bu arada düşüncenizde haklısınız, herkes kendisi yapsın baba yapmak zorunda değil ev
Eltimin buna bozulmaya hakki yok cunku onun herseyini kayınpederim yapmis hatta ona bizim burda fiseklik denir 30 tane buyuk altin kurdelaya dizilir ondan takmis. Biz sozlenince evimiz var oraya oturtacagiz dediler fiseklik hazir onu takacagiz dediler ama nisana bir hafta kala para yok fiseklik takamiyoruz dediler. Ailem ve benim ic8n bunlar onemli olmadigindan hic laf etmedik. Dugun tarihi yaklasip ev mevzusu olunca da o evi satip dugin borcu odeyecegiz dediler ben de evimde kimsenin hakki da lafi da olmasin b3n k3ndim calisip alirim dedim. Ama buna ragmen eltim kiskanvlik yapiyorsa ne deyim fesatligi basini yesin yani.
Ne diyecek ne desen haklisin da iste oblara bunun hesabini soracagim da vs vs. Aksam dedim ki actin m9 konuyu konustun mu dedim yok firsat olmadi dedi. Ben de sinirlendim ben kendi isimi kendim hallederim gidip onlara da hesabini sorarim bundan sonra da cenelerini kapamayi ogrenirler dedim. Ben onlarla ayni karakterde olsam ablanin yengen hakkinda soylediklerini gider yengene anlatirim o saatten sonra da birbirlerini yemekten benim dedikodumu yapmaya firsatlari olmaz ama bu davranis bana yakismaz dedim.
yerinde olsam...
canım bu insanlarla espirili konuşmalar yapamicaaamı,
samimi sohbetler etmemem gerektiini sölüyorsun, anladım der
yüzeysel muhabbetler geliştiririm her biriyle...
ilerde sana niçin soğuksun aileme vs deme lüksü kalmaz...hatırlatırsın
ve gerçekten içlerine çok da girmemek gerekli fikrimce zaten
bırak sözlerini konuşacaklarına, uzaklııını, soğukluunnu, havalı olduunu vs konuşsunlar
ne güzel:)
Arkadaşım bu seferlik sana tecrübe olsun bu.kalabalıkmış elti görümce derken uğraşamzsın.sana tavsiye öyle kalabalıkta pek kendnle alakalı muhabbetler yapma insanları tanımadan,içlerine daha girmeden tanıyamazsın.mehir mevzusuda eltnle konuşacağın mevzu değil.yapacak olan eşin ailesi yada eşin sonuçta.onlarla konuşsaydn daha iyi olurdu.neyse..biz de büyük erkeğe ne yapıldıysa aynısı diğer erkeklere yapılır.haksızlık yapacak tipler değilse aynısını yaparlar yapmak zorundalar zaten.görümcen de başka ev bulamamışmı ,yaşadığınız yerde ev mi tükenmişte aynı binaya gelmişsen sen ol eşinle ailenle ve kendinle ilgili pek açık verme arkadaşım,bak hepsi öyle birlik oluverir ki buna nişanlında dahil..
bence fazla tepki göstermişsin..
aslında burada ki en büyük sorun bana göre nişamnlının sana sormadan seni başkalarının ağzı ile yargılaması..
sen başkaları ile konuşup cenelerini kapatmaya çalışana kadar nişanlına yaptığının yanlış olduğunu anlat..
çünkü evlenince o dört duvarın içinde beraber yaşayacaksınız nişanlın başkarının lafına sözüne bakmamayı seni başkalarından duydukları ile yargılamamayı öğrenmeli yoksa işin çok zor bide görümce ile aynı binada.. nişanlının evlenmeden önce öğrenmesi gereken şeyler var bence..
canım senin şu saatten sonra yapacağın en iyi şey eşinin ailesine mesafe koymak olsun.yoksa seni daha çok bunaltırlar.kv.eltiden ve görümceden abla değil dost bile olmaz.hepisi olmasada çoğunluk fena oluyor
Görümcenin kabahati yok
Eltiniz kim bilir olayı nasıl ballandırıp abartarak anlattı da o da reaksiyon gösterdi
Ayrıca minrinşzi öyle ulu orta konuşmanız çok yersiz (şaka dahi olsa) usül yerine gelsin diye 2 gr altın dersiniz olur biter.
Dun bağda sulelece topalnmislar amcanin damadi cig kofte yapacakmis kv aradi ustacayi da getir diye nisanlim tamam dedi kapatti ben de ben gelmem yuzlerini gormek istemiyirum dedim ve gitmedim. Aksam da amcanin oglunun nisani var biraz once kv aradi aksama mutlaka gel diye ben de isim olmazsa dedim niye oyle soguk konusuyosun ne oldu vs dedi anladi tavrimi.
Ya ben jeep isteyecegimden degil zaten. Ben altin bile istemeyecegim simdiye kadar fazlasiyla ellerinden feleni yaptilar Allah razi olsun bundan sonrasina da bir talebim yok diyecegim. Yani mehiri herkes soyluyor yaziyor ama kimse vermiyir zaten bunlarin ben de farkindayim. Benim tek hatam onlari samimi forup icimdekini artniyet aramaksizin soylemek oldu.demek ki bundan sonra dusman gibi birbirimizi kollayacagiz.
mehiri imam belirlemez....seni uyutmaya çalışıyorlar..mehire kız karar verir...ister az ister ister çok ister..bu tamamen onun kendisiyle alakalı....sakın oyuuna gelme..mehir senin hakkındır....istediğin kadar isteyebilirsin...
diyanetin sayfasına sor müftülere danış aynı cevabı alacaksın....
Biraz once nişandan geldik. Gitmeyecektim ama nişanlim sirf benim ic8n lutfen gel deyince kırmadim. Nisanda bayan erkek ayriydi ben iceri geldim kv hemen kapida karsiladi yanina oturttu surekli sohbet etmeye calismalar falan. Gorumce normalde pek konusmaz benle nasil sohbet ediyo elyi de hasta misin yorgun musun falan diye sordu. Hepsi de anladı tavirli oldugumu. Belki de böylesi daha iyi olacak. Normalde hepsinin de cocuklari var ve cok severim hepsinide hatta bir yere gidince onlardan cok ben bakarim ama bugun cocuklari dahi sevmedim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?