Gorucu usulu tanisma hata mi yapiyorum

Bende gorucu usulu tanistim esimle ama bir sure gorusup bir seyler olustuktan sonra yuzukler takildi.Esimi ilk gordugumde begenmistim tanimaya deger bulmustum,siz tam tersi tipini begenmemissiniz devamida gelmez bence bunu bosver,zaten kaderindeki kisi gelirse gozune hos gorunur emin ol:) bahtin acik olsun.
Bu arada hamdolsun esimi cok seviyorum cok sukur iyiyiz ve pismanda degilim.

Bir de su var; evlilik statu atlamak degildir. Sen de evlenirdin simdiye kadar isteseydin ama demek ki dogru kisiyle hissetmedigin zaman evlenmiyorsun.

Beni evlenenler hic mi hic ilgilendirmiyor. Onlar kismetini buluyor da ben nasil bulamiyorum diye triplere girmiyorum. Kendimi hic bi zaman baskalariyla kiyaslamam.

Yalniz hissettigim zamanlar oluyor . Olmuyor degil. Ozellikle su son zamanlar karar asamasindayken ... ama ben hep birini istiyorum derken , ruh esim dedigim kisiyi bekliyorum. Belki hic gelmeyecegini bile bile.

Insan yorulmuyor , umitsizlige kapilmiyor degil ama yine de bos bos beklemeyi dangoz biriyle evlenmeye bin kat tercih ederim.

Gorucu usulu dedigin bu kisinin profiline bakmissin ve hosuna gitmeyen hareketleri olmus. Bunlar zamanla degisen hareketler mi hayir. O yuzden zorlamanin alemi yok.
Tesekkur ederim gercekten dusunceleriniz benim icin cok onemliydi .Dogru karar verdigimi dusunuyorum .

Bence görücü usulü geri bir uygulama olarak görülse de aslında cok mantıklı. Cünkü aileler genellikle kendine uygun oluyor. Dindarsa o da dindar düsünce yapısı yasayıs tarzı hepsi uyuyor meslegi iyiyse tipini de beğendiysen elektrik aldıysan nden olmasın

Ben esimle internetten tanıstım ruh esim p benim. Tabi tanısırken her seyi değerlendirdik. Dindar olmasını, yakışıklılıgını, aile yapısını, isini, sesini konusmasını her seyini değerlendirdim. Sonra beni görmeye geldi yurt dışından. Begendik birbirimizi ailelere söyledik hemen isteme oldu söz oldu. Tanıstıktan altı ay sonra evlendik şükür sorun olmadı

Şu yaşadığınızın benzerlerini yaşadım. Baştan sona saçma sapan bir iş. Böyle tanıştırma hikayelerinin, görücülük işlerinin devamı pek olmuyor. Bence vaktini harcamaya değmez. En güzeli insan fırsatları kendisi oluşturacak, eşini bulacak, flört edecek, tanıyacak, sevecek ve evlenecek. Yaşadığım tecrübeler bana bunu öğretti.Aracılarla olmuyor. iki taraf hakkında da eksik bilgi ve yalan yanlış bilgi veriliyor, sonra hüsrana uğruyor insan. Aracıyla görücüyle evlenen mutlu olan çok var ama ben yapamadım bir yerde koptu hep.

Ya canlar siz görücü usülünü tam olarak bilmediğinizden"ben göröcö ösölönö söcök bökmöyöröm"diyorsunuz..bundan bi kaç ay önce bende böyleydim olabilir birşey demiyorum:KK51:
Ama görücü usülü demek
Kurana göre,Allahın kanunlarına göre uygulanmış usüldür..
Herkes kendi kafasına göre görücü USÜLLERİ türetmiş..
Bilmeyenler için:mapus:
Görücü usülü şöyle oluyor ya erkek kızı görüyor beğeniyor,yada ailesi ve önce bir araştırma faslı oluyor ardından kızla erkek bir yerde buluşturuluyor (yanlarında 10 yaş üstü genelde biri olmak şartıyla)
Ardında konuşuluyor evlilik hakkında erkek "bir daha görüşebilirmiyiz "diyor kızda evet diyor ardından aileler tanışıyor bu süreçte gene iyi bir araştırma oluyor ardından söz yapılıyor...Yani görücü usülü kadına DEĞER dir sen temizsin,temiz kal demektir..
Yüzde doksan banlanacam ama şunuda bilin yani görücü usülünü bize hep kötü anlattılar allahın rızası olan birşey nasıl kötü olur yahu:kızgın:
Daha çok şey yazardım ama neyse bu kadarı kâfi:işsiz:

Senin mevzuya gelince kişi dostunun dini üzeredir der hadisi şerifte bence hiç bu işe bulaşma...

Temiz kal derken ? Bu ne biçim bir yorum ?

Hanimlar fikirlerinizi almak istiyorum yanlis yapiyor olabilirim bu anlatacagim konuda bana yardimci olun .Birileri araci oluyor ama korka korka bak tanistiktan sonra olmassa biz kotu olmayalim diyerek hep boyle tanistirmak isteyenler cekiniyor ve korkuyor .Neyse genede tanistirmak icin birisi araci oldu oglan hakkinda hic bir bilgiye sahip degiller aile yi de cat pat taniyorlar iyi diyorlar .Oglanin facesinden bana resimlerine bak deniliyor bende nasipte varsa olur diyerek baktim .Yalniz cocuk paylastigi resimlerde alta arkadaslari yorum yaparya hem o hem arkadaslari bir yorumda cok kotu benim agza alamayacagim bir kufur yazmislar bir burda kaybetti ,ikinci bir arkadasi her aksam icermis simdi bana arkadasini soyle sana kim oldugunu soyleyeyim diye bir soz ver nitekim oda icki sofrasi kurmus bunlar benim icin olumsuz seyler ucuncusu isi geregi surekli gezen Sehir disi asil isinin yanin da da farkli bir is yapan biri ben surekli disarilarda olan biri ile zor ,dis gorunus olarakta cok itici geldi yani agir efendi gibi degilde fazla serseri gibi .Onun da yasi 30 benim de ailesi beni duyunca araciya hemen gidelim ailece tanisalim demis orda bir durdum cunku biz oglani daha gormedik onlards beni tuhaf .Tum bunlars ragmen gidip beyenmedigim ozelliklerde birini tanisamiydim araci bana yemege ciksaydin face den gormeyle birsey anlasilmaz dedi ve ben cogu talibimde bu face teki sacma paylasimlarindan arkadaslariyla olan argo kelimelerinden dolayi reddediyorum daha bulusmaya gitmeden .Bir de gorunce iste bu tam bana gore demeliyim bir cekim olmali yok olmuyor. Sizce dogru olan nedir?
Ben görücü usulü tanıştım eşimle ama severek evlendik tabi bizi tanıştıran kişiler hem beni hemde eşimi iyi tanıyan kişilerdi sizde bakın Dosdoğru biriyse bi sakınca yok ama öyle değilse tabi ki de kabul etmeyin

Hanimlar fikirlerinizi almak istiyorum yanlis yapiyor olabilirim bu anlatacagim konuda bana yardimci olun .Birileri araci oluyor ama korka korka bak tanistiktan sonra olmassa biz kotu olmayalim diyerek hep boyle tanistirmak isteyenler cekiniyor ve korkuyor .Neyse genede tanistirmak icin birisi araci oldu oglan hakkinda hic bir bilgiye sahip degiller aile yi de cat pat taniyorlar iyi diyorlar .Oglanin facesinden bana resimlerine bak deniliyor bende nasipte varsa olur diyerek baktim .Yalniz cocuk paylastigi resimlerde alta arkadaslari yorum yaparya hem o hem arkadaslari bir yorumda cok kotu benim agza alamayacagim bir kufur yazmislar bir burda kaybetti ,ikinci bir arkadasi her aksam icermis simdi bana arkadasini soyle sana kim oldugunu soyleyeyim diye bir soz ver nitekim oda icki sofrasi kurmus bunlar benim icin olumsuz seyler ucuncusu isi geregi surekli gezen Sehir disi asil isinin yanin da da farkli bir is yapan biri ben surekli disarilarda olan biri ile zor ,dis gorunus olarakta cok itici geldi yani agir efendi gibi degilde fazla serseri gibi .Onun da yasi 30 benim de ailesi beni duyunca araciya hemen gidelim ailece tanisalim demis orda bir durdum cunku biz oglani daha gormedik onlards beni tuhaf .Tum bunlars ragmen gidip beyenmedigim ozelliklerde birini tanisamiydim araci bana yemege ciksaydin face den gormeyle birsey anlasilmaz dedi ve ben cogu talibimde bu face teki sacma paylasimlarindan arkadaslariyla olan argo kelimelerinden dolayi reddediyorum daha bulusmaya gitmeden .Bir de gorunce iste bu tam bana gore demeliyim bir cekim olmali yok olmuyor. Sizce dogru olan nedir?

Sen çok aklı başında hanım kızsın seni çok takdir ettim evet facede gördüğün gibime geldi talibin olacak şahıs bencede kabul asla etme 1 insan nasılsa alışmışsa öylede sürer gider vardır düzelebilen müstesnalar oda seninmi bulacak ateşle oynama yanarsın canım kardeşim Rabbim inşaAllah sana daha hayırlı kısmetini ayağına getirir amin

Canım asıl mesajını su an okudum. Bence bu kisiden sana hayır gelmez bende ilk faceden gördüm esimi ama hicbir yanlısını görmedim fotoların altında yorumlar gayet iyi geldi giyimi falan her sey. Ama senin zaten bu kişi olumsuz düşüncelere neden olmus.

Sakin evlenme de gorusmede canim karar senin tabi

Ya her insan bir değil bende görücü usulü evlendim saten durumları ortada idi bizde aynı hani derler ya davul bile dengi dengine diye öyle ama seninki.varkli bunları gorupte kabul etme hem dsari gidiyorsa asla bnce ama kabul etme cnm yinede senin hayatın sen bilirsin

Saçmalamayın zaten kıza erkeğin resmi ismi cismi herşyi gösterilip anlatılıyor kız isterse görüşmye gidiyor beğenmediyse beğenmedim diyor olay kapanıyor...Bişe bilmiyonuz konuşuyorsunuz..laf olsun torba dolsun hesabı..
Aklahuekber!!. Bazıları biri islami bişey söylesinde kendi mükemmel mantığımı konuşturayım diye uçarak üşüşüyor. Yaratıcının kuralları bunlar! Kendilerince daha iyi biliyorlar. Burada insanı yerden yere vurduklarını zannedince bişey oluyor sanıyorlar. Bilmiyorlarki biz hak olan adalete güveniyoruz! Onların güvendiklerinin de yaratıcısına. Tam gaz devam arkadaşım bizim arkamız da ezeli olan Rabbimiz var. Ne varsa islamiyette var. Allah a kafa tutmak nedir yaa. Daha geçen gün islamiyete göre erken evlilik makbuldur dedim diye çıldırdı IP adresimden bulacakmış da beni parçalayacakmışda ben daha işin ciddiyetini anlamamışım da korkmam lazımmış. Ben cihad ediyorum diye sevinirken nedir bu zavallılık nerde islami bişey duydularsa nedir bu yırtınma, dövünme, debelenme . acıyorum sadece. Birde Allah belanı versin diyor durduk yere! Ulan sen hem Allah ın emirlerine hoş görülerine muhalefet et hemde onun o güzel ismini o kepçük ağzına alıp islamiyeti savunana beddua et. Allah ın razı olduğu işlere rızasızlık gösterip mantıksız bulup sonra da onun adını ağzına al hee!. Hey Allah ım..

Son düzenleme:
Back
X